Maagbandje, Maagring, Gastric Bypass, Gastric Sleeve

Een maagband bestaat uit een siliconenring, waaraan de binnenkant een reservoir zit. Dit reservoir is verbonden met een slangetje dat naar een tweede reservoirtje leidt wat onder de huid geplaatst wordt. Door dit laatste reservoirtje aan te prikken kan er vloeistof (fysiologische zoutoplossing) ingespoten of weggezogen worden zodat de inwendige diameter van de band kleiner of groter wordt. Zo kan de band nauwer of minder nauw gemaakt worden. Omdat het voedsel langzamer passeert treed eerder een gevoel van verzadiging op. Sinds de introductie zijn er reeds meer dan 200.000 patiënten wereldwijd geholpen met deze operatietechniek. Een van de meest gebruikte bandjes is de LAP-BAND® van de firma INAMED. De afbeeldingen op deze site zijn van dit bandje.

Gastric Sleeve en Duodenal Switch

Naast een Maagbandje of Maagring zijn er nog meer manieren om met behulp medische aanpassingen je streefgewicht te bereiken. Hulpmiddelen zoals Gastric Bypass, Gastric Sleeve en Duodenal Switch worden regelmatig geadviseerd voor mensen met extreem overgewicht.

Gastric Bypass

Gastric Bypass is een operatie waarbij de maag wordt verkleind en het spijsverteringskanaal wordt omgelegd. Letterlijk betekent de term omzeilen van de maag. Met deze ingreep kunnen ernstige vormen van overgewicht behandeld worden, vooral de z.g. morbide obesitas. De ingreep is ingewikkeld en ingrijpend, maar kan vaak laparoscopisch worden uitgevoerd. De maag wordt verkleind, soms tot slechts 10% van zijn oorspronkelijke omvang, en verderop op de dunne darm aangesloten.

Deze ingreep gaat verder dan een maagverkleining, waarbij slechts de maag wordt verkleind en er eventueel een maagband wordt geplaatst.

Maaagband

De maagband is een populaire methode om af te vallen, maar absoluut geen toverstokje; je wordt niet automatisch slank. Bovendien zijn er risico’s aan de operatie verbonden en bestaat zelfs na een aantal jaar nog kans op complicaties. Wie een maagband overweegt, moet zich daarom goed laten informeren over de voordelen, maar zeker ook over de nadelen. Annette Born heeft zelf een maagband gehad en begeleidt nu maagbandpatiënten voor en na hun operatie. In dit boek beantwoordt ze alle vragen over de maagband op een eerlijke en onafhankelijke manier.

Help ! Ik wil een maagband
Help ! Ik wil een maagband
Born, J.A.P.

Hoe werkt een maagband? Wat kan ik eten met een maagband? Wat zijn de risico’s? Hoe verloopt de operatie? Wordt een maagband vergoed door zorgverzekeraars? Daarnaast vertellen maagbandpatiënten over hun eigen ervaringen en hoe het ze momenteel vergaat. Help! Ik wil een maagband is hét boek voor iedereen die meer wil weten over afvallen met behulp van een maagband en een steun in de rug voor wie al een maagband heeft.

Plaatsing van een maagband

De maagband wordt geplaatst. Dit wordt gedaan door middel van een kijkoperatie. De band wordt om het bovenste gedeelte van de maag, vlakbij de overgang van de slokdarm naar de maag, aangebracht. Hierdoor wordt de maag in tweeen gedeeld. De kleine bovenste maagzak kan maar een kleine hoeveelheid voedsel bevatten. De rest van de maag ligt onder de band.

Werking van een maagband

De werking van het bandje berust hoofdzakelijk op het eerder verzadig raken. “Je hebt sneller een vol gevoel” en eet dus minder. Het bandje werkt echter alleen goed voor vast voedsel. Vloeibare voedingsmiddelen passeren gemakkelijk. Met name calorierijke dranken dienen vermeden te worden.

Al het voedsel dat gegeten of gedronken wordt bereikt de maag en darmen en wordt opgenomen (verteerd). Het is van belang om ook na de operatie voedingadviezen te volgen.

Met maagbandje kun je éénderde tot de tweederde van je overgewicht kwijtraken. Dit is uiteraard een gemiddelde, de één zal meer afvallen de andere minder. Het is het gezondst om dit afvallen langzaam te laten geschieden. Zo wordt voorkomen dat je tekorten krijgt aan bepaalde vitamines en noodzakelijke bouwstoffen waardoor je eerder vatbaar zou kunnen worden voor infecties. Dit gewichtsverlies ligt vaak rond een halve kilo per week.

Het bandje moet altijd blijven zitten anders is het effect niet blijvend. Het verwijderen van het bandje leidt onherroepelijk tot gewichtstoename.

Video over het functioneren van een maagbandje

Jouw mening telt!

Wat is jouw ervaring met het maagbandje? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Hartelijk dank voor je bijdrage!

590 Reacties

 1. Iemand een maagbadje al langer dan 15jaar.
  Ik heb de mijn nu 18j
  Maar ik ben de enige die ik ken die hem zo lang heeft, zelf heb ik de laaste jaren geen aanpassingen meer gedaan met de ban ik blijf nu al ongeveer 12 jaar mooi stabiel en als ik dan eens een kilo of 2 bijkom dan doe ik het op de gezonde manier en niet door bij te spuiten

 2. Hallo iedereen,

  Ik ben 20 jaar, ben 1m67 en weeg 86 kilo, mijn bmi zal rond de 30á 31 liggen, ik zou graag een maagring laten steken maar heb hier al heeel veel negatieve reacties over gehoord, terwijl bij de mensen die ik ken ik er altijd al resultaat van heb gezien. Kan mij iemand tips geven? Wie zou het mij aanraden of afraden en waarom & hoeveel zou ik ongeveer betalen ?

 3. u deed een oproep om trend een bypass, ik heb het zelf onder gaan en ben zeer tevreden een maagband mag niet meer om dat dit heel slecht is dat word ook niet vergoed meer door de ziekenfondsen om dat daar door heel veel mensen ziek van werden die vloeistoffen kunnen in je lichaam komen .
  er zijn nu 2 soorten maag verkleiningen je hebt de bypass en de slief dat is net een patat zakje het eten gaat in 1 keer door na de darmen en bij een bypass gaat het langzamer en het heeft goede werking je darmen worden op de 1ste maag gezet , je moet je wel aan de voor schriften houden 6x daags eten en niet eten en drinken te gelijk want dat is niet goed je spoelt dan het eten weg . er moet een half uur tussen eten en drinken zitten en het is makkelijk vol te houden . ik eet voor dat ik na bed ga s,avonds een eiwit shake en daar zitten alle voeding stoffen in en je moet vitamine A tot z gebruiken met ijzer want door dat je niet zo vel meer op kan kwa eten moet je dit op deze manier aan vullen . er stond een ziekenhuis opname van 3a 4 dagen voor maar ik heb er maar ander halve dag gelegen een half uur na de operatie reed ik al weer over de gang met de rolstoel heb geen pijn en geen bij werkingen gehad. mijn operatie is straks 8 juli 2 jaar gelden toen ik hem heb laten doen ik voel me veeeeeeeeeeel beter en fitter

 4. Hallo allemaal,
  Blij dat ik eindelijk een forum tegen kom met niet enkel negatieve ervaringen, begon al te panikeren :-) omdat ik namelijk sinds dinsdag een maagbandje heb. Heb me de eerste twee dagen erg misselijk gevoeld, nu voel ik me prima. Enkel, ik ben nog maar 1kg afgavallen en had eerlijk gedacht dat dit meer zou zijn, ik eet enkel per dag 2 beschuiten, een tas soep en 1 yoghurt…is dit normaal denken jullie? Heb ik gewoon geen geduld? :-) Groetjes

 5. Hello Sophie,
  je hebt dus een bmi van 29,3, dit is een beetje weinig voor een maagring, als je het met je Eigen middelen moet betalen zal je toch 3 à4000 euro .
  Ik heb mijn maagring laten plaatsen in 2008 toen ik 125kg woog en heb van mijn Eigen zak maar 800 euro moeten betalen, nu weeg ik 73kg (ben 53kg afgevallen) en indien ik mijn bandje moet vervangen zal dit mij 4500 euro kosten omdat mijn bmi nu te laag is.

  Hopelijk kan je zonder operatie voor die 20 of 25kg een oplossing vinden.

 6. Hoi dames,

  ik zie jullie verhalen hier en ik wil graag wat delen en jullie mening erover weten.

  Ik ben 1m72 en weeg 87,8 kilo.
  Ik heb vorig jaar een strikt dieet gevolgd waarin ik van 95 naar 73 gegaan ben op korte tijd. Natuurlijk nu jojo effect omdat ik niet zo kan blijven afvallen en 2 keer per dag sporten.

  Ik kom uit een familie waarin er allemaal ‘forse’ mensen zijn en dus heb ik aanleg om wat molliger te worden.

  Ik voel me echt héél ongelukkig met m’n gewicht en vandaar de vraag naar een maagbandje.

  Ik ben er over aan het nadenken maar ik lees dat het enkel vanaf BMI35 gedaan zou worden.

  Zou ik niet in aanmerking komen met mijn gewicht?
  Kan iemand me misschien ook vertellen wat het kostenplaatje was?

  Lieve groeten, Sophie

 7. Hello dames, hoe is met jullie al lang geleden hé? hoe is de afvalrace?
  Hier alles oké, ben ondertussen langs geweest bij dokter voor een foto en alles oké en heb zelfs een beetje laten bijspuiten, ik val opnieuw weer af.
  Groetjes

 8. Hey ann, ik heb ook al mijn bandje sinds 2008 en 53 kg afgevallen maar dit soort problemen heb ik nooit gehad. Mijn zus daarentegen had ook een probleempje met het poortje, ze kon ook ineens veel éten, dit omdat ze buikspieroefeningen deed en is afgeraden met een maagbandje, via een operatie heeft ze dit ook laten herstellen en ze is nadien terug goed afgevallen.
  Je moet niet vergeten dat je in een fase bent gevallen waarbij je gewicht op balans is omdat je al veel bent afgevallen, misschien een beetje sporten helpt wel, bijvoorbeeld fitness of de step, bij mij helpt het wel als ik stilval. Of stilletjes aan een beetje meer bijpsuiten
  Maar ik zou niet beginnen met pilletjes of iets anders om af te vallen, dat is slecht
  veel succes

 9. Hallo,ik heb een vraagje en hoop dat iemand me kan helpen.ik heb al 8 jaar een maagbandje en al die jaren heb ik m’n 40 verloren kilo’s kunnen weghouden,maar sinds nov tot een maand geleden kwam ik plots stilletjes kilo’s bij,het bleek om een lek in m’n verbinding naar poortje te gaan,2 weken geleden dan onder plaatselijke verdoving nieuwe verbinding gestoken en direct 2,5 cc opgespoten bij mij is dat nog zo een klein poortje waar niet veel cc in kan.we zijn nu 2 weken verder en ik ben nog geen gram kwijt,hoe kan dat nu?ik ben naar apotheker geweest en obsimed gevraagd hij wou dat niet geven omdat dat blijkbaar gevaarlijk is in combinatie met maagbandje,hij zei me gewoon dat ik geduld moet hebben dat het tot twee maanden kan duren eer het bandje weer optimaal zal werken hft iemand hier ervaring mee hoe lang het duurt dat bandje terug werkt na hersteloperatie?kben echt radeloos

 10. hey km, ik denk idd dat jou bandje niet goed afgesteld is, dat van mij is maat small, weet niet precies hoeveel erin kan maar er zit nu 7.5 in, ik kan ook echt geen 2 borden eten hoor, smiddags eet ik momenteel een halve boterham en daar heb ik meer dan genoeg aan, savonds dan wat aardappel, vlees en groenten maar dat is echt ook niet veel, laat ons zeggen een half bord.
  Snoepen is iets wat idd vrij gemakkelijk blijft gaan, daar moet je zelf wat karakter voor hebben en zeggen nee, dat eet ik niet.
  Ik eet af en toe na mijn maaltijd een beetje chocolade, dan krijg je er toch niet zoveel op dan dat je bijvoorbeeld 3 uur na je maaltijd chocolade zou eten, met een leeg maagje gaat dat veel gemakkelijker.
  Vind het echt jammer voor jou dat het niet lukt, maar toch denk ik dat de reden is dat je bandje niet goed afgesteld is, zolang je geen verschil voelt is het niet goed, we lieten een maagband steken omdat we geen karakter hadden om het zelf te doen, het is een hulp om minder te kunnen eten, als jij dat niet voelt dan heeft de band geen enkele werking en zou ik toch nog es langsgaan bij dokter,ik hoop dat je dat doet en dat je in de toekomst wel geholpen bent door je band, ik vind het gewoon zalig, ik eet alles maar dan veel beperkter en mijn band zegt op tijd STOP, je hebt genoeg en die 28 kg blijven eraf,
  wens je nog het beste verder
  gr nel

  • Dag allemaal,

   ik kwam net toevallig terecht op dit forum en ben eigenlijk heel blij dat ik het gevonden heb.
   Ik ben een vrouw van 22 jaar en weeg 85 kg voor 1m60 groot.
   Ben al reeds mijn hele leven een hele grote jojo geweest. Ik ben een emo-eter en stresseter.
   Heb jaren voorheen soms eens opstoten gehad om te vermageren en dit ging dan ook meteen vrij snel doordat ik vrijwel maaltijden oversloeg of calorieën telde om gek van te worden. Vanaf ik dit losliet ging ik terug pijlsnel naar omhoog. Ben geen snoeper of frisdranken mens, eerder een volume-eter die gerust wat kan verwerken.. In elk geval ben ik een jaar half geleden van 89 kg naar 65 gegaan en dit was dan ook door er constant mee bezig te zijn. Ondertussen zijn we enige tijd verder, zijn er ook enkele problemen geweest op vlak van school en familie en staat de weegschaal terug op 85 kg. Ik kan jullie niet zeggen hoe slecht ik me voel. Eten is mijn enige troost maar doet me achteraf ook maar slechter voelen met als gevolg ik de weegschaal mijd en me het niet meer probeer aan te trekken. Mijn zelfvertrouwen is helemaal weg en was al niet veel. Maandag heb ik een afspraak gemaakt in een obesitas centrum om eventueel te bespreken of ik in aanmerking kom voor een maagring te plaatsen. Ik kan het gewoon niet meer opbrengen om weer te gaan diëten, het leven moet toch meer zijn dan hele dagen met dat bezig te zijn? Wil gewoon graag slank zijn en vol zelfvertrouwen zijn. Ben het beu om me te verstoppen voor mn gewicht. Wat denken jullie hiervan?

   Mvg,
   Anoniem

 11. Hoi Christine, ja misschien is dat wel een goed idee ja. Ik ga het eens opperen bij de arts. Dank je voor de tip. Het geeft me wel een beetje “hoop” als het bij anderen toch echt heel anders gaat. xoxo

 12. Km, vind het spijtig voor jou dat je geen verschil voelt. Je zegt dat als je achterover gaat zitten het beter gaat en zo 2 borden kan eten, daar verschiet ik van. Zelfs in het begin van mijn maagring toen er maar 1CC in zat kon ik amper een bord eten.
  Vraag eens om een foto te maken van je bandje, of hij wel op de juiste plaats zit, dat je 2 borden kan eten is absoluut niet normaal alsof je geen maagring hebt, is natuurlijk niet de bedoeling.

 13. Hoi dames! Wat goed zeg van jullie! ik ben wel bijgespoten. Er zit nu 7cc in een 15cc bandje. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik steeds meer nadenk over het hele nut van het bandje… Ja ik heb wel wat moeite met avondeten maar verder niets. En ook avondeten, als ik moeite heb met het laten “doorlopen”, ga ik even achterover zitten en dan kan ik zo twee borden op. Ik vind het superknap van jullie maar voor mij is er geen verschil tussen “gewoon” lijnen en eten met dit bandje.. Feit blijft namelijk dat ik gewoon kan snoepen, chips kan eten, pak koekjes gaat er makkelijk in etc etc.. Ik hoopte dat het met bijspuiting meer effect zou zijn. Moet er misschien nog meer in? Hoeveel cc zit er in jouw bandje van hoeveel cc Christine? Ik moet maar gewoon ouderwets gaan lijnen.. Ik lees veel positieve verhalen maar ikzelf zou het bandje niet aanraden. Heb niet het idee dat het een meerwaarde heeft. Geen kilo aangekomen maar ook niet afgevallen sinds de operatie… xoxo!

 14. Hoi dames! Wat goed zeg van jullie! Nou ik ben wel bijgespoten. Er zit nu 7cc in een 15cc bandje. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik steeds meer nadenk over het hele nut van het bandje… Ja ik heb wel wat moeite met avondeten maar verder niets. En ook avondeten, als ik moeite heb met het laten “doorlopen”, ga ik even achterover zitten en dan kan ik zo twee borden op. Ik vind het superknap van jullie maar voor mij is er geen verschil tussen “gewoon” lijnen en eten met dit bandje.. Feit blijft namelijk dat ik gewoon kan snoepen, chips kan eten, pak koekjes gaat er makkelijk in etc etc.. Ik hoopte dat het met bijspuiting meer effect zou zijn. Moet er misschien nog meer in, hadden jullie dit ook (half jaar voordat je daadwerkelijk afviel)? Hoeveel cc zit er in jullie bandje van hoeveel cc? Ik moet maar gewoon ouderwets gaan lijnen.. Ik lees veel positieve verhalen maar ikzelf zou het bandje niet aanraden. Heb niet het idee dat het een meerwaarde heeft. Geen kilo aangekomen maar ook niet afgevallen sinds de operatie… xoxo!

 15. Hey km, ben ook benieuwd, ben je ondertussen na je bijspuiting afgevallen? Ik ben ook weer beetje aan het afvallen, let goed op , geen snoep meer en veel water drinken.

  @ nel, dat is ook een goed resultaat 28kg op 6 maanden, en het is beter een beetje dan teveel in één keer, anders ga je last hebben van veloverschot zoals ik

  groetjes

 16. Hai Christine! Oh dat geeft wel weer moed. Dank je voor je reactie! Ja ik kan idd vrijwel alles eten. Eigenlijk alles wat ik ervoor ook at. Ik vind het natuurlijk een heel goed idee om mijn levensstijl aan te passen maar ik moet wel “tegengehouden worden” anders zit ie er voor niets :D.. Morgen word ik weer bijgespoten dus dan laat ik wel even weten hoe het gaat. Want ik heb na de bijspuiting ook nooit last gehad en eigenlijk direct “normaal” kunnen eten dus ik hoop met nog wat erbij, dat het idd meer effect heeft. Super goed zeg al die kilo’s!! Gefeliciteerd! Ik kan niet wachten tot ik ook zover ben. Had jij direct na de operatie al zo een resultaat? Gestaag afvallen? Of moest je ook bijgespoten worden om het bandje aan het werk te krijgen?

  • hey KM,

   Ik liet in mei 2011 een maagring steken, heel tevreden daarover maar opspuiten was idd nodig, ben er 28 kg mee afgevallen in 6 maanden, bleef daarna op gewicht, de laatste maanden was ik een kilo of 3 aangekomen en voelde ik dat ik weer veel gemakkelijker kon eten, heb me daarom 2 weken geleden terug iets laten bijspuiten met als gevolg dat ik de beperking terug veel meer voel en reeds 2 kg afgevallen ben, hoe gaat het ondertussen met jou? al wat kilos kwijt ondertussen?
   gr nel

 17. Hello Km, ik heb een maagbandje van 2008 en héél tevreden, 53 kilo mee afgevallen.
  Ik ben wel razendsnel afgevallen, hangt van persoon tot persoon af denk ik.

  Ik heb een bandje van 7cc en er zit 4,75cc in.
  Ik sta versteld dat je zo’n grote maagband hebt waar 15cc in kan. Mijn zus heeft de hare laten zetten in 2005 en was toen 10cc maar die maken ze niet meer.

  Als je maar 5cc in je bandje hebt van 15cc, dan is het normaal dat je bijna niets afvalt, dat is zeer weinig dat erin zit.

  Kan je nog alles goed eten? dan is deze niet strak genoeg.
  Normaal gezien zal je chirurg u wel verteld hebben dat hij/zij uw bandje meer en meer zal vullen om de zoveel weken. Je kan steeds vragen om meer te vullen als je niets afvalt.

  groetjes

 18. Hallo allemaal, ik heb 20 sept een maagbandje laten plaatsen door dr van het Hof in bergen op zoom. Top arts en top operatie! Het ging supergoed, geen conplicaties. Nu moet ik wel zeggen dat ik net “aan de rand” zat qua gewicht en dat ik redelijk gezond ben (op mijn gewicht na). Ik ben 28 dus misschien scheelt dat? Mijn probleem is alleen dat ik nu 3 maanden verder ben en niets ben afgevallen (op de 5 kilo na de operatie na). Ja, ik eet nog best veel maar dat zou toch niet moeten kunnen ongeacht wat ik eet..? Ik heb een bandje van (volgens mij) 15 cc en er zit nu 5 cc in als ik het goed zeg.. Iemand ook deze ervaring (gehad)? Succes allemaal!

 19. Marion, Hoeveel kan er in je bandje? hoeveel cc zit erin?
  Hangt misschien af wat je eet en drinkt? Met een bandje als je calorierijk eten en drinken gebruikt kom je natuurlijk wel bij.

  Gastric bypass zou ik niet overwegen, teveel problemen mee en na 10 jaar kom je sowieso al je kilos bij. Ben juist een vriendin verloren die een paar dagen na de operatie gestorven is aan infecties. Gastric bypass is nu wel ‘in de mode’ maar veel gevaarlijker dan een maagring.
  Ik zou in jouw plaats toch eens bij een dietiste gaan om te zien wat je misschien kan doen om beter af te vallen.

  Ik heb ook nu al 5 jaar een maagring en ben er 54kg mee afgevallen, maar alle zoetigheid en koekjes en drankjes uiteraard afgeschaft en eet enkel nog maar gezond, is straf, maar is het waard.
  Succès met je beslissing

 20. Heb sinds vijf jaar een maagband. Mijn gewicht is hetzelfde gebleven. Kom niet aan maar val ook niet af. dus ben nog steeds veel te dik en heb allerlei lichamelijke klachten. Overweeg nu een gystric bypass.

 21. Hello allemaal,

  Het is al een tijdje geleden dat ik op de site heb gekeken
  Sinds 2012 heb ik een bandje en ben tot nu toe 25 kilo kwijt ik heb er nog 10 te gaan ;)
  1 week geleden heb ik laten bijspuiten, krijg echt nieks binnen. Heb een bandje van max 7 cc maar zit nu aan 5 cc.
  Kan iemand mij aanraden wat ik lang e eten?

 22. heb een vraag heb 8 mei 2011 een maagbandje laten plaatsen 32 kilo eraf nu foto laten maken bandje zit nog wel goed maar ingang stokdarm wat moet ik doen bandje weer strakker laten zetten of zo wie heeft daar ervaring mee?

 23. Hello nicole,
  hoe is het gegaan in het azbrussel, ben je geholpen door Dr devogelaere? Ik wordt ook bij haar gevolgd voor mijn maagring.
  Laat ons maar iets weten
  gr
  Christine

 24. Dat is nog veel duurder dus. Ik heb antwoord van het UZ in Brussel dat ik ook direct daar terecht kan, maar ze geven me geen prijsindicatie.
  Is er iemand die daar ervaring mee heeft en me meer kan vertellen?

  Bedankt voor je reactie Kopa en succes met je gbp!!

 25. Hoi Nicole
  Hier in Rotterdam den haag betaal je 10000 euro dus qua prijs valt het nog mee
  De nazorg moet je goed regelen psycholoog diëtist etc goed bespreken
  Ik ga wie voor een gbp zo spannend maar het moet hen bmi 44 gevarenzone sterkte jij and wish me luck

 26. Hoi allemaal,

  Ik ben vandaag in een kliniek geweest in Nederland, ze willen mij met mijn BMI van 33 wel helpen, wordt dan in het academisch ziekenhuis in Brussel gedaan. Kosten: 5500 euro!
  Ik zou wel in principe al over 1,5 week geholpen kunnen worden! Weet iemand of ik in België ook direct een aanvraag kan doen en hoe dat in zijn werk gaat? Ik moet het ook zelf betalen omdat ik “veel te licht” ben en vind het wel een groot prijsverschil als ik soms bedragen tegenkom van nog geen 3000 euro. Ik ben bang dat je ook minder nazorg krijgt als je minder betaalt…
  Heeft iemand tips voor mij?

  Alvast bedankt!

  P.S: Mij is verteld dat degenen die niets afvallen waarschijnlijk nog veel te zoet of te vet eten.

  • “Ik wordt 11 september geholpen door Dr Claessens in Bree , ook ik moet het zelf betalen omdat mijn bmi 33 is . De kosten zijn : € 4500
   Voor je geopereerd wordt ben je verplicht om 3 groeps bijeenkomsten bij te wonen , deze worden verzorgt door eeb dieetiste , een verplegende .
   Ook wordt er eerst door een psygologe gekeken of je er geschikt voor bent .de kosten hiervoor zijn €200 ( krijg je terug van de zorgverzekering )
   Ook de nazorg is goed geregeld .

 27. Hallo, heb nog een vraagje . Hoelang heeft het geduurd voor jullie terug kon bewegen of gaan werken . Want ben terug aan het werk en zou niet te lang stil willen zitten.

 28. Hello, ik begrijp dat je je niet goed in je vel voelt, ik spreek over ervaring -))
  Is ook afhankelijk van dokter of hij/zij aanvaardt om je te laten opereren. Ik ben geopereerd geweest bij Dr. debruyn in vilvoorde, maar wordt nu gevolgd in het ziekenhuis in AzJette in brussel.
  Dr. debruyn zet wel gemakkelijk maagringen maar als je geen voldoende bmi hebt moet je de volle pot betalen, mijn zus haar vriendin wou er ook ééntje laten zetten en woog toen ook niet genoeg en moest 3500 euro betalen. Als je bmi zeer hoog ligt komt de mutualiteit ertussen, ik heb toen destijds bijna niets moeten betalen.
  Succès met je beslissing en je opzoeking
  Christine

 29. Hallo, mijn bmi is 35. Voor sommige is dat te weinig om een maagring te zetten , ik vind dat het nu wel tijd is voor dat serieus te overwegen.

 30. Hello naamgenoot,
  Hoeveel is je bmi? moest ik in uw plaats zijn, zou ik ervoor kiezen afhankelijk van uw bmi, toen ik mijn maagring liet plaatsen had ik een bmi van meer dan 48. Zoals je ervoor kon lezen, ik ben er superblij mee en 53kg mee afgevallen. Mijn leven is nu helemaal anders, ik heb enkel één spijt , dat ik het niet eerder heb gedaan.
  Je zal véél mensen hebben die het je afraden omdat ze iemand kennen die problemen hebben gehad end, veel mensen die zich niet houden aan de richtlijnen, ik ken een collega die ermee afgevallen is maar moest absoluut dagelijks haar broodje hebben en dronk nog steeds elke dag cola, ja , dat is om miserie vragen.
  De operatie die nu ‘in’ is , is de gastric bypass, denken dat je dat nooit geen suikers mag eten zoals ijsje tijdens de zomermaanden of vakantie, is niet voor iedereen weggelegen natuurlijk, je moet toch nog van het leven kunnen genieten hé

  spreek er anders eens over met je huisarts die je dan raad kan geven. Wat is je bmi eigenlijk?
  groetjes,
  Christine

 31. Hallo, ben christine 38j, moeder van twee schatjes en stiefmoeder van vier andere schatjes.
  Ik zou graag een maagring willen laten zetten , maar er zijn veel die me dat afraden.
  Ben maar een 1m46 groot en weeg 75kilo.
  Heb sinds een maand een nieuwe werk full-time en das zwaar voor mijn voeten ,
  ik sta de hele dag.
  Maar ik heb al als geprobeerd om te vermageren .
  Sinds december 2012 ben ik al gestopt met roken, en nu mijn gewicht.
  Heeft er iemand raad voor mij.
  Dank u Christine

  • hallo christine,

   ik ben een moeder van 2 zonen, in 2011 liet ik een maagring steken, woog toen 100 kg en 1m66 groot, heb er nog geen seconde spijt van gehad, ben er 30 kg mee afgevallen, heb net zoals vele anderen spijt dat ik het niet eerder liet doen, heb nu in februari laatst mijn buik laten wegsnijden, ook heel goed gegaan, ik heb er dus zeker geen spijt van, als je er rekening mee houdtdat je de maagband hebt dan en doet wat je moet dan ga er je zeker nooit spijt van hebben.
   Als je beslist om het te doen dan wens ik je in ieder geval heel veel succes

   gr nelleke

 32. Hello,
  Hangt ervan af hoe verrimpeld het is, ben je maar 6 kg afgevallen? Dan kan je er nog iets aan doen, sporten of crèmes smeren.

  Ik heb een buikcorrectie ondergaan maar ik was wel meer dan 50 kg afgevallen op korte tijd, januari 2008 maagring laten zette en in november 2009 nadat ik een paar maanden op hetzelfde gewicht bleef en 54kg afgevallen heb ik het laten doen. Sindsdien ben ik nog afgevallen maar ik smeer wel elke dag s’morgens + s’avonds een hydraterende crème en heb geen problemen meer als tervoren (ook omdat ik niet zoveel meer kan afvallen in een korttempo)
  ik moet wel mijn binnenbenen laten liften, maar hiervoor wacht ik totdat ik mijn uiteindelijk gewenste gewicht heb bereikt
  groetjes

 33. hello daisy en diana, welkom hier waarbij we mekaar steunen.
  Ik heb ook een maagring van 2008 en ben er 53kg mee afgevallen. Er zijn momenten dat je zal stilvallen, ik ben zelfs een tijdje bijgekomen door stress enzo. Dat is nu voorbij.

  Even de knop terug omdraaien, zoals in’t begin, geen snoepgoed meer kopen en het zal wel beteren. Je mag wel van tijd tot tijd zondigen, maar het moet niet in een gewoonte vallen natuurlijk.

  alé, hop, probeer er in te geloven

  Sterkte,
  Groetjes,
  Christine

  • hallo, ben ook nog eens terug en zit met ene vraagje. Ik heb nu ongeveer een 1,5 en maagring en het gaat op en neer; Als ik eet heb ik steeds pijn maar langs de andere kant ben ik daar zelf schuldig aan want ja ik blijf wel alles eten en ja rijst en noedels gaan soms moeilijk. Maar goed ik wil wel gezond blijven. Nu ben ik na een lange tijd stilstaan 6 kilo afgevallen (door ziek te zijn) en nu heb ik verrimpeld vel. Vooral ana de buik en de bovenbenen. Echt niet mooi en nu vraag ik me af of er nog iemand dit heeft gehad en wat je er kan aandoen.
   Groetjes

 34. Nou mensen lange tijd weggeweest en dat is omdat na 12 jaar en 80 kilo lichter mijn maagband eruit moest !!!!!!!omdat deze na zoveel jaar onder me maag was gaan zitten
  Dit was bijna me dood wil niemand afschrikken heeft mij veel goeds gebracht ook
  Ik heb ipv 2 dagen een maand in het zkh gelegen in Rotterdam mocht niet naast iemand liggen die kwam voor een maagband haaa bang dat ik negatief zou zijn
  Ik heb echt 3 keer het licht bijna gezien verschrikkelijk niet normaal
  3 absessen erbij 9 gaten in me buik en nu weer 60 kilo eraan christ wat ben ik verdrietig erom
  Ik zou in me leven het niet meer durven dan maar dik
  Ben alleen met me zoon dus nee nooit meer al moet ik de mensen hier sterkte wensen en hoop op goed verlies van kilo’s be strong sterkte en vooral rustig aan afvallen ik heb 3 jaar over die 80 kilo gedaan ciao kopa

 35. Hallo,
  Ik heet Diana en ben nieuw hier, ik heb sinds 2008 ook een maagbandje, ben 35 kilo kwijt,
  maar ik ben al een hele tijd de draad kwijt, val niks meer af, en heb veel behoefte aan zoetigheid,
  weet niet meer hoe ik weer op de goede manier verder moet.
  Wie heeft er tips voor me ?
  Ik wil er zeker nog 25 kilo af hebben, maar het lukt me gewoon niet meer.
  Alle tips zijn welkom….
  alvast bedankt, groetjes Diana

 36. Hallo Iedereen,

  Ik heb sinds 14 dagen een maagring en voel mij heel goed, ik ben zelfs al 6 kg vermagerd en ben na 5 dagen al weer aan het werk gegaan.
  Nu krijg ik wel last van jeuk op sommige plaatsen vb oksels, elleboogplooi, knieplooi en soms mijn hals. Heeft daar nog iemand last van gehad? Het is geen uitslag of roodheid, alleen jeuk.

  gr Dasi

 37. zow eej ik ben heel de middag zoet gewest met het lezen va al deze verhalen, zowel positief en negatief..maar das niet raar toch? ieder mens is verschillend wij zijn allemaal uniek dushet gaat niet gelijk op.. ik heb sinds vrijdag mn maagbandje dus kan er eigenlijk nog weinig over vertellen, ik ben nog in de vloeibare periode en laat het maar op me afkomen.. liefs wilma

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in