Liraglutide Victoza Obesitas Prik Pennen Afvallen Basisverzekering

Liraglutide is een stof die soms wordt gebruikt als medicijn bij diabetes mellitus type 2 en overgewicht. Het is een Obesitas Prik waarmee je kunt Afvallen. Vooral om deze laatste reden staat het flink in de belangstelling. Veel mensen zijn immers op zoek naar een manier om gewicht te verliezen.

Vallen Liraglutide Obesitas Prik Pennen van Victoza of Saxenda in de basisverzekering of in het basispakket van je zorgverzekering?

Liraglutide Liraglutide Victoza Obesitas Prik Pennen Afvallen Basisverzekering Liraglutide doosje

Liraglutide is een medicijn dat soms gebruikt wordt bij overgewicht. Liraglutide werkt vooral goed in combinatie met aanpassingen in de leefstijl en kan dan zorgen voor een extra gewichtsverlies van zo’n 4% (bron).

Van oorsprong wordt liraglutide vooral gebruikt bij diabetes type 2. Het is een middel dat pas voorgeschreven wordt als aanpassingen in de leefstijl niet werken. Daarna wordt eerst metformine voorgeschreven en pas als dat niet werkt, krijg je liraglutide.

Liraglutide Obesitas Prik Afvallen Kopen

Liraglutide is anders dan sommige andere middelen, niet alleen verkrijgbaar op recept. Het is ook mogelijk om het medicijn zelf te bestellen op internet. Het is dan verkrijgbaar onder merknamen als Saxenda of Victoza.

Deze medicijnen worden dan wel vanuit het buitenland geleverd. De kans bestaat dat je pakket in beslag wordt genomen door de douane.

Omdat er veel mogelijke bijwerkingen zijn aan het gebruik van liraglutide raden we je altijd aan om het middel alleen op doktersvoorschrift te gebruiken. De kans is dan ook aanwezig dat de medicatie vergoed wordt door de verzekering.

Victoza of Saxenda

In deze review gaan we specifiek in op Victoza Liraglutide. Daarnaast zijn Saxenda obesitas pennen populair. Wil je specifieke informatie over dit type pennen? Dan verwijzen we je naar het artikel Saxenda Liraglutide Pennen

Liraglutide kopen België

In België kan liraglutide gewoon gekocht worden bij je eigen apotheek. Hiervoor heb je uiteindelijk wel een recept nodig van een arts. Ook in België zijn bedrijven actief die de medicijnen vanuit het buitenland leveren.

Liraglutide Ervaringen

Liraglutide heeft een groot aantal bijwerkingen. Meer dan 10% van de mensen krijgt last van klachten aan het maag-darmkanaal, zoals obstipatie of misselijkheid. Een ernstige bijwerking die nog relatief vaak voorkomt is een ontsteking aan de alvleesklier.

Een nadeel aan liraglutide is dat je het moet toedienen met een injectienaald. Deze injecties moet je zelf toedienen. Er bestaat de kans dat je een huidirritatie op de plaats van de injectie krijgt.

Liraglutide vergoeding

In Nederland wordt liraglutide in veel gevallen gewoon vergoed door de verzekering. Wanneer het voorgeschreven wordt bij een BMI van meer dan 30, krijg je het vergoed. Hetzelfde geldt voor als je een recept krijgt in verband met diabetes. In andere gevallen moet je het medicijn wel zelf betalen.

Liraglutide afvallen

Lireglutide helpt inderdaad bij het afvallen. Er is veel wetenschappelijk bewijs dat dit werkt. Het gemiddelde gewichtsverlies is rond de 4-6 kilogram meer dan mensen die een placebo toegediend kregen (bron).

Liraglutide obesitas

Liraglutide wordt soms voorgeschreven bij obesitas. Dit komt alleen voor als een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) niet werkt.

Het is belangrijk om te weten dat het middel vooral werkt in combinatie met ingrepen in de levensstijl (bron). Het toedienen van liraglutide zonder dat je aanpassingen doet aan de levensstijl is weinig effectief.

Een bijkomend voordeel aan het medicijn is dat het helpt om de bloedsuikerwaarden te reguleren. Dit kan op termijn helpen om diabetes tegen te gaan.

Liraglutide prijs

Liraglutide is een duur medicijn als je het zelf moet betalen. Een voorraad met 18 ml werkzame stof kost ongeveer €100. Hiermee kun je maximaal een maand doen.

Liraglutide moet ook langere tijd gebruikt worden, waardoor het al snel een dure grap is om het middel uit eigen zak te betalen. Gelukkig wordt liraglutide in veel gevallen vergoed door de verzekering.

Liraglutide Ozempic

Ozempic is een semaglutide, een stof die lijkt op liraglutide. Deze stof wordt echter alleen gebruikt bij diabetes en niet bij de bestrijding van overgewicht.

Conclusie

Liraglutide is in principe effectief tegen overgewicht, maar de stof wordt niet vaak voorgeschreven. Het middel moet worden geïnjecteerd, de kans op bijwerkingen is best groot en het medicijn is behoorlijk duur. In sommige gevallen wordt het wel vergoed door de zorgverzekering.

Wanneer je af wilt vallen, is het meestal beter om eerst te kijken naar aanpassingen in de leefstijl. Een ketogeen dieet is een effectieve manier om zonder medicatie af te vallen. Ook een huisarts zal eerst aanraden om een leefstijlaanpassingen door te voeren.

Wat is liraglutide?

Liraglutide is een stof die zorgt voor een verlaging van de bloedglucosewaarden. Dit doet het op twee manieren. Allereerst reguleert het de afgifte van insuline. Als er veel bloedsuiker is, wordt er meer insuline afgegeven. Tegelijkertijd voorkomt de stof dat er opgeslagen suikers in de bloedbaan komen. Als gevolg van deze werking remt liraglutide de eetlust. De eetlustremmende werking zorgt voor gewichtsverlies.

Liraglutide is verkrijgbaar onder de merknamen Victoza en Saxenda. Beide stoffen zijn precies hetzelfde qua werking. Ze kunnen dus niet gecombineerd worden met elkaar. Victoza en Saxenda worden beide geproduceerd door Novo Nordisk.

Hoe werkt het?

Liraglutide is een stof die lijkt op een menselijk hormoon genaamd GLP-1. GLP-1 heeft drie functies in het menselijk lichaam. Als eerste zorgt GLP-1 ervoor dat het eten langzamer je maag verlaat. Dit zorgt ervoor dat je langer vol bent. Als tweede voorkomt GLP-1 dat je lever te veel suiker produceert. Deze suiker komt vervolgens in je bloedbaan terecht. Als derde stimuleert GLP-1 je alvleesklier om meer insuline aan te maken. Dit doet het alleen als dit ook echt nodig is.

Waar wordt liraglutide voor gebruikt?

Liraglutide is in eerste instantie ontwikkeld als medicijn bij diabetes. Als je diabetes mellitus type 2 hebt, krijg je het medicijn niet zomaar vergoed. Dit gebeurt pas als er onvoldoende resultaat is bereikt met veranderingen van de leefstijl en met andere medicatie.

Liraglutide Liraglutide Victoza Obesitas Prik Pennen Afvallen Basisverzekering Liraglutide tabel

Liraglutide kan ook gebruikt worden bij overgewicht. Het wordt doorgaans alleen voorgeschreven bij mensen die last hebben van ernstig overgewicht (een BMI hoger dan dertig) of bij mensen die andere ziekten hebben, zoals een verhoogd cholesterol of een verhoogde bloeddruk.

Liraglutide en overgewicht

Omdat Liraglutide een positief effect heeft op overgewicht, is er veel onderzoek gedaan naar de effecten hiervan.

In een van de studies, gericht op diabetes type 2 patiënten, kreeg een groep leefstijladvies en de andere groep de stof. De groep die het medicijn kreeg had vergelijkbare resultaten qua gewichtsverlies. Andere indicatoren als het gaat om de regulering van bloedsuiker waren beter (bron). In een andere studie werd leefstijladvies gecombineerd met het gebruik van het medicijn. Ongeveer een kwart van de proefpersonen verloor meer dan 10% van zijn/haar gewicht (bron).

Liraglutide Liraglutide Victoza Obesitas Prik Pennen Afvallen Basisverzekering Liraglutide spuit

De gecombineerde bevinding van deze studies is dat liraglutide een positief effect heeft op gewichtsverlies, maar dat er ernstige bijwerkingen kunnen optreden. Ongeveer 10% van de proefpersonen stopt met de behandeling omdat zij last krijgen van ernstige misselijkheid en overgeven. Behandeling is ook aardig duur. Een gemiddelde dagdosering zou rond de €1000 kosten. Bovendien is niet bekend of het medicijn ook veilig is op de lange termijn (bron).

Hoe gebruik je liraglutide?

Je moet liraglutide toedienen middels een injectie. Dit moet eens per dag, bij voorkeur rond hetzelfde tijdstip. Je kunt dit zelf doen, maar je kunt het ook laten doen door een bekende of een familielid. De beste plaats om het middel te injecteren zijn in de bovenbeen, in de buik of in de bovenarm.

Liraglutide Liraglutide Victoza Obesitas Prik Pennen Afvallen Basisverzekering Liraglutide grafiek

Als je het medicijn voorgeschreven krijgt door een arts voor de behandeling van diabetes, dan kan het zijn dat je het je leven lang moet gebruiken. Bij gebruik tegen overgewicht is het gebruik korter; meestal een paar maanden.

Bijwerkingen van liraglutide

Gebruik van liraglutide kan gepaard gaan met bijwerkingen. Ongeveer een derde van de mensen krijgt last van ernstige maagdarmklachten, zoals misselijkheid, braken of diarree. Er bestaat het gevaar op uitdroging. Soms gaan deze bijwerkingen uit zichzelf over. Daarnaast is er een kans dat je een hypo krijgt (te lage bloedsuikerwaarden).

Uit onderzoeken is verder gebleken dat er een kleine kans is op schildklierkanker (bron). In zijn algemeenheid is er weinig bekend van het gebruik van het middel op de lange termijn.

Liraglutide Liraglutide Victoza Obesitas Prik Pennen Afvallen Basisverzekering Liraglutide molecuul

Waar is het verkrijgbaar?

De medicijnen Victoza en Saxenda zijn in Nederland alleen op recept verkrijgbaar. De medicijnen zijn ook via het internet verkrijgbaar. Vaak wordt er dan nog naar een recept gevraagd. Er bestaat ook de kans dat je een nepmedicijn krijgt.

Saxenda en Victoza zijn relatief dure medicijnen. Voor een maanddosering ben je ongeveer €1000 kwijt.

Liraglutide Liraglutide Victoza Obesitas Prik Pennen Afvallen Basisverzekering Liraglutide review

Liraglutide en overgewicht

Liraglutide wordt gezien als een van de meest effectieve middelen tegen overgewicht. Het gebruik hiervan is echter duur. Bovendien kan het op de lange termijn gevaarlijk zijn om de stof te gebruiken. Mocht je het gebruik van dit middel overwegen, dan is het verstandig om dit te combineren met aanpassingen in je levensstijl. Als je geen aanpassingen in je levensstijl doet, is het risico groot dat je na een tijd weer aan zult komen. Houd er verder rekening mee dat ongeveer tien procent van de mensen ernstige bijwerkingen ervaart.

RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Persoonlijke Dieet ErvaringBional Ideaal Gewicht Review en Ervaringen
Eenvoudig AfvallenGarcinia Cambogia Review en Ervaringen
liraglutide-pennenLiraglutide wordt gezien als een van de meest effectieve middelen tegen overgewicht. Het gebruik hiervan is echter duur. Bovendien kan het op de lange termijn gevaarlijk zijn om de stof te gebruiken. Mocht je het gebruik van dit middel overwegen, dan is het verstandig om dit te combineren met aanpassingen in je levensstijl. Als je geen aanpassingen in je levensstijl doet, is het risico groot dat je na een tijd weer aan zult komen. Houd er verder rekening mee dat ongeveer tien procent van de mensen ernstige bijwerkingen ervaart.

136 Reacties

 1. Belangrijk om te weten over liraglutide
  Liraglutide verlaagt het bloedsuiker. Een te hoog bloedsuiker maakt ziek en is schadelijk voor hart- en bloedvaten, ogen, nieren en zenuwen.
  Bij diabetes mellitus (suikerziekte) en overgewicht.
  Diabetesverschijnselen (dorst, vaak plassen en een droge mond) verdwijnen meestal binnen een paar dagen. Binnen enkele weken bent u minder moe.
  U gebruikt liraglutide 1 keer per dag. U moet het injecteren in uw bovenbeen, buik of bovenarm.
  Gebruik liraglutide elke dag. Dan heeft u minder kans op schade door diabetes. Zoals wonden die slecht genezen, zenuwpijn, nierproblemen, hart- en vaatziekten en blindheid.
  U heeft kans op een te laag bloedsuiker (hypo). Dit merkt u aan honger, een wisselend humeur, verwardheid, hoofdpijn, vermoeidheid, duizeligheid, een bleek gezicht, wazig zien, beven, zweten en hartkloppingen. Eet of drink bij een hypo snel iets met (druiven)suiker.
  Misselijkheid en diarree komen geregeld voor. Blijft u hier last van houden? Overleg dan met uw arts.
  Andere bijwerkingen: irritatie op de injectieplaats, hoofdpijn, verkoudheid en vermoeidheid.

 2. Graag zou ik dit product willen uitproberen
  met een bmi van 40 en een diëtiste die het ff niet meer weet hoop ik dat ik mee mag doen aan deze test

  • Is mij gelukt om 5 kilo af te vallen met ketox24. Dit werkt super goed maar is helaas nergens meet te koop. Weet iemand waar ik ketox24 kan bestellen please. Ook zou ik dit product graag willen testen.

 3. Wegens slaapapneu veel aangekomen zou heel graag extra ondersteuning Willy bij afvallen. Met diëten val ik helemaal niets af.

 4. Ik wil zo ontzettend graag deelnemen aan het onderzoek.
  Ik kijk elke dag in de spiegel alsof ik naar een vreemde kijk. Niks helpt meer om af te vallen…
  stress, medicatie en niet slapen maken het niet beter.
  Misschien kom ik met deze geweldige kans van mijn overgewicht af.

 5. Hoi ik ben Wilmie ik lijn al vanaf mijn 15e ik ben nu 53 en nog altijd in de strijd met mijn lichaam ik zou me graag willen aan melden als test persoon

 6. Beste,
  Ik meld me aan omdat alles heb geprobeerd. Trainen, dieeten en op mijn voeding letten.
  Tot nu toe let ik op mijn voeding.

  Ben dik, niet aantrekkelijk, heb een dikke buik al jaren. Ben moeder van 2 kinderen. Al jaren vrijgezel ( 2014 ).

  Graag hoor ik van u, als ik mee mag doen.
  Met vriendelijke groet

  Soraida

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in