Levensmiddelen Industrie blij met voedingsnota

De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) juicht de komst van de voedingsnota van het kabinet toe en is blij dat de overheid erkent dat er voor een verantwoorde levensstijl meerdere factoren meespelen dan alleen voeding, zoals een gezonde leefomgeving, voldoende lichaamsbeweging en goede zorg. Wel vindt de FNLI het jammer dat er geen extra financiële middelen voor het integrale voedingsbeleid worden uitgetrokken.

Met het integrale voedingsbeleid wordt ingezet op onderzoek, innovatie, monitoring en voorlichting. De FNLI is hier een groot voorstander van. Productinnovaties behoren tot één van de belangrijkste speerpunten van de voedingsmiddelenindustrie. Het verbeteren en aanpassen van voedingsmiddelen en het introduceren van nieuwe producten levert een belangrijke bijdrage aan een goede gezondheid.

Om optimaal bij te dragen aan de kennis over verantwoorde voeding werkt de sector ook aan verdere verbetering van consumenteninformatie. Eén van de meest recente ontwikkelingen is de introductie van de Dagelijkse Voedingsrichtlijn. Met een icoon op de verpakking wordt de consument helder geïnformeerd over de hoeveelheid energie en andere voedingsstoffen die een portie van een product bevat.

bron: foodholland.nl

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in