Maagballon Review en Ervaringen

Maagballon Invasieve Allurion Elipse Kosten op Afbetaling. Lees alles over de invasieve Allurion maagballon Eerste en enige gewichtsverlies methode zonder operatie, endoscopie of narcose Al sinds 2015 heeft gemiddeld 50% van de volwassenen in Nederland overgewicht, waarbij 20% zelfs te maken heeft met obesitas.

Dit is wat je in dit artikel gaat leren

 • maagballon ervaringen
 • nadelen maagballon
 • maagballon vergoeding
 • Een allurion maagballon belgie
 • Nadelen van een maagballon
 • Elipse maagballon ervaringen
 • Maagballon kosten rotterdam
 • Maagbalon iPhone en Android app.
 • maagballon kosten
 • maagballon pil te koop
 • Ervaringen maagballon duitsland
 • Maagballon kosten duitsland
 • Maagballon voor en na
 • maagballon op afbetaling

Een maagballon is een alternatief voor een ‘echte’ maagverkleining en heeft als voordeel dat het geen operatieve ingreep is.

De inbreng geschiedt via de mond en de slokdarm. Een licht slaapmiddel voorkomt dat u er iets van merkt. Wanneer de ballon is ingebracht wordt hij gevuld met fysiologisch zout en een lichaamvriendelijke kleurstof.

De ballon (gemaakt van duurzaam, elastisch, hoge kwaliteit silicone) is spiegelglad aan de buitenkant enMaagballon Ballon s kan dus over het algemeen geen beschadigingen veroorzaken aan de binnenkant van de maag.

Werking van een maagballon

De ballon die als het ware in de maag drijft, zorgt voor een vol gevoel. Bovendien wordt het voedseltransport van de slokdarm naar de maag erdoor vertraagd. Voor een goed resultaat is voldoende lichaamsbeweging essentieel, evenals het nauwgezet volgen van de door de diëtiste verstrekte adviezen. Het plaatsen van een maagballon geschiedt poliklinisch en duurt ongeveer een half uur. Direct na de behandeling mag u de kliniek verlaten. Gedurende 2 à 3 dagen kunt u flink misselijk zijn. Daarna kunt u weer alles doen wat u gewend was.

Na maximaal 6 maanden wordt de maagballon wegens lekkagerisico verwijderd. De ballon kan dan dusdanig aangetast zijn door maagzuur dat hij stuk kan gaan en kan verdwijnen in het darmkanaal. Normaal gesproken zou een lege ballon volgens natuurlijke wijze uw lichaam kunnen verlaten, maar uit veiligheidsoverwegingen is het het beste om een ballon door een arts te laten verwijderen. Bij mensen ouder dan 55 jaar wordt geen maagballon geplaatst. Na eerdere buikoperaties mag een ballon niet langer dan 3 maanden blijven zitten (dit i.v.m. mogelijke risico’s vanwege mogelijke verklevingen).

Het aanbrengen van de maagballon

De ingreep start met een uitgebreide intakegesprek en het invullen van een lijst met vragen.

Voor de ingreep zelf krijg je een infuusnaaldje in je arm of hand waardoor, via een bijspuitnippel, de kalmeringsmiddelen worden toegediend. Bij sommige klinieken krijg je een volle eetlepel met een verdovende gel (Xylocaine) in de mond (meestal met een spray om te verdoven), die je gedurende gemiddeld 3 minuten moet doorslikken, spoelen en gorgelen. Hierdoor krijg je een dik gevoel in de keel, dit is de verdoving. Vlak voordat je gaat slapen, wordt de keel één of twee keer gesprayd met Xylocaine, om diep rond het strottenhoofd ook te verdoven.

Nadat je onder een lichte narcose bent gebracht, zal de arts die de ballon in de maag zal brengen, eerst een onderzoek met een flexibele kijkbuis doen, waarmee het maagslijmvlies wordt gecontroleerd op afwijkingen. Daarna wordt de kijkbuis verwijderd en wordt de ballon via de mond en slokdarm aan een voerdraad ingebracht. Als die in de maag zit, wordt met een flexibele maagkijker gecontroleerd of de ballon in de juiste positie ligt. Dan gaat er 400 tot 700 cc (in Nederland standaard 500cc) onschadelijke zoutwateroplossing (saline) in met een blauwe kleurstof.

De ballon drijft nu als het ware in uw maag en zorgt ervoor dat u een vol gevoel heeft.

Ook het verwijderen van de maagballon geschiedt onder een roesje. Vrijwel alle patiënten kunnen zich niets herinneren van wat er tijdens de ingreep is gebeurd. Dit komt omdat de gebruikte middelen het kortwerkende geheugen uitschakelt. Het verwijderen van de ballon gaat eigenlijk op precies dezelfde manier als het inbrengen.

Na de plaatsing van een maagballon.

Vrijwel alle patiënten worden misselijk na het plaatsen van de maagballon, omdat het lichaam de ballon ervaart als een vreemd voorwerp. De misselijkheid kan wel een week aanhouden.

De behandelend arts schrijft dan een aantal medicamenten voor om de misselijkheid dragelijk te maken en te verminderen en om de maag en de ballon tegen elkaar te beschermen (zuurremmer). Obstipatie is ook een mogelijke bijwerking, niet zozeer vanwege de maagballon, maar als gevolg van te weinig drinken na het plaatsen van de maagballon.

Nadelen en risico’s van de maagballon

 • Misselijkheid en braken.
 • Net verdragen van de maagballon.
 • Leglopen van de maagballon.
 • Geen of weinig gewichtsverlies.
 • Maagperforatie.
 • He is maar voor korte termijn afvallen (max. 6 maanden).

Voordelen van een maagballon

 • Geen operatie nodig.
 • Er wordt niet aan de maag geopereerd.
 • Een echte narcose krijg je niet. Je wordt slaperig gemaakt met Dormicum.

Dit is een stof die een sterk dempende werking heeft op het zenuwstelsel. Dit wordt gecombineerd met een pijnstillend middel (Alfentanyl).
De maagballon kan goede diensten bewijzen bij patiënten met een (zeer) hoog operatierisico door het overgewicht.

Maagballon Invasieve Allurion Elipse Ervaring Maagbalon

Allurion biedt een oplossing voor Nederlanders met overgewicht, waarbij het niet lukt om langdurig gewicht te verliezen, die niet in aanmerking komen voor een operatie of niet onder het mes willen. Met een non-invasieve maagballon biedt het bedrijf een innovatieve methode voor langdurig gewichtsverlies waarmee cliënten – met een BMI vanaf 27 – in gemiddeld 16 weken, 10 tot 15% van hun lichaamsgewicht verliezen. Wereldwijd zijn hier al 70.000 personen mee geholpen.

Elipse maagballon ervaringen

De methode kenmerkt zich door eenvoud en veiligheid, waarbij geen sprake is van een operatie, endoscopie of narcose. Binnen 20 minuten loopt de cliënt de behandelkamer weer uit. Voor velen een uitkomst. Onderzoek toont namelijk aan dat 40% van de personen met overgewicht enkel een behandeling zouden overwegen waarbij er geen operatie of narcose aan te pas komt.

Allurion maakt gebruik van een zachte ballon die in de maag wordt geplaatst. Simpelweg door de capsule, vergelijkbaar met een stukje brood, door te slikken met water. Aan de ballon is een dunne katheter bevestigd, waarmee de ballon met water gevuld wordt, wanneer het op de juiste plek in de maag is aangekomen. Vervolgens controleert een van de deskundige en ervaren artsen van de kliniek met een röntgenfoto de positie.

De gevulde ballon heeft ongeveer de grootte van een grapefruit, waardoor er een gedeelte van de maag wordt gevuld en er een vol gevoel ontstaat. Direct na het vullen zorgt dit voor een seintje naar de hersenen dat er voldoende gegeten is, waardoor er tijdens de maaltijden minder eten wordt genuttigd. Na gemiddeld 16 weken gaat de ballon vanzelf open, waardoor het water via de maag wordt afgevoerd en de ballon op natuurlijke wijze het lichaam verlaat via de stoelgang. De bewezen methode zorgt hiermee voor een vermindering van vet en een verlies van 10 tot 15% in lichaamsgewicht.

Ervaringen maagballon Duitsland

Allurion maakt gebruik van een holistische aanpak. Tijdens het 16-weekse traject krijgen Maagballon Invasieve Allurion Elipse Ervaring Allurion app cliënten ondersteuning van voedings- en bewegingsdeskundigen om nieuwe gezonde gewoontes te ontwikkelen die voortgezet kunnen worden, nadat de ballon de maag heeft verlaten. Hiermee wordt langdurig gewichtsverlies gestimuleerd. Waar 95% van de personen die (crash)diëten binnen twee jaar weer terug zijn op hun oude gewicht – of zelfs zwaarder wegen -, toont onafhankelijk onderzoek aan dat ditzelfde percentage van de Allurion cliënten hun gewicht stabiel wisten te houden in het jaar na de behandeling.

Cliënten van Allurion krijgen daarnaast toegang tot de Virtual Care Suite, een digitale toolkit om het gewichtsverlies te monitoren en managen. Hierin zit onder meer de Allurion Connected weegschaal om veranderingen in lichaamssamenstelling bij te houden en de Allurion Health Tracker om slaap en beweging in kaart te brengen. Alle data is hierbij continu inzichtelijk in de Allurion App, waardoor progressie real time kan worden bijgehouden. Ook kan via de app contact op worden genomen met het team voor vragen en ondersteuning. Voor wie liever gebruik maakt van Apple Health of een Fitbit sporthorloge, biedt de app ook daarvoor een integratie.

Maagballon Pil Online te Koop

De innovatieve methode van Allurion is bedoeld voor personen met overgewicht of die obees zijn en gewicht willen verliezen om bijkomende gezondheidsrisico’s zoals spier- en gewrichtsproblemen, hart- en vaatziektes, diabetes of zelfs bepaalde vormen van kanker, tegen te gaan. Wanneer het deze personen niet lukt om

 • eventueel met professionele hulp
 • gewicht te verliezen

Niet in aanmerking komen voor een invasieve maag verkleinende operatie of endoscopische maagballon of dit niet willen, kunnen zij bij de Allurion klinieken terecht. Waar een maagverkleining pas kan bij een Body Mass Index (BMI) van 40 of hoger, kan iedereen met een BMI van 27 of hoger terecht bij Allurion, waarbij de beste resultaten worden geboekt tussen de 27 en 35.

Maagballon voor en na

Allurion Technologies is in 2009 opgericht door dr. Sammy Levy en dr. Shantanu Gaur, gedurende hun tweede jaar aan Harvard Medical School. Het bedrijf biedt de eerste en enige gewichtsverlies methode waarbij geen operatie, endoscopie of narcose nodig is. Sinds de oprichting heeft de Allurion maagballon in combinatie met professionele ondersteuning op het gebied van voeding en beweging, wereldwijd ruim 70.000 cliënten geholpen met langdurig gewichtsverlies. De methode wordt in Nederland aangeboden voor €4.199,- in de Allurion Kliniek in Hilversum, Kazem Aesthetica op Schiphol Airport in Amsterdam, Kliniek Obesitas IntoBalance in Bergen op Zoom, en Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) in Amsterdam, Velp, Gouda en Heerlen.

Allurion Kliniek breidt uit naar België

Volgens Volksgezondheid heeft 50% van de Belgen overgewicht en 16% obesitas. Tegelijkertijd is Belgiëwereldrecordhouder op het gebied van bariatrische chirurgie, zoals maagverkleining of biliopancreatische bypass, dat jaarlijks wordt uitgevoerd. De kosten voor de gezondheid van de burgers en het sociale stelsel zijn hoog. De aanpak van de Allurion-kliniek is minder invasief dan traditionele chirurgische oplossingen en resulteert in een veilig gewichtsverlies en een blijvende verandering in levensstijl en hygiëne.
De Allurion Kliniek in Nederland heeft inmiddels meer dan 1.000 patiënten behandeld. Door de grote toeloop van Belgen breidt Allurion uit door twee klinieken te openen in ons land in Ninove en in Brussel.
De aanpak is een innovatief en bestaat uit het plaatsen van een maagballon in combinatie met een persoonlijk coachingprogramma. Het inslikken van de maagballon is het startpunt dat wordt gevolgd door een intensief coachtingstraject van 16 weken rond voeding en bewegen. De patiënten krijgen daarmee inzicht die leidt tot een blijvend gewichtsverlies. Het programma richt zich op patiënten met een BMI tussen 27 en 35. Deze complete oplossing, die veel minder ingrijpend is dan endoscopische ballonnen en bariatrische chirurgie, maakt een directe en efficiënte bestrijding van overgewicht mogelijk en reduceert indirect de kans op hart- en vaatziekten, diabetes, kanker en chirurgische complicaties en de daarmee samenhangende kosten.
Het bijzondere aan de Allurion maagballon is dat hij zonder enige chirurgische ingreep (geen scalpel, geen verdoving, geen endoscopie) kan worden geplaatst en verwijderd. De patiënt slikt, onder begeleiding van het medisch team, een capsule in die zich in minder dan 5 minuten ontvouwt en opblaast in de maag. Dankzij deze ballon eet de patiënt aanzienlijk minder zonder hongergevoel. Na ongeveer 16 weken loopt de ballon spontaan leeg en wordt hij zonder ingrijpen via de natuurlijke kanalen afgevoerd
De plaatsing van de ballon gaat gepaard met een nauwe medische begeleiding en een intensief, gepersonaliseerd begeleidingsprogramma door een professionele coach. Dit wordt bereikt en versterkt door het gebruik van een weegschaal en een horloge die verbonden zijn met een app die de vooruitgang van de patiënt week na week bijhoudt. Deze unieke benadering belooft de levensstijl van de patiënt en zijn relatie met voedsel en beweging grondig en blijvend te veranderen. In die periode verliezen patiënten gemiddeld tussen 10 en 15% van het lichaamsgewicht. Bij 95% van de patiënten is het gewichtsverlies duurzaam.*
De teams van de Allurion klinieken in België bestaan uit artsen, coaches en gespecialiseerde voedingsdeskundigen. Dr. Veerle Van Vlodrop verklaart: “Ik ben ervan overtuigd dat de Allurion-klinieken een nieuw tijdperk van geneeskunde voor gewichtsverlies naar België brengen. De oplossing is ontworpen om zowel fysiek als mentaal in te werken op onze patiënten, die zo zelf actoren worden van hun verandering.”

Jouw Ervaring met de Maagballonnen van  Invasieve Allurion Elipse

Heb je ervaring met de maagballon van Invasieve, Allurion of Elipse? Laat dan hieronder jouw reactie achter en deel jouw ervaring met anderen.

RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Persoonlijke Dieet ErvaringWerkt Foliumzuur tijdens Zwangerschap
Eenvoudig AfvallenDetoxil Burn Review en Ervaringen
maagballonDe plaatsing van de ballon gaat gepaard met een nauwe medische begeleiding en een intensief, gepersonaliseerd begeleidingsprogramma door een professionele coach. Dit wordt bereikt en versterkt door het gebruik van een weegschaal en een horloge die verbonden zijn met een app die de vooruitgang van de patiënt week na week bijhoudt. Deze unieke benadering belooft de levensstijl van de patiënt en zijn relatie met voedsel en beweging grondig en blijvend te veranderen. In die periode verliezen patiënten gemiddeld tussen 10 en 15% van het lichaamsgewicht. Bij 95% van de patiënten is het gewichtsverlies duurzaam.

105 Reacties

 1. Vorige week vrijdag is bij mij de Orbera365 maagballon geplaatst (Yourweightcare Oberhausen). De plaatsing ging niet makkelijk omdat ik een smalle luchtpijp heb, waardoor ik onder volledige narcose moest. De uren na de plaatsing had ik enige keelpijn en voelde ik de ballon goed zitten. Niet pijnlijk, maar beetje vreemd gevoel. Ik kon direct na plaatsing al wat water drinken en kreeg een tablet tegen de misselijkheid die 7 dagen zijn werking heeft. De dag na plaatsing voelde ik mij niet helemaal top. Wel lukte het mij redelijk om water met kleine slokjes in kleine hoeveelheden naar binnen te werken. Had last van maagzuur en heb 1 keer moeten overgeven. Dag 2 voelde ik mij al een stuk beter. Niet misselijk en water drinken ging ook goed. Nog steeds met kleine slokjes. Heb die eerste drie dagen alleen water gedronken. Soms met een heel klein beetje limonade om een ander smaakje te proeven. Vanaf dag 4 ben ik in de ochtend begonnen met een proteïne shake. Weer hele kleine slokjes en ongeveer 250ml in totaal. Wel 2 liter water gedurende de dag. Beetje last van wat krampen na het drinken. Ook moet ik steeds boeren laten. Het is nu dag 5 na plaatsing. Ik voel mij heel goed. Kan nog steeds prima 2 liter water drinken en naast een proteïne shake eet ik ’s avonds een soepje. Dit gaat prima. Ik voel een heel klein beetje kramp na het drinken/eten, maar het is prima uit te houden. Heel tevreden tot nu toe. Heb geen enkel hongergevoel en voel mij fit. Ik neem voor de zekerheid 1 keer per dag een multivitamine kauwtablet en heb een maagbeschermer voorgeschreven gekregen, welke ik iedere ochtend inneem. Tot nu toe 4,6 kilo afgevallen. Inmiddels ook mijn eerste gesprek met diëtiste gehad over wat te eten na ongeveer 10 dagen (begeleiding is een vast onderdeel).

 2. Na plaatsen vd maagballon was de eerste dag een hel. Daarna was de scherpe pijn eraf. Maar bij dag 9 was het nog niet beter dan dag 2. Contineu voelde in mijn maag. Harde aanvoelende maag. Ik moest na 6 dagen nodig drukken maar ontlasting zat vast. Ik heb ieder uur aandrang gehad en zat dan 12 min op de wc, dan voelde je t komen maardeed dan zo pijn bij de anus niet normaal, werd ergek van, want ja het wilde eruit. Bij de Etos dulcosoft drank gekocht, deed niets, uiteindelijk klisma gekocht , eindelijk dat lukte. Verder moet je 1,5 liter water drinken maar steeds na 6 slokjes water ging t niet meer. Veel last v maag gelijk. Savonds opde banken het slapen was het ergst. Contineu maagpijn. Ik werd iedere nachtwakker vd pijn. Je kan alleen op jelinkerkant liggen, ik heb aldie tijd mijn bed nietgezien omdat ik beetje hoog met bovenlijf moest slapen, anders teveel pijn. En dan na 2 uurmoest ik weer rechtop zitten vd pijn. Maar ik wasondertussen z moeen totaal geen energie dat ik amper rechtop kon zitten vd slaap. Dan ga je automatisch metje maag weer beetje inzakken en weer die pijn. Echt om gek v te worden.
  Letwel, 2 dagen voor de ingreep vloeibaar eten, 7 dagen dan gelijk weer na de ingreep, en opde 16edag heb ik de ballon eruit laten halen, dus 72 uur v te voren vloeibaar. Ik heb mij zo energie loos gevoelt, alles voelde als te veel. Ik was zo zwak, ja heb ook protoiene poeder in melkopgelost. Ik dacht na bijna 2 weken zo wil ik niet leven. In mijn baan heb ik ook echt energie nodig. Dat ging amper. En liep heel langzaam, ik voelde mijeen zwangere vrouw die steeds haar hand op haar maag ( geen buik dan) moest leggen omdat t zo hard en pijnlijk aanvoelde. Ik heb niet 1 week maar 2 weken vrij moeten nemen. Vrien kon niet blijven slapen het weekend, want dan heeft hij ook een gebroken nacht en ik was misselijk dus kon mijn snurkbitje niet innemen. Moest ook vaak boeren ( genant) ik had 200 gr maar zuurkoolschotel bij slager gekocht en 24 uur later boerde ik dat nog op. Heb 1 aardappel, verse spinazie en klein mager gehakt balletje v tartaar gemaakt. Daarna niet te doen.
  Mini portie soja bij ontbijt, lunch 1 boterham met achterham . Ik blaasde helemaal op en steeds maar weer m beroerd en slap voelen. Op een terrasje gezeten . Kreeg met moeite half theeglas op.
  Toen ik de afspraak had gemaakt om de ballon erui te halen , weer 72 uur v te voren vloeibaar eten dus paar slokken bouillon, waterslokjes, theeslokjes. Bleek ik onder narcose compicatie te krijgen. Er bleek etenresten te zijn onder mijn ballon dat moet v 5 tot 7 dagen geleden te zijn. Ipv 15 min zijn ze een uur met mij bezig geweest, 2 man er extra bij gehaald, ik bleef overgeven en desatureerde. Dat is gevaarlijk geweest. Gelukkig heeftde arts tochde ballon eruit gehaaldwNt als een arts etensresten ziet wordt het vaak afgeblazen. De etensresten waren te dik om met de endoscoop af te zuigen, dus konden ze alleen nog maar mijn braaksel vanuit mijn mond met afzuigslang eruit halen. Nu is er een klein risico dat braaksel in mijn longen terecht zijn gekomen, dan zou ik 1 of 2 dagen laterkoortskrijgen en moet ik direct naar het ziekenhuis. Ik ben nogheellang op de uitslaap gehouden voelde mij zo beroerd. Mijn keel en slikken deed heel pijn. Ik heb pijnmedicatie ingespoten gekregen. Kreeg het ook heel koud. Ik kreeg recept me voor de pijn in de keel. Enfin het is nu een dag later en keel gaat al wat beter. En ik heb eindelijk 2 boterhammen kunnen eten zonder pijn. Ik ben zo blij dat hij eruit is ( 3750 euro en 75 euro aan medicijnen verder welkiswaar en 350 voor het eruit halen, ja erg zonde maar het ging echt niet) nu weet ik ook dat ereen reden was. Toen de arts vertelde water gebeurd was , was ik eerst bangdat hij mij niet geloofde dat ik echt 72 uur niets gegeten heb. Maar hij zeigelijk nee het is eten wT onder de ballon was dat is van 5 a 7 dagen geleden.
  Wat mij nu niet los laat is, dat erecht iets mis was, het eten blijft wat langer in de slokdarmen maag met een ballon maar 5 a 7 dagen natuurlijk niet. Alles ging dusstapelen, als ik nog ca 5 dagen had gewacht had ik op de seh v ziekenhuis terecht gekomen, hoe kan het dat het voedsel van de maag niet naar de darmen ging. Had de ballon die doorgang afgesloten . Daar wordt niets over verteld. De dietiste heb ik ook half jr voor betaald, die ga ik nu gebruiken voor een plan zonder ballon. Ik hoop dat jullie dit verhaal lezen. En je eigen gevoel niet negeren als je voelt er isiets mis er klopt is niet is tvaak ook zo. En kijk uit met medicijnen die ze dan voorschrijven. Ik kreeg een antibraakmiddel receptdie omstreden was, aantal aartikelen lasik dat er 100 a 150 mensen aan dit antibraakmiddel zijn overleden. Dathet plotselinge hartstilstand gaf. Mijn hele salontafel ligt vol medicijnen. Ben zo blij dat ik er vanaf ben.

 3. Hoi allemaal
  Ik heb op 28 juli 2020 maagballon geplaatst .
  Nou de eerste week was hel .. kon bijna niks binnen houden alleen water na 1,5 kon ik weer vastvoeding eten wel doet me maag erg pijn als ik dat eenmaal doe.. vaak last van oprispingen en maagzuur. Ik raak er gestress van en wil eerlijk zijn maar ik red het niet. Ik ben nu 4 weken verder en ben maar 2 kilo afgevallen. Ik moet wel eerlijk zijn ik sport tot nu toe niet omdat ik de kracht niet kan vinden ervoor. Voel me kontinu vol waardoor je weinig wil bewegen .. wel eet ik geen brood en drink ik ook geen frisdrank meer.. eet kleine porties. MAAR IK RED DIT NIET.. ik voel me al maar slecht .. ben me energie kwijt vanaf ik dit geplaatst heb .. me buik lijkt ook 6 maanden zwanger ik kan niet op me buik liggen, terwijl ik gewend ben zo teslapen.. Ik wou maar 10 kilo afvallen wnt ik woog 80 en wil graag na 70 .. maar ik ben eerder depresief hiervan geworden… wie heeft het ook zo moeilijk en hoe hou je met al deze verschijnselen toch vol.. wnt nog even en ik haal het weg, ik zit al op 75% van opgeven.. Help mij

  • Beste Priscilla,

   Ik heb afgelopen vrijdag een maagballon laten plaatsen en tot nu toe kan ik niks binnen houden zelfs geen water. Morgen ga ik terug naar de kliniek en krijg ik medicatie via een infuus. Ik ben bang dat hij er anders uit moet… hoe is dit bij jou gegaan?

   Ik zit op 70% van opgeven. Nog nooit heb ik mij eigen zo beroerd gevoeld.

 4. Sinds 20 januari een maagballon , ik ben er echt blij mee , de eerste week was vreselijk ,maar na een 2 weken voelde ik niets meer , het afvallen gaat niet vanzelf je moet er wel je best voor doen , en kan best nog veel grote hoeveelheden eten als ik wil maar heb er geen spijt van , nu 11 kg kwijt nog 3 te gaan tot juli en dan ben ik waar ik zijn wil . Het heeft mij echt geholpen .

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in