Home Dieet en Afvallen Biografie Marjo van Leeuwen Biografie en Advies

Marjo van Leeuwen Biografie en Advies

Er werd mij gevraagd om een artikel te schrijven voor een eigen pagina op de site waarin ik mij voorstel. Wat is dat moeilijk om over jezelf iets te schrijven, ik schrijf makkelijker een artikel dan iets over mijzelf, maar ga het toch proberen.

Marjo van Leeuwen

Ik ben Marjo van Leeuwen en inmiddels (helaas) 60 jaar, samen met mijn man hebben we 2 kinderen. Onze kinderen en hun partners hebben ons opa en oma gemaakt van 3 schitterende kleinkinderen. Mijn interesse in voeding heb ik al mij hele leven. Mijn lichaam is net een jojo geweest, bijna alle diëten heb ik zo’n beetje uitgeprobeerd. Ruim 15 jaar geleden heb ik een ommezwaai gemaakt en ben mij steeds meer gaan verdiepen in voeding en wat voeding met het lichaam doet. Het heeft echter nog een poos geduurd voordat ik er wat mee ging doen. Pas op mijn 55e ben ik gaan studeren, eerst de opleiding orthomoleculaire voedings- en supplementen therapie, gewichtsconsulente en daarna op het HBO voedingsleer.

Stresscounseling

Het studeren gaat mij eigenlijk best makkelijk af en omdat ik er plezier in heb, ben ik ook nog counseling en stresscounseling gaan studeren. Nu wil ik mij gaan verdiepen in wat gezonde voeding doet met ziekte en hoe we fit en gezond ouder kunnen worden en allerlei ouderdomsverschijnselen en ziekten vooruit kunnen schuiven. Eigenlijk is de mens uniek, kijk maar eens hoe complex de gang van de mond naar de anus is. Het is een geoliede machine en als er maar iets aan deze machine mankeert ontstaan er gelijk problemen. Hoe ingewikkeld is de opname van de vitamines en mineralen uit voedingsstoffen die naar allerlei cellen in het lichaam getransporteerd worden.

Gezonde Voeding

Al meer dan 25 jaar werk ik op een grote MBO school in het midden van het land. Elke dag verbaas ik mij weer wat de studenten voor zooi naar binnen werken. Dit is ook de reden dat ik samen met een vriendin een onderwijsprogramma over gezonde voeding aan het ontwikkelen ben. Door een leuk maar vooral speels lesprogramma willen wij ze bewust maken dat de ongezonde manier van hun leven nu, straks als ze ouder worden zijn weerslag heeft op hun gezondheid.

Samen met mijn dochter (schoonheidsspecialiste) en een andere vriendin zijn we een totaalpakket aan het ontwikkelen om klanten te ondersteunen en te verwennen bij het afvallen. In dit programma staat niet alleen afvallen centraal maar ook een stukje welness.
Mijn pensioen op school komt nu wel erg snel dichterbij en ik zag mij niet achter de geraniums gaan zitten, dus mijn wens was eigenlijk een leuke kleine praktijk op te zetten, maar doordat mijn man ernstig ziek is en niet beter zal worden heb ik mij helemaal gestort op het schrijven van artikelen en het ontwikkelen van programma’s. Dit kan ik net zo lang blijven doen zolang mijn geestelijke en lichamelijke vermogens dit toe laten.

Columns van Marjo

Hoe meer ik leer, ervaar ik des te meer dat ik andere hiervan op de hoogte wil brengen wat voeding met ons lichaam kan doen maar ook hoe interessant dit eigenlijk ook is. Daarom is het ook zo leuk dat ik op deze site artikelen mag plaatsen en hoop dat jullie daar veel leesplezier aan beleven maar vooral er iets van opsteken.

[srp widget_title=” category_include=”559″ category_include_exclusive=”yes” dw_include=”1″ thumbnail_width=”60″ thumbnail_height=”60″ srp post_title_above_thumb=’yes’ post_limit=’25’ post_date=’no’ post_content_length=’220′ string_break=’… lees verder’]

Motto

Mijn motto is: Het enige goede voedingspatroon is die dat een levenswijze wordt. Met niet alleen als doel om gewicht te verliezen, maar ook om langer gezond en fit te blijven.

Gezonde Groeten,

marjo

Pegan Dieet Review en Ervaringen

Het pegan dieet is een interessante nieuwe benadering van eten. Het combineert het beste uit verschillende diëten met elkaar. Uiteindelijk is de samenvatting van...

Louis van Gaal Gratis Dieet Schema Afvallen met Intermittent Fasting

Louis van Gaal is afgevallen met Intermittent Fasting. In het programma De Oranjewinter op SBS 6 was te zien hoe Van Gaal met zijn...

Glucomannan Gevaarlijk? Review en Ervaringen

Is Glucomannan, een 100% natuurlijke afslankpil om af te vallen? Je leest het in deze review + Ervaringen van Gebruikers. In de afgelopen jaren is...

2 Reacties

 1. geachte mv.
  ik het recept vanochten gemaakt het Honqumi het was lekker en heel goed voor mijn lichaam ik heb het samen met mijn moeder gegeten.
  ik ben zelf kok geweest vroeger maar helaas kan ik niet meer koken ,ik krijg thuisbegleiding samen met haar kook ik thuis.
  ik wil graag lid woren van uw site en therapie volgen ,wat zijn de kosten ?

  dank u vriendelijk

  A.Boylas

 2. Ik vint deze informatie egt heel goet. Zelf heb ik van kindsafaan al veel overgewicht en ik ben blij dat ik deze site heb gefonden.

  Groetjes,

  Anja

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

Ontvang Dagelijks

Gratis Gezonde Afslankrecepten

Gratis Recepten

15987