Mijn naam is Marischa ter Beek, 27 jaar en woon samen met mijn vriend in Arnhem. Van jongs af aan ben ik een fanatiek sportster. Dat begon op jonge leeftijd met turnen op hoog niveau. Elke dag met veel plezier trainen, goed eten en voldoende slapen. Na het turnen zijn veel andere sporten de revue gepasseerd als jazz- en breakdance, mountainbiken, hardlopen, fitness en kickboksen.

Mijn praktijk – Revive Health & Beauty

Ik help iedereen die met begeleiding wil afvallen in Arnhem maar ook daar buiten. Ik bied namelijk naast face-to-face begeleiding ook de mogelijkheid van online begeleiding. Ik werk altijd vanuit de persoonlijke situatie van mijn cliënten, want alleen dan kan er een effectief actieplan gemaakt worden. Iedereen die een gezonde leefstijl wil aanleren, een voedingsschema wil of snel kilo’s kwijt wil kan bij mij terecht. Ik vind het een eer mensen te mogen helpen in een van de moeilijkste processen die ze door gaan.

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe kansen, ik probeer mijzelf zo goed mogelijk te ontwikkelen en te verdiepen. Mijn hoofd zit altijd vol met leuke ideeën die ik hopelijk allemaal nog ga benutten in de toekomst.

Heb je vragen over jouw voedingspatroon, wil je kilo’s kwijt of eens een detoxkuur doen. Ik kijk er naar uit je te helpen!

Afvallen met HIIT

HIIT is de afkorting van High Intensity Interval Training. Deze training is een vorm van cardio waarbij de oefeningen in intervallen worden uitgevoerd. Deze vorm van cardio is uitstekend om te doen wanneer je wilt afvallen.

Oefeningen

Een HIIT workout kan uit heel veel verschillende oefeningen bestaan. Veelal worden populaire cardio oefeningen gebruikte zoals jumping jacks, knie heffen of burpees. Deze spring oefeningen kunnen worden afgewisseld met oefeningen die meer op kracht gericht zijn. Je gaat dan trainen op het uithoudingsvermogen van de spieren. Voor een HIIT workout hoef je niet naar de sportschool, je kunt deze namelijk gewoon thuis uitvoeren wanneer het jou uitkomt.

Opbouw HIIT workout

Een HIIT workout begin je net zoals elke andere workout met een warming-up van ten minste 5 minuten. Vervolgens zijn er diverse manieren om een HIIT workout te vullen. Zo kan je een minuut intensief bewegen met meteen daarna een halve minuut rust maar je kunt jezelf ook meer uitdagen door bijvoorbeeld 4 minuten intensief oefeningen achter elkaar te doen met daarna 1 minuut rust. De intensiteit van je HIIT workout is afhankelijk van je conditie en ervaring. Begin je net met sporten, start dan met een rustigere variant. Ben je meer geoefend, dan kun je kiezen voor een intensievere HIIT workout.
Een voorbeeld van een HIIT workout:

Je doet 4 verschillende oefeningen, ieder een minuut lang en zo intensief mogelijk.

1. Flutterkicks met een squat
2. Mountain climbers
3. 8 butt kickers & 8 jumping jacks
4. High knees

Na de 4 oefeningen, waar je 4 minuten mee bezig bent neem je 1 minuut rust. Vervolgens doe je dezelfde oefeningen nog een keer en neem je weer een minuut rust. Zo ga je door tot dat je de set oefeningen 4 keer hebt gedaan. Je hebt dan 20 minuten durende HIIT workout volbracht.

Begin je net met sporten ga dan niet meteen voor deze intensieve variant maar bouw het langzaam op. Doe bijvoorbeeld wel alle oefeningen maar neem na elke minuut en halve minuut rust. Als dit goed gaat kan je het opbouwen. Je kunt dan 2 oefeningen doen met een halve of hele minuut rust. Zo kun je het opbouwen tot het originele voorbeeld. Een tip: op Youtube vind je veel filmpjes met volledige HIIT workouts waarbij de oefeningen voorgedaan worden. Ken je de oefeningen niet, geen probleem je kunt gewoon meedoen. Niet alle filmpjes zijn even geschikt maar er staan veel goede workouts tussen.

HIIT en afvallen

Een HIIT workout zorgt ervoor dat het lichaamsvet verminderd en daardoor spieren beter zichtbaar worden. Tevens is HIIT erg goed voor je conditie. Het grote voordeel van een HIIT workout is dat het niet veel tijd in beslag neemt, een gemiddelde sessie duurt 20 tot 30 minuten.

Tijdens deze 20 tot 30 minuten ben je wel super intensief en met een hoge intensiteit aan het bewegen. Wanneer je een HIIT workout doet is er sprake van een zogenaamd ‘after burn’ effect, dat inhoud dat je na het doen van de workout sneller calorieën verbrandt. En dat is er g handig als je een paar kilo wilt afvallen. Uiteraard is alleen het doen van HIIT workouts niet voldoende en moet er zeker ook gelet worden op de voeding. Gezond eten, voldoende bewegen en genoeg rust zijn de sleutels voor succes!

Heb je hulp nodig bij het afvallen of wil je meer weten over gezonde voeding of bewegen laat dan een berichtje achter bij dit artikel.

Groeten,

marischa

Fitness Boxes Fatburner Weigtloss Review en Ervaringen

De Fitness Boxes Fatburner is een supplement dat je volgens de fabrikant zou moeten helpen bij het verliezen van de laatste paar kilo's. De...

Natures Finest Review en Ervaringen

De lever is een van de belangrijkste organen van ons lichaam, omdat deze afvalstoffen uit het lichaam verwijdert. Veel mensen hebben veel gifstoffen in...

Sterrenstof Fatburner Shake Gevaarlijk? Review en Ervaringen

De fatburner van Sterrenstof is een van de populairste fatburners van het moment. In deze sterrenstof fat burner review lees je alles over de...

2 Reacties

  1. Wat een prachtig sportfiguur heb jij! Ik denk dat veel mensen met overgewicht, jaloers naar jouw foto (s) zullen kijken. Nou ik niet, want mijn figuur, is sinds twee jaar (ook) blijvend slank. Ik ben 172 cm lang en weeg 60 kilo en vóór 2010 was ik vijftien kilo zwaarder. Dit succes heb ik op eigen houtje bereikt. Drie weken geleden heb ik (op eigen kosten) een buikwandcorrectie ondergaan, waardoor mijn taille-omvang ongeveer acht centimeter is afgenomen. Het grote voordeel van zo’n strakke, platte buikwand is, dat er nooit meer voldoende ruimte zal zijn, voor ál die (overbodige) vetkilo’s.
    Ik voel me gewéldig, vooral wanneer ik al die mensen op straat zie lopen met een BMI van vér boven de 25. – Mooi hè, zo’n succesverhaal.
    Margo

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in