De Beste Maaltijdvervangers, Hier moet je op letten!

Bij drogisterijen, op het internet en in beauty salons vind je talloze verschillende maaltijdvervangers. De ene fabrikant belooft nog mooiere resultaten dan de andere. Waar moet je op letten bij het kiezen van een product dat jou helpt om af te vallen?

Maaltijdvervangers Consumentenbond

De consumentenbond heeft in 2016 een test gedaan waarin meer dan 30 verschillende producten met elkaar werden vergeleken. Hierbij werden de shakes niet getest op proefpersonen, maar er werden wel uitgebreide tests uitgevoerd om te achterhalen welke middelen de beste samenstelling hadden.

Uit de maaltijdvervangers test van de Consumentenbond kwam dat veel van de producten een slechte samenstelling hebben. Sommige producten bevatten veel te veel suikers. In het slechtste geval krijg je meer suikers binnen dan wanneer je een glas frisdrank op drinkt. Uiteindelijk werden door de consumentenbond 23 van de 31 maaltijdvervangers als onvoldoende beschouwd.

De Beste Maaltijdvervangers

Zoals gezegd zijn niet alle producten even goed van kwaliteit. Veel van de maaltijdshakes bevatten weinig eiwitten en veel koolhydraten of vetten. Daarenboven zitten er in heel veel producten heel weinig voedingsvezels. Deze spelen een belangrijke rol in het gezond houden van je darmflora (bron).

suiker in maaltijdvervangers van kruidvat

In de eerder genoemde test van de consumentenbond kwam een product van Body en Fit als beste uit de test. Een van de maaltijdvervangers die niet getest is, Timfit, heeft echter een nog betere samenstelling dan de shake van Body en Fit. Zo bevat de shake van Timfit meer eiwitten. Daarnaast heeft de shake van Timfit een aantal extra ingrediënten die ondersteunen bij het afvallen. Een hiervan is een extract van groene thee.

Kun je Afvallen met Maaltijdvervangers?

De meeste mensen gebruiken maaltijdvervangers om af te vallen. Maar kun je met deze shakes afvallen of is dat niet goed mogelijk?

maaltijdvervanger van etos
maaltijdvervanger van etos

Het goede nieuws is dat je maaltijdvervangers prima kunt gebruiken om af te vallen. Je moet dan wel een kiezen voor een goed product, zoals Timfit SX-5. Deze maaltijdvervanger bevat niet alleen een grote hoeveelheid eiwitten, maar ook voldoende andere voedingsstoffen. Tot slot is er een grote hoeveelheid voedingsvezels aanwezig in deze shake.

De meeste mensen halen goede resultaten bij diëten op basis van maaltijdvervangers. In eerste instantie kan met maaltijdvervangers afvallen wat zwaar zijn. Dit heeft te maken met het feit dat je lichaam om moet schakelen naar een andere energiebron, namelijk je lichaamsvet.

De resultaten van het afvallen met maaltijdvervangers hangt af van wat je wilt bereiken. Sommige mensen willen een klein gewichtsverlies bereiken en gebruiken de producten dan ook maar kort. Anderen willen een grotere hoeveelheid gewicht verliezen en zij gebruiken de producten logischerwijs langere tijd.

In ieder geval is het mogelijk om een flinke hoeveelheid gewicht te verliezen. Een gewichtsverlies van 10 kilo of meer is geen uitzondering. Dit kan bereikt worden in een week of vier/vijf, als je je strikt aan het dieet houdt.

Afvallen met maaltijdvervangers is mogelijk dankzij het principe van een eiwitrijk dieet. Diëten met weinig calorieën en hoog in eiwitten worden in de wetenschap gezien als de meest effectieve vorm van diëten (bron). Dit komt vanwege de drievoudige werking van het dieet.

maaltijdvervanger van kruidvat
maaltijdvervanger van kruidvat

Als eerste is het zaak dat je minder calorieën eet dan je verbrandt. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat je lichaam aangespoord wordt om andere energiebronnen te zoeken. Bij voorkeur is dit natuurlijk vet. Je kunt ervoor zorgen dat je meer vet verbrandt door veel eiwitten te eten. Op die manier bescherm je je spieren, die anders ‘verbrand’ zouden worden door je lichaam.

Als allerlaatste helpen maaltijdvervangers bij het afvallen doordat ze ervoor zorgen dat je je verzadigd voelt. Dit komt door de eiwitten in een shake. Bevat je maaltijdvervanger ook veel voedingsvezels, zoals het geval is bij Timfit, dan is het verzadigend effect nog groter (bron).

Maaltijdvervangers en Shakes

Er zijn heel veel verschillende producten verkrijgbaar in de vorm van shakes. Er zijn twee verschillende soorten, kant-en-klare shakes en sachets. De kant-en-klare shakes komen meestal in een flesje. Deze zijn handig mee te nemen, maar vaak wel wat duurder dan de sachets.

De maaltijdvervangers in de vorm van sachets zijn eenvoudig te maken. Je hoeft alleen maar het sachet te legen in een shakebeker met daarin (soja)melk, yoghurt of water. Vervolgens hoef je alleen nog maar te schudden. Het resultaat is een shake die je zo op kunt drinken.

Vrijwel alle maaltijdvervangers zijn verkrijgbaar in meerdere smaken. Met een product op basis van poeder is het echter wel eenvoudiger om zelf een variatie te maken. Je kunt immers alle smaken toevoegen die je zelf wilt.

Repen als Maaltijdvervangers

maaltijdvervanger reep
maaltijdvervanger reep

Sommige maaltijdvervangers hebben naast shakes ook repen. Deze repen kun je eenvoudig in je tas stoppen en opeten wanneer jij dat wilt. Over het algemeen bevatten shakes iets meer goede voedingsstoffen dan repen, maar er zijn zeker uitzonderingen op deze regel. De meeste fabrikanten hebben repen in meerdere smaken. Op deze manier kun je ook hiermee variëren.

Naast maaltijdvervangende repen en shakes hebben sommige fabrikanten ook andere maaltijden. Hierbij kun je denken aan een vorm van pasta of rijst met veel eiwitten en weinig koolhydraten en vetten. De meningen over dit soort producten zijn sterk verdeeld. Sommige mensen vinden het prettig om iets te eten dat lijkt op ‘echt’ eten. Anderen vinden de smaak van deze gerechten te veel afwijken van een normale maaltijd.

Maaltijdvervangers van Etos

maaltijdvervangers van etos getest
maaltijdvervangers van etos getest

Ook Etos heeft een ruim aanbod aan maaltijdvervangers. Bovendien ook Etos een eigen merk in de winkel liggen. Ook Etos heeft maaltijdshakes die je zelf aan kunt maken en repen. De producten zijn ook in grootverpakkingen te krijgen en daarmee ideaal voor als je langere tijd af wilt vallen.

Maaltijdvervangers van Kruidvat

Veel mensen gaan voor maaltijdvervangers naar Kruidvat. Deze drogisterijketen heeft heel veel verschillende varianten op voorraad. Er zijn producten verkrijgbaar van verschillende merken. Ook loopt het aanbod uiteen van maaltijdrepen en kant-en-klare shakes tot en met complete maaltijdvervangers. Deze producten zijn eventueel ook allemaal te bestellen via de webshop van Kruidvat. Kruidvat heeft ook een huismerk maaltijdvervangers.

Waar moet je op letten bij Maaltijdvervangers?

maaltijdvervangers van kruidvat getest
maaltijdvervangers van kruidvat getest

Om een product van topkwaliteit te vinden, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Het eerste dat belangrijk is, is de hoeveelheid eiwitten in een maaltijd. Des te meer, des te beter. Dit geldt ook voor voedingsvezels en vitaminen en mineralen. Bij al deze ingrediënten geldt ook, als er meer soorten eiwitten, vezels of voedingsstoffen is het een betere maaltijdvervanger.

Van twee groepen stoffen heb je het liefst zo min mogelijk. Dit zijn vetten en koolhydraten. Een beetje koolhydraten is niet erg, en zelfs nodig. Let er zeker op dat er geen toegevoegde suikers in je maaltijdshake zitten.

Als je dan rondkijkt naar de verschillende producten, zul je zien dat er maar weinig producten zijn die aan al deze voorwaarden voldoen. Veel shakes, onder andere de huismerken van de drogisten, bevatten toegevoegde koolhydraten. Wil je zeker zijn van je zaak, dan zijn de maaltijdvervangers van Timfit een goede keuze. Deze bevatten veel van het goede, eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen, en weinig van het slechte, zoals koolhydraten en vetten.

RECENSIES OVERZICHT
Waardering Maaaltijdvervangers
Vorig artikelSLIM Diet Review de Ervaring van Tanja
Volgend artikelStraight Away Review en Ervaringen
maaltijdvervangersAls je dan rondkijkt naar de verschillende producten, zul je zien dat er maar weinig producten zijn die aan al deze voorwaarden voldoen. Veel shakes, onder andere de huismerken van de drogisten, bevatten toegevoegde koolhydraten. Wil je zeker zijn van je zaak, dan zijn de maaltijdvervangers van Timfit een goede keuze. Deze bevatten veel van het goede, eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen, en weinig van het slechte, zoals koolhydraten en vetten.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in