Liraglutide Victoza Obesitas Prik Pennen Afvallen Basisverzekering

Liraglutide is een stof die soms wordt gebruikt als medicijn bij diabetes mellitus type 2 en overgewicht. Het is een Obesitas Prik waarmee je kunt Afvallen. Vooral om deze laatste reden staat het flink in de belangstelling. Veel mensen zijn immers op zoek naar een manier om gewicht te verliezen.

Vallen Liraglutide Obesitas Prik Pennen van Victoza of Saxenda in de basisverzekering of in het basispakket van je zorgverzekering?

Liraglutide liraglutide victoza obesitas prik pennen afvallen basisverzekering liraglutide doosje

Liraglutide is een medicijn dat soms gebruikt wordt bij overgewicht. Liraglutide werkt vooral goed in combinatie met aanpassingen in de leefstijl en kan dan zorgen voor een extra gewichtsverlies van zo’n 4% (bron).

Van oorsprong wordt liraglutide vooral gebruikt bij diabetes type 2. Het is een middel dat pas voorgeschreven wordt als aanpassingen in de leefstijl niet werken. Daarna wordt eerst metformine voorgeschreven en pas als dat niet werkt, krijg je liraglutide.

Liraglutide Obesitas Prik Afvallen Kopen

Liraglutide is anders dan sommige andere middelen, niet alleen verkrijgbaar op recept. Het is ook mogelijk om het medicijn zelf te bestellen op internet. Het is dan verkrijgbaar onder merknamen als Saxenda of Victoza.

Deze medicijnen worden dan wel vanuit het buitenland geleverd. De kans bestaat dat je pakket in beslag wordt genomen door de douane.

Omdat er veel mogelijke bijwerkingen zijn aan het gebruik van liraglutide raden we je altijd aan om het middel alleen op doktersvoorschrift te gebruiken. De kans is dan ook aanwezig dat de medicatie vergoed wordt door de verzekering.

Victoza of Saxenda

In deze review gaan we specifiek in op Victoza Liraglutide. Daarnaast zijn Saxenda obesitas pennen populair. Wil je specifieke informatie over dit type pennen? Dan verwijzen we je naar het artikel Saxenda Liraglutide Pennen

Liraglutide kopen België

In België kan liraglutide gewoon gekocht worden bij je eigen apotheek. Hiervoor heb je uiteindelijk wel een recept nodig van een arts. Ook in België zijn bedrijven actief die de medicijnen vanuit het buitenland leveren.

Liraglutide Ervaringen

Liraglutide heeft een groot aantal bijwerkingen. Meer dan 10% van de mensen krijgt last van klachten aan het maag-darmkanaal, zoals obstipatie of misselijkheid. Een ernstige bijwerking die nog relatief vaak voorkomt is een ontsteking aan de alvleesklier.

Een nadeel aan liraglutide is dat je het moet toedienen met een injectienaald. Deze injecties moet je zelf toedienen. Er bestaat de kans dat je een huidirritatie op de plaats van de injectie krijgt.

Liraglutide vergoeding

In Nederland wordt liraglutide in veel gevallen gewoon vergoed door de verzekering. Wanneer het voorgeschreven wordt bij een BMI van meer dan 30, krijg je het vergoed. Hetzelfde geldt voor als je een recept krijgt in verband met diabetes. In andere gevallen moet je het medicijn wel zelf betalen.

Liraglutide afvallen

Lireglutide helpt inderdaad bij het afvallen. Er is veel wetenschappelijk bewijs dat dit werkt. Het gemiddelde gewichtsverlies is rond de 4-6 kilogram meer dan mensen die een placebo toegediend kregen (bron).

Liraglutide obesitas

Liraglutide wordt soms voorgeschreven bij obesitas. Dit komt alleen voor als een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) niet werkt.

Het is belangrijk om te weten dat het middel vooral werkt in combinatie met ingrepen in de levensstijl (bron). Het toedienen van liraglutide zonder dat je aanpassingen doet aan de levensstijl is weinig effectief.

Een bijkomend voordeel aan het medicijn is dat het helpt om de bloedsuikerwaarden te reguleren. Dit kan op termijn helpen om diabetes tegen te gaan.

Liraglutide prijs

Liraglutide is een duur medicijn als je het zelf moet betalen. Een voorraad met 18 ml werkzame stof kost ongeveer €100. Hiermee kun je maximaal een maand doen.

Liraglutide moet ook langere tijd gebruikt worden, waardoor het al snel een dure grap is om het middel uit eigen zak te betalen. Gelukkig wordt liraglutide in veel gevallen vergoed door de verzekering.

Liraglutide Ozempic

Ozempic is een semaglutide, een stof die lijkt op liraglutide. Deze stof wordt echter alleen gebruikt bij diabetes en niet bij de bestrijding van overgewicht.

Conclusie

Liraglutide is in principe effectief tegen overgewicht, maar de stof wordt niet vaak voorgeschreven. Het middel moet worden geïnjecteerd, de kans op bijwerkingen is best groot en het medicijn is behoorlijk duur. In sommige gevallen wordt het wel vergoed door de zorgverzekering.

Wanneer je af wilt vallen, is het meestal beter om eerst te kijken naar aanpassingen in de leefstijl. Een ketogeen dieet is een effectieve manier om zonder medicatie af te vallen. Ook een huisarts zal eerst aanraden om een leefstijlaanpassingen door te voeren.

Wat is liraglutide?

Liraglutide is een stof die zorgt voor een verlaging van de bloedglucosewaarden. Dit doet het op twee manieren. Allereerst reguleert het de afgifte van insuline. Als er veel bloedsuiker is, wordt er meer insuline afgegeven. Tegelijkertijd voorkomt de stof dat er opgeslagen suikers in de bloedbaan komen. Als gevolg van deze werking remt liraglutide de eetlust. De eetlustremmende werking zorgt voor gewichtsverlies.

Liraglutide is verkrijgbaar onder de merknamen Victoza en Saxenda. Beide stoffen zijn precies hetzelfde qua werking. Ze kunnen dus niet gecombineerd worden met elkaar. Victoza en Saxenda worden beide geproduceerd door Novo Nordisk.

Hoe werkt het?

Liraglutide is een stof die lijkt op een menselijk hormoon genaamd GLP-1. GLP-1 heeft drie functies in het menselijk lichaam. Als eerste zorgt GLP-1 ervoor dat het eten langzamer je maag verlaat. Dit zorgt ervoor dat je langer vol bent. Als tweede voorkomt GLP-1 dat je lever te veel suiker produceert. Deze suiker komt vervolgens in je bloedbaan terecht. Als derde stimuleert GLP-1 je alvleesklier om meer insuline aan te maken. Dit doet het alleen als dit ook echt nodig is.

Waar wordt liraglutide voor gebruikt?

Liraglutide is in eerste instantie ontwikkeld als medicijn bij diabetes. Als je diabetes mellitus type 2 hebt, krijg je het medicijn niet zomaar vergoed. Dit gebeurt pas als er onvoldoende resultaat is bereikt met veranderingen van de leefstijl en met andere medicatie.

Liraglutide liraglutide victoza obesitas prik pennen afvallen basisverzekering liraglutide tabel

Liraglutide kan ook gebruikt worden bij overgewicht. Het wordt doorgaans alleen voorgeschreven bij mensen die last hebben van ernstig overgewicht (een BMI hoger dan dertig) of bij mensen die andere ziekten hebben, zoals een verhoogd cholesterol of een verhoogde bloeddruk.

Liraglutide en overgewicht

Omdat Liraglutide een positief effect heeft op overgewicht, is er veel onderzoek gedaan naar de effecten hiervan.

In een van de studies, gericht op diabetes type 2 patiënten, kreeg een groep leefstijladvies en de andere groep de stof. De groep die het medicijn kreeg had vergelijkbare resultaten qua gewichtsverlies. Andere indicatoren als het gaat om de regulering van bloedsuiker waren beter (bron). In een andere studie werd leefstijladvies gecombineerd met het gebruik van het medicijn. Ongeveer een kwart van de proefpersonen verloor meer dan 10% van zijn/haar gewicht (bron).

Liraglutide liraglutide victoza obesitas prik pennen afvallen basisverzekering liraglutide spuit

De gecombineerde bevinding van deze studies is dat liraglutide een positief effect heeft op gewichtsverlies, maar dat er ernstige bijwerkingen kunnen optreden. Ongeveer 10% van de proefpersonen stopt met de behandeling omdat zij last krijgen van ernstige misselijkheid en overgeven. Behandeling is ook aardig duur. Een gemiddelde dagdosering zou rond de €1000 kosten. Bovendien is niet bekend of het medicijn ook veilig is op de lange termijn (bron).

Hoe gebruik je liraglutide?

Je moet liraglutide toedienen middels een injectie. Dit moet eens per dag, bij voorkeur rond hetzelfde tijdstip. Je kunt dit zelf doen, maar je kunt het ook laten doen door een bekende of een familielid. De beste plaats om het middel te injecteren zijn in de bovenbeen, in de buik of in de bovenarm.

Liraglutide liraglutide victoza obesitas prik pennen afvallen basisverzekering liraglutide grafiek

Als je het medicijn voorgeschreven krijgt door een arts voor de behandeling van diabetes, dan kan het zijn dat je het je leven lang moet gebruiken. Bij gebruik tegen overgewicht is het gebruik korter; meestal een paar maanden.

Bijwerkingen van liraglutide

Gebruik van liraglutide kan gepaard gaan met bijwerkingen. Ongeveer een derde van de mensen krijgt last van ernstige maagdarmklachten, zoals misselijkheid, braken of diarree. Er bestaat het gevaar op uitdroging. Soms gaan deze bijwerkingen uit zichzelf over. Daarnaast is er een kans dat je een hypo krijgt (te lage bloedsuikerwaarden).

Uit onderzoeken is verder gebleken dat er een kleine kans is op schildklierkanker (bron). In zijn algemeenheid is er weinig bekend van het gebruik van het middel op de lange termijn.

Liraglutide liraglutide victoza obesitas prik pennen afvallen basisverzekering liraglutide molecuul

Waar is het verkrijgbaar?

De medicijnen Victoza en Saxenda zijn in Nederland alleen op recept verkrijgbaar. De medicijnen zijn ook via het internet verkrijgbaar. Vaak wordt er dan nog naar een recept gevraagd. Er bestaat ook de kans dat je een nepmedicijn krijgt.

Saxenda en Victoza zijn relatief dure medicijnen. Voor een maanddosering ben je ongeveer €1000 kwijt.

Liraglutide liraglutide victoza obesitas prik pennen afvallen basisverzekering liraglutide review

Liraglutide en overgewicht

Liraglutide wordt gezien als een van de meest effectieve middelen tegen overgewicht. Het gebruik hiervan is echter duur. Bovendien kan het op de lange termijn gevaarlijk zijn om de stof te gebruiken. Mocht je het gebruik van dit middel overwegen, dan is het verstandig om dit te combineren met aanpassingen in je levensstijl. Als je geen aanpassingen in je levensstijl doet, is het risico groot dat je na een tijd weer aan zult komen. Houd er verder rekening mee dat ongeveer tien procent van de mensen ernstige bijwerkingen ervaart.

RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Persoonlijke Dieet ErvaringBional Ideaal Gewicht Review en Ervaringen
Eenvoudig AfvallenGarcinia Cambogia Review en Ervaringen
liraglutide-pennenLiraglutide wordt gezien als een van de meest effectieve middelen tegen overgewicht. Het gebruik hiervan is echter duur. Bovendien kan het op de lange termijn gevaarlijk zijn om de stof te gebruiken. Mocht je het gebruik van dit middel overwegen, dan is het verstandig om dit te combineren met aanpassingen in je levensstijl. Als je geen aanpassingen in je levensstijl doet, is het risico groot dat je na een tijd weer aan zult komen. Houd er verder rekening mee dat ongeveer tien procent van de mensen ernstige bijwerkingen ervaart.

136 Reacties

 1. Hoi!
  Ik heb helaas suikerziekte ontwikkeld en wil wat doen aan mijn lijf. Ik ben wel erg gemotiveerd en heb ook begeleiding van een psycholoog. Zij raden me dit middel aan. Zou ik het mogen testen? Zou fijn zijn

 2. Zoveel dieeten al geprobeerd maar het honger gevoel blijft! Altijd maar die trek. Altijd maar willen snoepen. Daar zou ik vanaf willen. En naarmate ik ouder wordt(52) wordt het afvallen er niet makkelijker op.

 3. Zoveel dieeten al geprobeerd maar het honger gevoel blijft! Altijd maar die trek. Altijd maar willen snoepen. Daar zou ik vanaf willen

 4. Mocht er nog de mogelijkheid zijn om Victoza Liraglutide te kunnen testen, dan meld ik me graag aan. Ik ben nu ruim een jaar bezig met GLI en daarin al veel vooruitgang geboekt, maar zit nu al bijna 6 maanden op een plateau waar ik maar niet doorheen lijk te breken. BMI zit nog boven de 30. Ik ben 47 jaar en goed gezond, gebruik geen andere medicatie, rook niet en drink nauwelijks. Graag hoor ik of ik mag mee doen.

 5. Mijn naam is Donna, 54 jaar oud en ik vecht sinds mijn 6de tegen overgewicht. Er is werkelijk geen dieet dat ik niet geprobeerd heb. Ik sport 4 keer in de week maar helaas nog steeds heb ik een BMI van 28 ?
  Ik zou graag mee willen doen.
  Laat me weten

 6. Beste
  Ik lijd aan obesitas. Ik heb alles geprobeerd om af te vallen. Ik wil graag afvallen want ik wil niet meer depressief zijn door mijn gewicht.

 7. Goeiedag

  Mijn naam is Giany, bijna 20 jaar oud en een man van 1.88m met 106 kilo’s. Door iemand die ik ken heb ik voor het eerst kennis gemaakt met het begrip; vermageren met Victoza. Hiervoor kende ik het niet en was ik ook aan het proberen af te vallen, daardoor dat ik nog geen verdere onderzoek had gedaan naar het product. Nu heb ik dit wel gedaan en zou ik dit wel eens willen uittesten. Ik moet nog zeker 15 kilo afvallen, ik ben altijd zwaar geweest in tegenstelling tot mijn broers. Dit kwam waarschijnlijk omdat mijn moeder zwangerschapsdiabetes had met mij en ik al haar suikers nam. Ik heb obesitas en zelfs nog naar een instelling geweest hiervoor om te vermageren en te leren vermageren. Zonder resultaat. Mijn zelfvertrouwen is al wat meer dan vroeger en toch zit ik soms te snoepen en soms te veel te eten, met Liraglutide, verwacht en hoop ik dat dit verholpen wordt.

  Groeten
  Giany

 8. Ik zit tegen diabetes aan, en door iets overgewicht waardoor ik geen vergoeding krijg van de verzekering. En ik heb zo’n onverzadigd hongergevoel wat ik niet kan uitzetten. Ik zou een ideaal testpersoon zijn of dit medicijn werkt bij iemand met een bmi van 28

 9. Ik zit tegen diabetes aan, net overgewicht dus dat wordt nog niet herkend door de zorgverzekeraars. En ik heb zo’n onverzadigd hongergevoel wat ik niet kan uitzetten. Ik zou een ideaal testpersoon zijn of dit medicijn werkt bij iemand met een bmi van 28

 10. Hallo, ik heb een littekenbreuk gekregen na darmkanker. Geen arts wil me eraan helpen omdat het risico te groot zou zijn. Daardoor heb ik hevige rugpijn en kan nog geen 50 meter lopen. Word daardoor steeds zwaarder, ik ben 1.54 m. en 90 kg. Kom mijn huis niet meer uit. Ik zie soms het leven niet meer zitten, dit zou dus voor mij een lichtpuntje zijn. Groetjes, Bea.

 11. Ik zie mijn reactie van 3 weken geleden helaas niet meer staan dus ik probeer het opnieuw :)

  Ik ben een 27 jarige meid die van haar 15e tot 25e diëten heeft gedaan omdat ik altijd al iets te zwaar was. Helaas ben ik door het diëten alleen maar zwaarder geworden en was ik op mijn hoogtepunt zo’n 108 kilo.

  2 jaar geleden heb ik mijn hele leefstijl omgegooid. Ik heb besloten nooit meer te diëten omdat ik hier alleen maar zwaarder van werd maar had als doel een gezonde leefstijl na te streven. Ik ben gestopt met de pil, gestopt met roken en ben gaan sporten, wandelen, zwemmen en fietsen naar mijn werk. Ik hou van mijn actieve leefstijl nu, alleen de kilo’s gaan er niet vanaf en het begint steeds meer zijn tol te eisen op mijn (holle) rug. Ik ben pas 27 jaar en ik kan nu al niet meer langer dan anderhalf uur lopen of staan omdat ik dan echt moet gaan zitten. Ik kan niet naar feestjes of concerten waarbij ik niet kan zitten omdat mijn lichaam het niet red. Mijn lijf werkt niet mee met mijn hoofd!

  Op het moment weeg ik 106 kilo met een lengte van 1.66. Waarschijnlijk is door jarenlang diëten mijn stofwisseling vertraagt en eet ik nog steeds iets teveel. Ondanks dat ik genoeg gezonde dingen eet heb ik nog vaak zoet behoefte, maar volgens de huisarts zal ik op gewicht blijven zodra ik ben afgevallen met mijn huidige eetpatroon.

  Helaas kom ik niet in aanmerking om Saxenda vergoed te krijgen met een BMI van 38,8 zonder onderliggende ziektes. Daarom zou ik heel graag mee willen doen als testpersoon om te kijken of dit werkt voor mij, zodat ik tegelijkertijd kan sparen om na deze proefperiode meer Saxenda aan te schaffen.

  laat me dit middel alstublieft uitproberen. Het zou alles voor me betekenen. Ik heb nu al alles geprobeerd en dit zou echt een uitkomst voor me zijn, daar ben ik van overtuigd! Ook doe ik al mee aan een GLI traject dus krijg een goede begeleiding!

  Ik hoop echt dat jullie mij deze kans willen geven.

  Lieve groetjes, Demi

 12. Ik zie mijn reactie van 3 weken geleden helaas niet meer staan dus ik probeer het opnieuw :)

  Ik ben een 27 jarige meid die van haar 15e tot 25e diëten heeft gedaan omdat ik altijd al iets te zwaar was. Helaas ben ik door het diëten alleen maar zwaarder geworden en was ik op mijn hoogtepunt zo’n 108 kilo.

  2 jaar geleden heb ik mijn hele leefstijl omgegooid. Ik heb besloten nooit meer te diëten omdat ik hier alleen maar zwaarder van werd maar had als doel een gezonde leefstijl na te streven. Ik ben gestopt met de pil, gestopt met roken en ben gaan sporten, wandelen, zwemmen en fietsen naar mijn werk. Ik hou van mijn actieve leefstijl nu, alleen de kilo’s gaan er niet vanaf en het begint steeds meer zijn tol te eisen op mijn (holle) rug. Ik ben pas 27 jaar en ik kan nu al niet meer langer dan anderhalf uur lopen of staan omdat ik dan echt moet gaan zitten. Ik kan niet naar feestjes of concerten waarbij ik niet kan zitten omdat mijn lichaam het niet red. Mijn lijf werkt niet mee met mijn hoofd!

  Op het moment weeg ik 106 kilo met een lengte van 1.66. Waarschijnlijk is door jarenlang diëten mijn stofwisseling vertraagt en eet ik nog steeds iets teveel. Ondanks dat ik genoeg gezonde dingen eet heb ik nog vaak zoet behoefte, maar volgens de huisarts zal ik op gewicht blijven zodra ik ben afgevallen met mijn huidige eetpatroon.

  Helaas kom ik niet in aanmerking om Saxenda vergoed te krijgen met een BMI van 38,8 zonder onderliggende ziektes. Daarom zou ik heel graag mee willen doen als testpersoon om te kijken of dit werkt voor mij, zodat ik tegelijkertijd kan sparen om na deze proefperiode meer Saxenda aan te schaffen.

  laat me dit middel alstublieft uitproberen. Het zou alles voor me betekenen. Ik heb nu al alles geprobeerd en dit zou echt een uitkomst voor me zijn, daar ben ik van overtuigd! Ook doe ik al mee aan een GLI traject dus krijg een goede begeleiding!

  Ik hoop echt dat jullie mij deze kans willen geven. Lieve groetjes, Demi

 13. Zou graag saxenda willen samen met mijn dochter zijn met leefstyl coach begonnen hebben allebei bmi boven 40.Hoop door dit medicijn wel af te vallen .mijn naam is ine
  Hier onder schrijf ik de naam en mail van mijn dochter.
  Mvg ine

 14. Met mijn altijd honger klinken deze prikken me als een passende ondersteuning bij mijn eeuwige lijntraject. En dat ook nog voor de zomer! Ik doe heel graag mee!

 15. Iki ben een dame van 1m68 en altijd 60kg gewogen.
  Nu door pre-menopauze, stressjob in combinatie met slechter (ongezonder) eten en minder bewegen heb ik een gewicht van 70kg.
  De vicieuze cirkel van ik voel me niet goed, dus maar niet gaan sporten, doe ik morgen wel en troost vinden in een ‘gezond’ koekje kan ik maar niet doorbreken.
  Eigenwaarde daalt en blijf meer thuis wegens geen mooie kleedjes en broeken die me nog staan.

  Mijn actieve man stimuleert me om mee te lopen maar de eerste paar stappen in die richting gaan zeer moeizaam.

  De eerste paar kilo’s lichter zouden me weer hoop en energie geven om terug meer te bewegen en zin te hebben in het leven.

  Graag, zeer graag wil ik meedoen aan jullie onderzoek.

 16. Ik wil graag deelnemen aan het onderzoek. Kunt u mij een proefpakket toesturen?
  Alvast bedankt misschien kom ik zo van mijn overgewicht af.

 17. Ik heb een bmi van 33, heb steeds meer last van de extra kilo s .
  Zeker in mijn werk als verpleegkundige ondervindt ik steeds meer hinder.
  Ik ben actief, weet meer dan genoeg over gezond eten maar door het vele lijnen sinds mijn 15 e , lukt het me niet meer om de motivatie zonder zetje in de rug op te brengen.

 18. Ik ga stoppen met saxenda, nadat ik 15kg ben afgevallen. Ik heb nog 4 pennen (goed tot 03/2023) en bijhorende naaldjes over.

 19. Heeft iemand pennen waar je van af wilt? Ik neem ze graag over. Mits origineel en voorlopig niet over de datum!

  Ik hoor het graag!

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in