Limiet 65 Review en Ervaringen

Is Limiet65 gevaarlijk? Lees de Review en Ervaringen met Limiet 65.

Halverwege de jaren negentig was er veel te doen over het afslankmiddel Limiet 65. Dit afslankmiddel werkte écht. Mensen die de afslankdruppels onder hun tong spoten verloren binnen de kortste keren veel kilo’s. Maar uiteindelijk werd het middel verboden. Wat is Limiet65 en waarom werd het verboden? Zijn er andere afslankdruppels op de markt die ook werken.

Wat is Limiet 65 ?

limiet 65 afslankdruppels gevaarlijk

Limiet65 is een afslankproduct in vloeibare vorm. Belangrijkste werkzame ingrediënt in deze afslankdruppels is efedrine. Deze stof is vernoemd naar de plant ephedra. Deze plant bevat van nature een hoge concentratie efedrine. Deze plant komt voor in delen van China en de Verenigde staten.

Limiet65 was het eerste middel waarin efedrine zat. Later kwamen er andere afslankmiddelen op de markt waarin de werking van efedrine gecombineerd werd met andere stoffen, zoals cafeïne, aspirine en een stof die de werking van de schildklier versnelt.

Hoe werkt efedrine?

Efedrine is een stof die de werking van een deel van het zenuwstelsel stimuleert. Het gaat hierbij om het deel van het zenuwstelsel dat je lichaam regelt tijdens gevaar of spanning, het orthosypmpathische zenuwstelsel. Doordat dit deel van het zenuwstelsel wordt geprikkeld, maakt je lichaam meer noradrenaline en adrenaline aan.

Als je efedrine inneemt is je lichaam in een constante staat van paraatheid. Je luchtwegen worden wijder. Je voelt je heel alert, vergelijkbaar met wanneer je te veel koffie hebt gedronken. Je bloeddruk gaat omhoog. De verbranding van vet wordt gestimuleerd, terwijl je minder hongergevoel hebt. In feite houd je je lichaam voortdurend paraat om te kunnen vechten of vluchten.

Is Limiet65 gevaarlijk?

Er is veel onderzoek gedaan naar de gevaren van efedrine. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat er vrij veel mensen last kregen van problemen als een beroerte of een hartinfarct nadat ze efedrine hadden ingenomen. In ongeveer de helft van de gevallen waren de mensen bij wie dit gebeurde jonger dan 30. Er is geen definitief bewijs gevonden dat efedrine ook daadwerkelijk de oorzaak was van deze problemen (bron). Maar uiteraard wil je het risico op ernstige gezondheidsschade natuurlijk liever niet lopen.

Naast het risico op problemen met hart- en bloedvaten zijn er andere bijwerkingen van Limiet65 (en andere producten met efedrine). Je kunt last krijgen van een droge mond, tintelingen en een gejaagd gevoel. Je immuunsysteem werkt minder goed, waardoor je sneller last krijgt van ziektes (bron).

Hoe goed werkte Limiet65 precies?

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar de werking van efedrine. Deze onderzoeken zijn vooral gedaan in de tijd dat het nog niet onomstotelijk bewezen was dat efedrine gevaarlijk was. Uit deze onderzoeken blijkt dat de inname van efedrine leidde tot een gewichtsverlies van 1 kilo per maand ten opzichte van een placebo (bron).  Als je efedrine combineert met andere stoffen of met andere afslankmethoden kun je een stuk sneller afslanken.

Uit verhalen uit de tijd dat efedrine nog vrij verkocht mocht worden blijkt dat er veel mensen waren die een flink aantal kilo’s waren kwijtgeraakt. Er zijn verhalen bekend van mensen die zonder aanpassingen in hun dieet vijf tot zeven kilo waren kwijtgeraakt in een maand.

Limiet65 verboden

Vanwege de negatieve gezondheidseffecten is efedrine sinds 2004 verboden in Nederland. In sommige landen, waaronder België, kun je nog wel een neusspray kopen op basis van Efedrine. Daarnaast krijgen honden in sommige gevallen efedrine toegediend als ze last hebben van incontinentie na de verwijdering van de eierstokken.

Efedrine is in het verleden ook gebruikt om de sportieve prestaties te verbeteren. Het middel is daarom opgenomen op de dopinglijst van het WADA, het internationale anti doping agentschap. Overigens is nooit aangetoond dat je er betere prestaties van gaat leveren.

Alternatieven voor Limiet65

Producten met efedrine zijn sinds 2004 verboden. Gezien de bijwerkingen is het goed dat deze producten eigenlijk niet meer verkrijgbaar zijn. Maar wat als je nu toch wat kilo’s wilt kwijtraken?

Gelukkig is er na Limiet65 een nieuwe generatie afslankdruppels ontstaan. Een van de beste producten op de markt is KetoX24. De afslankdruppels van Ketox24 bevatten alleen maar plantaardige producten die geen negatieve bijwerkingen hebben. Een van de belangrijkste ingrediënten is Yerba Maté. Dit plantje stimuleert op natuurlijke wijze de vetverbranding (bron). Een ander ingrediënt is groene thee extract. Ook dit ingrediënt helpt op een gezonde manier bij het verliezen van gewicht (bron).

Als je de werking van KetoX24 combineert met kleine aanpassingen in je leefstijl dan kun je op eenvoudige wijze overtollige kilo’s kwijtraken. Denk hierbij aan 4 tot 6 kilo per maand. Dit alles zonder vervelende bijwerkingen en vervelende gevoelens.

Lees meer over KetoX24 Afslankdruppels

Afslankdruppels werken

Efedrine, de werkzame stof in Limiet65 is verboden. Dat bespaart een hoop ellende. Los van het gezondheidsrisico leidt Limiet65 ook tot andere, nare bijwerkingen. Gelukkig zijn er tal alternatieve afslankdruppels ontwikkeld, zoals KetoX24. Dit product bevat louter plantaardige ingrediënten die de vetverbranding op een natuurlijke manier stimuleren. Op deze manier kun je eenvoudig afslanken, zeker als je bereid bent wat aanpassingen te doen in je leefstijl.

RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Vorig artikelHydrodermal Anti-Aging Creme Review en Evaringen
Volgend artikelPremium Hair Grow Formula Review en Ervaringen
limiet-65Efedrine, de werkzame stof in Limiet65 is verboden. Dat bespaart een hoop ellende. Los van het gezondheidsrisico leidt Limiet65 ook tot andere, nare bijwerkingen. Gelukkig zijn er tal alternatieve afslankdruppels ontwikkeld, zoals KetoX24. Dit product bevat louter plantaardige ingrediënten die de vetverbranding op een natuurlijke manier stimuleren. Op deze manier kun je eenvoudig afslanken, zeker als je bereid bent wat aanpassingen te doen in je leefstijl.

2 Reacties

  1. Inspectie haalt afslankmiddel uit de handel
    De inspectie voor de gezondheidszorg heeft opdracht gegeven het afslankmiddel Limiet 65 met oude samenstelling uit de handel te nemen.

    Van de nieuwe versie Limiet 65 wordt onderzocht of het nu een levensmiddel of geneesmiddel is. Dit antwoordt minister Borst (Volksgezondheid) op vragen van het kamerlid Marijnissen (SP).

    Volgens de Consumentenbond klagen gebruikers van het afslankmiddel over last van bijwerkingen zoals hoge bloeddruk, tintelende vingers, overactiviteit en slapeloosheid. Het is de inspectie niet bekend of veel mensen last hebben van bijwerkingen. Bij de organisatie kwamen enkele meldingen binnen.

    In het gewraakte produkt zat de stof cathine dat onder de Opiumwet valt. De bereiding van preparaten die onder deze wet vallen, is alleen toegestaan voor geneeskundige toepassing. De fabrikant heeft de stof uit het middel gehaald.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in