Maagbandje, Maagring, Gastric Bypass, Gastric Sleeve

Een maagband bestaat uit een siliconenring, waaraan de binnenkant een reservoir zit. Dit reservoir is verbonden met een slangetje dat naar een tweede reservoirtje leidt wat onder de huid geplaatst wordt. Door dit laatste reservoirtje aan te prikken kan er vloeistof (fysiologische zoutoplossing) ingespoten of weggezogen worden zodat de inwendige diameter van de band kleiner of groter wordt. Zo kan de band nauwer of minder nauw gemaakt worden. Omdat het voedsel langzamer passeert treed eerder een gevoel van verzadiging op. Sinds de introductie zijn er reeds meer dan 200.000 patiënten wereldwijd geholpen met deze operatietechniek. Een van de meest gebruikte bandjes is de LAP-BAND® van de firma INAMED. De afbeeldingen op deze site zijn van dit bandje.

Gastric Sleeve en Duodenal Switch

Naast een Maagbandje of Maagring zijn er nog meer manieren om met behulp medische aanpassingen je streefgewicht te bereiken. Hulpmiddelen zoals Gastric Bypass, Gastric Sleeve en Duodenal Switch worden regelmatig geadviseerd voor mensen met extreem overgewicht.

Gastric Bypass

Gastric Bypass is een operatie waarbij de maag wordt verkleind en het spijsverteringskanaal wordt omgelegd. Letterlijk betekent de term omzeilen van de maag. Met deze ingreep kunnen ernstige vormen van overgewicht behandeld worden, vooral de z.g. morbide obesitas. De ingreep is ingewikkeld en ingrijpend, maar kan vaak laparoscopisch worden uitgevoerd. De maag wordt verkleind, soms tot slechts 10% van zijn oorspronkelijke omvang, en verderop op de dunne darm aangesloten.

Deze ingreep gaat verder dan een maagverkleining, waarbij slechts de maag wordt verkleind en er eventueel een maagband wordt geplaatst.

Maaagband

De maagband is een populaire methode om af te vallen, maar absoluut geen toverstokje; je wordt niet automatisch slank. Bovendien zijn er risico’s aan de operatie verbonden en bestaat zelfs na een aantal jaar nog kans op complicaties. Wie een maagband overweegt, moet zich daarom goed laten informeren over de voordelen, maar zeker ook over de nadelen. Annette Born heeft zelf een maagband gehad en begeleidt nu maagbandpatiënten voor en na hun operatie. In dit boek beantwoordt ze alle vragen over de maagband op een eerlijke en onafhankelijke manier.

Help ! Ik wil een maagband
Help ! Ik wil een maagband
Born, J.A.P.

Hoe werkt een maagband? Wat kan ik eten met een maagband? Wat zijn de risico’s? Hoe verloopt de operatie? Wordt een maagband vergoed door zorgverzekeraars? Daarnaast vertellen maagbandpatiënten over hun eigen ervaringen en hoe het ze momenteel vergaat. Help! Ik wil een maagband is hét boek voor iedereen die meer wil weten over afvallen met behulp van een maagband en een steun in de rug voor wie al een maagband heeft.

Plaatsing van een maagband

De maagband wordt geplaatst. Dit wordt gedaan door middel van een kijkoperatie. De band wordt om het bovenste gedeelte van de maag, vlakbij de overgang van de slokdarm naar de maag, aangebracht. Hierdoor wordt de maag in tweeen gedeeld. De kleine bovenste maagzak kan maar een kleine hoeveelheid voedsel bevatten. De rest van de maag ligt onder de band.

Werking van een maagband

De werking van het bandje berust hoofdzakelijk op het eerder verzadig raken. “Je hebt sneller een volMaagbandje, Maagring, Gastric Bypass, Gastric Sleeve Maagband gevoel” en eet dus minder. Het bandje werkt echter alleen goed voor vast voedsel. Vloeibare voedingsmiddelen passeren gemakkelijk. Met name calorierijke dranken dienen vermeden te worden.

Al het voedsel dat gegeten of gedronken wordt bereikt de maag en darmen en wordt opgenomen (verteerd). Het is van belang om ook na de operatie voedingadviezen te volgen.

Met maagbandje kun je éénderde tot de tweederde van je overgewicht kwijtraken. Dit is uiteraard een gemiddelde, de één zal meer afvallen de andere minder. Het is het gezondst om dit afvallen langzaam te laten geschieden. Zo wordt voorkomen dat je tekorten krijgt aan bepaalde vitamines en noodzakelijke bouwstoffen waardoor je eerder vatbaar zou kunnen worden voor infecties. Dit gewichtsverlies ligt vaak rond een halve kilo per week.

Het bandje moet altijd blijven zitten anders is het effect niet blijvend. Het verwijderen van het bandje leidt onherroepelijk tot gewichtstoename.

Video over het functioneren van een maagbandje

Jouw mening telt!

Wat is jouw ervaring met het maagbandje? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Hartelijk dank voor je bijdrage!

590 Reacties

 1. hoi christine
  heel fijn dat je er blij mee bent ,maar het gaat ook om de ervaringen hier en die kunnen 2 kanten op
  ik was ook altijd blij ermee en het resuultaat was mooi
  dat ik de pech heb dat ik na 12 jaar er klaar mee ben is mijn ervaring
  ben trots op dat je het doet het is niet niks hoor veel sterkte op naar je streef toch gr kopa

 2. hello,
  de laatste reakties zijn precies wel negatieve commentaar, laten we mekaar een beetje steunen hé.
  ik heb mijn maagbandje sinds 2008 en kan eerlijk gezegd niet meer zonder. Heb het onlangs weer laten aanpassen, alles ik oké via de radiographies en testen ze gedaan hebben, was toch weer 10kg bijgekomen op een paar maanden tijd.
  Ben nu opnieuw bijna 4kg afgevallen sinds vorige vrijdag, omdat hij weer goed opgespannen is en moet terug op controle de 31ste oktober.
  Ben er zeer blij mee, oké het is niet altijd prettig om niet alles te kunnen eten, maar dat hebben we voor het resultaat wel over hé.
  groetjes van een wel blije maagbander

  • Hey Christine,

   Idd, negagief doen heeft helemaal geen zin, ik heb nu reeds 1.5 jaar mijn maagband, ben er 30 kg mee afgevallen, kan ook niet meer alles eten maar dat neem ik er met plezier bij, ik val momenteel ook niet meer af, wil nog een kilo of 3 kwijt zodat ik weg ben van de 70, ik heb geduld en weet van mezelf dat ik wel es een choclaatje of een ijsje te veel eet, dus op de maagring mag ik het niet steken e, das dan mijn eigen fout, volgende week ga ik voor het eerst een radiografie laten nemen om es zeker te zijn dat alles daarbinnen nog oke is, denk het wel, maar moet toch af en toe es overgeven als ik iets verkeerd geeten heb, mss is dat bji iedereen zo, tis nie veel hoor, maar kmag toch zeggen zo 1 a 2 keer per week, de ene dag is ook de andere nie, maar voel me zeker nie slecht met mijn band, ben nog altijd blij dat ik het gedaan heb.
   gr nelleke

 3. hoi sento
  inou ik moet zeggen waarom zo negatief kijk waar je al bent en wat je hebt bereikt al niet zo ongeduldig zo ik zeggen ik ben met de band 80 kilo afgevallen let wel 5 jaar over gedaan dus het kan echt wel alleen de mijne is er net uit na ook dat 12 jaar nu weer 50 erbij hoor ze weten ook niet waarom??
  erg lang voor een band heb ook erg veel problemen gehad met dat ding mijn begeleiding was ook niet top hoor alleen bij spuiten of leeg verder neits
  probeer een ander ziekenhuis te zoeken voor goede begeleiding erggggg belangrijk

  een pocket is het zakje wat groter wordt naar mate je toch meer eet en dan val je ook minder af dus met geduld red je het wel en denk maar zo ben je aan het eind ben je ook trotser met je buikcorrecteie toch succes ermee en euh rustig aan
  gr kopa

 4. hi jolan
  ja lang erin hoor ik mag ook een gbp maar het gaat niet meer overleef nog zo een operatie nie meer
  knap dat je goed afvalt hoor ik kies nu voor het leven dan maar die dikke tante tja me zoon is 10 die trekt het niet meer mama in het zkh sterkte ermee gr kopa

 5. Hallo weers
  Op 30 juli is dus na 12 jaar me maagbandje eruit gehaald:(
  Ik lig nu al 2 weken in het zkh niet blij dus er was infectie opgetreden en nu heb ik 9 gaten in me buik helemaal misgegaan was er al bang van .
  Nu vroeg de arts of ik over 6 mnd een gbp wou nou echt niet nooit meer in me leven dat er iest in me lijf gebeurd dan maar dik heb 13 jaar me best gedaan en daarvan bijna 6 jaar gekotst en nu dit ben er klaar mee

  Wens jullie hoop afvalplezier gr kopa

  • Beste Kopa,
   Lang niets van je gehoord. Wat rot dat het zo is verlopen.
   Ik hoop dat je snel opknapt en dan je normale leven weer kan oppakken. voor zover dat weer kan.
   Ik weet hoe rot zo’n maagbandje kan zijn. Ik vind het knap dat je het zolang hebt volgehouden. Petje af.

   Ik heb hem er na 2,6 uitgehaald en heb nu een gbp ( gastric bypass).
   Ik ben er er tevreden mee en eindelijk 20 kilo kwijt in een half jaar.

   Meid succes en sterkte.

   Groetjes jolan

 6. hello dames, is hier rustig hé
  ben weken op verlof geweest en na terugkomst 5.5kg afgevallen, ben in marokko geweest, héél warm, niet stilgezeten maar veel gedronken door de hitte en bijna niet gegeten. Zeer positief dus.

  nu de 19de september moet ik terug bandje bijspuiten, zie er al naar uit.

  Hoe gaat het met jullie ?
  groetjes,

 7. Hallo,

  kan iemand me vertellen hoeveel een maagring kost?
  En kun je hiervan terugkrijgen? mijn bmi is 32 en ik ben 21 jaar..

  • ongeveer bij goede arts tussen de 2500 en 3500 euro qua bmi zou je hem vergoed kunnen krijgen maar ook goede arts treffen nele sterkte ermee ciao kopa

 8. hallo allemaal
  wie kan mij helpen donderdag 19 juli 2012 gaat ie na 12 jaar eruit ik weet niet wat ik daarna moet kan heeft iemand ervaring dat de maagband na zo een tijd eruit wordt gehaald hoe voelt dat en eten al dat soort dingen ben er niet blij mee maar hij is geslipt onder me maag zit ie nu het moet hellllllllp please ik ben beetje ongerust ook de narcose etc weer pfffffffft thnx kopa

 9. hello,
  ben dus vandaag op controle geweest en alles is in orde, ze heeft er 2cc laten bijspuiten ik sta nu op 3cc, mijn bloedafname was ook heel goed. nu 19 september een volgende controle en dus vanaf vandaag zou het terug naar de goede richting moeten gaan. Thuisgekomen een potje yoghurt gegeten en 15min daarna een koffietje en ik zit vol, yoepie eindelijk gaat het terug.

 10. nu woensdag de 11ste moet ik teruggaan om bij te spuiten, eindelijk. Ga toch vragen om er 2 of 2.5cc bij te spuiten dan sta ik op 3à3.5cc, na de vakantie zien we wel

  ik hou jullie op de hoogte

 11. hallo
  even een update ben een tijdje hier niet geweest ben nu een jaar bezig met onderzoeken waarom ik ondanks mijn maagband 50 kilo ben aangekomen in een maand of 3 echt frustratie nam de overhand en hou ook nog eens veel vocht vast heel veel vocht na 12 jaar is de band net als borstimplantaten op klaar hij moet eruit me maag is er doorheen geflipt dus de band zit nu onder me maag
  al een keer bijna gestikt was net op tijd bij de arts niet fijn maar ik hoor 11 juli meer de uitslag van mijn zeer vergroeide slokdarm door al dat gekots en gespuug in het begin van de band nu spuug ik ook omdat mijn eten gewoon niet meer door de jawel lege band gaat
  ik ben bang als ie eruit gaat ik giga aankom nog wat een angst en ze weten nog steeds niet waarom ik zo snel ben aangekomen
  ik ben in 5 jaar 80 kilo afgevallen met een band die tot 9 cc was opgespoten dus een les mensen soms lees ik jullie ongeduld neem maar aan dat de schade op lange termijn erger is dus rustig afvallen beter ik hoop op beter ik ben dan nu maar liever dik dan weer een band of whatever plaatsen mijn lichaam is genoeg toegetakeld ik kan het gewoon niet meer verdriet alom maar heb ook een zoon van 10 moet voor hem er langer zijn dan maar met dikke mama bedankt voor jullie aandacht gr kopa

 12. Ik heb reeds 10jaar een maagband en ben nu op zoek naar een nieuwe dokter die mijn bandje zou kunnen bijspuiten. De dokter die ik had is veranderd van job vandaar.Graag een dokter in belgisch limburg ergens mijn votige dokter was van virga jesse ziekenhuis hasselt.groetjes sonja

 13. hallo allemaal heb even een vraagje
  mijn bmi is 37 dus ik kan niks terug trekken als ik een maagring laat steken
  maar ik probeer echt afte vallen maar heb geen karakter en kan die nooit volhouden en ik kom van een laag gewicht vandaar het gewrongen gevoel ;s en vraag graag jullie hulp voor een dokter die betaalbaar is en hoeveel kost dit ongeveer mvg tempelier

  • hello tempelier
   ik heb mijn bandje laten zetten in 2008 en mutulateit kwam ertussen omdat ik bmi had van meer dan 40, ik weet van een kennis van mijn zus die geen hoge bmi heeft en inlichtingen had ingewonnen voor een maagring ze nu ongeveer 3à3500 euro zou moeten betalen
   is wel veel geld als je niet veel overgewicht hebt natuurlijk
   neem een afspraak met een chirurg voor meer info, hangt ook af van dokter en ziekernhuis waar je het laat uitvoeren

 14. zeekoetje,
  inderdaad, dikkere mensen worden toch altijd met de vinger gewezen hé. Ik ben ook altijd dik geweest en enorm veel dieeten uitgeprobeerd en had steeds het jojoeffect, voor mij is de maagrind de ideale oplossing, al krijg ik hierover veel kritiek, zelfs van collega’s. Ik trek het me niet aan.

  ik popel voor de 11ste juli, dan laat ik bijspuiten en de 04juli een bloedonderzoek, heb dikwijls mijn hoofd die draait, dus ik mankeer misschien één van de vitaminen. Ik ga vragen om er 2 cc of 2.5cc te laten bijspuiten dan sta ik op 3 of 3.5cc. Ik zal dan vragen om in september terug op controle te gaan want ik ga voor 3 weken naar marokko en moet normaal kunnen eten maar niet te veel. Want met die 1cc dat ik nu heb, is het alsof er niets inzit, dus ik ga niet af maar gelukkig ook niet op
  ik sport wel 3 keer per week

  • he Christine,

   inderdaad mensen hebben steeds een mening klaar eet je teveel hebben ze commentaar , eet je te weinig krijg je ook commentaar. Ik zie het als een vorm van jaloezie en doe dit dus echt voor mezelfs en voor mijn gezin. Nu buiten die mensen weten alleen twee beste vriendinnen het en ik wil dat zo houden. Uiteindelijk moet je het zelf doen en blijft het dieten als je wilt afvallen.
   Nu momenteel ben ik op verlof geweest en is het ijs er weer vloeiend ingegaan maar moet me dringend terug op het juiste pad krijgen zodat ik toch nog enkel kilo’s zou afvallen.
   Veel succes met het bijspuiten maar niet teveel ineens zoals ik had gedaan want dat was niet te houden.
   groetjes en succes ermee

 15. hey nelleke, bij mij was het te hard gespannen met gevolg dat ik niets anders deed dan overgeven. Ik gaf zo fel over dat ik soms bloed mee moest overgeven met resultaat dat ik dan ook pijn had aan het doosje. Mijn slokdarm was dan ook beschadigd door het teveel overgeven. Ze hebben het bandje dat volledig opengezet tijdens zekers 3 maanden, resultaat bijna 8 kilo erbij. Controle gedaan en alles is oké, nu zijn ze het beetje per beetje aan ’t bijspuiten. Ik heb nu nog 1cc in’t bandje et de 11ste juli ga ik er opnieuw 1 of 1.5 laten bijspuiten.

  Ik was 54kg afgevallen op minder dan 1 jaar tijd, ben dan 2 jaar op gewicht gebleven maar na mijn buikcorrectie liep het verkeerd en ben nu terug op goede weg.
  Ik was ook van het principe het moet hier vlug gaan maar na de complicaties is het beter langzaam maar zeker.
  Ik heb het ook altijd moeilijk gehad hoor:
  Momenten dat ik bijna niets kan eten en momenten alsof ik geen maagring heb, zekers de periode van mijn maandstonden kan ik goed eten.
  je moet het eigenlijk voor jezelf uitmaken.
  ik stond altijd op 4.75cc met een bandje van 7cc en was perfect, als ik nu op 4 of 4.5cc sta is dat mijn maximum.

  • Christine, als ik jou verhaal lees moet ik zeggen dat dat van mij nie zo erg is, er komt wel es iets terug maar dat is dan gem 2 keer per week, zeker niet elke maaltijd, inderdaad, de ene keer kan ik goe eten en de andere keer lukt het niet goed, da zal normaal zijn zeker, maar ben al gerust gesteld dat het bij mij nie zo erg is, merci voor de info e,
   ps, ik heb 7 in mijn bandje maar weet eigenlijk nie hoeveel er max in kan
   gr nelleke

  • Hallo Christine en Nelleke,

   bij mij is er 1cc uitgehaald en ik ben echt opgelucht kan terug water drinken en terug iets eten. Wel al één kilo bij door terug te kunnen eten maar voel me toch veel gelukkiger zo. Doordat het bandje te hard was aangespannen kon ik alleen frisdrank drinken en snoep binnen krijgen dus zeker niet ideaal. Kan nu terug eten maar moet me terug aanpassen aan gezond eten want dat soepen had ik weer snel aangeleerd . Ik zal heel mijn leven moeten opletten want ben altijd al zwaarlijvig geweest en wees nu maar eerlijk dikkere mensen krijgen minder kansen in zijn leven dan slanke mensen. Nu ik weeg nog veel te veel maar ben toch al heel blij met mijn verloren kilo’s en als er nu niet veel meer af gaat zal ik me daar bij moeten neerleggen. Nu 54 op minder dan een jaar is echt wel veel he! Ik ben nu 24 kilo kwijt op een dikke 8 maanden maar heb nog geen één keer moeten overgeven en heb dus ook geen pijn . Gelukkig hebben we deze site om elkaar wat moed toe te spreken en onze kwaaltjes samen te bespreken want voor die specialisten zijn we echt niet meer dan een klant en een vuller van hun portomonnee . Snap niet dat je voor zo’n operatie allemaal testen moet ondergaan en gesprekken en na de operatie krijg je niets meer van begeleiding of controle. Nog allemaal succes met ons gevecht tegen die kilo’s.
   groetjes

 16. hey zeekoetje, leuk he als je zoveel afvalt, ik ben in een jaar tijd ook 30 kg kwijtgeraakt, net zoals jij had ik me vorige maand laten opspuiten omdat ik nog een paar kilos wilde afvallen, maar ik zat ook te strak, kon bijna nie meer drinken, heb het een week en half volgehouden omdat ik dacht dat het ging beteren maar helaas het veranderde niet, was wel 2 kg afgevallen maar zo hoort het niet he, je moet kunnen eten zoals het hoort e, die 2 kilos kreeg ik er terug bij nadat er terug uitgehaald werd, nu gaat het weer beter maar ben nog nie meer afgevallen, maar kmoet , net zoals jij content zijn met het resultaat he, we willen steeds meer en meer maar het moet ook nog gezond blijven e,
  gr nelleke

 17. hallo iedereen,

  vandaag bij de dokter geweest en mijn fout rechtgezet. Zalig om terug plat water te kunnen drinken zonder pijn en terug wat te kunnen eten. Voor mij hoeft het nu niet meer zo snel te gaan beter gezond kunnen eten en rustig aan. Voor Kurt zou ik zeggen sporten erbij doen. Ik mag zelf niet klagen 23 kilo kwijt maar niets hangt of blubbert, mijn buik krimt mooi en gelukkig blijven mijn borsten mooi stevig en ben toch al in de 40tig. Al dat wegsnijden en zo is ook zwaar en daar zou ik toch serieus over nadenken. Misschien valt ze te snel af waardoor haar lichaam niet kan volgen.
  Ik ga nu terug netjes opletten wat ik eet want door te hard aangespannen te hebben gezeten kon ik alleen ongezonde dingen binnen krijgen en nu hopelijk terug fruit en verse groenten. Geen pijn meer bij lekkere aardbeien mmm….
  En voor Christine veel succes en hopelijk gaat het deze keer beter met je ring. Voor mij zit de maximum er ook in en zou nog 20 kilo kwijt moeten voor een gezond gewicht maar ben eigenlijk al blij met mijn huidig gewicht ben nooit een smal geval geweest . ben nu 8 maanden bezig dus wie weet verlies ik er toch nog enkele.
  groetjes allemaal.

 18. Inderdaad, het is beter om traag af te vallen, anders krijg je klachten zoals ik.
  Ik ben ook al 54kg afgevallen en ja de laatste loodjes zijn het zwaarst en heb ik dus te fel laten aanspannen, daardoor de problemen.

  Ik moet terug op controle de 11ste juli om een beetje te laten bijspuiten want sta nu op 1cc, bitter weinig maar we gaan het geleidelijkaan doen, maximum 4cc zal het worden, niet meer 5cc zoals ervoor want heb maar een bandje van 7cc eigenlijk
  groetjes

  • hallo een vriendin heeft ook een maagring , maar de huid hangt er lelijk bij op het moment . Hoe gaat dit verder ? haar borsten zien er niet uit ,,, ik denk dat er nog veel werk aan zal zijn zoals siloconen en wegsnijden van die huid dat zo hangt wie kan me hier een raad over geven?

  • hey christine, kan je me zeggen welke klachten jij precies had, ik ben nu terug gelost en het gaat beter maar af en toe keert er nog iets terug? zou ik dan nog te veel gespannen zitten denk je?

 19. hello,
  ik heb mijn controle gehad voor mijn bandje en er is geen sprake van slipping, alles is in orde, wat een opluchting!! dokter heeft er nu opnieuw 1cc ingespoten en moet op controle de 11ste juli om dan terug geleidelijk aan te laten bijspuiten
  dit was de gelukkigste dag van mijn leven te horen dat alles goed gaat.
  Hij zat te fel aangespannen en daardoor had ik die klachten

  hoe gaat het met jullie?
  ik geniet fel van het mooie weertje op ons terras met manlief en de kinderen

  • Tof om te horen dat alles ok is . Zelf heb ik twee weken geleden laten buispuiten en dat is teveel geweest, kan haast niets meer eten en alles doet pijn. Zelf drinken gaat niet pijnloos dus nu zo snel mogelijk opnieuw naar de dokter geraken en het laatste eruit te laten halen zodat ik terug normaal kan eten en drinken. Weet je na een tijdje wil je meer en meer afvallen en liefts zo snel mogelijk maar zo werkt het niet he! Beetje onverstandig geweest maar ga het laten rechtzetten . Beter traag afvallen mag al niet klagen ben toch al 23 kilo kwijt dus zou al een hele gelukkige dame moeten zijn.
   We leren uit onze fouten zeker hihi.

 20. Sinds maart 2005 een maagbandje, afgevallen van 90 naar 60. Volgende maand gaat ie eruit.. Heb afgelopen 3 jaar vreselijk aan mezelf gewerkt en SPRONGEN gemaakt in mijn denken en doen. Maagbandje is nu leeg en heb er nog steeds last van, wil er vanaf. Had het niet zonder bandje kunnen doen 7 jaar geleden maar toch de tip aan iedereen: DENK ER GOED OVER NA! Het is echt niet alleen maar rozengeur en maneschijn! Vraag jezelf af WAAROM je teveel eet en WAAROM normale hoeveelheden eten niet lukt..? WAAROM snoep je zoveel..? Bij mij zat het uiteindelijk allemaal in mn koppie =) Ben TROTS op mezelf dat ik het nu zonder bandje kan en ga doen! Dit gaat mij lukken.. Succes allemaal! Liefs..

 21. Hello dames,
  al een tijdje geleden niet meer geweest. Zoals sommigen onder jullie wel weten heb ik een probleempje gehad met maagring en ze hebben hem leeggemaakt. Raar maar waar ik heb nog het stopgevoel en denk dat hij niet volledig leeg is, als ik drink voel ik echt de drank naar beneden glijden, raar maar prettig gevoel, ik denk dus dat er nog een beetje inzit en wat hij eruit heeft gehaald was het teveel, want heb toch al 2 keer moeten overgeven
  langs ene kant ben ik er blij om, weet dat hij nog werkt en kijk uit naar mijn afspraak om bij te spuiten

  voor diegenen die twijfelen, doen, het kan enkel maar positief uitkomen
  prettige avond aan iedereen

 22. He Anna en Natje,
  ik heb mijn maagring sinds oktober en in het begin had ik wel veel last en soms pijn maar nu enkele maanden later ben ik super blij. geen pijn meer en ben al 20 kilo kwijt nog ééntje te gaan en ben dan onder de 100. Het eten gaat ook goed de ene keer beter dan de andere maar eigenlijk kan ik nog steeds alles eten. Over een boterham doe ik gemakkelijk een half uurtje en ben dan ook voldaan. Dus het helpt echt wel om minder te eten. Maar snoep gaat wel dus dat blijft opletten geblazen. Af en toe iets lekkers is mogelijk maar niet steeds anders heeft zo’n ring ook geen zin. Vers fruit , zoals een appel gaat ook wel maar niet meer in één, twee, drie en op. Rustig aan gaat alles bijna. Veel moed ermee en hopelijk gaat het bij jullie net zo goed.

 23. ik wil morgen beginnen met het citroen detox kuur om mijn lichaam te reinigen ,heeft er iemand zin om mee te doen ..?
  eerst 3 dagen voorbereiding van geen vlees ,koffie en sigaretten,en dan 10 dagen de kuur ,en dan weer 3 dagen de opbouw .
  groetjes Anja .

 24. Hallo,

  Ik overweeg een maagring te plaatsen. Ben al bij de chirurg geweest en ga nu dinsdag voor de tweede keer, bloed en urine werd nagekeken en dan weet ik of ik gezond ben om hem te plaatsen. Dus als het kan, komt hij er binnen de 2 weken. Hen voordien alles geprobeerd wat er bestaat maar je vermagerd goed en nadien komt er alles terug bij , en nog enkele extra kilos ook. Ben wel nerveus om hem te laten plaatsen, nerveus dat alles goed gaat gaan, en wat ga ik kunnen eten en niet. Mijn doel is zeker 20 kg lichter te zijn. Hebben jullie eet tips enz … Wat zijn jullie ondervindingen en problemen met de maagring ? Zijn jullie er content van ?

  Liefs Anne

  • hey Anne,
   Ik heb sedert mei vorig jaar een maagband, dieten op de natuurlijke wijze lukte me niet meer, daarom besloot ik een maagband te steken, voor mij is het de ideale oplossing geweest, idd geen wondermiddel maar toch serieus hulpmiddel, ik ben 28 kg kwijt, nog graag 2 tegen de zomer en dan mijn gewicht behouden, ik ben er supergelukkig mee, ben van maat 48 naar 40 gegaan, shoppen is nu zaaaaalig….. ik kan bijna alles eten, maar natuurlijk goed knabbelen en de dingen die niet zo goed gaan vermijden e, steeds rekening houden dat je een maagring hebt, ik ga heel vaak eten met mijn vriend dus dat hoef je niet te laten, voorzichtig eten, niet snoepen(of toch bijna nie,nu is het even wat moeilijk met de paaseitjes e) en alles gaat goed gaan,ik voel me een heel ander mens nu
   veel succes in je beslissing
   nelleke

 25. hey natje,
  welkom op deze forum
  ik wens je het allerbeste toe, de strijd kan beginnen
  ik ben ook 54kg afgevallen met de maagring, kwam van 125kg en heb tot 71kg gewogen, op men minst.
  Nu heb ik een paar probleempjes, en heb de maagring volledig leeg moeten laten want een verschuiving is mogelijk maar het gaat goed, doe nu veel sport en eet veel fruit/groenten;
  de 15de mei heb ik een radiologie en als alles goed gaat mag ik terug laten bijspuiten op 23 mei.
  groetjes,

 26. Ik heb sinds februari 2011 een maagring en ben 22kg lichter.. Morgen wordt de ring bijgespoten want ik kan opnieuw teveel eten.. De zomer komt eraan dus wil nog graag zo’n 10 kg kwijt!

  Het is en blijft een hulpmiddel, geen wondermiddel! Je zal altijd moeten blijven opletten wat je eet..
  Ik heb alleszinds geen last van de ring, geen bijwerkingen..niets!

 27. hallo allemaal,

  Ben heel benieuwd naar ervaringen over de eerste weken na operatie.
  krijg over 2 wk mijn bandje geplaatst.
  zo spannend.

  Groetjes
  Natje

 28. oke nou mijn gezakt is na zoveel jaar mijn maag is er nu doorheen geslipt en door het vele overgeven in de jaren is mijn slokdarm uitgerekt die moet 4 cm zijn is nu 14 cm dus erg gevaarlijk wegens verstikkig er zat maar 3 cc nog in dus dat was het niet vandaar hoop dat het goed komt bij je

 29. voor welke reden moest hij er volledig uit bij jou? hier zou er sprake zijn van hem via een operatie terug goed te laten zetten, hij is geslipt omdat ik zoveel overgeef. Maar de reden van slipping is nog niet zeker maar denk wel dat het dat is, hij had het moeilijk om te prikken dus doosje zou gekanteld zijn.

 30. hello,
  bij mij gaat het minder beter. Twee dagen geleden bij het overgeven heb ik bloed moeten overgeven en sinds gisteren pijn aan het poortje, vandaag nog meer pijn. Ben naar ’t ziekenhuis moeten gaan want kan al 2 dagen niet meer eten. Ze hebben tal van testen gedaan, bloedonderzoek, radiographie etc… en nu hebben ze mijn maagring volledig leeggemaakt. Er er zat maar 4cc in terwijl assistente verleden keer zei dat er 5cc inzat. Chirurg denkt dat er een slipping band is. Hij wou het zekere spelen en mijn maagring is dus leeg en moet afspraak maken bij de radiologie om te zien of het degelijk dat is of een ander probleem. Lekkage is het al niet want kon bijna niet eten amper drinken. Indien het een slipping is moet ik onder het mes om deze opnieuw recht te laten zetten.
  Moet ook een afspraak maken om bij de dokter zelf te gaan maar er is een wachttijd van ongeveer 1 maand of bij de assistenten, mijn man zei beter bij de dokter te gaan dan kan je meteer meedere vragen stellen indien het over slipping gaat vooraleer bij te spuiten
  daar ik extra op mijn eten moet letten, alsof ik geen maargring meer heb, heb ik dezeavond enkel fruit gegeten, durfde niets anders met de schrik om bij te komen

  dit is overgekomen als een schok, nu proberen collega’s mij aan te praten voor een gastric bypass, nu begin ik zelfs te twijfelen over de luxe om fruit en groenten te eten

  mijn hoofd staat daar natuurlijk niet bij, wil eerst op mijn gewicht blijven met de lege maagring, daarna zien we wel

  • christine hoihoi
   goh als ik het zo lees herken ik veel heb je mijnn verhaal gelezen mijn band is dan na 12 jr geslibt maar moet hem ook eruit te laten halen en dan een bypass maar moet eerst 6 mnd zonder dan nou daar ben ik bang van brr maar goed je weefsel moet rusten voor je over gaat op een bypass ik zou maar goed nadenken sterkte he gr kopa

 31. hey iedereen!
  ik had jullie beloofd op de hoogte te houden, dus hier ben ik :)
  ik heb mijn moeder eindelijk aan het verstand kunnen brengen dat ik me emotioneel ongelukkig zou voelen door een maagring omdat ik dat dan nodig heb gehad voor te vermageren. Dus is heeft zij het volgende voorgesteld : 6maand bij een diëtiste, resultaat is verder doen geen resultaat is een operatie. Ik ben vorige week gestart en ondertussen al 3.5kg kwijt, maar dat gaat zo snel door het vocht dat je ook verliest he !
  allesinds bedankt voor jullie hulp, en ik hoop dat het met iedereen goed gaat!
  tot snel :)
  groetjes, sofie

  • ik vind het een goede oplossing en het lukt je wel zelf beter voor je beetje beweeging erbij komt het goed ik ben blij voor en hoop dat dit genoeg is voor je operatie toch ook zwaar he maar ga zo door topppppppppppppppie

 32. nou eigenlijk alles jolan en wat het is hoe het voelt etc wat anders is dan de band dus teveel om te tikken ja spreek wel met je af als je dat wil laat maar even weten ik woon niet in delft maar mijn ziekenhuis en arts is daar wel en moet er vaak heen dus ergens een bakkie en een gesprekkie cool en leuk thnx alvast gr kopa

 33. Hoi Kopa,
  Wat wil je precies weten?
  Ik wil je alles uitleggen met liefde.
  Als ik het goed heb woon je ook in delft toch?!
  Kunnen we in persoon afspreken.
  Ten minste als je wilt.
  Kiezen we een plek die we weten drinken we wat en vertel ik wat je wilt weten.

  Let me know.

  Knuf jolan

 34. hoi tot jolan kun jij mij uitleggen van a tot z uitleggen hoe het is gegaan as je het niet erg vindt ik moet er ook mee verder pffft durf nie meer heb je 2 dgn ziekenhuiis gelegen of meer etc alvast bedankt en succes he gr kopa

 35. Hallo allemaal,
  Ti’s een tijdje geleden dat ik wat schreef maar nu weer terug.
  Ik heb afgelopen maandag de gastric bypass gekregen.
  Had 2,6 jaar bandje was 10 kilo kwijt ging niets meer af na 4 mnd.
  Ik ben thuis sinds woensdag avond. En ben benieuwd hoe het verder gaat.
  Kopa gelukkig dat je er op tijd bij was.
  Zeekoetje volhouden. Tja en snoepen hoort er eigenlijk niet meer bij.
  1 x pw mag je iets eten wat je lekker vind. Volgens de diëtist. Lijkt mij verstandig dat te doen.
  Ik spreek jullie snel. Veel succes allemaal
  Groetjes jolan

 36. pompelmoes zk is dat appel of grape ?maar je doet je best meer kun je niet doen toch en toch proberen niet te veel te snoepen klinkt easy i know kop op komt goe

  ik ben nu bij de arts geweest na 12jr maagbandje is mijn slokdarm zo uitgerekt met wel 9 cm(mag 4 cm zijn max bij mij 13,4 pfft) bijna gestikt en as er een gaatje in zou komen lig ik half jaar ic komt van het bijspuiten etc al die jaren van de fotos schok ik zelf dus die moet eruit ben zo bangggggggggg ervoor straks kom ik nog meer aan van de 80 af alweer 50 bij in 4 mnd te gek voor woorden
  ik krijg wel een bypass maar moet nog zeker 6 mnd alles laten rusten
  ik ben het zat maar moet wel verder ermee heb zoonlief ook
  dus ik blijf positief over de band hoor hij is eigenlijk na 10 jr op net als borst implantaten wat me wel opvalt is dat iedereen zoveel snoept en toch wil afvallen dat gaat nooit samen ik weet het succes toch iedereen

 37. Bedankt allemaal voor de reacties en inderdaad de ring is maar een hulpmiddel en het helpt wel om niet teveel te eten maar die chocolade he! Nu ’s avonds geniet ik elke avond van een heerlijke roze pompelmoes waar ik toch even aan bezig ben (vellen verwijderen) en die goed vult. In de dag probeer ik die lekkere kast (gevuld voor man en kindjes) te mijden. Eindelijk nog eens een kilo kwijt geraakt dus heb er terug wat moed in. Wil niet meer laten bijspuiten want eten gaat nu al moeilijk dus als er nog meer vloeistof in zit dan gaat het helemaal niet meer. En om eerlijk te zijn buiten mijn gezin weet niemand van deze operatie en dat wil ik zo houden. (heb geen zin in alle oordelen). Heb deze stap genomen voor mijn gezondheid niet perse om er beter uit te zien al is dat een pluspunt. Al vind ik deze site wel leuk want dan vind je toch wel steun en tips bij collega’s. En door de nodige steun van elkaar lukt het ons wel.
  groetjes

 38. hey zeekoetje,

  dit is een vicieuze cirkel. Veel personen met een maagring beginnen een zoetekauw te worden omdat ze juist niet veel kunnen eten. Ik heb sinds begin van mijn maagring niets meer tussen mijn maaltijden gegeten en super mooie resultaten gehad, 54 à 57kg afgevallen. Mijn zus die ook een maagring heeft doet niets anders dan chocolade eten en daardoor vermagerde ze héél langzaam, ik heb ook een faseperiode gehad dat ik het deed, resultaat een paar kilos erbij en héél moeilijk om eraf te geraken.
  Ik neem nu xl’s, is eigenlijk een eetremmer en hierdoor lukt het mij om niet meer te eten tijdens de maaltijden en begin dit nu af te bouwen.

  Wat ik nu wel heb door het feit dat ik niet alles kan eten is het prikkelbaredarm syndroom. Dagen dat ik niets anders doe dan op ’t wc zitten en kan ik gemakkelijk 3kg kwijtgeraken en daarna heb ik constipatie tijdens meerdere dagen en soms buikpijn in mijn linkerlies. Ik dacht eerst dat het aan mijn snede was van mijn buikcorrectie maar dat is het niet.
  Dokter zei dat het kwam door het onevenwichtig eetspatroon en zou dikwijls voorkomen bij maagringpatienten, niet echt erg op zich, wel vervelend. Het vervelendste is dat je opstaat met een platte buik en door die problemen (de dagen van constipatie ) heb je s’avonds precies een zwangere buik van 5 maanden. Men heeft mij nu de medicatie Imutis gegeven en stilaan gaat het beter. En dat heeft veel te maken met dus de ongezonde dingen, chocolade, koekjes, chips maar ook teveel koffie of rijst pasta en brood.
  In mijn geval zijn het te koekjes van tervoren want kan geen pasta of brood meer eten.

  groetjes

 39. hoihoi ik noem je geen zeekoetje maar je heet zo ik lees je moeite met zoet ook diabeten zoet niet doen zoek voor jezelf een vervanging op die heel zoet is maar toch gezond bv zoete druiven of hele zoete appel en je moet jezelf tuurlijk niet alles ontzeggen maar geef jezelf een limiet bv 1 dag in de week alles eten wat verboden is maar verder de dagen zo gezond mogelijk tja en chocolade heeft iedereen wel eet gewoon nooit een reep een stukje of op je verboden dag in je hoofd moet het ook om he die knop en tuurlijk bewegen ook het is de combi ik heb 12 jaar een maagband mijne moet er nu uit ik was 80 kilo afgevallen maar tot op heden heb ik ook nog me momenten maar weet waar je het voor doet EN HET IS EEN HULPMIDDEL GEEN WONDER MIDDEL veel succes ermee gr kopa

  • hey izaura,
   ja ik ben inderdaad met de zumba begonnen, vindt het heel tof en je zweet toch wel gemakkelijk hé, vindt het keisuper

 40. dag zeekoetje
  ik ben ook verslaafd aan zoetigheid, ik probeer de laatste tijd dieet chocolade te eten , even wennen int begin, maar het is zo erg zoet dat je er nie veel kan van eten, en als je een hele reep eet, heb da al ervaren, heb je heel den dag diaree hahahahaha, wel goed voor de lijn , probeer het maar eens,
  grtjes izaura

 41. Hulp gezocht!
  Heb nu reeds 4 maanden een maagring en al twee keer bijgespoten . In het begin ging het afvallen rustig aan maar het ging , nu al twee maanden niets meer en ben zelfs al 1 kilo terug bij. Ok geef toe het snoepen laten is voor mij een groot probleem en ik weet ook wel dat je het moet doen maar als ik iets gezond eet (fruit of groenten) blokkeerd precies mijn keel. Sporten gaat momenteel niet want heb al enkele letsels opgelopen en moet het dus nu rustig aan doen.
  Wie heeft er goede tips voor me want wil echt de strijd tegen die overbodige kilo’s verliezen.

 42. izaura,

  dat is wel super als je zoveel kan afvallen tijdens een les.
  ik zou nog 10kg willen afvallen, nu nog 9, ben opnieuw bijna 1kg weer kwijtgeraakt.

  welkom bij de club, ik ben ook een grote chocoladefan. Ik koop er gewoonweg geen meer, want als ik er thuis staan heb en ik doe een pak open is dat pak onmiddellijk op.
  Als ik naar de winkel ga zeg ik de ganse tijd in mijn eigen tegen mezelf, neen christine niet kopen je gaat het je beklagen, en dan is het over, erg hé :-))

  ik ga in het weekend eens mijne zumba doen, ben curieus voor daarna.
  ik weeg me 2 keer in de week de woensdag en de zondag, we zullen eens zien of de weegschaal fel naar beneden gaat gaan of niet

  groetjes

 43. dag christine
  je kan tot 1.200 kl verliezen in een zoemba les , alee da zegt mijn lerares, hopelijk ist waar haha,
  maar ik voel wel verschil aan mijn lichaam, er komt een beetje vorm in
  hoeveel wil jij nog afvallen??
  en heb je soms de neiging om chocolade te eten?
  ik ben daar heel bang voor want heb daar een verslaving aan, ik hoop da ik er van af kan blijven in de toekomst, maar betwijfel het pfffffffffffff dat is mijn enigste zorg
  grtjs,

 44. oeoei kopa, dat is toch triestig hé. En met 2cc erin voel je het niet zekers? kan ik begrijpen.

  het idee dat die maagring eruit gaat is zeer teleurstellend, ga je nu toch voor de gastric bypass gaan of niet?
  doe je ook aan sport? of waarom niet je inschrijven bij een sportclub ondertussen, is altijd mooi meegenomen.

  ik heb mij niet meer laten bijspuiten, met mijn proteinedieet en mijn sport thuis val ik af, beetje per beetje maar in de goed richting, dus ik laat het momenteel niet bijspuiten, heb het nu al moeilijk van momenten om te eten, dus ik laat het liever zo.
  ben ongeveer al 4kg afgevallen,ben ik blij mee

  hou ons zeker op de hoogte van het gevolg en ik denk aan jou

 45. hoi cristine
  ja nu nog met 2 cc erin maar hij moet eruit ik heb de arts nog niet gesproken ik blijf nog steeds angstig voor het verwijderen weer een opertie en dan daarna nog eens nee helaas kom ik er niet uit nog
  ik hoop echt op beter
  maar afvallen nee is nie meer bij ik beweefg goed maar het mag niet baten he maar komt ergens vast goed
  hoe is ie gaat ie nou en met het bijspuiten kee>?
  ik jou jullie op de hoogte gr co

 46. dag christine
  ik weet zelfs niet hoeveel er bij mij kan bijgespoten worden
  de dokter heeft nooit gezegt dat er verschillende maten bestaan van bandjes, dat zal ik toch zeker eens moeten vragen,
  vreemd dat hij dit nooit heeft verteld
  alvast bedankt voor de info,
  ik moet er ook nog 10 kwijt en doe ook 3x zoemba per week
  maar pffffffffff amaai tis toch altijd knokken he christine?
  maar beter dan vroeger toen at ik te veel ,zeer ongezond,
  groetjes

  • inderdaad izaura,

   je zou het eens moeten vragen, er bestaan verschillende maten, aan de hand daarvan weet je een beetje meer .

   het is niet altijd gemakkelijk, de eerste 2 jaar van mijn bandje vlogen de kilos eraf en nu heb ik enorm veel moeite. Zoals de dokter zei, in het begin met de maagring is ons eetgewoonte drastisch veranderd en daardoor vermagert men heel vlug en nu niet meer, dus moet men meer moeite doen.

   Ik heb mij de zumba wii aangeschaft maar nog niet echt veel gebruikt, verbrand je er veel calorien mee? Ik probeer toch zoveel mogelijk sport te doen zoals ik kan, men het huishouden en mijn kinderen ben ik wel altijd bezig maarja is niet hetzelfde hé.

   deze morgend gewogen, terug 700gram eraf, dus we geven het niet op hé

   ik at voreger ook héél ongezond en véél te véél, gelukkig dat de maagring bestaat, weet niet waar ik zou geeindigd hebben , ik woog 125kg bij het plaatsen ervan.

   Groetjes

 47. hoi hoi christine
  max inspuiten is 12 maar dan val je wel snel af maar je spuugt je longen elke keer mee .ik had er laatst 6 inzitten en moest met spoed eruit want anders zou ik gestikt zijn
  maar dat ben ik misschien vedraag je veel de dingen die je nog kunt eten is best vremd bij de meeste kn dit niet meer maar als er al 4 inzit moet het toch goed werken he zou je denken
  nou goed bij houden he en erover praten met je arts

  • hey kopa,

   bij mij zit er ongeveer 4.5c in van een bandje van 7cc, ik laat er nooit meer dan 4.75cc insteken, is te gevaarlijk voor mijn gezondheid.
   Ik kan geen harde groeten of fruit eten, alles moet mals zijn. Ik eet veel vis, puree, soep endergelijke en momenteel doe ik zelfs een proteiedieet die mij goed helpt. Daar ik moeilijk fruit/groenten kan eten heb ik toch ook mijn proteinen en sindsdien voel ik goed dat mijn hoofd minder draait en ik ben niet zo vlug moe meer als vroeger.
   Ik zou nog 10kg moeten vermageren en dan ben ik blij :-))
   ik doe wel 3 keer per week sport thuis (heb fitnesstoestellen), dit helpt ook wel.

   hoe is het nu met jou? heb je meer nieuws? ga je voor een gastric bypass gaan of niet? heb je nog steeds je maagring?

 48. dag christine
  ik heb momenteel 4cc laten bijspuiten, meer zit er nie in, en ik kan nog groenten , fruit reist, spagettie , eten behalve geen vers brood, zou dat normaal zijn?? hoeveel moet je dan bijspuiten om al die dingen nietmeer te kunnen eten??
  tot hoeveel cc kun je laten bijspuiten???wat is de maximum?
  groetjes izaura

  • izaura,
   ik heb een bandje waar er maar 7cc in kan. Mijn maximum is 4.75cc, maar dan heb ik het wel héél moeilijk, momenteel zit er ongeveer 4.5cc in.

   Mijn zus heeft een bandje van 10cc en er zit 6.5cc en zij kan nog alles eten, zelfs brood en vlees.

   Mijn tante (ja, zit in de familie hé :-)) ) heeft ook een bandje en heeft schildklierproblemen en zij kan ook amper iets eten zoals ik en zij valt geen gram af, is al haar 4de maagring en dokter stelt ook gastric bypass voor maar dit wilt ze niet doen door de te grote risicos’s, zij heeft ook al veel operaties aan haar maag gehad.

   Dit hangt echt van persoon tot persoon af, de een kan niets meer eten en de ander dan weer wel, al hebben zel beide dezelfde maagring met dezelfde hoeveelheid ingespoten cc. Dat moet je voor jezelf uitmaken en een beetje experimenteren.
   Ik heb eigenlijk veel rust en kalmte nodig als ik eet en thuis is dat niet te doen met mijn kinderen, op het werk ook niet altijd gemakkelijk met miijn luidruchtige collega’s :-))

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in