Liraglutide Pennen Review en Ervaringen

Liraglutide is een stof die soms wordt gebruikt als medicijn bij diabetes mellitus type 2 en overgewicht. Vooral om deze laatste reden staat het flink in de belangstelling. Veel mensen zijn immers op zoek naar een manier om gewicht te verliezen.

Liraglutide is een medicijn dat soms gebruikt wordt bij overgewicht. Liraglutide werkt vooral goed in combinatie met aanpassingen in de leefstijl en kan dan zorgen voor een extra gewichtsverlies van zo’n 4% (bron).

Van oorsprong wordt liraglutide vooral gebruikt bij diabetes type 2. Het is een middel dat pas voorgeschreven wordt als aanpassingen in de leefstijl niet werken. Daarna wordt eerst metformine voorgeschreven en pas als dat niet werkt, krijg je liraglutide.

Liraglutide kopen

Liraglutide is anders dan sommige andere middelen, niet alleen verkrijgbaar op recept. Het is ook mogelijk om het medicijn zelf te bestellen op internet. Het is dan verkrijgbaar onder merknamen als Saxenda of Victoza.

Deze medicijnen worden dan wel vanuit het buitenland geleverd. De kans bestaat dat je pakket in beslag wordt genomen door de douane.

Omdat er veel mogelijke bijwerkingen zijn aan het gebruik van liraglutide raden we je altijd aan om het middel alleen op doktersvoorschrift te gebruiken. De kans is dan ook aanwezig dat de medicatie vergoed wordt door de verzekering.

Liraglutide kopen België

In België kan liraglutide gewoon gekocht worden bij je eigen apotheek. Hiervoor heb je uiteindelijk wel een recept nodig van een arts. Ook in België zijn bedrijven actief die de medicijnen vanuit het buitenland leveren.

Liraglutide ervaringen

Liraglutide heeft een groot aantal bijwerkingen. Meer dan 10% van de mensen krijgt last van klachten aan het maag-darmkanaal, zoals obstipatie of misselijkheid. Een ernstige bijwerking die nog relatief vaak voorkomt is een ontsteking aan de alvleesklier.

Een nadeel aan liraglutide is dat je het moet toedienen met een injectienaald. Deze injecties moet je zelf toedienen. Er bestaat de kans dat je een huidirritatie op de plaats van de injectie krijgt.

Liraglutide vergoeding

In Nederland wordt liraglutide in veel gevallen gewoon vergoed door de verzekering. Wanneer het voorgeschreven wordt bij een BMI van meer dan 30, krijg je het vergoed. Hetzelfde geldt voor als je een recept krijgt in verband met diabetes. In andere gevallen moet je het medicijn wel zelf betalen.

Liraglutide afvallen

Lireglutide helpt inderdaad bij het afvallen. Er is veel wetenschappelijk bewijs dat dit werkt. Het gemiddelde gewichtsverlies is rond de 4-6 kilogram meer dan mensen die een placebo toegediend kregen (bron).

Liraglutide obesitas

Liraglutide wordt soms voorgeschreven bij obesitas. Dit komt alleen voor als een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) niet werkt.

Het is belangrijk om te weten dat het middel vooral werkt in combinatie met ingrepen in de levensstijl (bron). Het toedienen van liraglutide zonder dat je aanpassingen doet aan de levensstijl is weinig effectief.

Een bijkomend voordeel aan het medicijn is dat het helpt om de bloedsuikerwaarden te reguleren. Dit kan op termijn helpen om diabetes tegen te gaan.

Liraglutide prijs

Liraglutide is een duur medicijn als je het zelf moet betalen. Een voorraad met 18 ml werkzame stof kost ongeveer €100. Hiermee kun je maximaal een maand doen.

Liraglutide moet ook langere tijd gebruikt worden, waardoor het al snel een dure grap is om het middel uit eigen zak te betalen. Gelukkig wordt liraglutide in veel gevallen vergoed door de verzekering.

Liraglutide Ozempic

Ozempic is een semaglutide, een stof die lijkt op liraglutide. Deze stof wordt echter alleen gebruikt bij diabetes en niet bij de bestrijding van overgewicht.

Conclusie

Liraglutide is in principe effectief tegen overgewicht, maar de stof wordt niet vaak voorgeschreven. Het middel moet worden geïnjecteerd, de kans op bijwerkingen is best groot en het medicijn is behoorlijk duur. In sommige gevallen wordt het wel vergoed door de zorgverzekering.

Wanneer je af wilt vallen, is het meestal beter om eerst te kijken naar aanpassingen in de leefstijl. Een ketogeen dieet is een effectieve manier om zonder medicatie af te vallen. Ook een huisarts zal eerst aanraden om een leefstijlaanpassingen door te voeren.

Wat is liraglutide?

Liraglutide is een stof die zorgt voor een verlaging van de bloedglucosewaarden. Dit doet het op twee manieren. Allereerst reguleert het de afgifte van insuline. Als er veel bloedsuiker is, wordt er meer insuline afgegeven. Tegelijkertijd voorkomt de stof dat er opgeslagen suikers in de bloedbaan komen. Als gevolg van deze werking remt liraglutide de eetlust. De eetlustremmende werking zorgt voor gewichtsverlies.

Liraglutide is verkrijgbaar onder de merknamen Victoza en Saxenda. Beide stoffen zijn precies hetzelfde qua werking. Ze kunnen dus niet gecombineerd worden met elkaar. Victoza en Saxenda worden beide geproduceerd door Novo Nordisk.

Hoe werkt het?

Liraglutide is een stof die lijkt op een menselijk hormoon genaamd GLP-1. GLP-1 heeft drie functies in het menselijk lichaam. Als eerste zorgt GLP-1 ervoor dat het eten langzamer je maag verlaat. Dit zorgt ervoor dat je langer vol bent. Als tweede voorkomt GLP-1 dat je lever te veel suiker produceert. Deze suiker komt vervolgens in je bloedbaan terecht. Als derde stimuleert GLP-1 je alvleesklier om meer insuline aan te maken. Dit doet het alleen als dit ook echt nodig is.

Waar wordt liraglutide voor gebruikt?

Liraglutide is in eerste instantie ontwikkeld als medicijn bij diabetes. Als je diabetes mellitus type 2 hebt, krijg je het medicijn niet zomaar vergoed. Dit gebeurt pas als er onvoldoende resultaat is bereikt met veranderingen van de leefstijl en met andere medicatie.

Liraglutide kan ook gebruikt worden bij overgewicht. Het wordt doorgaans alleen voorgeschreven bij mensen die last hebben van ernstig overgewicht (een BMI hoger dan dertig) of bij mensen die andere ziekten hebben, zoals een verhoogd cholesterol of een verhoogde bloeddruk.

Liraglutide en overgewicht

Omdat Liraglutide een positief effect heeft op overgewicht, is er veel onderzoek gedaan naar de effecten hiervan.

In een van de studies, gericht op diabetes type 2 patiënten, kreeg een groep leefstijladvies en de andere groep de stof. De groep die het medicijn kreeg had vergelijkbare resultaten qua gewichtsverlies. Andere indicatoren als het gaat om de regulering van bloedsuiker waren beter (bron). In een andere studie werd leefstijladvies gecombineerd met het gebruik van het medicijn. Ongeveer een kwart van de proefpersonen verloor meer dan 10% van zijn/haar gewicht (bron).

De gecombineerde bevinding van deze studies is dat liraglutide een positief effect heeft op gewichtsverlies, maar dat er ernstige bijwerkingen kunnen optreden. Ongeveer 10% van de proefpersonen stopt met de behandeling omdat zij last krijgen van ernstige misselijkheid en overgeven. Behandeling is ook aardig duur. Een gemiddelde dagdosering zou rond de €1000 kosten. Bovendien is niet bekend of het medicijn ook veilig is op de lange termijn (bron).

Hoe gebruik je liraglutide?

Je moet liraglutide toedienen middels een injectie. Dit moet eens per dag, bij voorkeur rond hetzelfde tijdstip. Je kunt dit zelf doen, maar je kunt het ook laten doen door een bekende of een familielid. De beste plaats om het middel te injecteren zijn in de bovenbeen, in de buik of in de bovenarm.

Als je het medicijn voorgeschreven krijgt door een arts voor de behandeling van diabetes, dan kan het zijn dat je het je leven lang moet gebruiken. Bij gebruik tegen overgewicht is het gebruik korter; meestal een paar maanden.

Bijwerkingen van liraglutide

Gebruik van liraglutide kan gepaard gaan met bijwerkingen. Ongeveer een derde van de mensen krijgt last van ernstige maagdarmklachten, zoals misselijkheid, braken of diarree. Er bestaat het gevaar op uitdroging. Soms gaan deze bijwerkingen uit zichzelf over. Daarnaast is er een kans dat je een hypo krijgt (te lage bloedsuikerwaarden).

Uit onderzoeken is verder gebleken dat er een kleine kans is op schildklierkanker (bron). In zijn algemeenheid is er weinig bekend van het gebruik van het middel op de lange termijn.

Waar is het verkrijgbaar?

De medicijnen Victoza en Saxenda zijn in Nederland alleen op recept verkrijgbaar. De medicijnen zijn ook via het internet verkrijgbaar. Vaak wordt er dan nog naar een recept gevraagd. Er bestaat ook de kans dat je een nepmedicijn krijgt.

Saxenda en Victoza zijn relatief dure medicijnen. Voor een maanddosering ben je ongeveer €1000 kwijt.

Liraglutide en overgewicht

Liraglutide wordt gezien als een van de meest effectieve middelen tegen overgewicht. Het gebruik hiervan is echter duur. Bovendien kan het op de lange termijn gevaarlijk zijn om de stof te gebruiken. Mocht je het gebruik van dit middel overwegen, dan is het verstandig om dit te combineren met aanpassingen in je levensstijl. Als je geen aanpassingen in je levensstijl doet, is het risico groot dat je na een tijd weer aan zult komen. Houd er verder rekening mee dat ongeveer tien procent van de mensen ernstige bijwerkingen ervaart.

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
Vorig artikelVitasana Supplements Review en Ervaringen
Volgend artikelNatures Finest Review en Ervaringen

88 Reacties

 1. Ik gebruikte de saxenda sinds vorige jaar juli tot januari, was 10kilo afgevallen.
  Ik was er mee gestopt, en sinds 3 weken gebruik ik het weer, ben ook weer aangekomen, alleen dit keer ben ik 0 kilo afgevallen, iemand enige idee, of het zelfde ervaring heeft?

 2. Ik heb nog steeds pennen ter overname, als je interesse hebt stuur mij dan een mailtje fregerwe apenstaartje planet punt nl.

 3. Ik ben in oktober gestart met saxenda, ben 17kg kwijt, heb tot nu toe geen last, ik hoop nog 3 kg kwijt te geraken en dan afbouwen tot het minimum om het gewicht te behouden.

  • Hoi Heidi, heb je toevallig nog pennen extra die je wil verkopen? Hoor het graag :)

 4. Ik gebruik Saxenda nu 7 weken en ik ben 10 kilo afgevallen. Het middel wordt voorgeschreven door een Arts van de obesitaskliniek. Ik volg een in private traject met hulp van een Leefstijlcoach. Dit traject en de Saxenda worden niet vergoed door de ziektekostenverzekering. Ik ben heel snel verzadigd, wel heel moe en last van mijn maag. Ik gebruik nu de hoogste dosis (4). Dit zijn mijn ervaringen en succes allemaal.

 5. Ik ben nu 3 weken beaig met saxenda en ben ongeveer een 4 kg afgevallen .
  Ik heb enorm veel last gehad van , vermoeidheid, misselijkheid, droge mond en enorme maagpijn .
  Even doorbijten en dan gaat dit weer over . Ik kan het iedereen aanraden . Topproduct

  • Ik herken het helemaal! Dat opgeblazen gevoel… Droge mond, zere buik, slechte stoelgang, maar ook geen honger en inderdaad afgevallen. Maar het is wel een harde manier en totaal niet gezellig natuurlijk. Ik had van de week een zere buik en dacht dat het aan het nieuwe medicijn lag, maar ik denk dat het een blaasontsteking is. Mijn Urine vanmorgen weggebracht maar nu willen ze me morgen zien want het zag er raar uit. Nou ben ik wel benieuwd wat ze vinden…Het is een hele zware weg om af te vallen, ben ook benieuwd of de klachten afnemen, maar aan de andere kant heb ik het dus wel heel erg graag voor over om op manier gezond te worden. Maar het valt mij ook op dat mensen het zonder dokter dus uitproberen. Weet niet of dat zo geschikt is.

 6. Hai allemaal,
  Ik ben vandaag met Saxenda begonnen en wilde graag wat ervaringen lezen. Maar hier zie ik alleen maar oproepen voor pennen. Wil iemand ook delen hoe het afvallen is gegaan en of er bijwerkingen zijn opgetreden? Zou ik heel graag lezen. Alvast bedankt!

  • Het is niet alleen maar pracht en praal hoor. Ernstige bijwerkingen en de kilo’s gaan er niet zomaar af. Je moet echt zelf op je eten letten. Ben nu 2 weken bezig en ben 2 kilo kwijt. Vandaag weer ophogen naar 1,8 en volgende week zit ik dan aan de maximale inzet van de pen. Minder eten lijkt toch meer de oplossing met ondersteuning van dit middel.

 7. Ik ben op zoek naar enkele pennen. Helaas uitverkocht op een online apotheek in Nederland.
  Iemand die me kan helpen? Kom uit België/Limburg. Bedankt alvast!

 8. Hoi ik heb een vraagje ik wil graag afvallen .
  Maar heeft iemand nog pennen die hij of zei verkoopt .
  Ik hoor graag van u .

  Groetjes Mariska

 9. Hallo allemaal,

  Ik heb een nieuwe set liggen. Bestaande uit

  – pennen
  – naaldjes
  – container

  Prijs 179,-

  Mag opgehaald worden voor 120
  Woonachtig in tilburg.

 10. Beste, ik heb besloten het toch maar eens uit te proberen. Ik woon in Antwerpen, Hilde heb jij nog pennen om over te nemen en tegen welke prijs?

 11. Heeft iemand nog pennen te koop, ik woon in Tilburg. wil ze ook halen in Belgie. mijn huisarts wil geen recept voorschrijven.
  Of weet iemand waar ik ze zonder recept kan krijgen.
  groetjes wilmavangestel apenstaartje live.nl
  Wilma

  • Hoi Wilma,

   Ik heb een nieuwe set liggen. Naaldjes, pennen. Nieuw en ongeopend. Wilde het proberen maae toch de stap niet gezet. Kosten 179,-. Je mag het voor 120 euro overnemen als je wilt.

 12. Beste Vicky
  Ik heb vorige week zo een pen gekocht bij de dokter waar ik magnesium baxters krijg.
  Ik heb er 4 keer 0,6 mg mee ingespoten en had al snel resultaat. Omdat ik volgende week onverwachts een zware operatie moet ondergaan moet ik er even mee stoppen.
  Heb je nog interesse om een pen over te kopen? Ik heb ze 54 euro betaald, je mag ze hebben voor 30 euro

 13. Hoi Josk
  wil graag weten hoe het jouw is vergaan met het afvallen. ik wil er ook graag aan beginnen. maar zoek eerst ervaringen. zou jij mij het een en ander kunnen vertellen. waar ik ze kan kopen en wat het kost.
  groetjes
  wilma

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in