Mannen worden dom van bikini

Als mannen naar iets kijken wat ze sexy vinden, neemt hun vermogen tot het maken van goede beslissingen aanzienlijk af. Dit is nu wetenschappelijk bewezen, schrijven onderzoekers in het blad the Journal of Consumer Research.

In de Belgische studie moesten 358 mannen telkens kiezen uit het meteen ontvangen van een klein bedrag of het later ontvangen van een groot bedrag. Hierover konden ze ook onderhandelen. Mannen die vóór de onderhandelingen iets seksueel te zien kregen, zoals een foto van een meisje in bikini of een beha, konden daarna niet meer goed onderhandelen. Mannen die iets neutraals hadden gezien vroegen dan ook gemiddeld hogere bedragen.

Veel bedrijven, zoals vooral autofabrikanten maken hier schaamteloos gebruik van. Ze laten regelmatig schaarsgeklede dames sexy voor hun product poseren. Mannen kunnen namelijk niet goed vooruit denken als ze iets seksueels zien. Ze worden er juist erg impulsief van.

Eerder onderzoek wijst ook uit dat als mannen opgewonden zijn, hun hersenen anders gaan functioneren. Ze zijn dan bereid andere dingen te doen. Logischerwijs waren dit vooral dingen die als doel hadden om zichzelf of hun partner verder op te winden. Mannen blijken dus als ze eenmaal aan seks denken, nergens anders meer aan te kunnen denken.

bron: gezondheidsnet.nl

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in