Macrobiotisch Dieet

Veel mensen zullen zeggen dat Macrobiotische voeding Veganistisch. Dit klopt in grote lijnen, het is wel belangrijk dat de  producten ook biologisch zijn geteeld en groenten en fruit uit de streek te komen.

Macrobiotiek is letterlijk vertaald:

  • Macros: groot
  • Biotiek: kunst of wijze van eten

Yin en Yang, het principe van het macrobiotische dieet

De macrobiotiek werd geïntroduceerd in de westerse wereld. De macrobiotiek is een praktische toepassing op het domein van onze voeding, die gebasseerd is op de Yin en Yang. Het principe van de Yin en Yang is dat ze het tegengestelde van elkaar zijn, maar geven elkaar wel die aanvulling die nodig is. Yin en Yang laat je geordende manier leven en eten.

Bestel die boek over macrobiotisch koken bij bol·com

Macrobiotisch kookboek
Macrobiotisch kookboek
C. Holt

vandaag voor 17.00 besteld, morgen in huis

Binnen onze cultuur is het belangrijk niet op een gespannen manier te leven. Harmonie is het doel waar men naar streeft. De macrobiotiek is een levenshygiëne waarbij men streeft naar een lang leven die gebaseerd is op een macrobiotische dieet die rijk is aan graangewassen.

Schadelijke voedingsmiddelen tijdens het macrobiotische dieet

Producten zoals rauw fruit, zuivelproducten en suikers worden zo min mogelijk toegepast in het macrobiotische dieet. Deze laatste producten zijn namelijk zeer Yin waardoor ze dus schadelijk zijn.

Aanbevolen voedingsmiddelen tijdens het macrobiotische dieet

Aanbevolen voedingsmidelen tijdens het macrobiotische dieet zijn producten van het seizoen en regionale producten. Ook het eten van voedingswaren uit de biologische landbouw is een vereiste. Tijdens het macrobiotische dieet is vlees niet verboden, maar wordt wel afgeraden omdat het geen evenwicht kent met andere voedingsmiddelen (Yin en Yang).

Wat is jouw ervaring met dit dieet? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Hartelijk dank voor je bijdrage!

3 Reacties

  1. L.S.,
    In 1978 hebben wij kennis gemaakt met de macrobiotische levenswijze.
    Wij experimenteerden in het begin en na 3 maanden zijn we kooklessen gaan volgen. We vielen in het begin erg af, mijn maan verloor 15 kilo in het eerste jaar en ik 10. Ik werd een tijdlang niet ongesteld. Na een half jaar had mijn lichaam zich aangepast en ik raakte zwanger. De twee kinderen die we hadden waren even enthousiast als wij. Ik was heel verbaasd dat ik borstvoeding kon geven zonder melk te drinken. Ons huwelijk, dat niet altijd harmonieus was geweest, harmoniseerde zich. Ik was heel gemakkelijk jaloers geweest in het verleden. Om een voor mij onbekende reden viel deze ongezonde gemoedstoestand van mij af. Pas na verloop van tijd ging ik begrijpen dat het gebruik van suiker de oorzaak is geweest. Ik was opgegroeid met boterhammen met suiker en andere zoetigheden en mijn alvleesklier werkte niet meer naar behoren In de zwangerschap van mijn eerste kind had ik al te maken gekregen met zwangerschapsuiker. Het weglaten van alle toegevoegde zuiker in mijn dieet had een heel gunstig effect gehad, mijn jaloezie, die ik had proberen te bestrijden met therapie, verdween zonder er moeite voot te hoeven doen.
    Ik was om.

  2. Een vriend is prof. triatleet. Dit jaar deed hij oa mee aan de ironman in Hawai, en dit alles zonder sportdranken, hormonen, additieven, sportrepen maar puur op macrobiotisch eten.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in