Lichaamswijzer door dr. Tom Jacobs

De Vlaamse dr. Tom Jacobs heeft een vaste rubriek in Ook getest op mensen. Op zijn eigen filosofische manier brengt hij de kijker en de lezer weetjes bij over lijf, gezondheid en ziekte.

Waarom is onze maaginhoud zo zuur als de accu van een auto en hebben vele mensen er hinder van? Hoe komt het dat verderop in ons spijsverteringsstelsel, in de dikke darm, er méér bacteriën leven dan er ooit mensen op aarde geleefd hebben en wat heeft dat tot gevolg? Waarom hikken wij, laten we boeren of zitten we met oorsmeer?….

Het lijf getest
Het lijf getest
Tom Jacobs

In het boek laat de auteur vele ‘producten’ van het lichaam passeren. Van vast over vloeibaar tot gas en geluid. Hoewel we ze dikwijls ongepast vinden, zijn die uitingen wezenlijk verbonden met onszelf.

Begrip leidt tot een betere zorg. Telkens vertrekt het boek vanuit een herkenbaar voorval. Vervolgens gaat de auteur in op wat de medische wetenschap ons leert om daaruit, met eenvoudig redeneren, af te leiden waar het verkeerd kan gaan en hoe je tot een goede zelfzorg kunt komen.

De onderliggende boodschap is dat medische kennis best boeiend kan zijn, soms zelf grappig.

bron: WPG Uitgevers België

1 reactie

  1. Mijn reactie op de uitzending van gisteren woe 14/12 betreffende migraine.Heb zelf vele jaren migraine gehad.Moest toen 15 pilletjes slikken,maar dan insuline hafhanklijk te worden en 7 pillen minder moest nemen was mijn hoofdpijn van de ene dag op de andere gedaan,ik moest bijna dagelijks een suppo nemen.Het waren suppoos op basis van paracetamol en belladonna eigen samenstelling van de apotheker en na een half uurtje te rusten was mijn migraine over en kon ik weer aan het werk (ik zou ook met mijn hoofd tegen de muur gelopen hebben van de pijn ).Misschien kan u hier iets mee doen.Heb nu de ziekte van Kahler en in behandeling bij Prof.Zachee

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in