Libelle Dieet

Hoe werkt het?
Verantwoord afvallen en toch iedere dag lekker en gevarieerd eten? Dat kan met het nieuwe Libelle Dieet! Ontbijt, lunch, diner én iedere dag één of twee tussendoortjes zijn samen ongeveer 1000 calorieën per dag. Dat betekent dat u absoluut geen honger hoeft te hebben en dat u het dieet makkelijk langere tijd kunt volhouden.

Het eetpatroon veranderen
Heel strenge diëten zijn vaak moeilijk vol te houden en veel mensen komen na het beëindigen van zo’n dieet weer snel aan: het zogenaamde jojo-effect. Het is dus effectiever om niet in korte tijd heel veel af te vallen, maar om geleidelijk aan uw eetpatroon te veranderen. Daarom is het Libelle Dieet ideaal: u kunt in een rustig tempo uw streefgewicht bereiken én behouden.

Iets te vieren?
Met dit dieet kunt u in een handomdraai uw dagmenu uitbreiden met een heerlijk voorafje of toetje. Bijvoorbeeld in het weekend of als er iets te vieren is. Of gewoon als u daar een keer behoefte aan heeft en niet meteen uw dieet in de war wilt sturen. In totaal komt u dan aan ongeveer 1200 calorieën, dus doe dit bij voorkeur niet vaker dan eenmaal per week.

Lekker kiezen
Natuurlijk zijn alle recepten makkelijk en snel. En u hoeft niet allerlei aparte boodschappen in huis te halen. De ontbijt- en lunchrecepten zijn eenvoudig, zodat u ze ook onderweg, op het werk of tijdens het spitsuur thuis gewoon kunt volgen. De recepten zijn ingedeeld in zes categorieën: vlees, vis, vegetarisch, pasta, rijst en salades. Zo kunt u per dag bepalen waar u zin in heeft en daar een recept bij zoeken. Ook met de rest van het gezin is rekening gehouden: de recepten zijn zó geschreven dat het hele gezin mee kan eten. En dat is handig want voor één persoon apart koken is in ons drukke leven moeilijk in te passen. Bovendien bevatten alle categorieën een recept dat ook geschikt is voor de barbecue, want dat is ’s zomers natuurlijk onmisbaar!

Enkele voorbeelden voor lunch, ontbijt en tussendoortjes
Calorieën van broodsoorten
1 croissant, kcal 170
1 krentenbol, kcal 153
1 pistoletje, kcal 145
1 plak notenbrood, kcal 100
1 plak bruinbrood, kcal 85
1 plak donker roggebrood, kcal 76
1 plak volkorenbrood, kcal 70

Calorieën van broodbeleg per 20 gram
boterhamworst, kcal 78
kaas, kcal 70
jam 1 el, kcal 56
Leidse kaas 20+, kcal 53
appelstroop 1 el, kcal 44
filet Américain, kcal 30
boter 1 afgestreken tl, kcal 30
achterham, kcal 26
rosbief, kcal 25

Slanke, gezonde tussendoortjes
150 g druiven, kcal 100
1 appel, peer of sinaasappel, kcal 50
200 g aardbeien, kcal 45
3 worteltjes, kcal 15
halve komkommer, kcal 11
1 tomaat, kcal 10
Tussendoortjes
Naast de recepten is er een lijst met hartige en zoete tussendoortjes, waarvan er per dag één gekozen mag worden. Het lijstje is een richtlijn; u kunt zelf, eventueel met een caloriewijzer, nog andere geschikte tussendoortjes bedenken.

Hartig
* 1 rijstcracker met mager beleg, zoals kipfilet of rookvlees
* 150 gram rauwkostsalade aangemaakt met 1 eetlepel vinaigrette
* 1 zakje Cup a Soup Helder
* 2 soepstengels met een plakje rauwe ham
* 1 kopje gezouten popcorn
* 1 stengel bleekselderij (of plakken komkommer of andere rauwe groenten) met een sausje van 30 gram blauwe kaas opgeklopt met 50 ml magere melk.
* handje Dorito’s met 1 eetlepel salsa

Zoet
* 5 zachte zoete dropjes
* 25 gram pure chocola (cacaogehalte minstens 72%)
* 2 plakken verse ananas
* 200 gram verse aardbeien met 1 stijfgeklopt eiwit, lichtgezoet met zoetstof
* 2 sultana’s
* 1 plak ontbijtkoek of 2 kaneelkoekjes (Bolletje)
* 1 flinke schijf meloen (eventueel met een scheutje witte port)

En verder…
Helaas komt u er niet met een dieet alleen. Het is belangrijk om het roer helemaal om te gooien. Zo werkt een dieet alleen als u er voldoende bij beweegt. Neem vaker de fiets in plaats van de auto, en de trap in plaats van de lift. Ook veel drinken is belangrijk: per dag 1,5-2 liter water. Dat is misschien even wennen, maar wel heel belangrijk voor het afvoeren van afvalstoffen. Verder doet u er goed aan eens kritisch te kijken naar de producten die u gewend bent te eten en te drinken. Veel mensen zijn namelijk merk- of productvast en zijn al heel lang zó gewend aan bepaalde producten dat ze niet meer nadenken over de kwaliteit ervan.

Meer informatie: Libelle

Wat is jouw ervaring met dit dieet? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Hartelijk dank voor je bijdrage!

2 Reacties

 1. Ik zou op een gezonde maar zonder pillen of wat dan nog afvallen.alleen ik lees overal het zelfde ,of je moet een boek kopen.
  Staan er dan geen gerechten in de libelle .Maar ben ik ben niet van plan mij te aboneren op leesboeken .
  Help me aub,kunnen er geen gerechten op de mail gezet worden ,of bepaalde groenten die je wel mag eten en bepaalde groeneten die verboden zijn.
  Ik kan echt geen boek kopen ,zit in de wao en moet met alles zuinig leven daarom deze vraag.
  Mag ik van jullie een reactie verwachten ?
  Vele gr. Liliane Scheffer

 2. Hallo van 1984 heeft libelle een boek uitgegeven over een 1000 kcal. dieet. Mijn vraag is of er na al die jaren weer een boek komt. Toen ik in 1984 begon woog ik 145 kilo. Helaas kan niet meer sporten en zit in een rolstoel door een zwaar ongeluk. Toch eet altijd recepten uit het libelle boek en weeg nu 97.6 (22 mei 2010)
  als er inmiddels een andere libelle boek of recetpen zijn dan hoor ik dat graag.

  groetjes jannie

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in