Home Dieet, Voeding, Gezondheid, Sport Gratis Mediterraan Receptenboek

Gratis Mediterraan Receptenboek

Het Mediterrane Dieet is gebaseerd op voedingspatronen zoals er meer dan zestig jaar geleden gekookte werd in mediterrane regio’s zoals Zuid Italië, Kreta en delen van het vasteland van Griekenland. In een review die ik eerder schreef over Het Mediterraan Dieet kon je al lezen dat destijds voornamelijk plantaardig voedsel zoals peulvruchten, groenten, pasta, noten, brood en fruit werd gegeten. De voornaamste vetbron was olijfolie. De mensen aten ook wel vis, zuivelproducten, gevogelte, vlees en eieren maar dan met mate. Bij de maaltijd dronk men vaak wijn.

Gratis Mediterraan Dieet Receptenboek

Wil je kennis maken met Het Mediterraan Dieet? Download dan het Mediterraan Dieet Receptenboek. Tijdelijk mag ik het je gratis aanbieden. 

[thrive_leads id=’44926′]

Hoe werkt het Mediterraan Dieet?

Bij het mediterrane dieet consumeer je voeding met weinig verzadigde vetzuren en veel enkelvoudige onverzadigde vetzuren, die vooral van olijfolie afkomstig zijn. Zo krijg je gezonde vezels, koolhydraten en voldoende antioxidanten in het lichaam. Volgens voedingsdeskundigen is de rol van vetten in gezonde diëten aan het veranderen. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat ondanks het feit dat het mediterrane dieet geen vetarm dieet is, het wel degelijk bijdraagt aan een positieve gezondheid.

Basisregels mediterrane dieet

Het mediterrane dieet is eenvoudig te volgen. De maaltijden worden gekenmerkt door een culinaire eenvoud. Plantaardige voedingsmiddelen vormen de basis van de maaltijden en worden elke dag bereid. Groenten zoals paprika, tomaat en courgette kunnen gekookt worden, of in salades worden bereid. Het dessert bestaat uit fruit. Tevens wordt er brood en andere graanproducten zoals aardappelen, peulvruchten en rijst gegeten. Tussendoor eet je zaden en noten. Bij het mediterrane dieet eet je zo veel mogelijk verse en zo min mogelijke bewerkte producten. Er wordt de tijd genomen om te eten en er heerst rust en gezelligheid. Bij de maaltijd wordt/worden er 1 tot 2 glazen (rode) wijn gedronken.

Do’s en dont’s mediterrane dieet

Bij het mediterrane dieet houd je rekening met wat je eet. Vlees, vis, zoet en zuivel worden in beperkte mate geconsumeerd. Naast plantaardige voedingsmiddelen, fruit, groenten en noten kun je rijkelijk gebruik maken van citroen, uien en aromatische kruiden.

Voor- en nadelen mediterrane dieet

Het nadeel van het mediterrane dieet is dat het eten een beetje anders is dan gebruikelijk waardoor het wat discipline vergt om op de mediterrane manier te blijven koken. Ook is het belangrijk om alle aspecten van het mediterrane dieet toe te passen, want anders verliest het zijn resultaat. Het voordeel van het mediterrane dieet is dat het de kans op hart- en vaatziekten verkleint. Door het toepassen van olijfolie, visolie, enkelvoudige vetzuren en antioxidanten heeft het mediterrane dieet een positieve invloed op diabetes, kanker en verouderingsprocessen.

Gezonde Groetjes,

Sanne avatar 96x96

sanne

11 Reacties

  1. Ik krijg ook niks toegestuurd. Wel een mail met een link maar dat is de originele pagina waar je een download kan aanvragen voor het receptenboek…

  2. Kunt u mij dit E-Bopok mailen?
    Wat ik ook probeer, ik kom steeds bij allerlei invulpagina’s en mails, maar krijg geen gratis receptenboek zoals u dit belooft op uw website.
    Hartelijk dank alvast voor het toezenden.

    Mvg Sandra

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

We zoeken 5000 personen die gratis afslankproducten willen testen. Meld je aan.

Gratis Afslank

Producten Testen

15987