Meer over eten

Het project Meer over eten heeft van het TransForum Agro & Groen geresulteerd in het live gaan van de website www.meerovereten.nl. Op de site vinden consumenten informatie over de productiewijze van levensmiddelen en kunnen ze de duurzaamheidsprestaties vergelijken. De deelnemende fabrikanten en retailers verkrijgen via de website informatie over de consumentenbehoeften. Die gebruiken zij op hun beurt om nieuwe, meer duurzame voedingsconcepten te ontwikkelen.

De website is onderdeel van een groot onderzoeksproject van Wageningen Universiteit, naar de manier waarop mensen omgaan met informatie over duurzame voeding en tot welk aankoopgedrag dit leidt.

De deelnemers aan een panel van GfK worden uitgenodigd de website te bezoeken. Daarop staat informatie over duurzame voeding, en zijn ook veel doorlinks te vinden naar andere websites. De deelnemers krijgen zo een breed scala aan informatie over wat duurzame voeding is. Onderzoekers kunnen volgen hoe de mensen de website gebruiken en welke andere websites ze bezoeken. Vervolgens kan worden gemeten of deze mensen ook daadwerkelijk ander aankoopgedrag gaan vertonen, aan de hand van gekochte producten die zij thuis scannen.

De website www.meerovereten.nl blijft in principe een jaar online.

bron: TransForum Agro & Groen

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in