Maagballon

Een maagballon is een alternatief voor een ‘echte’ maagverkleining en heeft als voordeel dat het geen operatieve ingreep is.

De inbreng geschiedt via de mond en de slokdarm. Een licht slaapmiddel voorkomt dat u er iets van merkt. Wanneer de ballon is ingebracht wordt hij gevuld met fysiologisch zout en een

lichaamvriendelijke kleurstof.

De ballon (gemaakt van duurzaam, elastisch, hoge kwaliteit silicone) is spiegelglad aan de buitenkant en kan dus over het algemeen geen beschadigingen veroorzaken aan de binnenkant van de maag.

Werking van een maagballon
De ballon die als het ware in de maag drijft, zorgt voor een vol gevoel. Bovendien wordt het voedseltransport van de slokdarm naar de maag erdoor vertraagd. Voor een goed resultaat is voldoende lichaamsbeweging essentieel, evenals het nauwgezet volgen van de door de diëtiste verstrekte adviezen. Het plaatsen van een maagballon geschiedt poliklinisch en duurt ongeveer een half uur. Direct na de behandeling mag u de kliniek verlaten. Gedurende 2 à 3 dagen kunt u flink misselijk zijn. Daarna kunt u weer alles doen wat u gewend was.

Na maximaal 6 maanden wordt de maagballon wegens lekkagerisico verwijderd. De ballon kan dan dusdanig aangetast zijn door maagzuur dat hij stuk kan gaan en kan verdwijnen in het darmkanaal. Normaal gesproken zou een lege ballon volgens natuurlijke wijze uw lichaam kunnen verlaten, maar uit veiligheidsoverwegingen is het het beste om een ballon door een arts te laten verwijderen

Bij mensen ouder dan 55 jaar wordt geen maagballon geplaatst

Na eerdere buikoperaties mag een ballon niet langer dan 3 maanden blijven zitten (dit i.v.m. mogelijke risico’s vanwege mogelijke verklevingen).

Het aanbrengen van de maagballon
De ingreep start met een uitbreide intakegesprek en het invullen van een lijst met vragen.

Voor de ingreep zelf krijg je een infuusnaaldje in je arm of hand waardoor, via een bijspuitnippel, de kalmeringsmiddelen worden toegediend. Bij sommige klinieken krijg je een volle eetlepel met een verdovende gel (Xylocaine) in de mond (meestal met een spray om te verdoven), die je gedurende gemiddeld 3 minuten moet doorslikken, spoelen en gorgelen. Hierdoor krijg je een dik gevoel in de keel, dit is de verdoving. Vlak voordat je gaat slapen, wordt de keel één of twee keer gesprayd met Xylocaine, om diep rond het strottenhoofd ook te verdoven.

Nadat je onder een lichte narcose bent gebracht, zal de arts die de ballon in de maag zal brengen, eerst een onderzoek met een flexibele kijkbuis doen, waarmee het maagslijmvlies wordt gecontroleerd op afwijkingen. Daarna wordt de kijkbuis verwijderd en wordt de ballon via de mond en slokdarm aan een voerdraad ingebracht. Als die in de maag zit, wordt met een flexibele maagkijker gecontroleerd of de ballon in de juiste positie ligt. Dan gaat er 400 tot 700 cc (in Nederland standaard 500cc) onschadelijke zoutwateroplossing (saline) in met een blauwe kleurstof.

De ballon drijft nu als het ware in uw maag en zorgt ervoor dat u een vol gevoel heeft.

Ook het verwijderen van de maagballon geschiedt onder een roesje. Vrijwel alle patiënten kunnen zich niets herinneren van wat er tijdens de ingreep is gebeurd. Dit komt omdat de gebruikte middelen het kortwerkende geheugen uitschakelt. Het verwijderen van de ballon gaat eigenlijk op precies dezelfde manier als het inbrengen.

Na de plaatsing van een maagballon.

Vrijwel alle patiënten worden misselijk na het plaatsen van de maagballon, omdat het lichaam de ballon ervaart als een vreemd voorwerp. De misselijkheid kan wel een week aanhouden.

De behandelend arts schrijft dan een aantal medicamenten voor om de misselijkheid dragelijk te maken en te verminderen en om de maag en de ballon tegen elkaar te beschermen (zuurremmer). Obstipatie is ook een mogelijke bijwerking, niet zozeer vanwege de maagballon, maar als gevolg van te weinig drinken na het plaatsen van de maagballon.

Mogelijke nadelen en overige risico’s van de maagballon:

Misselijkheid en braken.
Net verdragen van de maagballon.
Leglopen van de maagballon.
Gen of weinig gewichtsverlies.
Magperforatie.
Is maar voor korte termijn afvallen (max. 6 maanden).

Voordelen van een maagballon:

Geen operatie nodig.
Er wordt niet aan de maag geopereerd.
Een echte narcose krijg je niet. Je wordt slaperig gemaakt met Dormicum. Dit is een stof die een sterk dempende werking heeft op het zenuwstelsel. Dit wordt gecombineerd met een pijnstillend middel (Alfentanyl).
De maagballon kan goede diensten bewijzen bij patiënten met een (zeer) hoog operatierisico door het overgewicht.

Wat is jouw ervaring met dit dieet? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Hartelijk dank voor je bijdrage!

104 Reacties

 1. Vorige week vrijdag is bij mij de Orbera365 maagballon geplaatst (Yourweightcare Oberhausen). De plaatsing ging niet makkelijk omdat ik een smalle luchtpijp heb, waardoor ik onder volledige narcose moest. De uren na de plaatsing had ik enige keelpijn en voelde ik de ballon goed zitten. Niet pijnlijk, maar beetje vreemd gevoel. Ik kon direct na plaatsing al wat water drinken en kreeg een tablet tegen de misselijkheid die 7 dagen zijn werking heeft. De dag na plaatsing voelde ik mij niet helemaal top. Wel lukte het mij redelijk om water met kleine slokjes in kleine hoeveelheden naar binnen te werken. Had last van maagzuur en heb 1 keer moeten overgeven. Dag 2 voelde ik mij al een stuk beter. Niet misselijk en water drinken ging ook goed. Nog steeds met kleine slokjes. Heb die eerste drie dagen alleen water gedronken. Soms met een heel klein beetje limonade om een ander smaakje te proeven. Vanaf dag 4 ben ik in de ochtend begonnen met een proteïne shake. Weer hele kleine slokjes en ongeveer 250ml in totaal. Wel 2 liter water gedurende de dag. Beetje last van wat krampen na het drinken. Ook moet ik steeds boeren laten. Het is nu dag 5 na plaatsing. Ik voel mij heel goed. Kan nog steeds prima 2 liter water drinken en naast een proteïne shake eet ik ’s avonds een soepje. Dit gaat prima. Ik voel een heel klein beetje kramp na het drinken/eten, maar het is prima uit te houden. Heel tevreden tot nu toe. Heb geen enkel hongergevoel en voel mij fit. Ik neem voor de zekerheid 1 keer per dag een multivitamine kauwtablet en heb een maagbeschermer voorgeschreven gekregen, welke ik iedere ochtend inneem. Tot nu toe 4,6 kilo afgevallen. Inmiddels ook mijn eerste gesprek met diëtiste gehad over wat te eten na ongeveer 10 dagen (begeleiding is een vast onderdeel).

 2. Na plaatsen vd maagballon was de eerste dag een hel. Daarna was de scherpe pijn eraf. Maar bij dag 9 was het nog niet beter dan dag 2. Contineu voelde in mijn maag. Harde aanvoelende maag. Ik moest na 6 dagen nodig drukken maar ontlasting zat vast. Ik heb ieder uur aandrang gehad en zat dan 12 min op de wc, dan voelde je t komen maardeed dan zo pijn bij de anus niet normaal, werd ergek van, want ja het wilde eruit. Bij de Etos dulcosoft drank gekocht, deed niets, uiteindelijk klisma gekocht , eindelijk dat lukte. Verder moet je 1,5 liter water drinken maar steeds na 6 slokjes water ging t niet meer. Veel last v maag gelijk. Savonds opde banken het slapen was het ergst. Contineu maagpijn. Ik werd iedere nachtwakker vd pijn. Je kan alleen op jelinkerkant liggen, ik heb aldie tijd mijn bed nietgezien omdat ik beetje hoog met bovenlijf moest slapen, anders teveel pijn. En dan na 2 uurmoest ik weer rechtop zitten vd pijn. Maar ik wasondertussen z moeen totaal geen energie dat ik amper rechtop kon zitten vd slaap. Dan ga je automatisch metje maag weer beetje inzakken en weer die pijn. Echt om gek v te worden.
  Letwel, 2 dagen voor de ingreep vloeibaar eten, 7 dagen dan gelijk weer na de ingreep, en opde 16edag heb ik de ballon eruit laten halen, dus 72 uur v te voren vloeibaar. Ik heb mij zo energie loos gevoelt, alles voelde als te veel. Ik was zo zwak, ja heb ook protoiene poeder in melkopgelost. Ik dacht na bijna 2 weken zo wil ik niet leven. In mijn baan heb ik ook echt energie nodig. Dat ging amper. En liep heel langzaam, ik voelde mijeen zwangere vrouw die steeds haar hand op haar maag ( geen buik dan) moest leggen omdat t zo hard en pijnlijk aanvoelde. Ik heb niet 1 week maar 2 weken vrij moeten nemen. Vrien kon niet blijven slapen het weekend, want dan heeft hij ook een gebroken nacht en ik was misselijk dus kon mijn snurkbitje niet innemen. Moest ook vaak boeren ( genant) ik had 200 gr maar zuurkoolschotel bij slager gekocht en 24 uur later boerde ik dat nog op. Heb 1 aardappel, verse spinazie en klein mager gehakt balletje v tartaar gemaakt. Daarna niet te doen.
  Mini portie soja bij ontbijt, lunch 1 boterham met achterham . Ik blaasde helemaal op en steeds maar weer m beroerd en slap voelen. Op een terrasje gezeten . Kreeg met moeite half theeglas op.
  Toen ik de afspraak had gemaakt om de ballon erui te halen , weer 72 uur v te voren vloeibaar eten dus paar slokken bouillon, waterslokjes, theeslokjes. Bleek ik onder narcose compicatie te krijgen. Er bleek etenresten te zijn onder mijn ballon dat moet v 5 tot 7 dagen geleden te zijn. Ipv 15 min zijn ze een uur met mij bezig geweest, 2 man er extra bij gehaald, ik bleef overgeven en desatureerde. Dat is gevaarlijk geweest. Gelukkig heeftde arts tochde ballon eruit gehaaldwNt als een arts etensresten ziet wordt het vaak afgeblazen. De etensresten waren te dik om met de endoscoop af te zuigen, dus konden ze alleen nog maar mijn braaksel vanuit mijn mond met afzuigslang eruit halen. Nu is er een klein risico dat braaksel in mijn longen terecht zijn gekomen, dan zou ik 1 of 2 dagen laterkoortskrijgen en moet ik direct naar het ziekenhuis. Ik ben nogheellang op de uitslaap gehouden voelde mij zo beroerd. Mijn keel en slikken deed heel pijn. Ik heb pijnmedicatie ingespoten gekregen. Kreeg het ook heel koud. Ik kreeg recept me voor de pijn in de keel. Enfin het is nu een dag later en keel gaat al wat beter. En ik heb eindelijk 2 boterhammen kunnen eten zonder pijn. Ik ben zo blij dat hij eruit is ( 3750 euro en 75 euro aan medicijnen verder welkiswaar en 350 voor het eruit halen, ja erg zonde maar het ging echt niet) nu weet ik ook dat ereen reden was. Toen de arts vertelde water gebeurd was , was ik eerst bangdat hij mij niet geloofde dat ik echt 72 uur niets gegeten heb. Maar hij zeigelijk nee het is eten wT onder de ballon was dat is van 5 a 7 dagen geleden.
  Wat mij nu niet los laat is, dat erecht iets mis was, het eten blijft wat langer in de slokdarmen maag met een ballon maar 5 a 7 dagen natuurlijk niet. Alles ging dusstapelen, als ik nog ca 5 dagen had gewacht had ik op de seh v ziekenhuis terecht gekomen, hoe kan het dat het voedsel van de maag niet naar de darmen ging. Had de ballon die doorgang afgesloten . Daar wordt niets over verteld. De dietiste heb ik ook half jr voor betaald, die ga ik nu gebruiken voor een plan zonder ballon. Ik hoop dat jullie dit verhaal lezen. En je eigen gevoel niet negeren als je voelt er isiets mis er klopt is niet is tvaak ook zo. En kijk uit met medicijnen die ze dan voorschrijven. Ik kreeg een antibraakmiddel receptdie omstreden was, aantal aartikelen lasik dat er 100 a 150 mensen aan dit antibraakmiddel zijn overleden. Dathet plotselinge hartstilstand gaf. Mijn hele salontafel ligt vol medicijnen. Ben zo blij dat ik er vanaf ben.

 3. Hoi allemaal
  Ik heb op 28 juli 2020 maagballon geplaatst .
  Nou de eerste week was hel .. kon bijna niks binnen houden alleen water na 1,5 kon ik weer vastvoeding eten wel doet me maag erg pijn als ik dat eenmaal doe.. vaak last van oprispingen en maagzuur. Ik raak er gestress van en wil eerlijk zijn maar ik red het niet. Ik ben nu 4 weken verder en ben maar 2 kilo afgevallen. Ik moet wel eerlijk zijn ik sport tot nu toe niet omdat ik de kracht niet kan vinden ervoor. Voel me kontinu vol waardoor je weinig wil bewegen .. wel eet ik geen brood en drink ik ook geen frisdrank meer.. eet kleine porties. MAAR IK RED DIT NIET.. ik voel me al maar slecht .. ben me energie kwijt vanaf ik dit geplaatst heb .. me buik lijkt ook 6 maanden zwanger ik kan niet op me buik liggen, terwijl ik gewend ben zo teslapen.. Ik wou maar 10 kilo afvallen wnt ik woog 80 en wil graag na 70 .. maar ik ben eerder depresief hiervan geworden… wie heeft het ook zo moeilijk en hoe hou je met al deze verschijnselen toch vol.. wnt nog even en ik haal het weg, ik zit al op 75% van opgeven.. Help mij

  • Beste Priscilla,

   Ik heb afgelopen vrijdag een maagballon laten plaatsen en tot nu toe kan ik niks binnen houden zelfs geen water. Morgen ga ik terug naar de kliniek en krijg ik medicatie via een infuus. Ik ben bang dat hij er anders uit moet… hoe is dit bij jou gegaan?

   Ik zit op 70% van opgeven. Nog nooit heb ik mij eigen zo beroerd gevoeld.

 4. Sinds 20 januari een maagballon , ik ben er echt blij mee , de eerste week was vreselijk ,maar na een 2 weken voelde ik niets meer , het afvallen gaat niet vanzelf je moet er wel je best voor doen , en kan best nog veel grote hoeveelheden eten als ik wil maar heb er geen spijt van , nu 11 kg kwijt nog 3 te gaan tot juli en dan ben ik waar ik zijn wil . Het heeft mij echt geholpen .

 5. Bent u op zoek naar een productexpert die u een deskundig antwoord op uw vragen kan bieden?
  Contacteer vrijblijvend een patient care manager

 6. Hi. Ik heb afgelopen zaterdag een maagballon laten plaatsen. Wat een Hellll was dat. Kan niks binnenhouden niet eens slokje water. Sinds gister gaat het iets beter maar nog steeds voel ik me erg zwak en misselijk. Ik had vanochtend een huilbui en dacht dat ding moet uit mijn lichaam ik trek dit niet meer. Ik moet nog geduld hebben. Hoelang heeft het bij jullie geduurd voordat jullie weer goed voelden ??

 7. Hoi allemaal.
  Morgen krijg ik een maagballon. Ik ben nieuwsgierig naar mensen waarvan de maagballon eruit is en of zij op gewicht zijn gebleven. Ik lees er, behalve hierboven, weinig over. Ik hoop 20 kg af te vallen en op gewicht te blijven.

 8. Hallo, heeft er iemand ervaring met de Oballon-pil? En waar in België die wordt geplaatst? Heb al veel info opgezocht, maar vind er niet zo veel over.
  Alvast bedankt!

 9. Hallo, ik heb twee dagen geleden de maagballon laten plaatsen , maar zijn er nog mensen die zo pijn hadden aan hun linkerzijde dicht aan hun middenrif ? Groetjes

  • Hallo, ik heb mijn ballon sinds 14 september. De volgende dag was ik al terug in het ziekenhuis met hevige pijn en.misselijkheid. ik heb minstens 20x overgegeven en begon uit te drogen. Ik lag vier dagen in het ziekenhuis en door de medicatie gaf ik niet meer over. Een week na thuiskomst, begon het opnieuw. We zijn nu 2,5 weken verder en ik geef nog om de twee dagen over. Ben bang dat ik het niet volhou en dat hij er terug uit moet.

  • Hoi. Ik had ook vreselijke pijn in mijn Li zij en dat liep door tot aan mijn onderrug. Heb PCM 1000 zetpil gekregen. Dat hielp wel na een paar dagen

 10. Dag allemaal
  Als ik dit hier allemaal lees, merk ik toch dat je niet echt veel afvalt met een maagballon.
  Ik zou zo’n 35 kg moeten afvallen, maar ik vrees dat ik er met een ballon niet geraak.
  Groetjes, Jaklien

 11. Dag allemaal,
  Ik heb twee dagen geleden een ballon laten plaatsen en ben gisteren een nachtje in het ziekenhuis moeten blijven. Die nacht vergeet ik nooit meer. Al goed dat er een hoop medicatie via het infuus gegeven kon worden want thuis had ik het niet getrokken vrees ik. Nu net tweede nacht achter de rug en nog steeds heel veel pijn en ongemak. Kan er iemand mij geruststellen dat deze fase niet meer lang duurt want ben door een hel aan het gaan. Zelfs water verdraag ik niet. Ben ook helemaal opgeblazen, is echt geen zicht ?
  Graag tips om deze fase draaglijk te maken
  Gts

  • Hey
   Hoelang heeft die pijn bij u geduurt ik heb de ballon nu 16 dagen en heb na het avondeten alle eten kan je dat ni noemen 2 lepeltjes puree heel veel last en moet erdaarna alles uit ik ben zo slap dat ik nog ni heb kunne werken moet morgen op controle ik bang dat mijn maagballon eruit moet

 12. Hoi allemaal.
  Ik heb mijn maagballon van juni en maandag 15 februari ga ik deze late verwijderen. Ik heb mijn maagballon dus redelijk lang kunnen inhouden. In totaal ben ik er 7 kilo met vermagerd. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik weinig moeite zelf heb gedaan. De motivatie om op mijn eten te letten is altijd mijn zwak punt geweest en ik vrees dat dat altijd moeilijk ga blijven. Of ik spijt heb? Nee helemaal niet. In het begin is het afzien.. Die pijn vergeet ik nooit meer :-) maar dat verdwijnt . Soms krijg je wel af en toe een kramp of een vies gevoel maar je went eraan. Het lijkt wel of die ballon echt een deel van jou word. Je leert er echt met samenleven. Voor degene die het overwegen moest je het echt willen dan ga je er gewoon voor! Weet dan gewoon dat die ballon er niet zomaar uit gaat dus eens je er aan begint is het echt voor een tijdje. Nu begin ik wel wat last te krijgen. Bv soms begint die zo te draaien dat de ballon in het midden van mijn buik ligt en dan krijg ik echt een bult. Dat is wel redelijk ambetant! Ik ben benieuwd hoe het gaat zijn als ze de ballon verwijderen… Want blijkbaar gaat ie er veel moeilijker uit als er in :-) groetjes

 13. Ik heb vorig jaar april mijn maagballon laten zetten met een startgewicht van 98 kilo. In oktober woog ik 68 kilo en was ik helemaal blij. Helaas hebben de meesten van ons met overgewicht niet zomaar overgewicht, maar omdat ze emoties wegeten. Wanneer dit dus niet in je hoofd goed is, val je gewoon weer in je oude patroon. Ik ben dus terug bij af geweest en zit nu in therapie om juist normaal te eten ipv te lijnen en aan te komen. De biologie is in de war… Door normaal te eten ben ik nu ook 10 kilo kwijt sinds mei dit jaar.
  Lieve mensen, ik wens jullie het allerbeste, maar denk aub goed na of het deze bijna 3000 euro waard is om tijdelijk af te vallen. Je valt af, maar je koppie blijft hetzelfde (en zelfs tijdens de tijd met mijn maagballon had ik ook nog een psycholoog en diëtist).

  Bij bergman clinics vroegen ze bij het bloedprikken zelfs of dit mijn eerste keer was voor de maagballon. Ik reageerde vreemd met dat je toch hopelijk maar een keer zoiets nodig zou hebben als steun in de rug? Het blijkt dus dat mensen meerdere malen terugvallen in het oude patroon en meerdere malen een maagballon proberen. En daarom wordt het ook niet vergoed door je zorgverzekering. Zij zeggen helaas ook dat het niet vergoed wordt omdat er teveel terugval is…

  Ik hoop dat ik door mijn eerlijke reactie mensen heb kunnen helpen. Nogmaals, ik was zeer blij met de afgevallen kilo’s, maar het gevolg was minder voor mij…

 14. Ik heb mijn ballon nu een jaar geleden laten verwijderen.
  aan het einde van de rit was ik 3 kilo bijgekomen!
  Nu in oktober zal ik mijn gastric bypass krijgen.

 15. Heb de Maagballon nu 5 dagen en moet eerlijk zeggen dat ik het een HEL vond de eerste 3dagen. Moest zelfs na de SEH omdat de pijn voor mij niet te dragen was. Inmiddels voel ik me wel stukken beter en ben ik al 4,5 kg afgevallen (waarschijnlijk vocht) mijn startgewicht was 82 kg.

  Ballon heb ik laten plaatsen bij dokter sas S. In België.

 16. Ik heb een maagballon laten plaatsen bij Diana Gabriels. de behandeling vond plaats op een zondag. Echter werd mij niet verteld van te voren dat de plaatsing door 2 Franstalige artsen zou worden gedaan. De plaatsing zelf was voor mij persoonlijk best traumatisch. Al ging het snel en waren de artsen zeer zorgzaam. ik heb 7 dagen lang niets binnen gehouden. Niet eens water. Er is in die week nog contact geweest met de artsen die de ballon geplaatst hebben. Na een week was ik 7 kilo verloren, maar zodra ik weer wat binnen hield, kwam ik ook weer bij. ( vocht vasthouden) De kliniek heeft mij totaal geen nazorg gegeven. Ik heb getracht een afspraak te maken, maar dat is niet gelukt. Op het moment dat mijn lichaam volledig gewend was aan de ballon, kon ik er prima mee leven. Al voelde ik de ballon de hele dag door mijn maag zweven. Standaard ochtenden kon ik rennen naar de toilet, maar daar kon ik ook mee leven. Al was dat geen pretje. Ik ben in totaal 7 kilo afgevallen. Uiteindelijk is de ballon in mijn maag geknapt zonder dat ik daar weet van had. De ballon is vast komen te zitten in mijn dunne darm en ik heb daarmee 5 dagen in het ziekenhuis gelegen. Ik ben door helse pijnen gegaan en de artsen hadden maar 2 opties voor mij. Of proberen met een colonoscopie te kijken of ze er bij konden komen, of opereren, maar omdat hij in de dunne darm vastzat, was de kans niet heel groot dat optie 1 zou lukken, omdat ze met een colonoscopie maar een klein stukje de dunne darm in kunnen.( de dunne darm kan wel 7 meter lang zijn) nadat ik helemaal voorbereid was, heeft de ballon 2 uur voor de kijkoperatie toch zijn weg naar buiten gevonden.Ik besefte dat ik veel geluk gehad had. Toen ik in het ziekenhuis lag, kwam het besef bij mij naar boven hoe kwetsbaar het menselijk lichaam eigenlijk is. Ik voelde zoveel spijt en zoveel walging voor mijn keuze dat ik spontaan mezelf begon te waarderen zoals ik ben. Momenteel heb ik een bmi van 32 en heb besloten nooit meer iets aan of in mijn lichaam te laten brengen wat mijn gezondheid schaden kan. Ik heb in die 5 dagen de grootste angsten gehad. Je lichaam is zo kwetsbaar. wees er zuinig op!

 17. Hallo, ik heb mijn maagballon nu 6 dagen..
  Ik moet eerlijk zeggen dat ik een maagballon positief vind . Als je het beu bent om zwaarlijvig te zijn en al vanalles hebt geprobeerd .. Doe het dan gewoon. Je moet echt een klik maken. Van de plaatsing heb ik weinig van gemerkt want dat was onder lichte sedatie…meteen erna voel je wel die ballon zitten en ik kreeg enorme maagkrampen die ik toch een 5tal dagen serieus heb gevoelt en heb gevloekt :-) en idd dan denk je waar ben ik aan begonnen want de pijn en dat gevoel mag je niet onderschatten! maar dat gevoel blijft niet duren en het gevoel van die ballon gaat ook stilletjes aan weg.. Ik ben nu op nog geen week al 3 kilo kwijt en ik kan sinds een 2tal dagen ongeveer 1/8 van de porties eten dat ik ervoor at. ik voel mij er goed bij en als jullie willen dan wil ik jullie gerust op de hoogte houden.
  Groetjes

  • Hey, je hebt het dan pas laten uitvoeren? Hoe gaat het nu met je? Van welk gewicht kwam.je en wat is je streefgewicjt? Ik laat volgende week woensdag mijn maagballon zetten… ben benieuwd heb 15 kg overgewicht.

  • Blij om uw positieve commentaar te lezen. Ik heb sinds dond mijn maagballon. Amai,serieus afgezien.maar vandaag wel al soep kunnen eten zonder over te geven. Heb wel last van een hele dikke buik. Had jij daar ook last van?

  • Hooi ik ga mijn maagballon over 2 weken plaatsen en ik zou heel graag wat ervaringen via de mail willen uitwisselen heb je daar mischien interesse in?

  • Hallo
   Ik ben ashley heb nu 2 dagen een maagballon maar ben zo vreselijk misselijk dat ik twijfel om het eruit te laten halen
   Ik kan niks zelfs geen water binnen houden en heb erge maagkramp is dit normaal ?

  • Hallo Lisa, hoe gaat het ondertussen met jou ? Is je maagballon ondertussen al terug verwijderd ? Waar heb je het laten uitvoeren. Hoeveel kilo ben je intussen al kwijt. Is je eetgedrag al wat aangepast ? zou je het andere mensen aanraden. Ik zou dit heel graag willen proberen, maar ik mis dat laatste duwtje nog.

  • Beste Lisa, Zou jij mij aub wat meer info kunnen geven, ik zou graag praten of chatten met iemand die dit heeft meegemaakt/ondergaan.

  • O dat klinkt goed. Zit er bij mij 8 dagen in. Voel me nog ziek en ik geef nog veel over.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in