Afvallen: mijn verhaal
Naam: Marijke
Februari: 30 jaar, 1.65 m, 65 kg. Single
Februari: 41 jaar, 1.65 m, 75 kg. Getrouwd. Moeder. Moeke.

Daadkrachtig en geen genade. Vooral geen medelijden met mezelf. Dit keer ging het gebeuren. Weg met die chocolade en kaas. Vol goede moed naar de drogist en dan maar groot inslaan. Shake met vanille- en hmmm chocolade smaak en door naar de supermarkt voor het betere fruit inkoop werk. Zo. Het begin was er, ten aanval maar! Drie dagen ging dit goed. De vierde dag kreeg ik een soort van kaakverkramping, ik moest iets vermalen: groot, vet en veel. Natuurlijk zaten die extra kilo’s er niet op de 1 op andere dag, neeeehhee….langzaam was het vet geslopen naar die plekken waar je ze het minste verwacht….knieën, rug, onder de kin….om onverwachts op te duiken op een spontaan genomen vakantiefoto. Ergens diep in mij school die snelle meid van 10 jaar geleden, die lachend een flinterdun zomerjurkje om het ranke lichaam gooide. Ze was er nog steeds, verborgen onder vastzittend vet en vooruit, wat rimpels. Het was gewoon een kwestie van reanimeren. Gewoon ja, maar daar zit nu net de kneep. Natuurlijk heb ik ‘het pondje gaat niet meer door het mondje’ stijl geprobeerd om na 3 weken de teller 1 streepje lager te zien staan. Bijzonder demotiverend. Nee, het moest quick maar het liefst niet dirty. Toen ik een advertentie van een proteïne dieet zag staan met de hoopgevende tekst ‘SNEL lekker en verantwoord afvallen’ was de beslissing snel genomen. Er was geen tijd te verliezen: de zomerjurkjes hingen immers al bijna in de winkels!

De Weegschaal

Ik mocht wat proteïne rijke maaltijden proeven maar daarna was er geen ontkomen aan: hup, op die weegschaal. Laten we het kort houden: 75 kg, vetpercentage van -oh mijn god- 41,5%! en een metabolische leeftijd die ik voor eeuwig uit mijn frontale hersenkwab delete. Gelukkig viel de viscerale vetwaarde (het vet rond de organen) mee en was mijn spiermassa zelfs zeer goed. Zie je wel: het zijn toch die enorme spierbundels en zware botten.

Mijn doel: tien kilo moest er af. Met een enorme startpakket aan proteïne producten en wat aanvullende supplementen ging ik huiswaarts. Helaas was het een echt dieet, er stonden geen Franse kaasjes op het menu.

Een maand later was ik 7 kilo kwijt, na 8 weken 10 kilo. De eerste week was zwaar maar toen ik zag hoe snel de teller naar beneden ging kwam de euforie: de oude ik kwam terug. Ik begon zelfs weer te joggen. Eerst nog in verhullende oude jogging broek maar na 2 maanden durfde ik zelfs zo´n strak broekje aan.

Ondertussen wist ik natuurlijk heel goed dat het ‘eten uit zakjes’ niet de weg is. Wel was het voor mij een hele goede jumpstart die enorm motiveerde.

Keuzes maken en volhouden

Maar daarna komt de grote uitdaging: niet terugvallen in oude patronen. De drie hoofdmaaltijden waren niet het probleem, die waren gezond en goed doordacht, wel heb ik de porties iets verminderd en meer groenten toegevoegd. Maar de tussendoortjes waren te veel, te ongezond en te gemakzuchtig. Mijn voedingspatroon is nog steeds vrij laag in de koolhydraten en tegenwoordig zijn mijn tussendoortjes zijn zo puur en natuurlijk mogelijk. Maar ook ik moet regelmatig de dialoog met mezelf moet aangaan: ja ik heb trek in die grilworst en het liefst wil ik er heel veel van maar wat levert het me op? Ben ik niet liever slank en energiek dan volgegeten en ontevreden over mezelf? I.p.v. de grilworst kies ik dan b.v. een lekker stukje vette vis. Nu 3 jaar later gaat het goed, hoewel ook ik af en toe weer flink op de rem moet staan. Want terug naar de oude ik, dat nooit meer!
Inmiddels heb ik een opleiding gevolgd tot gewichtsconsulent en begeleid ik al weer 2 jaar mensen die af willen vallen. Vanuit mijn praktijk heb ik vele klanten slanker en energieker de deur uit zien gaan. Ik geef tips en adviezen op voedingsgebied maar vooral stel ik mij op als coach, motivator en adviseur. Want ik weet als geen ander wat het is om je niet lekker in je lijf te voelen, zwaar gedemotiveerd te zijn en daar wat aan te willen doen.

Laat je intensief en persoonlijk begeleiden via mijn (ook online te volgen) www.snellerslank.com traject en over een maand ben jij slanker en energieker.
Ook jij kan het gewicht bereiken dat bij je past!

Gezonde Groeten,

Marijke

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in