Het mentale dieet plan of kortweg MDP is ook bekend onder de naam ‘Weg Met Die Kilo’s Dieet’. Via de website ontvang je uitleg over de werking van het Mentaal Dieet Plan. Vervolgens heb je de mogelijkheid om om je naam en e-mail adres achter te laten.

Van Katja Callens ontvang je vervolgens het volgende mailtje:

Een ding is zeker : Het Mentale Dieet Plan en Het Turbo Actie Plan WERKT ALTIJD omdat ik ervoor zorg dat jij MENTAAL aanvaardt en begrijpt WAT je dient te doen, zodat het als VANZELFSPREKEND aanvoelt, Met . ZONDER dat je het gevoel hebt dat je iets NIET MAG, of zonder dat je het IDEE hebt dat je jezelf iets moet ontzeggen.heerlijke recepten

HIERIN SCHUILT HET SUCCES ACHTER HET MDP.

Vragen en Ervaringen

Er zijn inmiddels veel ervaringen met het MDP programma van Katja Callens en haar Team. Heb jij ervaring met het Mentale Dieet plan, of heb je vragen? Plaats dan een reactie op op het MDP blog. Er staan meer dan 2700 ervaringen van andere bezoekers. Een van onze bezoekers heeft een uitgebreid verslag geschreven over zijn ervaring met het Mentale dieet Plan. Op het MDP Forum kun je nog meer meer ervaringen en recepten vinden.

Download Heerlijke Recepten

Wil je serieus afvallen met lekkere en eenvoudige recepten? Heb je behoefte aan een goed onderbouwd programma waarmee je definitief afscheid neemt van overgewicht? Lees dan de review over Het Afslank Receptenplan van Judith Vermeer.

het recepten afslankplan

Klanten beoordelen Het Recepten Afslankplan gemiddeld met een 9.4

mentale dieet plan Mentale Dieet Plan Review en Ervaringen Ster

Wat kun je verwachten van het MDP Programma?

Wat kun je verwachten van het totale pakket? Om te beginnen duidelijke en uitgebreide informatie over de werking van het Mentale Dieet Plan. De achterliggende gedachte van het MDP is is om je metabolisme
(stofwisseling) te verrassen, hierdoor zal je meer calorieën verbranden in rust. Het dieet geeft simpele, maar zeer effectieve tips waardoor je ervoor zorgt dat je een verzadigd gevoel krijgt en automatisch niet te veel eet. Daarnaast ontvang je bij Het Mentale Dieetplan vier maanden lang persoonlijke coaching en mentale ondersteuning per mail van Katja Callens, dit is bij de prijs inbegrepen. Je kunt het Mentale Dieet Plan eenvoudig downloaden. Naast duidelijke instructies kun je het MDP receptenboek bestellen.

Afvallen onder begeleiding met de MDP Webclinic 50-heerlijke-recepten

Wil je afvallen onder begeleiding? kies dan voor het 8 weken VIDEO & LIVE Coaching Programma. Tijdens dit unieke programma ontvang je Live Coaching sessies bij een gecertificeerde coach. Aanmelden voor online coaching kan via de coaching website.

Mentale Dieet Plan Recepten

Speciaal voor het MDP programma heeft Katja een receptenboek samengesteld met 202 verantwoorde maar vooral lekkere recepten. mJe kunt dit receptenboek eenvoudig downloaden. Om een indruk te krijgen van het Mentale Dieet Plan staan er een aantal MDP proof’ recepten voor je klaar.

Je kunt er ook voor kiezen om gratis de introductieversie van het MDP Receptenboek te downloaden.

Alfa, Beta en Gamma

Hoe werkt het Mentale Dieet Plan? Deze vraag krijg ik regelmatig te horen. Door de Alfa, Beta en Gamma dagen lijkt het wellicht verwarrend maar in de praktijk is het heel eenvoudig, en effectief. In dit artikel zal ik je in het kort uitleggen hoe het Mentale Dieet Plan in zijn werk gaat. mdpboek

Er zijn drie afzonderlijke dieetdagen die je moet naleven om het beste resultaat te bereiken. Dit zijn de Alfa, Beta en Gamma dagen. Afhankelijk van de dag mag je producten eten uit verschillende groepen.

Deze groepen worden in detail uitgelegd in Het Mentale Dieet Plan.

Je gaat je lichaam met dit dieet een beetje voor de gek houden zodat je metabolisme optimaal gaat beginnen werken.

Katja verwijst hiernaar met de “TURBO Calorie-klik”. Eenmaal je lichaam deze klik gemaakt heeft begint het automatisch sneller vet te verbanden en draait je metabolisme op volle toeren.

Het voordeel van Het Mentale Dieet Plan is dat alle voedingssoorten aan bod komen, hetgeen ook gezond is en noodzakelijk voor een goed functionerend metabolisme.

Het Mentale Dieet Plan Dagboek van Simone

Om een goede indruk te krijgen van de indeling van het Mentale Dieet Plan heeft Simone een dagboek bijgehouden. In dit dagboek staat een weekmenu dat een goede indruk geeft van wat je wanneer mag eten. Verderop in dit artikel kun je het dagboek van Simone lezen.

Alfa, Beta en Gamma Dagen

Er zijn drie afzonderlijke dieetdagen die je moet naleven om het beste resultaat te bereiken. Dit zijn de Alfa, Beta en Gamma dagen. Afhankelijk van de dag mag je producten eten uit verschillende groepen.

abgamma

Deze groepen worden in detail uitgelegd in Het Mentale Dieet Plan.

klik hier voor meer informatie of bestel Het Mentale Dieet Plan

Hetgeen je eigenlijk gaat doen is je lichaam een beetje voor de gek houden zodat je metabolisme optimaal gaat beginnen werken.

Katja verwijst hiernaar met de “TURBO Calorie-klik”. Eenmaal je lichaam deze klik gemaakt heeft begint het automatisch sneller vet te verbanden en draait je metabolisme op volle toeren.

Het voordeel van Het Mentale Dieet Plan is dat alle voedingssoorten aan bod komen, hetgeen ook gezond is en noodzakelijk voor een goed functionerend metabolisme.

Welke producten mag ik eten?

De onderstaande lijstjes zijn een kleine selectie en geven een indruk van deze producten. Het is door de juiste combinaties en een bepaalde volgorde te hanteren dat je lichaam meer vet gaat beginnen verbranden. Dit lijkt ingewikkeld maar is het echter niet.

Let op, dit is slechts een indicatie. De volledige lijsten krijg je gratis bij het boek van Mentale Dieet Plan van Katja.

Aanbevolen Producten

 •     Vlees
 •     Vis
 •     Eieren
 •     Zuivel
 •     Noten

Dik makende koolhydraatrijke producten worden juist afgeraden. Vooral de snelle koolhydraten moeten het ontgelden.

Afgeraden Producten

 •     Wit brood
 •     Suiker
 •     Bloem
 •     Siroop
 •     Frisdrank
 •     Maïs
 •     Aardappels
 •     Cornflakes
 •     Rijst
 •     Gebak
 •     Pizza
 •     Honing
 •     Vruchtensappen

Door de Alfa, Beta en Gamma dagen lijkt het wellicht verwarrend maar in de praktijk is het heel eenvoudig, en effectief.

Mentale Dieet Plan Tips

Door het volgen van dit voedingsschema blijft je stofwisseling alert en wordt je lichaam mdp-turboactie gestimuleerd om calorieën te verbranden. Naast dit voedingsschema zijn er verschillende tips om het afvallen te bevorderen die uiteenlopen van eenvoudige tips als ‘veel water drinken’ tot mentale oefeningen. In totaal zijn er 7 basis tips om vet te verbranden.

Mentaal Turbo Plan

Naast het Mentale Dieet Plan is er een Turbo Plan. De opzet hiervan is om sneller resultaat te behalen. Hiervoor moet je echter wel striktere regels toepassen zoals:

 1.     Binnen een uur na het het wakker worden ontbijten
 2.     Minimaal vijf kleine maaltijden per dag nuttigen
 3.     Vijf flesjes water van 0,5 liter drinken per dag

Door het Turbo Plan komt je lichaam in een versnelling, of zoals Katja het zegt ‘overdrive’ waardoor je sneller vet gaat verbranden

Het voordeel van het Turbo Plan is dat je na een periode van turbo en bèta, een periode het Mentale Dieet Plan zelf volgt. Dit houdt in dat je de gamma (proteïne), bèta (proteïne + groenten) en alfa dagen (proteïne + groenten + fruit + zetmeel ) afwisselt. Daardoor heb ik brood niet gemist. Bij andere koolhydraat beperkte diëten mistte ik na verloop van tijd een simpel broodje kaas. Dat heb ik nu niet gehad, waardoor het vrij makkelijk vol te houden is. Bovendien beslis je zelf of je de turbofase wilt volgen, als je meer dan 20 kilo af wilt vallen. En dat is dan ook gelijk een nadeel van dit plan. Je beslist min of meer zelf hoeveel turbo dagen je doet en hoeveel bèta dagen je daarna doet. Daardoor is er veel onduidelijkheid.

Tot zover een kleine inkijk in het programma. Voor de volledige uitleg kun je starten met Het Mentale Dieet Plan.

Het Mentale Dieet Plan Dagboek van Simone

Van Simone ontvingen we de het onderstaande dagboek met haar persoonlijke ervaring met Het Mentale Dieet Plan. 

Nadat ik vorig jaar van een specialist te horen kreeg dat mijn knie binnen 2 jaar ongeveer 35% slijtage vertoond, kreeg ik te horen dat ik echt af moest vallen. Ik ben niet aangekomen door overmatig veel, lekker of ongezond te eten. Ik ben aangekomen door plotseling niet meer te kunnen sporten in combinatie met medicijnen en een =ondertussen= vertraagde schildklier. Hoe de kilo’s er ook aan zijn gekomen, ze moeten er weer af! Daarom ben ik eerst maar eens begonnen met de helft te eten van wat ik gewend was. Dat ging prima en ik viel 15 kilo af. Tot de winter begon.

Een stamppot van 1,5 aardappel en een beetje groenten is niets, dat vult niet. Dus ging ik weer meer eten. In het voorjaar was ik weer bijna 8 kilo aangekomen en ik had geen idee meer hoeveel ik wel of niet moest eten om af te vallen. Ik moest opzoek naar iets anders, want weer de helft eten dat ging niet, ik wist niet meer hoe groot mijn portie dan moest zijn. Ik was de grip op mijn eten kwijt. Ik at niet veel, dus misschien was het wel zelfs te weinig? Of at ik toch nog iets te veel en moest het juist minder? Ik wist het niet meer. En toen kwam ik het Mentale Dieet Plan tegen.

Ik las op het mentale dieet plan forum de succes verhalen en dacht: dit wil ik ook! Dit kan ik ook! Dit ga ik doen! Ik kocht het plan en heb als eerste maar eens van alles uitgeprint. Toen ben ik eerst alles gaan lezen. Ik moest een “moodboard” maken, dus zocht ik plaatjes van kleding die ik wilde dragen en plakte die op. Samen met heel veel tevreden gezichten, slanke lijven en lachende gezichten. Zo wilde ik me ook voelen: tevreden, slank, blij.

Op mijn kalender heb ik 2 datums omcirkeld: mijn begin dag en mijn eind dag. Ik zou 11 dagen “Turbo” doen en na die 11 dagen zou ik mezelf wegen. Turbodagen ( of gamma dagen) zijn dagen waarop je alleen proteine eet, dus maakte ik een boodschappenlijstje waar alleen vleeswaren, eieren, kipfilet, garnalen en vis op stonden. Mijn koelkast vulde zich met alles wat ik mocht eten. De rest van mijn gezin zou naast de proteine gewoon aardappel en groenten eten. Na deze 11 turbo dagen, mocht ik een korte periode de proteine aanvullen met groenten (beta dagen).

Je ontvangt het Mentale Dieet Plan binnen enkele minuten gratis per email.

Het Mentale Dieet Plan Varianten

Het Mentale Dieet Plan is een modern afslankprogramma. Klik op de onderstaande links voor meer informatie of om de verschillende MDP pakketten te downloaden.

Week Schema Mentale Dieet Plan

Voor mezelf had ik tot aan de zomervakantie een schema gemaakt.

En zo ben ik 11 dagen door gegaan. Ik wisselde ei, vis, kip, rundvlees en nootjes zoveel mogelijk af.

Elke dag voor mijn ontbijtje, liep ik een half uur. Flesje water mee voor onderweg.

Na 11 dagen ging ik wegen: 4,5 kilo er af!!

Ik ben nu een paar maanden verder en ik ben ondertussen 20 kilo in totaal afgevallen, waarvan een groot deel door het Mentale Dieet Plan.

Ik heb geen honger gehad, wel trek. En wat ik ook heb gemerkt is dat er tussen mijn oren werkelijk iets veranderd is! Mentaal dus. Mijn motto sinds ik met het Mentale Dieet Plan ben begonnen:

=Als je doet wat je deed, krijg je wat je had=

Wat ik had (ontevreden over mezelf, mijn gewicht, mijn lijf) wilde ik niet meer. Dus moest ik veranderen wat ik deed (onverschillig met eten en mijn lijf omgaan)

Mijn doel is 45 kilo in totaal afvallen en dat doel ga ik halen, dat weet ik zeker. En omdat ik het zeker weet, ga ik mijn doel halen!

Het Mentale Dieet Plan uitgelegd door Katja zelf

Sanne van Vetvrij.com vroeg me onlangs : “ Katja, zou je naar aanleiding van het eindejaar en het begin van het nieuwe jaar, niet eens een artikel kunnen schrijven waarin je bondig uitlegt hoe het Mentale Dieet Plan nu eigenlijk werkt?”

Na wat heen en weer geklets, ( daar zijn wij dames goed in hé ;-) werd het me duidelijk dat een aantal lezers van Vetvrij inderdaad niet helemaal begrijpen wat nu in godsnaam een ‘Mentaal’ Dieet Plan is. Ik denk zelfs dat een aantal MDP’ers ook niet 100% begrijpen wat de drie kernpunten van Het Mentale Dieet Plan zijn.

Vandaar dat ik Sanne’s idee ook geweldig vond en ik dus weer even snel in mijn pen ( toetsenbord) gekropen ben…

De Titel : ‘Het MENTALE Dieet Plan’ heb ik destijds gekozen omdat het bondig het complete coaching programma van het MDP omvat. Er is een uiterst belangrijk MENTAAL gedeelte, er is het TURBO DIEET gedeelte, en er is het MDP PLAN.

Ik leg je het volgende uit

 • Turbo Dieet
 • GABBABA-plan
 • Het Mentale Aspect
 • Waarom?

Turbo Dieet

En ik zal beginnen met het TURBO DIEET, en ik bewaar het belangrijkste gedeelte voor je als laatste.

Zoals beschreven op onze informatiepagina, is het TURBO DIEET een radicaal plan voor radicale resultaten. Simpel en krachtig. Iedereen die dit plan strikt volgt zal enorm verbaasd zijn wanneer hij of zij 14 dagen later op de weegschaal gaat staan.

Ik dien hier zelfs geen publiciteit voor te maken want…behaalde resultaten tussen de 5kg en 17kg op 14 dagen of minder, zo vind je duizenden getuigenissen op het internet op tal van websites, blogs en fora.

LET OP : het is dus een heel strikt TURBO DIEET dat je echt 100% correct dient te volgen om vervolgens NOOIT nog in je leven te doen. Ik zeg immers op onze website ook : “ Ik wil dat het TURBO DIEET je allerlaatste dieet wordt.” en dat meen ik ook want ik ben enorm gekant tegen diëten omdat het simpelweg niet werkt op de lange termijn en een klassiek dieet zal steeds voor JoJO effect zorgen!

Dus Het Turbo DIEET is één van de drie kernpunten, nl. het is een strict DIEET.

Dit brengt me dan bij het tweede kernpunt, het MDP PLAN.

Het MDP Plan, is het plan dat ervoor gaat zorgen dat je metabolisme ( eventueel na het TURBO DIEET) of na een ander soort dieet, zich terug gaat stabiliseren. Het metabolisme is bij de meeste mensen die reeds een aantal diëten gevolgt hebben, namelijk helemaal verstoord geraakt en het is net je metabolisme dat ervoor gaat zorgen dat je op een constante en normale manier gaat vet verbranden, op voorwaarde dat dit optimaal functioneert.

En dit is precies wat het MDP Plan gaat doen met je metabolisme. Het gaat rust brengen in je metabolisme en ervoor zorgen dat “je motortje’ terug met een optimaal ‘ toerental’ gaat draaien.

GABBABA-plan

Dit bereiken we door je gedurende een aantal weken te laten eten volgens een bepaald PLAN, het befaamde GABBABA-plan dat je her en der op een website op blog uitgelegd vindt ( trouwens meestal helemaal verkeerd als zou het Mentale Dieet Plan een koolhydraat-arm of proteïne rijk dieet zijn, maar dit even terzijde.)

Door gedurende een aantal weken ( het precieze aantal weken hangt af van hoeveel kilo je afgeslankt bent door je vorige diëten of het TURBO DIEET) te gaan plannen wanneer je koolhydraten en proteïnen gaat eten en combineren, kan je metabolisme eindelijk terugkeren naar een situatie waarin het optimaal functioneert. Net als zou je terug een soort ‘ oer-persoon ‘ worden waarin de natuur en je natuurlijke routine bepaalt welke voedselsoorten in welke volgorde in je lichaam komen.

Vaak vergeten we dat wij mensen nog steeds gewoon een ‘natuurproduct’ zijn en dat de functionaliteit van ons lichaam weinig of niets veranderd is in vergelijking met duizenden jaren geleden, lang voor de landbouw geïndustrialiseerd werd, met alle gekke gevolgen van dien.

Door dit stabilisatieproces gaat je lichaam verder met het laatste overtollige vet te verbranden, al gaat dit veel geleidelijker dan met het TURBO DIEET. Het uiteindelijk doel van het MDP Plan is je terug een metabolisme te geven dat optimaal zijn werk kan doen voor je lichaam.

Het Mentale Aspect

En tot slot het belangrijkste gedeelte; Het MENTALE ASPECT :

Wanneer je dan eindelijk terug je optimale metabolisme hebt, nadat je van je overtollig vet verlost bent, is het belangrijk dat dit vet en die kilo’s er NOOIT meer terug bijkomen hé!

En dit is precies waar de MENTALE COACHING van Het Mentale Dieet Plan voor gaat zorgen, vandaar dat dit het belangrijkste onderdeel van het programma is!

In de boeken zelf staan reeds een aantal zeer eenvoudige doch uiterst krachtige mentale oefeningen die ervoor gaan zorgen dat je in de toekomst automatisch de juiste keuzes en beslissingen gaat nemen wanneer je met voedsel bezig bent of wanneer je trek hebt in iets lekkers.

Zo is er de “ Spiegel-Oefening”, een korte, confronterende oefening, die, wanneer je ze correct en intensief uitvoert, voor zal zorgen dat je de rest van je leven zal aanvoelen wat je zelf echt wil voor je lichaam. Ik raad deelnemers steeds aan deze oefening de eerste dagen en weken een aantal keer te herhalen zodat dit zeer goed in je onderbewustzijn kan doordringen.

Het is immers je onderbewustzijn ( het mentale) dat al je gedragingen en keuzes in je leven bepaalt. Het is je onderbewustzijn dat signalen geeft aan je bewustzijn waardoor mensen vaak denken dat ze ‘bewust’ een keuze maken, terwijl dit hoofdzakelijk onbewust gestuurd wordt.

Een andere zeer belangrijke mentale oefening is de oefening over JE Ideale Gewicht.

Waarom?

Door de jaren heen zijn we met allerlei informatie beladen over wat nu precies het Ideale Gewicht van iemand is, afhankelijk van je lengte, je geslacht, je botten etc. In deze oefening ontdek je wat werkelijk JOUW Ideale Gewicht is waar jij je lekker bijvoelt en waar jij naar wil streven. Voor vele mensen is deze oefening alleen een bijzondere opluchting.

En verder ontvangen de deelnemers dus wekelijks eenvoudige mentale oefeningen die er voor gaan zorgen dat je in de toekomst op een gezondere manier gaat eten en leven. Iedere oefening vergt minder dan 5min. om eventjes in je gedachten te doen maar de mentale kracht zorgt ervoor dat het voor altijd in je onderbewustzijn aanwezig blijft.

Het zijn precies deze kleine, krachtige mentale oefeningen die ervoor gaan zorgen dat je geen last hebt van het befaamde JoJO effect omdat je AUTOMATISCH de juiste dingen gaat doen terwijl je eigenlijk gewoon alles mag eten.

Met Het Mentale Dieet Plan hoef je dus, nadat je door de twee eerste fazes gegaan bent, nooit nog ‘bewust’ te denken aan wat je al dan niet mag eten, hoeveel calorieën je binnen hebt, punten tellen, shakes of poeders te gebruiken of wat dan ook.

Jij zal op een natuurlijke, onbewuste manier de juiste keuzes maken die goed zijn voor jouw lichaam en die perfect aansluiten bij het doel dat jij voor ogen hebt.

En dit is precies wat het Mentale Dieet Plan zo effectief maakt; het voelt niet aan als een dieet omdat je niet het het idee hebt dat je aan het lijnen bent, of dat je wekelijks 3, 4 keer naar de fitness ‘moet’. Je doet gewoon je ding en dit voelt normaal en natuurlijk aan waardoor je eindelijk je ideale gewicht kan behouden, zonder er verder nog bij stil te staan.

Ziezo, dit was dus Het Mentale Dieet Plan in een notendop ;-)

Ervaring met het Mentale Dieet Plan

Er zijn verschillende ervaringen met het MDP programma van Katja Callens en haar Team Ook is het interessant om te kijken wat andere sites zeggen.

Hoewel er vraagtekens gezet kunnen worden bij de grote gewichtsverliezen in korte tijd en of dit wel gezond is (normaal gesproken is 1 kilo per week verantwoord), lijken het grote aantal tevreden klanten en oprechte reacties toch doorslaggevend.

ppreviews

Naar onze mening is het Mentale Dieetplan een echte aanrader voor iedereen die snel af wil vallen, maar ook daarna slank en gezond wil blijven leven.

snelgezondmagazine

Het Mentale Dieet Plan biedt veel info over afvallen op een gezonde manier en heffen veel mythes op over voedsel dat als gezond wordt gezien maar het in werkelijkheid niet is. Daarnaast heeft het een heldere opbouw, met de verschillende mentale oefeningen die de basis vormen van het dieet plan en de vele overzichtsschema’s omtrent voedsel.

ervaringenloket

Heb jij ervaring met het Mentale Dieet plan, of heb je vragen? Laat dan een reactie achter of lees de ervaringen van andere bezoekers.

Voordelen en Nadelen Mentale Dieet Plan

Zoals ieder dieet kent ook het MDP van Katja Callens en haar team voor- en nadelen. We hebben de verschillende e-books onder de loep genomen en een lijst met voor- en nadelen van het MDP programma voor je samengesteld. Na deze lijsten kun je onze conclusie lezen.

Voordelen

Het voordeel van dit plan is dat je na een periode van turbo en bèta, een periode het Mentale Dieet Plan zelf volgt. Dit houdt in dat je de gamma (proteïne), bèta (proteïne + groenten) en alfa dagen (proteïne + groenten + fruit + zetmeel ) afwisselt. Daardoor heb ik brood niet gemist. Bij andere koolhydraat beperkte diëten mistte ik na verloop van tijd een simpel broodje kaas. Dat heb ik nu niet gehad, waardoor het vrij makkelijk vol te houden is. Bovendien beslis je zelf of je de turbofase wilt volgen, als je meer dan 20 kilo af wilt vallen. En dat is dan ook gelijk een nadeel van dit plan. Je beslist min of meer zelf hoeveel turbo dagen je doet en hoeveel bèta dagen je daarna doet. Daardoor is er veel onduidelijkheid.

De voordelen op een rij

mdp2

 • Het is snel online verkrijgbaar
 • Snel en resultaat met Het TURBO DIEET Plan
 • Effectief en blijvend resultaat (mits je de regels volgt)
 • Ook geschikt voor vegetariërs
 • Goed vol te houden en voldoende variatie
 • Eenvoudig te bereiden recepten
 • Desgewenst online begeleiding
 • Geen hongergevoel of Jojo-Effect
 • 5 tot 17kg in 14 dagen (afhankelijk van je startgewicht)
 • Niet goed, geld terug regeling

Nadelen Mentale Dieet Plan

 • Je moet de regels strikt volgen
 • Bevat slechts 50 basisrecepten
 • Zonder webclinic heb je extra discipline nodig
 • Je moet openstaan voor verandering
 • Het turboplan is een aan te raden optie voor een snelle resultaat

Conclusie review2

Door de jaren heen hebben we het programma van Katja zien uitgroeien van een eenvoudig te volgen basisplan, tot een volwaardig en goed doordacht programma met supplementen zoal het turboplan en receptenboek. Het is aan te raden om het programma samen met iemand te volgen zodat je elkaar kunt stimuleren, dit kan echter ook online via het MDP Forum of MDP Blog. Met de webclinic krijg je extra ondersteuning om je doel te bereiken. Het MDP bevat doelbewust geen strikt te volgen recepten omdat je net gaat leren hoe jezelf op een lekkere en gezonde manier kan koken. Het is een volwaardig en effectief afslankprogramma waarmee het behalen van je streefgewicht absoluut mogelijk is, zonder dat je last zal ondervinden van het JoJO-effect.

Gezonde Groeten,

mentale dieet plan Mentale Dieet Plan Review en Ervaringen Marianne

RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Persoonlijke Dieet ErvaringDe 10 Grootste Irritaties in de Sportschool
Eenvoudig AfvallenFat Killer XXL Review en Ervaringen
mentale-dieet-planDoor de jaren heen hebben we het programma van Katja zien uitgroeien van een eenvoudig te volgen basisplan, tot een volwaardig en goed doordacht programma met supplementen zoal het turboplan en receptenboek. Het is aan te raden om het programma samen met iemand te volgen zodat je elkaar kunt stimuleren, dit kan echter ook online via het MDP Forum of MDP Blog. Met de webclinic krijg je extra ondersteuning om je doel te bereiken. Het MDP bevat doelbewust geen strikt te volgen recepten omdat je net gaat leren hoe jezelf op een lekkere en gezonde manier kan koken. Het is een volwaardig en effectief afslankprogramma waarmee het behalen van je streefgewicht absoluut mogelijk is, zonder dat je last zal ondervinden van het JoJO-effect.

2819 Reacties

 1. Hoi,
  Ik ga op vakantie ook over op mdp. Ik ben van plan al de informatie in mijn achterhoofd te houden en er redelijk naar te halen. Dit zal niet altijd gaan maar….blijf koolhydraten beperken. Ga me ook niet te buiten aan zakken chips en dat soort dingen. Genieten van uit eten, dat wel, op zijn tijd terrasje ( ons kennende dagelijks) maar niet aan de bittergarnituur. Probeer alles zo bewust mogelijk te doen. Een dagje toch wat teveel genomen, weer even pas op de plaats en even de knop tussen de oren resetten.
  Denken aan wat wel mag en kan HELPT mij echt. Ook kijken wat al bereikt is, i.p.v. Wat nog zou moeten, wat minder ging, helpt mij.

  Ju schreef het wat eng te vinden over te stappen naar mdp en alfa….ik heb dat ook wel een beetje hoor. Ga wel brood eten maar beperk het toch wel, merk dat ik magere yoghurt als ontbijt ook prima vind.
  Ben niet meer zo bezig met wat, hoe en wanneer. Merk dat ik meer vanuit de basis denk en handel. Dus de goede en verkeerde lijstjes in gedachten heb.
  Hoewel ik nu ineens trek krijg in meloen…huh….eet ik anders ook niet veel…..ha ha.

  Suc6 weer allemaal
  Corine

 2. Zo, wat een ijver Ju, bedankt.
  Ik ga nog even door met turbo, over een weekje of 3 – 4 pas op vakantie.
  Heb me nog niet zo verdiept in wat wel en wat niet in het mdp. Maar volgens mij kun je uit jou lijst toch ook een lunch samen stellen……offe…is dit wat je allemaal eet op 1 dag als ontbijt en diner…HA HA. Ik zal er ook eens induiken maar heb wat drukke dagen, incl avonden, maar doe m’n best.

  Vanavond een etentje gehad, heerlijk een carpaccio en runderentrecote ( zonder vet) gegeten. Stond stokbrood met allerlei lekkere smeersels voor mijn neus…NIET genomen, gewoon negeren … (kwijl, kwijl) pff. Maar het is gelukt. De ijsdesserts vlogen om mijn oren, geeft niet, hou ik niet van. Dus het uiteten is redelijk te doen.

  Suc-6 allemaal weer.
  Groetjes, Corine

  • Knap gedaan meid!!!!
   Vooral die stokbroodjes mmmmmmm

   Ik moet ook voor s’avonds iets bedenken als iedereen aan de nootjes en chippies zit op de camping!!!
   Word denk ik dan een rijstewafel ofzo en wat noten of beleg…

   Miss sleple ik herken het ook wel hoor, alles komt eruit…….
   Dit is alleen maar een goed teken en ZEKER knap wanneer je dan niet toegeeft om dan te gaan snaaien!!!!! Je bent echt niet de enige…..
   Hou je doel voor ogen en denk elke keer wanneer je er niet aan toegeeft dat je weer een stap dichterbij bent!!!!!

   Meiden hoe denken jullie over de vakantie ????
   Gaan jullie strikt door of denken jullie dat je wel eens wat verkeerds gaat nemen?..
   Ik verheug me nu al op de alfa dagen en dan vooral het fruit en een snee brood……….. Mmmmmmm

   Xxx

   En vergeten jullie niet te melden wat jullie eten op een alfa dag????? Niet iedereen doet toch alleen turbo????
   Xx ju

   Meiden jullie zijn TOPPERS

 3. Even over het mentale gedeelte….
  Lijnen maakt me zeer assertief en opstandig!
  Ik vreet mn ongenoegen nu niet weg, maar los het op n andere manier op.
  Sterker nog, het lijk er op dat al mn weergestopte en weggevreten ongenoegen van jaren er nu uit komt/ los komt, samen met het vet wat dat wegvreten opleverde.
  Herkennen jullie dit?
  Ik kan me nl niet voorstellen dat ik de enige ben.
  Boosheid, teleurstelling en verdriet van jaren zie ik nu onder ogen en…..ik ga er mee aan de slag en sleep het niet langer meer met me mee!

 4. 2 boterhammen
  1 mueslibol
  bolletje puntje
  fitnessbol
  krentenbol Beleg: (weinig/geen boter)
  rosbief
  runderrookvlees
  paardenvlees
  tonijn in water
  sardientjes
  kipfilet
  kalkoenfilet
  appelstroop
  honing
  broodje gezond (sla, tomaat, komkommer)
  brinta met magere melk
  muesli
  havermout
  Tussendoor 11.00 of 14.30

  fruit
  cracker
  rijstwafel
  Diner

  rijst
  pasta
  aardappels
  lees(mager):
  kipfilet
  biefstuk
  kalkoenfilet
  rundertartaar vis(goede vetten):
  koolvis
  kabeljauw
  zalm
  makreel
  haring
  tonijn in water
  avondsnack

  half bakje kwark of yoghurt

  Aanvullende regels

  Kies maximaal 3 producten uit een categorie.
  Zorg dat tussen de maaltijden in minimaal een tijd van 2 tot 2,5 uur zit.
  producten altijd bakken in olie.
  groenten zonder toegevoegde suikers.
  De bovenstaande recepten zijn ingezonden bij de redactie. Heb je nog meer recepten voor het MDP Dieet? Deel ze dan met andere Mentale Dieet Planners.

 5. Wat vinden jullie van deze lijst?……
  Ff gekopieerd en geplakt…….. Staat alleen geen lunch bij….

  Brood is dan toch altijd volkorenbrood ?

  Helpen jullie mee??????
  X ju

 6. Goedemorgen meiden,

  Oo sun ik ken het wel ff dat negatieve……. Denk zo snel mogelijk weer positief wnt anders ga je de verkeerde kant op!!! Denk aan de golf man die denkt ojee de bal mag niet in de vijver…. waar komt de bal ……. Juist in de vijver!!!!!! Denk dus aan je ideale gewicht en nietwaar wat er te veel is of wat je niet mag……. Hier blijf ik ook aan denken ( Ups en downs)

  Meiden wat voor soortn kazen mogen we nog meer??? Ik weet de feta en de Philadelphia maar wat nog meer???? Ik las iets over roomkaas..??
  Monzerella???

  Wie doet de gewone MDP??? Wil iemand mij een voorbeeld geven wt je en eet op een alfa dag??
  Je mag dn gewoon fruit n brood enzo toch??? Mag je ook rijstewafel, krentenbol etc wat als voorbeeld word gegeven op vetvrij…. Dit is zeggen ze ( staat er) goed voor tijdens het MDP …… Kennen jullie die lijst??

  Ik heb nu de maandelijkse crisis …. Dus ik voel me een bolletje!!!
  Ben nu weer turbo 1 aan het doen t/m vrijdag dan 3 dagen fase 2
  En dan dinsdag start MDP dus eerst gamma en dan woensdag de eerste alfa dag ( dit is de dag dat we op vakantie gaan en alles erg rommelig is)

  Maar meiden ik weet niet wat ik dan moet/ mag eten kunnen jullie AUB helpen?????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

  Corine volgens mij lopen we met alles gelijk zelfs met de crisis!!! Wanneer ga jij MDP doen???

  Ik hoop op snelle reacties ,,, ik word helemaal nerveus brrrrrrrrrrr

  X ju

  • Ik neem aan de volgende kazen:

   cream cheese / roomkaas
   mascarpone
   ricotta
   huttekase
   babybel light
   feta
   parmesan
   zachte geitenkaas
   mozzarella
   string cheese (waar je van die reepjes af kan trekken)
   Paneer
   cheddar

  • Ondanks je dit alles typt ben je mij aan het motiveren en oppeppen. Tnx hoor Ju. wordt zeker gewaardeerd :)

 7. En een tip:

  Als je op zoek bent naar verantwoorde mdp recepten

  Niks beter dan leuke en lekkere plaatjes kijken en weten dat je het ook mag eten! Ik zoek dan voornamelijk naar low carb, low sugar recepten. Ik laat ook wel een dingen die ik niet verwantwoord vind eruit of zoek een vervanger. Succes iig!

 8. Wow wat veel nieuwe reacties! Het duurde even om me er doorheen te lezen haha! Ik ontving geen notificaties meer van nieuwe reacties en dan wil ik dingen nog wel eens uit het oog verliezen..

  Zelf zit ik even in een transitiefase. Net verhuisd, nu in een tijdelijk appartement dus lekker onregelmatig allemaal. Afgelopen week ook nog slecht nieuws gehad (zeer dierbare overleden) dus ben beetje overstuur.

  Heb MDP even links laten liggen maar niet helemaal, houd nog steeds 5 a 6 maal eten op een dag en veel water drinken bij. Verder ben ik mede door MDP overgestapt op een koolhydraatarme levenswijze en ben ik echt veel meer “echt” gaan koken. Probeer zoveel mogelijk tarwebloem en suiker te vermijden, en substituten als cocos en amandelmeel te gebruiken. Merk dat mijn lichaam dat veel prettiger vindt, geen opgeblazen gevoel en buikpijn meer na het eten. Dit is dus een blijvertje. Ik blijf jullie reacties wel volgen, dus houd vol allemaal!

 9. Hoi medestrijders,
  Vandaag gewogen..niet veel afgevallen, wel broekriem strakker kunnen doen….huhmmmm?
  Zal wel met de maandelijkse sores te maken hebben, mogelijk in omvang toch centimeters kwijt. Dit hou ik niet bij.

  Ik las de vraag over acaibes. Ik ben het tegengekomen als supplement en als thee. Dat mag in de gamma toch wel? Niet dat ik het gekocht heb maar gewoon nieuwsgierig hè?

  Enne…Sun, trek je het nog een beetje? Zet um op hè!!???
  Moet ik nodig zeggen, heb morgen een etentje…pffff, daarom vanochtend maar even een uur ipv half uur gewandeld.
  Nou succes weer allemaal. Groetjes, Corine

  • Tnx Corinne. ff doorbikkelen, pfff, trakteert er iemand hier op mijn werk cupcakes en allemaal verschillende chocolaatjes :(

   Groetjes

 10. Hoi Sun
  Dit is wat ik er over weet waarom fruit nu even niet goed is:
  In proteine zit n stofje wat in je hersenen een stofje activeert wat je metabolisme het seintje geeft om vet niet op te slaan, maar te verbranden.
  Suikers, ook natuurlijke fruitsuikers, verstoren dit proces.
  Daarom is fruit nu niet goed.
  Als je begrijpt hoe het werkt, is het makkelijker vol te houden.

  Groetjes, Simone

  • Hoi hoi,
   Heel erg maar heb elke dag 1 of 2 stuks fruit op als snack. Moet zeggen gaat goed zo, heb er ook behoefte aan. Verder zijn mijn snacks oa nootjes, kikkererwten, wortels, komkommer et cetera. Ben nu in totaal 5,4 kilo kwijt en zijn 25 dagen bezig waarvan 11 dagen Turbo.
   Groetjes en succes weer allemaal

 11. Hallo,

  Tja, chips…er zat net iemand naast me op de bank te chipsen…oooooeeiii. Ik ben niet van het snoep maar van hartig..chips, kaas etc. Zakje worteltjes gepakt…..smaakte me best goed. Komt denk ik door de gamma dagen dat ik zelfs een wortel waardeer. Morgen ga ik weer aan de gamma dagen, heb ditvweekend even bewust gezondigd, rood wijntje gedronken…..oh..oh.
  bij mij werkt het wanneer ik iets in het vooruitzicht stel, van wat ik mag hebben. Dat maakt dat ik niet ga zondigen op andere dagen.
  Ik merk ook dat ik minder afval op betadagen maar ik denk dat, dat niet erg is, misschien wel even nodig wanneer je erna weer gamma dagen gaat doen. Suc6 weer allemaal!!!!!

 12. Nou Siepie, je hoeft die trek helemaal niet te onderdrukken want je kan hem toch niet bevredigen, want je hebt geen Chips in huis. Dus ga maar
  rustig in een hoekje zitten en wachten tot dat gevoel over is en daarna
  kun je trots zijn op jezelf dat je het gewoon niet hebt gekocht en dus
  niet kon eten. Dit gevoel gaat voorbij, zet even een leuk muziekje op
  en ga dansen. Sterkte

 13. Ooooow, wat vind ik het op dit moment moeilijk om mn trek in chips te onderdrukken! Ik heb het niet eens in huis, dus ik kan niet eens nemen, maar wat heb ik daar ineens een trek in zeg!!
  Waar komt deze trek in hemelsnaam vandaan??
  Zou het de verveling zijn? Ik verveel me niet echt
  Zou het de gewoonte zijn ?
  Ik denk het wel
  Lastig hoor!

  • Oow vervelend daar heb ik ook wel eens last van.. alleen kom ik dan met allerhande alternatieven zoals die kaas-chips of ham-chips (plakjes 10 min in de oven en afkoelen) haha wel met mate dan he!

 14. Hallo dames,
  Ik heb even een vraag kreeg een mailtje van Katja en dat ging over de acaibes en daar was een link naar toegewezen, waar je het kon bestellen.
  Nu heb ik dat geprobeerd maar het werkt niet.

  Weet iemand hier raad mee??
  Ik hoor het graag en eventueel reactie over dit produkt.
  Wie gebruikt dit en werkt het ook.

  • Ik heb de mail niet gehad, sorry
   Ik heb wel gegoogeld en het klinkt goed, maar ik weet niet of t onder fruit valt of niet, dus geen idee wanneer je het dan wel of niet mag eten

 15. Hallo allemaal ,

  Sun het verschil zit denk ik in het aantal kilo’s die we kwijt willen…. 10 of 40 is een heel verschil,….. Ik voel me ook slanker dan dat de weegschaal zegt…..
  Siepie. SUPER!!!! Ga o door!!!!

  Corine, ik denk idd dat we l een beetje gelijk lopen, ik ben vanaf vandaag weer met turbo bezig…. 5 dgn fase 2 gedaan….. Ik had wel en vol gevoel van al die groente een beetje te vol…. Ook komt mijn maandelijkse crisis eraan dus ik sla de weegschaal ff over….

  Maar nu voorbereiden op de vakantie HELP!!!!!! Ik ga woensdag 11 juli……
  Maar die alfa dagen????? In ieder geval FRUIT!!!! Heerlijk aardbeien kiwi’s kersen bessen appel mmmmmm dat heb ik gemist maar wat nog meer dan hè??? Vind het wel een beetje spannend!!!!

  Xx ju

  • Dat bedoel ik nou dat is toch gek? Voedingscentrum zegt min 2 stuks fruit en 2 ons groente… en hier mag je geen groente en fruit??
   Vrijdagavond zei mijn vriend we mogen wat lekkers vind ik. Ik ging voor een perzik en hij voor ijs. Nou ik voelde me gewoon schuldig. En zaterdag met shoppen liep ik op de markt alsof het een snoepwinkel was. Heb kersen, aardbeien en appels gekocht. Ik voelde me gewoon weer schuldig… is dat normaal, nee lijkt me niet. Dit is toch gewoon gezond of… :S jeetje, zie het ff niet meer positief in allemaal hoor. Fijn dat jullie zo’n toppers zijn en altijd positief denken of blijven, ik ben best negatief ingesteld. Zucht

 16. hallo mensen.twee jaar geleden het MDP gekocht en nooit gebruikt.Wil dat nu wel gaan doen maar het stukje turbo plan ben ik kwijt.Kan iemand mij daaraan helpen?
  Alvast bedankt,
  Claudia

  • Ik denk beiden,omdat ik niet precies weet wat de inhoud is. Heb wel de uitleg van GAB dagen, en kaneel en groenten,godendrank.

   Zou je mij a.u.b. kunnen helpen?

   Groeten

 17. Hallo Siepie, geweldig en nu doorgaan en volhouden. Hoor mij nou. Jij
  doet het beter dat ik maar ik zeg het ook tegen mezelf, dus eigenlijk.
  een soort mantra.

  • Hoi Barbara
   Totaal moet/wil ik er 35 kilo af hebben met MDP, (in totaal 45 kilo sinds ik vorig jaar begin met lijnen)
   Als jij totaal minder moet, heb jij het beter gedaan wat betreft niet teveel aan komen, het is dus maar net hoe je het bekijkt, toch?
   Grinnik

   Ik heb het plan ingepland (zie boven) en daar houd ik me aan, want dat geeft me houvast en duidelijkheid. (en daar hou ik van, dat werkt voor mij het beste)
   Het gaat me dus zeker lukken om vol te houden!

   Nog 1 kilo er af en het is “foto-tijd”
   Ik heb vorig jaarbij -5 kilo en -10 kilo n foto gemaakt.
   Nu wordt het tijd voor de -15 kilo foto.
   :-)

 18. Hallo dames,

  Weer terug van weggeweest.. Heb in de tussentijd wel al jullie updates gelezen. Sun, ik kan me voorstellen dat dit een beetje demotiveert.. Maar houdt de moed er in! Vaak wanneer het aan het begin wat minder gaat, verlies je die kilo’s later pas.. Probeer in ieder geval tot aan dat moment vol te houden. En beter zo dan andersom:)!
  Corien, ik ken het… Ik vier vanavond mijn verjaardag zogals jullie misschien nog weten.. Ik zou voor die tijd preciese 11 turbo dagen kunnen doen. Door van alles en nog wat is dit niet gelukt.. vanochtend op de weegschaal… 4,2 eraf?! van 75,6 naar 71,4.. Ik snap er niks van. Nu denk ik van who, moet je na gaan als ik wel het turboplan had gevolgd.. deze kilo’s wil ik er graag afhouden.. Duss, dat betekend flink turbo’en. Vandaag en morgen hou ik even betadagen ivm verjaardag. Dan kan ik op m’n eigen verjaardag in ieder geval aan de komkommer.
  Miss is Siepie, geweldig gedaan! Dat verdiend complimenten.

  Groetjes en een fijn weekend alvast!

 19. Hoi Sun
  Ik weet niet hoeveel je er totaal af wilt hebben, maar eigenlijk is bijna 4 kilo in 18 dagen veel!!!
  Mij is dat met geen enkel ander dieet ooit gelukt!
  Heb je bij je groenten zout gebruikt? Dan zou je meer vocht vast kunnen houden!?

  Ik heb net mijn 11 dagen turbo gedaan en ga nu 7 dagen beta doen.
  Daarna ga ik 7 dagen turbo doen en daarna 5 dagen beta.
  Daarna 5 dagen turbo en 3 dagen beta en dan is de vakantie begonnen en ga ik de hele vakantie het plan volgen, dus G, A, B, B, A, B, A.
  Na de vakantie ga ik weer 11 turbo dagen doen, 7 beta, 7 turbo, 5 beta etc.
  Zo kan ik in de vakantie op n warme dag fruit pureren, invriezen en als verkoelend ijsje eten. En zo kan ik het, naar mijn idee, best lang vol houden.

  Misschien is dat ook iets voor jou?

  Je kan er nu ook voor kiezen nog n keer 11 dagen te doen.
  Net waar jij je goed bij voelt.

  Groetjes, Simone

  • Hoi hoi,
   Bedankt voor je reactie. Ja als je het zo zegt is het best wel wat ja. Nu wil ik er nog 10 kilo af. We hebben net 7dagen beta achter de rug en ik was maar wat ons kwijt en nu zijn die er ook weer bij :S ik begrijp het niet hoor. Ik heb besloten om wel gewoon fruit te eten en groente, dat turbo was heftig omdat ik en geen vis eter ben en vlees ook niet. Dus was echt niet fijn. Ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren. Jullie veel succes

 20. Hoi Allemaal,

  De 11 dagen turbo zaten erop zoals je wisten. was 3,2 kwijt. Ben doorgegaan en alleen groente toegevoegd. Nou er is in 7 dagen maar 0,5 kilo eraf :S Ik heb er best de balen van. Ik doe zo mijn best ik begrijp het niet hoor. Elke ochtend godendrank maar die doet ook geen wonderen geloof ik.
  Wat mag ik nu doen? Gamma, Alfa ? Ik ben echt ff de kluts kwijt en heb jullie hulp nodig :(

  Groetjes Sun

 21. Helemaal leuk Miss is Siepie!! Ga zo door.

  Ik sta even stil, heb wat teveel gegeten denk ik enne…de cashew’s smaakte te goed. Die moet ik maar even niet meer in huis halen.
  Dit weekend nog even beta en maandag weer aan de gamma-dagen. Ik heb het geaccepteerd dat ik er even niet zo lekker in zit. Volg de richtlijnen wel hoor, hou me aan alles (alleen wat teveel). Dus weer even pas op de plaats. Wat er in jaren bij is gekomen aan kilo’s kan er natuurlijk niet in een maand af. Daarbij spelen mijn darmen nu een beetje op. Gaat wel weer over…toch?!

  We houden de moed er in en ik ga maar weer even wat lezen in het mdp.

  Suc-6 allemaal!!
  Groetjes, Corine

  • Ik heb tot nu toe geen last van m darmen.
   Ik drink zo nu en dan n beker “ideaal gewicht” of “natuurlijke stoelgang” van Zonnatura.

 22. Vandaag is mn laatste dag van 11 dagen turbo.
  Het is me mee gevallen!
  Morgen ga ik wegen en ik ben benieuwd. Ik gok dat er 5 kilo af is.
  Mn broeken zitten lekkerder, n riem zit 2 gaatjes strakker.

  Ik ga 7 dagen aanvullen met groenten en ik heb dan ook al voor die 7 dagen bedacht wat ik ga eten. (eigenlijk we….want ik woon niet alleen)
  Ik heb n aantal heerlijke recepten uitgezocht, dus het wordt zeker geen straf, komende week!
  Ik zal niet alles opnoemen wat ik uitgekozen heb, maar de Griekse spies staat in elk geval op het menu!
  De recepten die echt lekker zijn ga ik zeker met jullie delen!

  Morgen laat ik weten hoeveel er af is!

 23. Hallo Rakker, bedankt voor de peptalk. Ik heb net 7 turbo dagen
  gedaan en ben gisteren aan fase turbo 2 gegaan dwz turbo met groenten.
  ook weer 7 dagen en daarna wordt het weer turbo.
  groetjes

 24. Hallo allemaal, vanmorgen gewogen en ik moet helaas mededelen dat
  er maar 1.6 kg af was. Ik ben best teleurgesteld, voelde me toch echt
  al slanker, maar heb toch denk ik te veel zuivel gegeten en iets te veel
  noten. Nu ga ik eerst 7 degen Turbo 2 doen en hopen dat ik niet aankom
  van de groenten. Ik realiseer me best wel dat 1,6 kg best veel is om af
  te vallen in een week maar het is dus niet spectaculair en ik heb voor
  mijn gevoel wel spectaculair gelijnd. Ik had als doel 10 kg eraf per half
  augustus dus ik heb nog wel wat speling maar zoals ik het nu zie wordt
  dat in dit tempo alleen maar turbo 1 voor 5-7 dagen, Turbo 2 5-7 enz.
  dat lijkt me niet echt gezond. Ik stop is krijg bezoek.

  • Hallo Barbara 1.6 kg is best goed hoor. Hoelang ben je bezig? Je zeg dat je al wel slanker voelt nou dat is toch goed. Wij zijn maar gefocust op de kilo’s maar dat zegt niet alles. Al geeft de schaal maar weinig aan daarom kan je best wel verder slanker geworden zijn.
   Dat gevoel heb ik ook wel. Niet meer zo opgeblazen en mijn zwembandje slinkt en DAT geeft ie niet aan op de weegschaal. Dus eigenlijk moet je ook meten en niet alleen op die kilo’s letten.
   Gewoon doorgaan en het komt helemaal goed.

 25. Hallo allemaal,

  Het recept van de koekjes heb ik ergens gezien…maar waar. Er is ook zoveel te lezen… Als ik het zie, meld ik het.

  Ik wil eigenlijk ook tot de vakantie turbo-en. Lijkt me heel raar om over te stappen op alfadagen. Moet me er ook goed op voorbereiden. Net als bij de start van de turbo fase, zal ik in het begin ook weer tegen vragen aanlopen van hoe het nu precies zit. Lang leven dit forum. Het valt me wel op dat bijna al de starters, zoekende zijn. Ook wel logisch, in plan staat dat je eigenlijk geen olie etc mag gebruiken maar om vlees o.i.d. te bakken mag je kokos- of olijfolie (beetje) gebruiken.

  Ju: aan jou schema te zien lopen we bijna gelijk op. Grappig. Ik zal me de komende dagen ook eens gaan verdiepen in de fase na de turbo (het mdp).
  Enne…ja, tips en trucs in deze overgang zijn welkom.

  Ha ha, ben allang blij dat we niet naar een of ander “all inclusive ressort” gaan. Dan zijn de verleidingen wel erg groot…Hoewel, het lijkt me wel een goede test om te zien of het tussen de oren al goed zit. Ik ben heus gemotiveerd maar weet niet of ik mezelf daar nu al in kan vertrouwen!

  Succes weer allemaal!!!
  Groetjes, Corine

  • Olla! Ik had een recept voor kaneelkoekjes en cocosmacronen een tijdje geleden gepost, wellicht bedoel je deze:

   Kaneelkoekjes

   Benodigheden: 25 gr. Roomboter,1 ei,vanille essence,50gr. amandelmeel,2 gr kaneel(2 kleine theelepels),2 gr. Wijnsteenpoeder(2kleine theelepels), beetje zoetsof.

   Bereidingswijze:

   Maak de boter een beetje zacht in de magnetron, Doe de zachte boter, zoetstof,ei, en essence in een kom en klop het tot een glad mengsel. Voeg amandelmeel, kaneel, en wijnstenpoeder toe en klop het allemaal door elkaar.

   Je kan het nu direct verwerken, door het met twee eetlepel 10 hoopjes te maken op de bakplaat met bakpapier of siliconenmatje. Maak de hoopjes plat met de bolle kant van de lepel.

   Of je kan het beslag twee uurtjes laten staan en er balletjes van 2cm van draaien en deze op de bakplaat plat drukken tot ongeveer een 1/2 cm dik.

   10 min bakken in een voorverwarmde oven op 180gr.

   Ik heb hier 2 eetl. Stevia gebruikt en 25g kokosolie (ipv roomboter). Zijn echt goed gelukt en superlekker!

   Kokosmacronen

   Nodig:
   95g gedroogde geraspte kokos
   20g bloem
   snufje zout
   85ml kokosmelk (light is prima)
   1 el honing
   1/2 tl vanille-extract

   Hoe maak je het:
   1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bedek bakplaat met bakpapier
   2. Meng de kokos, bloem en zout.
   3. Roer er de kokosmelk, honing en vanille-extract goed door.
   4. Zet 10-15 minuten weg in de koelkast.
   5. Vorm koekjes van het deeg, dit gaat het beste door wat ‘deeg’ te pakken en dit samen te knijpen met je hand en dan plat te duwen tot een soort van koekje.
   6. Bak 10-15 minuten, totdat ze mooi goudbruin zijn en laat ze afkoelen.

   Geeft ongeveer 15 mini-macronen

   Bij deze heb ik amandelmeel ipv bloem gebruikt, 2 eetl. Stevia ipv honing en er een ei doorheen gedaan (anders was het ‘deeg’ echt te kruimelig). Ze ruiken en smaken heerlijk :)

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in