Home Voeding Gezond en Mager Broodbeleg

Gezond en Mager Broodbeleg

Broodbeleg zorgt ervoor dat je brood lekkerder smaakt. De smaak kun jezelf bepalen door je beleg zelf uit te kiezen. Hagelslag, worst, jam, chocopasta en ham zijn hele bekende als het gaat om broodbeleg. Maar zijn die dan wel gezond? Als het om voeding gaat wil een ieder gezonde voeding. Maar wat is gezonde voeding eigenlijk? Gezonde voeding is voeding in de juiste hoeveelheid dat de nodige vetten, koolhydraten, eiwitten, vitamines en mineralen bezit. Dat wil zeggen dat gezonde broodbeleg ook de nodige voedingsstoffen moet bevatten. Broodbeleg heeft een grotere invloed op de gezondheid en lichaamsgewicht dan je denkt. Het is daarom goed om te kiezen voor gezond broodbeleg. Maar welk broodbeleg is nu gezond? Gezond broodbeleg is in de eerste plaats mager, vezelrijk, en bevat voldoende gezonde voedingsstoffen.

Mager broodbeleg

Velen kiezen voor 1 of ander dieet om snel te vermageren. Ze hebben daarbij meestal weinig of geen aandacht voor hun broodbeleg. Als wij koolhydraten nodig hebben eten wij brood en natuurlijk ook als dat in onze voedingspatroon past. Het is dan goed om bewust te kiezen voor gezond broodbeleg met voldoende eiwitten en natuurlijk onverzadigde vetten.

Wat is mager broodbeleg?

Enkele voorbeelden van mager broodbeleg zijn:
● Hummus
● Hüttenkäse
● Rookvlees
● Kalkoen- of kipfilet
● Rosbief
● Smeerkaas 20+
● Gekookt ei
● Halvajam
● Rundercarpaccio
● Filet Américain

De gezondste onder gezond broodbeleg zijn
Ben je nog steeds niet zeker van wat je op brood kan zetten? Hieronder de gezondste keuzes.

Vis

Dit is geweldig nieuws voor visliefhebbers. Als je vis op de boterham legt dan weet je in ieder geval zeker dat je de 3 omega vetzuren hebt gegeten. Deze vetzuren zijn erg belangrijk voor de gezondheid. Het is wel de bedoeling dat je verse vis op de boterham legt als beleg en geen vissalade. De meest voor de hand liggende vissoorten die je op de boterham kunt leggen zijn zalm, tonijn en makreel.

Magere Vleeswaren

Met mager vlees eet je weinig vet en veel eiwit, vitamines en mineralen. Als mager vlees zou je kunnen gebruiken rookvlees, kalkoenfilet, kipfilet en rosbief, fricandeau, ham, casselerrib en gekookte lever. Rauwe ham kan ook gerust op de boterham geplaatst worden.

Eieren

Als je een gekookt ei op de boterham legt, eet je een product waar veel aminozuren in zitten. Het zou natuurlijk ook een gebakken ei kunnen zijn, maar dan moet je niet te veel boter gebruiken.

Toch liever zoet broodbeleg?

Denk dan eens aan appelstroop. Omdat er aan appelstroop bietensap is toegevoegd is het rijk aan ijzer. Je dient bij appelstroop wel goed uit te kijken dat er niet veel suikers zijn toegevoegd. Je kunt daarom altijd maar het beste appelstroop nemen met voor 100% eigen suikers. Een andere zoetigheid voor je boterham is jam, je moet wel jam nemen die is gemaakt uit eigen vruchten. Het kan per soort wel uitmaken hoeveel vitamines er in jam zitten, je kunt maar het beste die jam eten waar geen suikers aan toegevoegd zijn.

Kaas

Kaas bevat veel calcium, vitamine B12 en B2. Je zult daarom regelmatig kaas kunnen eten, maar hierbij geldt ook weer niet teveel en kies voor de 20+ of 30+ kaas.

Een overzicht met gezond broodbeleg

● Pindakaas
● Vis
● Mager vlees
● Eieren
● Mager kaas
● Jam van 100% vruchten
● Groenten: tomaat, broccolli, erwten
● Avocado
● Doperwtenspread
● Geraspte wortel met rozijnen
● Gegrilde groenten
● Zuivelspread met vijg
● Paprikaspread
● Aardbei
● Banaan
● Makreelspread met rucola
● Sla met plakken avocado
● Hüttenkäse met radijs
● Komkommer en sardine
● Plakje 30+ kaas met paprikaringen en veldsla
● Gekookt ei met kerstomaat
● Notenpasta met plakjes komkommer met schil
● Hummus met avocado
● Plakjes appel met schil
● Mozzarella
● zachte geitenkaas
● Noten
● Notenpasta
● Zalm
● Forrel
● Tonijn
● Haring
● Radijs
● Champignons
● Gegrilde courgette
● Appel
● Kipfilet
● Ham
● Boterhamworst
● Kalkoenfilet
● Knakworstje
● Komkommersalade
● Selderijsalade
● Vruchtenhagel
● Appelstroop
● Honing
● Hagelslag
● Vlokken
● Voorverpakte humus
● Rauwe ham
● Salami
● Runderrookvlees
● Ontbijtspek
● Bacon
● Chocoladepasta
● Kokosbrood

Eet smakelijk!

Gezonde Groet,

mark

[thrive_leads id=’46006′]

Geen reacties

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

We zoeken 5000 personen die gratis afslankproducten willen testen. Meld je aan.

Gratis Afslank

Producten Testen

15987