Dit moet je weten over Magnesium

Magnesium is een mineraal dat we allemaal nodig hebben. De meeste mensen hebben er een gebrek aan. Het is een natuurlijk kalmerings- en antistressmiddel en ontspant spieren en zenuwen. Het werkt samen met vitamine D tegen depressie en verwijdt bloedvaten. Het werkt nauw samen met calcium, want calcium heeft magnesium nodig voor opname. Een tekort aan magnesium kan leiden tot calciumgebrek. Samen zijn ze belangrijk voor zenuwimpulsen. Ook is magnesium belangrijk voor een goede cholesterol-stofwisseling. Verder erg belangrijk voor hormoon- en enzymaanmaak. In de botten zit een noodvoorraad opgeslagen. Dus wanneer er chronisch tekort aan magnesium is, zal dit aan de botten onttrokken worden.

Wanneer je bij een dokter komt en je hebt botontkalking krijg je van hem vitamine D en calciumcarbonaat (de laatste is een zeer slecht opneembare vorm en een andere vorm is wel belangrijk). Maar onze goede man vergeet nog wat, en dat is om magnesium te geven. Dit moet erbij anders moet er extra magnesium uit de botten gehaald worden om calcium ook werkelijk op te nemen. Het beste kan je nemen de Cal-dyn van metagenics daar zit alles in, in een goed opneembare vorm. Dus calcium, magnesium, vit D en vit K.
De opname van magnesium wordt belemmerd door teveel slechte vetten, alcohol en teveel eiwitten. Ook wanneer je een tekort hebt aan B6 en B1 kan magnesium niet goed opgenomen worden. Extra vitamine D bevordert ook bij de schildklierhormonen juist weer de opname (dus een B-dyn van metagenics kan juist goed werken tegen vermoeidheid en stress door een magnesium tekort).

Wanneer je veel last hebt van spierkrampen nemen mensen vaak magnesium. Dat is een goed plan, maar extra calcium erbij nemen is wel verstandig. Spierkrampen ontstaan vaak door verzuring van het lichaam. Om verzuring tegen te gaan heeft het lichaam extra basische mineralen nodig zoals magnesium, calcium en zink. Van AOV heb je een goed opneembare vorm hiervan de 551 (calcium, magnesium, zink). Het is aan te raden om deze altijd te nemen. Maar eet ook zo basisch mogelijk voedsel, veel groente!! en kruidenthee.

PMS kan ook door een magnesiumtekort komen, dan is het verstandig om ook een extra B6 in actieve vorm bij de calcium magnesium zink te nemen 1) B-dyn metagenics 2) AOV 551 calcium magnesium zink.

Onstabiele bloedsuiker? neem chroom en magnesium in goed opneembare vorm zoals nano magnesium

Je hebt minimaal 300 mg magnesium per dag nodig, het zit veel in noten, groene groente, volkoren graan. Dus eet gezond want suiker, witte bloemproducten, koffie en fabrieksvoedsel roven juist magnesium weg.  Het is enorm verzurend wat enorm slecht is voor magnesium. Verzuring kan ook door teveel stress, teveel sporten, roken en dus verzurend voedsel komen. Allemaal dingen om op te letten.

Wanneer je een magnesium koopt moet je nooit een oxide soort nemen, dit is een zeer goedkope en zeer slecht opneembare vorm. Het wordt zelfs ingezet bij kunstmest, vulstof van papier, bij waterzuivering, zuiveren van suiker en productie van glas en ga maar zo door. Het is op zich wel veilig om te nemen maar wel erg onstabiel. Het reageert snel met zuren en water. Verder nemen de darmen er maar weinig van op. Dat komt omdat de maag het gemakkelijk kan afbreken. Je kan het inzetten als laxeermiddel maar verder liever mijden.

Magnesium moet als je het in een tablet vorm neemt een magnesium citraat vorm zijn. Maar er zijn nog vele andere vormen verkrijgbaar die ook goed opneembaar zijn. Maar het blijft wel afhankelijk van je spijsvertering of het opgenomen wordt.

NANO MAGNESIUM = 100% OPNAME

Er is nog een magnesium en dat is helemaal geweldig en altijd wordt het opgenomen. 100% opname en geen hulpstoffen. Dat is de Nano magnesium van The health factory. Het komt meteen in de bloedbaan. Het is een fles en bevat gezuiverd water met minuscule elementaire deeltjes magnesium. Zo klein dat ze opgelost zitten in het water. Het is enorm zuiver en ook voor kinderen perfect omdat het smaak- en geurloos is en je het gewoon in je drinken kan doen.

Dus heb je een magnesiumtekort, of vermoed je dat je dit hebt, of wil je extra je lichaam ondersteunen, dan kan je met het nano magnesium of eventueel een goed magnesiumcitraat dit tekort goed opvangen.

Wil jij meer weten of je tekorten hebt aan vitamine en mineralen, en wil je weten welke voeding jij wel en niet kan verdragen, maak dan een afspraak www.persoonlijke-voeding.nl
Via mij kan je bijna alle supplementen voor 20% korting krijgen. Stuur mij een mail en ik regel voor jou de supplementen met alle 20% korting [email protected] (betalen is pas achteraf als je de producten hebt ontvangen)

Gezonde Groeten,

irene2Persoonlijke voedingspraktijk
(auto) kinesiologische voedingstherapeut

www.persoonlijke-voeding.nl
www.facebook.com/EenGezondeEter

1 reactie

  1. Dag Irene, Dank je voor al je informatie. Fijn! Ik overweeg om Nano magnesium willen bestellen en heb belangstelling voor de 20% korting via jou. Kun je me hier mee over vertellen?
    Alvast oprecht en hartelijk bedankt.
    Vriendelijke groeten,
    Dorien

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in