Maak een Nieuwe Start

Wat is voor de meeste mensen de beste tijd om met een nieuwe levensstijl te beginnen?

De eerste maand van het nieuwe jaar is al weer halverwege en bij veel mensen zijn de goede voornemens al weer gesneuveld. Vaak heeft dit één van deze twee oorzaken:

Een doel zonder plan is slechts een wens

Je wilt bijvoorbeeld wat kilo’s afvallen en begint hieraan vol goede moed. Wanneer na één of twee weken dan blijkt dat de weegschaal nog steeds hetzelfde gewicht aangeeft, verliezen veel mensen al snel de wilskracht om door te zetten. Jammer, want het lichaam is misschien volop bezig met zijn reiniging die vooraf gaat aan het afvallen dat daadwerkelijk op de weegschaal te zien is. De één grijpt dan weer naar het volgende dieet en de ander stopt simpelweg.

finish

Daarom is het belangrijk om vooraf een plan te maken:

  • Kijk eens rond om te zien welke levensstijl het beste bij jou past. Lukt je dit niet zelf, roep dan professionele hulp in. Hierbij kun je denken aan een diëtist, gewichtsconsulent, life-style coach of orthomoleculair voedingsspecialist.
  • Bekijk hoeveel je wilt afvallen en welke tijd reëel is hiervoor. Tien kilo in vier weken is bij voorbaat gedoemd te mislukken, gun jezelf de tijd.
  • Wees lief voor jezelf, voer veranderingen desnoods langzaam in en kijk wat echt haalbaar is. Het voornemen om nooit meer te snoepen is fantastisch, maar je bent gelukkig maar een mens.
  • Maak je plan niet te groot, denk in stappen. Zo is de kans groter dat de veranderingen blijvend zijn en dat is belangrijk. Het zoveelste crashdieet brengt je slechts bij een tijdelijk doel.
  • In ieder plan tot afvallen hoort een reinigingskuur.
  • Vergeet niet om extra lichaamsbeweging mee te nemen in je plan.
  • Vergeet niet om veel water en kruidenthee in te plannen.
  • Bedenk ruggensteuntjes die kunnen helpen: een foto van jezelf of een tekst op de koelkast, jezelf in de ochtend even toespreken met een flinke peptalk.
  • Zet je plan op papier zodat je alles kunt bekijken wanneer je het even niet meer weet of moeite hebt om door te zetten.

Dit zijn slechts voorbeelden waaraan je zelf natuurlijk nog van alles kunt toevoegen.

Je bent niet op het juiste moment begonnen

Dit klinkt veel mensen misschien raar in de oren, maar toch is het vaak een belangrijke oorzaak van het niet slagen van je goede voornemen.

Kijk eens om je heen, en dan bedoel ik buiten. Kijk eens GOED om je heen. Staan de bomen alweer in blad? Hebben de dieren al jongen? De natuur begint op 1 januari niet spontaan een nieuw leven, maar maakt zich op voor wat er nog komen kan. Rond deze tijd van het jaar denk ik altijd aan mijn moeders uitspraak: “Gaan de dagen zich lengen, gaat de winter zich strengen”. Hoewel wij dit vaak vergeten, maken wij mensen, en dus ook ons lichaam, deel uit van deze natuur. Je lichaam wil dus wel weer tot bloei komen, maar wel langzaam zodat het niet ‘bevriest’ bij een stevige nachtvorst of sneeuwbui.

Dit alles klinkt misschien een beetje zweverig, maar hiermee probeer ik duidelijk te maken dat je in januari wel kunt beginnen met je nieuwe levensstijl, maar dat je dit dan langzaam moet opbouwen. Het grote voordeel hiervan is dat de veranderingen niet onoverzienbaar groot zijn en je jezelf de kans geeft om te wennen aan veranderingen. Wanneer de lammetjes dan in de wei staan, ben jij van binnen alvast schoon en er helemaal klaar voor!!

Wil ik tenslotte het belang van een reinigingskuur nog eens extra benadrukken: hiermee maak je niet alleen je lichaam weer schoon, maar ook je hart en hoofd. Met een schone lei beginnen heet dat!!

Succes!!

Met vriendelijke groet,

conny

Conny Verbeek- de Jong
Orthomoleculair Voedingsspecialist

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in