Loverboys: Eten echte mannen wel of geen kaas?

Eerder waarschuwde we je al over het gevaar van Loverboys in het artikel over de Tilburgse Mandy Peijnenburg. Ook Maria Mosterd was in het verleden slachtoffer van een loverboy. Haar hele verhaal is te lezen in het boek ‘Echte mannen eten geen kaas’ een bestseller waarvan 250.000 exemplaren over de toonbank zijn gegaan. Misdaadverslaggevers Hendrik Jan Korterink en Peter R. de Vries twijfelde echter aan het verhaal van Maria. Peter deed uitvoerig onderzoek waarvan het resultaat in een tweedelige televisie uitzending te zien was. Hendrik Jan Korterink schreef er een boek over met de titel ‘Echte mannen eten wel kaas‘ Wij zijn het spoor bijster en vragen ons af of ‘echte mannen’ nu wel of geen kaas eten. Wat het antwoord ook is, één ding staat als een paal boven water, pas op met loverboys!

Echte mannen eten geen kaas van Maria Mosterd *

Tot haar eerste dag op de middelbare school is Maria een heel gewoon meisje van twaalf. Ze woont met haar moeder en haar zus in een stad in het oosten van Nederland,en wil wel wat meer spanning in haar leven. Of stoer zijn, zoals dat groepje jongens dat rondhangt op het parkeerterrein van de school. Hoe zou het zijn als een van die jongens haar vriendje was? Maria’s fantasie lijkt werkelijkheid te worden: een van hen, Manou, spreekt haar aan. Wat ze niet weet, is dat Manou een loverboy is.

Echte mannen eten geen kaas
Echte mannen eten geen kaas
Maria Mosterd

Echte mannen eten wel kaas van Hendrik Jan Korterink *

In haar boek Echte mannen eten geen kaas (2008) vertelt Maria Mosterd hoe ze vanaf het begin van haar middelbareschooltijd vier jaar lang werd misbruikt door loverboy Manou. Het schokkende relaas van de Zwolse tiener werd alom voor zoete koek geslikt en het boek werd een grote bestseller. Misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink ging op zoek naar de feiten.

Echte mannen eten wel kaas
Echte mannen eten wel kaas
Hendrik Jan Korterink

Hij sprak vele betrokkenen, onder wie de twee beste schoolvriendinnen van Maria uit de betreffende periode, en ook ‘loverboy Manou’ zelf. Op essenti’le punten bleek Maria’s verhaal niet te kloppen. Haar eerste ontmoeting met Manou was niet toen zij twaalf was, maar bijna anderhalf jaar later. Er is geen enkele aanwijzing dat Manou een loverboy is of was (en hij houdt wél van kaas). Het zogenaamde permanente gespijbel op school is inmiddels door de rechtbank tot onwaarheid verklaard. Maria’s verhaal blijkt een bizarre mix van feiten en vooral veel fantasie. Echte mannen eten wél kaas biedt tevens een onthullende inkijk in de werking van de media.

* bron: bol.com

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in