Levendvoedsel Dieet

Zonder dat wij ons ervan bewust zijn voeden wij ons lichaam en onze geest vaak met ongezonde voeding, die schadelijke stoffen bevat. Hierdoor raken wij uit balans en kunnen wij lichamelijke en geestelijke problemen krijgen.

Boeken over het Levend Voedsel Dieet

Lees dit artikel over verschenen boeken over het Levend Voedsel Dieet

Voedselintolerantie

Een groot aantal mensen heeft een voedselintolerantie zonder dit te weten. Als er sprake is van een overgevoeligheid voor de biogene aminen en wij voeding blijven eten die veel van deze stoffen bevatten raakt onze hormoonhuishouding uit balans, houdt het lichaam meer vocht vast en komen wij aan in gewicht. Er kan sprake zijn van oedeem. Veel mensen hebben een glutenintolerantie zonder dat zij dit weten. Gluten is het eiwit dat voorkomt in de granen. Bij een glutenintolerantie raakt de bloedsuikerspiegel uit balans. Er kan een stoornis ontstaan aan de schildklier en in de darmen. De mens is een vruchteneter en geen granivoor. Granen horen niet in ons lichaam. Door veel granen te eten kunnen wij last krijgen van diabetes en overgewicht.

Bestel deze Rawfood boeken bij bol.com

Het pure eten van raw food
Het pure eten van raw food
(nieuw – juni 2009)
Leeuw, A. de

Rox Rauw !
Rox Rauw !
R. Catz

Rauwe smaaksensaties
Rauwe smaaksensaties
H. Beliën

Op werkdagen voor 17.00 besteld, morgen in huis.

Ons lichaam kan ondervoed raken door het dode, bewerkte voedsel dat slechts onze maag vult. Steeds weer zal het lichaam om voeding vragen omdat het de juiste brandstof nodig heeft om goed te functioneren. Wij gaan steeds meer eten en kunnen last krijgen van vreetbuien. Op deze manier kunnen wij aankomen in gewicht. Een verkeerde samenstelling van de voeding kan ook de oorzaak zijn van overgewicht. Wij stoppen ons vol met ongezonde vetten, junkfood, suiker, dierlijke eiwitten, granen, alcohol en andere stimulerende middelen zoals chocolade en snoep. Nog steeds verbazen wij ons dan dat een ziekte zich manifesteert of dat wij last krijgen van overgewicht. Een Chinees spreekwoord luidt: “Ziekte komt door de mond.” Hier zit veel aan waarheid in. Goethe zei: “Het ergert de mens dat de waarheid zo simpel is.”

levend voedsel

Levend voedsel is plantaardige voeding, die onbewerkt is. Dat wil zeggen dat er geen vuur aan te pas komt. Levend voedsel is: fruit, groenten, noten, pitten, zaden en kiemen, in de natuurlijke vorm. Deze voedingsmiddelen worden rauw bewerkt, zijn biologisch geteeld, dus vrij van pesticiden, hormonen, anti-biotica of andere schadelijke additieven. Door voeding te koken, bakken of wokken, gaat veel voedingswaarde verloren en worden voedingsvezels beschadigd. Bij levend voedsel blijven deze behouden.

De juiste voeding voor het lichaam

Wat is de juiste voeding voor ons lichaam, zodat wij in balans blijven en geen last hebben van overgewicht?

De juiste voeding is levend voedsel. Hieronder wordt verstaan: fruit, groenten, noten, pitten, zaden en kiemen in de natuurlijke vorm. Deze voeding is dus plantaardig en onbewerkt, zonder schadelijke toevoegingen, vrij van lactose, gluten, dierlijke eiwitten en suiker.

Bewerkte voeding is slechts een maagvulling. Het lichaam raakt niet verzadigd en vraagt steeds meer om voedsel. Wij kunnen last krijgen van overgewicht. Onbewerkte, natuurlijk, levend voedsel bevat alle vitaminen, mineralen en enzymen. Het prachtige lichaam ontvangt de juiste brandstof om goed te functioneren en zal niet meer om voedsel vragen. Verder is levend voedsel rijk aan vezels, die nodig zijn voor een gezonde darmfunctie. Wij zullen minder last hebben van obstipatie. Hierdoor bestaat de kans dat wij zullen afvallen. Het spijsverteringsstelsel wordt gezonder. Ons lichaam kan de nodige stoffen uit voeding beter opnemen. Fruit en groenten brengen lichaam en geest weer in balans. Wij zullen meer energie hebben en levenslustig zijn.

Levend voedsel is gluten- en lactosevrij, zonder additieven, suiker, zuivel en andere schadelijke stoffen.

Voor onze auto tanken wij de goede brandstof, waarom doen wij dit ook niet voor ons lichaam? Leer te houden van jezelf en goed te zorgen voor lichaam en geest, je bent het waard. De mens is onderdeel van de natuur. Laten wij de wetten van de natuur volgen en wij zullen ons beter voelen. Levend voedsel is plantaardig, onbewerkt en biologisch, dus ook nog eens goed voor het milieu. De energierekening zal lager worden want je hoeft niet meer te koken of bakken, je hebt minder afwas en je zult de keuken minder vaak hoeven schoonmaken (ik spreek uit ervaring). Levend voedsel is makkelijk om mee te nemen, als je op reis gaat. Bovendien is het glutenvrij, voor mensen met een glutenintolerantie!

Een goed advies: laat je eens testen op voedselintoleranties!

bron en meer informatie: levendvoedsel.nl

Heb je ervaring met het Levend Voedsel Dieet? Vragen of suggesties? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Hartelijk dank voor je bijdrage!

1 reactie

  1. Voor meer informatie over levend voedsel verwijs ik U naar mijn website levendvoedsel.nl
    Mijn ervaringsverhaal vindt U in de syllabus Nieuw Leven. Kortgeleden heb ik een receptenboekje geschreven, speciaal voor mensen met een voedselintolerantie.

    mvrgr
    Didy

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in