Maaltijdboxen Test, Alle Populaire Maaltijdboxen Getest

Foodbox concepten of maaltijdboxen lijken als paddestoelen uit de grond te schieten. Vrijwel iedereen kent wel een bekend foodbox concept of maakt er zelfs al gebruik van. Daar waar een foodbox eerder nog een uniek idee was, is er nu al volop sprake van concurrentie. Het kan voor jou als consument lastig zijn om het juiste concept te vinden dat bij jou (en jouw eventuele gezinsleden) past. Om die reden hebben we deskresearch laten uitvoeren.

Iedere week een gratis maaltijdbox

We mogen iedere week een gratis maaltijsbox weggeven. Wil je kans maken op een gratis maaltijdbox? Vul dan het [thrive_2step id=’52914′]deelnameformulier[/thrive_2step] in.

Welke Boxen hebben we getest?

We hebben diverse bekende en minder bekende foodbox concepten onderzocht en beoordeeld aan de hand van een aantal punten. De volgende organisaties hebben we meegenomen in ons onderzoek: 123Fresh, Hello Fresh, Marley Spoon, Mathijs Maaltijdbox, AH-box, Enjoy Fresh en Zoyummie.

We beoordeelden ze op:

 • Prijs
 • Kwaliteit
 • Assortiment
 • Locatie
 • Service
 • Bekendheid

Hello Fresh

hello-fresh

Dit is toch wel de bekendste organisatie. Al 1% van alle Nederlandse huishoudens kookt  met de maaltijdboxen van Hello Fresh. Ze geven aan dat de (duurzame) maaltijden vers worden bereid en passen bij het seizoen en ze maken daarbij gebruik van lokale producten. Sporadisch een maaltijdbox bestellen is hier niet mogelijk. Je zit gelijk vast aan een abonnement. Afmelden na 2 boxen is overigens wel mogelijk.

Hello Fresh claimt een landelijke bezorging aan te bieden, maar helaas zitten hier wel beperkingen aan. Woon je in de provincie Utrecht, Noord-Holland of Zuid-Holland, dan ben je wat dat betreft het beste af

Er bestaan in dat geval 4 bezorgdagen. Woon je op één van de Waddeneilanden, dan is het de vraag of Hello Fresh voor jou uitkomst biedt. Je kunt dan eigenlijk evengoed zelf naar de supermarkt gaan, want hier geldt slechts één bezorgdag. Wat opvalt is dat deze organisatie het duidelijk moet hebben van haar bekendheid, want ze scoort op alle andere punten niet abnormaal hoog.

123Fresh

123fresh

Een nog redelijk onbekende organisatie die hard aan de weg timmert. We zijn aangenaam verrast over 123Fresh, omdat ze een uniek concept hanteren. Dit is de enige organisatie die de mogelijkheid biedt om je eigen box samen te kunnen stellen. Je kunt dus helemaal zelf de inhoud van de maaltijdbox bepalen. Je kunt overigens ook kiezen voor vaste, makkelijke recepten en samengestelde boxen. Het uitgebreide assortiment verdient een dikke pluim. Wil je ontdekken of een maaltijdbox iets voor jou is, dan kun je vrijblijvend  een box uitproberen.

update: 123Fresh is sinds juni 2017 failliet.

Je zit niet vast aan een abonnement. Bezorging vindt plaats binnen 48 uur. Zij leveren van dinsdag tot en met vrijdag, dit heeft te maken met de verse ingrediënten die zij leveren.

Je bestelt hier wel gelijk voor 3 dagen, voor 2 personen. Dit is bij bijna alle concurrerende partijen het geval. Zowel laten bezorgen als afhalen zijn mogelijkheden die hier worden aangeboden.

Marley Spoon

marley-spoon

Deze organisatie is al in meerdere landen bekend, maar is nu ook in Nederland aan het licht gekomen. . Ze garanderen te werken met milieuvriendelijke, verantwoorde en betrouwbare producten. Voor wie de voorkeur geeft aan vaste boxen is Marley Spoon een mogelijke optie. Toch is er iets wat klanten in de weg kan staan om hier een bestelling te plaatsen. Wie op de website terecht komt, ziet hier staan: ‘Koken was nog nooit zo gemakkelijk’. Wij hebben echter moeite met de onoverzichtelijkheid van de site. Het koken mag dan wel gemakkelijk zijn, de website is daar allerminst een reflectie van. Een gemiste kans, wat ons betreft. Tevens zijn er maar 2 verschillende boxen waar je een keus uit kunt maken. Woon je op één van de Waddeneilanden, dan is bezorging helaas niet mogelijk. v

Meer informatie of bestellen kan via de website van Marley Spoon.

Mathijs Maaltijdbox

mathijs-maaltijdbox

Deze organisatie herken je waarschijnlijk wel van de commercials op tv. Wil je graag koken met de recepten van een bekende kok, dan kun je hier kiezen uit tal van verschillende boxen. Het nadeel is dat je alleen kunt kiezen uit vaste boxen en dat eenmalig uitproberen niet mogelijk is. Je zit ook hier gelijk vast aan een abonnement. De kwaliteit van de producten is overigens wel goed te noemen. Dat kan ook eigenlijk niet anders met zo’n topkok aan het roer. Mathijs Maaltijdbox moet het vooral hebben van de bekendheid van de kok. Ze scoren vrij gemiddeld op de beoordeelde punten en komen als aardig goed uit de bus.

AH Allerhande Box allerhande-box-1D

De enige supermarkt in ons land dat op dit moment een eigen maaltijdbox aanbiedt. Eerlijk is eerlijk, ze hebben een vrij slim concept in handen. Zo zijn de maaltijdboxen samen met de gewone boodschappen te bestellen en verschillen de recepten wekelijks. Je kunt dus iedere week iets anders op tafel zetten, maar je bent wel beperkt tot 3 boxen waar je uit kunt kiezen. Een ander nadeel is dat de vandaag geplaatste bestelling pas over 4 dagen in huis kan zijn. Daarentegen leveren ze wel iedere dag, met uitzondering van de zondag. Echter zit je natuurlijk wel vast aan bepaalde gerechten, en het is dan maar de vraag of je deze ook lekker vindt.  Al met al scoren ze dus redelijk op service en assortiment.

Enjoy Fresh

enjoyfresh

Deze jonge organisatie is nog niet zo heel bekend, maar ze maken volop gebruik van de sociale media om zichzelf te promoten. Qua prijzen lijkt Enjoy Fresh als beste uit de bus te komen, maar schijn bedriegt. De maaltijdboxen mogen dan wel goedkoper zijn dan die van de concurrentie, daar staat tegenover dat je hier uitsluitend opwarm-maaltijden kunt bestellen. Deze maaltijden kunnen een uitkomst zijn voor degene die niet graag kookt of hier geen tijd voor heeft en binnen een paar minuten wil kunnen eten.

Zoyummie

Deze organisatie hanteert ook een uniek concept. Ze richten zich namelijk op de wereldse keuken. Niet de organisatie om voor te kiezen als je houdt van de Hollandse pot en van verse producten van eigen bodem, maar zeker een aanrader wanneer je graag Italiaans, Chinees of bijvoorbeeld Indonesisch eet.

Ook aan de vegetariër is gedacht. Maar ook Zoyummie heeft als nadeel de vaste gerechten. Zo geeft Zoyummie aan op hun website dat zij bij een box met 3 maaltijden vaak één keer vlees, één keer vis en één keer vegetarisch leveren.

Wat wel een voordeel isi is dat je zelf kunt bepalen of je voor een abonnement wilt gaan. Dit is niet verplicht namelijk. Vrijblijvend boxen uitproberen is dus een optie. Als we dus kijken naar de service is dit beslist een pluspunt.

Update: In 2018 heeft Zoyummie haar bedrijfsactiviteiten gestaakt. 

7 Gratis Maaltijd Boxen

Voordat we naar de conclusie gaan het volgende… We mogen 7 maaltijdboxen weggeven aan de bezoekers van vetvrij.com. Als je een reactie achterlaat en verteld waarom jij een gratis maaltijdbox wil ontvangen dan is de kans groot dat de gratis box binnenkort bij jou in de keuken staat. Geef in je reactie aan welke foodbox jouw voorkeur heeft.

Conclusie 

Als het gaat om versheid van de producten, een uitgebreid assortiment en een uitstekende service, dan komt 123Fresh toch wel als beste uit het onderzoek naar voren. We kunnen gewoonweg geen noemenswaardige nadelen vinden en ook prijstechnisch zijn ze beslist niet duur. Duidelijk is wel dat bekendheid niet automatisch betekent dat er dus ook hoog wordt gescoord om belangrijke punten. Wat dat betreft kunnen onder andere Hello Fresh en Mathijs Maaltijdbox hier een voorbeeld aan nemen.

Gezonde Groeten,

sanne

49 Reacties

 1. Een box om gezonden voeding binnen te krijgen en wat af te vallen mijn man en ik zijn ziek en kunnen niet altijd Boodschap en doen al zijn we nog jong het zou fijn zijn om dit uit te proberen want er zoveel keus .

 2. Ik zou het gewoon is willen proberen kijken of het in de keuken aan tijd scheelt en of het goedkoper is dan gewoon boodschappen doen. Heb een gezin van 2 volwassenen en 3 kinderen

 3. De box zou niet voor mij zelf zijn maar voor mijn hoog bejaarde ouders (bijna 90 en 91) die nog graag zelf koken maar die van mij afhankelijk zijn voor de boodschappen. Mijn moeder probeert nog graag iets nieuws uit. Dus de box zou voor hen ideaal zijn.
  Groet, Patricia

 4. Hello Fresh ken ik wel. Deze heb een tijdje gebruikt. Ik zou dus wel eens een andere willen proberen. Dan graag de box van Mathijs. Ik vind het leuk om nieuwe recepten te proberen.

 5. Ik ben niet echt een goede kokkin. Het is bij ons altijd aard.,groenten en vlees. Zou best weleens zo,n maaltijdbox willen uitproberen, handig, omdat je dan gelijk alle ingr. en recepten in handen hebt. Mijn voorkeur zou dan mathijs maaltijdbox zijn, of hellofrech. Spannend, om het een keer uit te proberen.
  Ben benieuwd, of ik hier voor in aanmerking kom!
  Vr. gr. annet

 6. Ik zou zeer graag een box ontvangen .
  Ik ben kok van beroep en opleiding .
  Maar doordat ik een rugaandoening heb gekregen kan ik niet meer gaan werken . Ik heb een dochtertje dat alles wilt proeven .
  Ik heb geen auto dus kan alleen naar de lokale supermarkten gaan waardoor ik niet echt verrassend kan koken.het zou voor mij zo leuk als ik terug met plezier achter het fornuis kan kruipen en mijn zinnen kan verzetten met heerlijke eten van de box .
  Alvast bedankt

 7. Aangezien ik regelmatig inspiratie mis om eens wat anders op tafel te zetten en nu mijn man diabetes blijkt te hebben moet ik toch puurder gaan koken zou ik heel graag eens een maaltijdbox willen proberen voor gezondere maaltijden en afwisseling…..

 8. Ik vind mezelf niet erg handig en creatief in het zelf samenstellen van maaltijden, die ook nog eens het beste gevarieerd en redelijk geprijsd dienen te zijn. Daarbij komt dat ik jarenlang in Oost-europa heb gewoond, en nog maar kort terug ben in Nederland. Bij terugkomst voelde ik me overweldigd door de enorme keus aan voorgeproduceerd vlees, groenten, toetjes, diepvriesprodukten, sauzen en kruiden en andere smaakmakers etc… in de nederlandse supermarkten. Ik denk dat een maaltijdbox me op weg kan helpen goed experimenteel inzicht te krijgen in wat ik zelf later ook nog eens in de supermarkten kan halen. Een soort van ‘supermarktinburgering’, zeg maar.

  • Voorkeur voor maaltijdbox heb ik eigenlijk niet.
   Maar als ik er toch 1 moet uitkiezen, dan hou ik het bij AH omdat ik bij deze supermarkt kan motiveren dat zij het meest indruk op me maakte met de vele keuzes uit voedsel en voedselgerelateerde produkten.

 9. De box met gezonde groente van de Appie lijkt mij een goede begin in de goede richting om toch van mijn overgewicht een beetje af te komen. Op nieuw leren eten maar dan gezond. Op naar een gezond gewicht zodat ik leuke dingen kan gaan doe met de kleinkinderen

 10. Klinkt goed. Wij hebben ervaring met Hello Fresh deze boxen bevallen ons heel goed. Na het lezen van dit artikel worden wij erg nieuwsgierig naar de andere boxen. Mogen wij een box proberen?

  Mvg Hilde Zijlstra

 11. Ook ik wil graag kans maken op een maaltijdbox. Bij mij is mijn slokdarm onlangs verwijderd. ik eet maar kleine beetjes maar wel een aantal keren per dag. Mijn man wil wel graag lekker en gevarieerd eten. De lol om lekker te koken is er bij mij echter een beetje af. Vlees is moeilijk maar vis gaat wel heel goed. Misschien krijg ik weer een beetje lol aan het koken als ik de maaltijdbox probeer!

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in