Mathijs Vrieze, wie is dat eigenlijk?

Mathijs Vrieze vindt dieet een ‘vies woord’. Wij vinden Mathijs Vrieze meer een ‘Jamie Wannabe’ Afvallen met de Mathijs Vrieze Methode gaat niet snel maar is wel blijvend. Per maand val je ongeveer 2 kilo af en tijdens het afvallen kun je genieten van de heerlijke recepten van Mathijs. Zelf viel Mathijs ooit bijna 30 kilo af. In de loop der jaren zijn de nodige kilo’s er weliswaar aan gekomen, dus  hij weet als geen ander dat ieder pondje door het mondje gaat.

Maar wie is Mathijs Vrieze nu eigenlijk? Mathijs Vrieze heeft zijn koksdiploma op zak en heeft in een aantal restaurants in de keuken gestaan. Nadat hij af had gerekend met zijn overgewicht zijn ‘puur, lekker, passie & gezond’ de kernwoorden van Mathijs geworden.

mathijs vrieze vs jamie oliver
mathijs vrieze vs jamie oliver

De droom van Mathijs is om landelijk door te breken als TV kok en de Nederlandse Jamie Oliver te worden. Ondanks zijn angstvallige pogingen om ‘aan te haken’ bij bekend Nederland is hij er de afgelopen jaren niet in geslaagd om de A status te bereiken.

Op een klein TV rolletje na blijft zijn grote doorbaak uit.

Mathijs Maaltijdbox

Na de grote successen van Hello Fresh en 123 Fresh heeft Mathijs in 2015 een maaltijdbox gelanceerd. De basis van de maaltijdbox van Mathijs ligt in ‘De Streekmolen’ van Malcolm en David. Mathijs verbind hier uitsluitend zijn naam aan. Dit heeft hij in het verleden ook met het inmiddels opgeheven ‘stepaday‘ gedaan.

Mathijs Vrieze is geen Dieet mathijs1

Mathijs Vrieze is geen dieet, maar een ‘way of life’ Sommige zullen Mathijs kennen als medewerker van Sonja Bakker. Die liefde is echter bekoelt sinds Vriezen een eigen boek op de markt heeft gebracht. Inmiddels is Mathijs weer dikke vrienden met Sonja. Dit is echter niet te zeggen over relaties met een aantal andere diëtistes zoals Bea Pols. Feit is dat het boek van Mathijs goed verkoopt, onze interesse is gewekt. Mathijs was in het verleden te zien bij RTL4 in het programma ‘Eten en Daten’. In dit programma maakt een single onder het genot van een door kok Mathijs Vrieze bereid diner zijn of haar keuze maakt uit vijf dates. Per gerecht valt er een kandidaat af. De uiteindelijke winnaar kiest tussen een afspraakje of een kans op een mooie geldprijs. Daarna heeft hij het programma ‘Puur smaak‘ zijn biologische kookkunsten vertoond.

Boeken van Mathijs Vrieze

Mathijs heeft inmiddels een boekenkast vol geschreven. Na zijn eerste boek ‘lekker eten en gezonder afvallen‘ heeft Mathijs zijn tweede boek met de titel ‘lekker en gezond koken met mathijs‘ gepresenteerd. bekijk het fotoverslag van de boekpresentatie.

Lekker eten en gezonder afvallen
Lekker eten en gezonder afvallen
Mathijs Vrieze

Lekker en gezond koken met Mathijs
Lekker en gezond koken met Mathijs
Mathijs Vrieze

Biografie Mathijs Vrieze

Mathijs Vrieze (1980), kok, grafisch ontwerper en boekschrijver is geboren en getogen in Alkmaar. Tot zijn 20ste woonde hij thuis bij zijn moeder en heeft daarna zijn vleugels uitgeslagen. Al op jonge leeftijd wist Mathijs dat hij creatief bezig wilde zijn. Na de basisschool is hij dan ook direct begonnen met de basis te leggen als kok op het VMBO, het PCC aan de Vondelstraat in Alkmaar. Destijds volgde hij daar de opleiding consumptieve techniek, koken & serveren en brood & banket. Uiteindelijk koos hij voor de specialisatie kok om de variatie maar ook omdat hij het niet zag zitten als banketbakker iedere ochtend vroeg uit de veren te hoeven. Vervolgens volgde hij de MBO opleiding tot zelfstandig werkend kok aan het Horizon College in Heerhugowaard. Tijdens zijn opleiding werkte hij 4 jaren aaneengesloten fulltime in 4 restaurants in en om Alkmaar om zo veel mogelijk ervaring op te doen.

Op 15 mei 2010 is Mathijs getrouwd met zijn grote liefde Niels.

Het koksvak sprak hem enorm aan wat resulteerde in een behoorlijke dosis enthousiasme, gedrevenheid en creativiteit. Hoewel Mathijs binnen zijn opleiding voldoende kennis had opgedaan over voedingsleer en over kennis van (gezonde) voeding, verdiende zijn eigen voedingspatroon in die tijd geen schoonheidsprijs. Toch heeft hij zijn leven gebeterd en door eigen ervaring zijn eigen afslankmethode ontwikkeld. Hij zette de knop om en had daardoor ook de kracht en het vertrouwen om een afslankkookboek te schrijven. Mathijs werd in 2006 gevraagd om de redactie te doen voor een vervolg van een dieetboek bestseller. Naast tekstuele bijdragen hield hij zich ook bezig met de menusamenstellingen. Vervolgens werd Mathijs gevraagd voor het schrijven van gezonde recepten voor publicatie in dieetboeken, kookboeken, magazines en weekbladen.

Hij beleefde hier enorm veel plezier aan waardoor hij geïnspireerd is geraakt het afslank kookboek Lekker eten en gezonder afvallen te schrijven. Een bijzonder onderscheidend boek met een trendy inhoud. De voedingsadviezen die hij zijn directe omgeving gaf en de resultaten gaven hem bijzonder veel energie. Dat smaakte naar meer!

Vanaf 2000 heeft Mathijs naast zijn kookwerkzaamheden een dynamisch reclamebureau opgebouwd. Ook een creatief vak wat begon met het ontwikkelen van een website voor een… restaurant. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Het is weer zijn enthousiasme en gedrevenheid wat hem hier bracht. Hierdoor moest Mathijs noodgedwongen zijn kookkunsten inperken en is altijd parttime blijven koken in restaurants. Hij bleef dagelijks koken, maar dan thuis en voor vrienden.

Na een bezoek aan de Anuga food-beurs in 2007 in Keulen, waar hij ingehuurd was om voor bezoekers te koken, is Mathijs direct begonnen met het schrijven van zijn eerste afslank kookboek. Mathijs is op zoek gegaan naar fabrikanten van gezonde producten, welke het volledige vertrouwen in zijn boek hadden en hem wilde helpen bij de promotie van zijn boek. De voorbereidingen deed hij door zich enkele keren een week lang volledig af te zonderen zodat hij zich echt op zijn boek kon richten. Hij richtte een eigen uitgeverij op, vond de beste fotografen, stylisten, drukkers en een geweldige grafisch ontwerper om hem te helpen bij de ontwikkeling van zijn droomboek. Ook zocht hij naar bevriende tekstschrijvers die hem enorm hebben bijgestaan met adviezen. Zo kwam hij tot het resultaat. Mathijs liet niets aan het toeval over. Hij stond zelfs ?s nachts op om bij de drukker de eerste drukvellen persoonlijk te komen bekijken. Hij reisde het hele land door om met iedereen kennis te maken die een rol had bij de totstandkoming van zijn boek. Niets was hem te gek.

Mathijs heeft een duidelijke missie, hij helpt graag mensen een positieve impuls te geven aan hun leven. Zelf is hij een levensgenieter en steekt graag andere mensen aan. Hij wil mensen blijvend stimuleren te genieten van lekker eten op een verantwoorde manier. Uiteindelijk ben je wat je eet. Gezond leven en genieten van de kleine dingen in het leven geven hem energie en inspiratie. Door het schrijven van zijn afslank kookboek, werd de droom van Mathijs werkelijkheid.

Mathijs de Kok

Mathijs Vrieze heeft als kok met zijn enthousiaste werkwijze en gedrevenheid bij verschillende restaurants in en om Alkmaar gekookt. Hij heeft zich de afgelopen jaren actief bezig gehouden met het schrijven van recepten voor dieetboeken, kookboeken, culinaire magazines en weekbladen. Met deze kennis en ervaring is hij mensen gaan stimuleren en motiveren om op een verantwoorde en vooral effectieve wijze af te vallen. Het succes en de toenemende vraag naar zijn recepten en menus brachten Mathijs Vrieze er toe dit schitterende, trendy kookboek samen te stellen voor iedereen die gezond wil afvallen. Veel mensen hebben last van overgewicht door een ongezonde levenswijze. In dit gloednieuwe afslank kookboek laat Mathijs Vrieze zien dat gezond leven gemakkelijk en vooral lekker kan zijn! Het geheim zit in de verrassende keuzemogelijkheden van de uitgebalanceerde menusamenstellingen. Bovendien vind je bij de Dip Tips de broodnodige motivatie en inspiratie om het afvallen vol te houden. Door deze combinatie kan deze nieuwe voedingsstijl eenvoudig in je leven worden ingepast, wat afvallen voor het eerst in de geschiedenis gemakkelijk maakt. Ja, ook voor jou! Lekker eten en gezonder afvallen biedt 16 seizoensgebonden week menus en mr dan 100 recepten, eetweetjes, motivatietips en informatie om een gezond voedingspatroon aan te leren. Alleen z bereik je een gezond gewicht, een leven lang. Dit boek is een must voor iedereen die verantwoord wil afslanken, fit wil zijn en er fantastisch uit wil zien.

Gezonde Groeten,

sanne

RECENSIES OVERZICHT
Onze Waardering
Vorig artikelRijk worden door het waterdieet
Volgend artikelHoe voorkom ik een tekenbeet?
mathijs-vrieze-dieet-methodeMathijs Vrieze vindt dieet een 'vies woord'. Wij vinden Mathijs Vrieze meer een 'Jamie Wannabe' Afvallen met de Mathijs Vrieze Methode gaat niet snel maar is wel blijvend. Per maand val je ongeveer 2 kilo af en tijdens het afvallen kun je genieten van de...

26 Reacties

 1. Volgt iemand op dit moment de recepten van Mathijs Vrieze? Ik zag hen op TV en had eerlijk gezegd nog nooit van hem gehoord. Tot ik hier op de site las dat hij elf enorm is afgevallen. Het zal dus wel werken ?

  Graag ervaringen of reacties. Welk boek moet ik bijvoorbeeld kopen om aan de slag te gaan met de basis principes van Mathijs Vrieze?

  Angela

  • Hoi Angela,

   Mathijs heeft verschillende receptenboeken. Je kunt een eigen afslank programma samenstellen met behulp van zijn recepten. Sinds kort heeft Mathijs ook een online programma. Het heet Stepaday en je kunt er meer over lezen in dit artikel.

   Veel succes!

   Sanne

 2. Ik las dat Mathijs en Niels onlangs getrouwd zijn! Eerlijk gezegd wist ik nieteens dat hij op mannen viel. Tegenvaller voor mij, want ik was stiekum een beetje gek op zijn guitige koppie hahaha! Maarrrrr, vind het hartstikke leuk voor Mathijs! Ben al lange tijd fan van hem en mis hem tegenwoordig wel op TV hoor. Zit er nog iets nieuws aan te komen van het front van mathijs?

  Veel geluk saampjes mannen!!!!

  Maaike

 3. Hoi Petra,

  Wat leuk! dat je gaat beginnen met de boeken van Mathijs Vrieze…welk boek heb je van Mathijs? zijn eerste boek met de menu’s of het tweede met allerlei lekkere recepten.

  Ik kan je zeggen..dat ik nog steeds bezig ben met de boeken van hem…ik ben in juli 2008 begonnen….en kijk..ben nog steeds bezig.

  En val nog steeds af, als ik geen medichijnen had gehad..was ik misschien al lang aan mijn streefgewicht geweest…maar afijn ik zit er nog een tijdje aan vast.

  Het gaat wel langzamer met afvallen…maar ik wil mijn doel in 2011 behalen..

  Mijn man en dochter en ik hebben het eerste boek gezamelijk gedaan..we hadden iets..in de eerste week…ZULLEN WE WEL AFVALLEN…WE MOGEN ZO VEEL en het is allemaal zo lekker…ja we zijn idd afgevallen.

  Het zijn gewoon erg lekkere recepten ,waar ik dagelijks *af en toe* de pannen bij uitlik (met mijn vingers hoor..haha).

  Ik wil jullie heel veel succes wensen en laat je het nog horen hoe het gaat?

  Groetjes,
  Alice en snabbeltje

 4. Ben vandaag begonnen het boek te lezen en ga volgende week starten met mijn zoon aan Mathijs.
  Ben zo benieuwt, want na Ziekenhuis dieet, Atkins, Sonja Bakker en dieetiste toe aan iets nieuws.
  Groetjes petra64

 5. Hoi Louise,

  Ik heb sinds moederdag ook de actifryl..ja er staan lekkere recepten in..vandaag nog gebruikt…gewoon er alles bij ingegooid…kip,aardappels in schil met de nodige kruiden en doppers…

  Het is wel een stuk gemakkelijk als er stond wat je het beste er bij kunt doen he”…met die kip en aardappels doe ik ook nog wel eens lekker gemengde sla er bij…..

  Ook rijst en dan de rijst met noten en dergelijk….je moet eum mag zelf wel kijken wat je erbij doet…als je alleen groentens hebt….misschien is dan een puree ook wel eens lekker!…of gebakken aardappels..

  DUs? ik zou maar zeggen veel succes!

  pst..als je er nu echt niet uit kan komen…kun je altijd Mathijs Vrieze mailen of via zijn hyves!…hij is daarin natuurlijk de expert..

  Groetjes,
  snabbetlje

 6. Hallo
  ik heb pas de pan Actifry gekocht nu ben ik er al een paar dagen mee aan het koken sommige recepten zijn wel lekker Ik mis alleen heel erg wat je erbij kan eten puree aardappels of rijst of zoiets erbij dat mis ik wel heel erg wat er heel erg lekker bij is allen eten wat er in het boekje staat is niets aan dan heb ik na een uur al weer honger en dat is niet de bedoeling

  groet louise

 7. Hallo…

  Eum….ik moest even weer terug denken, maar volgens Mathijs kan een eenpersoonsmaaltijd er wel in…even uit proberen….als het volgens mij uit de vriezer komt…zit er al wat water bij …en af toe er in kijken of het idd al warm is..

  succes er mee!

 8. Goedenmiddag mevr Beers,

  Wat leuk dat u met 80 jaar een actifry gekocht heeft.
  tja ik zelf heb er nog geen eentje….

  Ik zal u vraag a.s vrijdag voorleggen aan Mathijs zelf…hij komt hier bij ons koken…(prijs gewonnen )en dan zal ik hier het antwoord wel geven..

  heel veel succes met u actifry!

  Groetjes snabbeltje..

 9. Hallo enthousiasteling,
  heb ’n actifry gekocht, maar kun je daarin
  de ingevroren 1.persoons maaltijden,kant en klaar, gebruiken??
  Is 30 min. dan genoeg, en geen water gebruiken ??
  Fijn om antwoord te ontvangen en vriendelijk
  dank. gr. mevr.van Beers, {80 jaar)

 10. Hoi Rolide,

  Nouw ik kan je zeggen als je begint met Mathijs…dat je wel eens denkt…ho…vallen we hier bij af….(want dat dachten wij ook)…je eet zo lekker…..maar je valt er ook nog mee af….iets langzamer….maar dat is natuurlijk veel beter…

  Ik wens je heel veel succes…gaat je lukken…

  Groetjes Snabbeltje..

 11. Hallo ik ben Rolide en ben ongeveer 6 kilo te zwaar.
  Ben nu 4 weken bezig met sonja bakker.
  Dat lukt niet erg, nu wil ik Mathijs Vrieze (zijn recepten) proberen.
  GR.Rolide

 12. Heey!

  Ik was vorig jaar op zoek naar een leuk kookboek, met wat slanke recepten. Toen kwam ik het boek van mathijs vrieze tegen, direct gekocht want het zag er heel aantrekkelijk uit.

  En ik kan je wel zeggen, ik ben ruim 12 kilo afgevallen!Ik heb me niet heel de tijd aan het boek gehouden, maar ook dan kwam ik niet meer aan. Hou me op het moment alleen nog aan het ontbijt, gewoon lekker makkelijk, dan weet je tenminste wat je moet eten. En voor de rest hou ik mezelf aan de gewichten van het diner en eet heel gevarieerd. Op den duur zitten de goede dingen gewoon in je hoofd en kan je zelf ook een heleboel lekkere, gezonde en slanke dingen bedenken.

  Ik vind het echt een fantastisch boek en het heeft mijn eetpatroon zeker wel veranderd.

  Thanx Mathijs!!

  groetjes, een gezonde, slanke meid

 13. Heey….lotgenoten,

  En??…zijn jullie nog aan het mathijzen….en hoe gaat het!

  Ik ben nog wel aan het mathijzen….heel langzaam gaan de onsjes er af …maar bevalt me nog zo goed…dat ik gewoon lekker doorga…ik ben nu bezig om ook de andere recepten uit zijn boek te maken…..moet er nog een paar….maar er zijn ook vele recepten wat ik al meeer dan twee keer gemaakt heb…tis gewoon heerlijk en zijn tweede boek komt 17 maart uit….en ben wel erg benieuwd wat voor heerlijk recepten daar in staan!

  Jullie kunnen altijd even kijken…op zijn hyves!
  kijken de moeite waard.

  Groetjes,
  een grote fan van Mathijs

 14. Wat een leuke positieve reacties zeg!!!

  Mathijs staat deze week in de Linera stand op de Margriet Winterfair in Utrecht!!!

  Dussssssssssss heb je nog een gaatje over in je agenda: het is zeer zeker de moeite waard!!!

  Snabbeltje en ik zijn afgelopen vrijdag geweest en hebben de dag van ons leven gehad! Een meet en greet met Mathijs himself!

  Wát een toffe gozer is hij!

  Qua lijnen gaat het met mij niet zo goed: ik blijf keurig op gewicht en zit na 14 weken zelfs 2 ons boven het startgewicht…

  Het zal allemaal wel té lekker zijn! ;-)
  Is het ook: wat een lekkere recepten zeg!!! MMMMMMMMMMMMM

 15. hoi allemaal,

  ik en mijn vriend zijn nu ook bijna een week bezig met het boek, ik ben al 1 kilo kwijt dus dat is positief!!!
  het is echt een top boek heb ook de sonja gehad maar had echt steeds honger en nu echt niet meer mag gewoon heel de dag door eten hahahaha daar komt het een beetje op neer voor mij moet wel zeggen dat ik er ook veel bij fiets dus dat werkt ook mee.
  maar het is echt een leuk boek met hele lekkere menu’s en je kan ze ook samenstellen naar hoe jij het lekker vind.

  groetjes

 16. hallo afvallers,

  En Arjen en Mary…hoe staat het met jullie afvallen!
  Al de nodige kilo’s eraf…laat eens wat van jullie horen?

  En Lotte, ben jij ook met Mathijs Vrieze boek bezig?
  En zo ja …hoe gaat ie dan…

  Groetjes en fijne avond,
  snabbeltje

 17. smiddag lijners,

  ha ons weegschaaltje was errug vrolijk…geen halve kilo per week…maar 1 kilo…we zijn in die twee weken tijd 2 KILO AFGEVALLEN..

  En ja we gaan weer lekker verder….idd ..veel lekkerde dan bij sonja bakker(sorry son)…er gaat wel wat meer tijd in zitten…maar tis te doen…

  Rein en mj hebben gisteren zelfs nog appeltaart met slagroom gehad ..en zaterdag een ijsco in de stad…ikke niet….anders was ik vast minder afgevallen….

  Dus Mary…en iedereen die het boek ontdekt heeft en er al mee bezig zijn…HEEL VEEL SUCCES…ik hou op het forum ’16 weken met Mathijs Vrieze’ een soort tja…nouw ja je kunt kijken hoe het mij daar vergaat…tot nu toe nog erg goed….maar ja we zitten nog maar net in de derde week he’…..

  SUCCES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 18. Heb een aantal bladzijden uit zijn boek gewzien en afgezien van het feit dat het er allemaal echt leuk en trendy uitxiet, lijkt me dit ‘dieet’ stukken leuker, lekkerder en gezonder dan dat van Sonja Bakker. Je mag geloof ik iets meer, het ziet er super lekker uit allemaal, van alles wat! Boek besteld en hoop het morgen binnen te krijgen.

  Snabbeltje, wat zei de weegschaal?:)

 19. Hoi..Arjen,

  Ik weet wel zekers dat je fan er van word!
  Dus?? laat eens wat van je horen als je met het boek begonnen bent!

  SUCCES!!!…

 20. HA…ja ik heb al bijna twee weken ervaring met zijn boek..en ik kan jullie zeggen…dat wij (man en kind) heerlijk eten..en a.s maandag gaan we dan op ons lieve schaaltje staan…en hopen dat we wat gezakt zijn in gewicht!!

  ..Want we eten zo lekker…dat we ons wel af vroegen…of we maandag idd zijn afgevallen!

  Maar dat zien we dan wel weer…ookal zijn we dan niet afgevallen..we gaan lekker door..want het is 1 woord HEERLIJK.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in