Het mentale dieet plan of kortweg MDP is ook bekend onder de naam ‘Weg Met Die Kilo’s Dieet’. Via de website ontvang je uitleg over de werking van het Mentaal Dieet Plan. Vervolgens heb je de mogelijkheid om om je naam en e-mail adres achter te laten.

Van Katja Callens ontvang je vervolgens het volgende mailtje:

Een ding is zeker : Het Mentale Dieet Plan en Het Turbo Actie Plan WERKT ALTIJD omdat ik ervoor zorg dat jij MENTAAL aanvaardt en begrijpt WAT je dient te doen, zodat het als VANZELFSPREKEND aanvoelt, Met . ZONDER dat je het gevoel hebt dat je iets NIET MAG, of zonder dat je het IDEE hebt dat je jezelf iets moet ontzeggen.heerlijke recepten

HIERIN SCHUILT HET SUCCES ACHTER HET MDP.

Vragen en Ervaringen

Er zijn inmiddels veel ervaringen met het MDP programma van Katja Callens en haar Team. Heb jij ervaring met het Mentale Dieet plan, of heb je vragen? Plaats dan een reactie op op het MDP blog. Er staan meer dan 2700 ervaringen van andere bezoekers. Een van onze bezoekers heeft een uitgebreid verslag geschreven over zijn ervaring met het Mentale dieet Plan. Op het MDP Forum kun je nog meer meer ervaringen en recepten vinden.

Download Heerlijke Recepten

Wil je serieus afvallen met lekkere en eenvoudige recepten? Heb je behoefte aan een goed onderbouwd programma waarmee je definitief afscheid neemt van overgewicht? Lees dan de review over Het Afslank Receptenplan van Judith Vermeer.

het recepten afslankplan

Klanten beoordelen Het Recepten Afslankplan gemiddeld met een 9.4

Wat kun je verwachten van het MDP Programma?

Wat kun je verwachten van het totale pakket? Om te beginnen duidelijke en uitgebreide informatie over de werking van het Mentale Dieet Plan. De achterliggende gedachte van het MDP is is om je metabolisme
(stofwisseling) te verrassen, hierdoor zal je meer calorieën verbranden in rust. Het dieet geeft simpele, maar zeer effectieve tips waardoor je ervoor zorgt dat je een verzadigd gevoel krijgt en automatisch niet te veel eet. Daarnaast ontvang je bij Het Mentale Dieetplan vier maanden lang persoonlijke coaching en mentale ondersteuning per mail van Katja Callens, dit is bij de prijs inbegrepen. Je kunt het Mentale Dieet Plan eenvoudig downloaden. Naast duidelijke instructies kun je het MDP receptenboek bestellen.

Afvallen onder begeleiding met de MDP Webclinic50-heerlijke-recepten

Wil je afvallen onder begeleiding? kies dan voor het 8 weken VIDEO & LIVE Coaching Programma. Tijdens dit unieke programma ontvang je Live Coaching sessies bij een gecertificeerde coach. Aanmelden voor online coaching kan via de coaching website.

Mentale Dieet Plan Recepten

Speciaal voor het MDP programma heeft Katja een receptenboek samengesteld met 202 verantwoorde maar vooral lekkere recepten. mJe kunt dit receptenboek eenvoudig downloaden. Om een indruk te krijgen van het Mentale Dieet Plan staan er een aantal MDP proof’ recepten voor je klaar.

Je kunt er ook voor kiezen om gratis de introductieversie van het MDP Receptenboek te downloaden.

Alfa, Beta en Gamma

Hoe werkt het Mentale Dieet Plan? Deze vraag krijg ik regelmatig te horen. Door de Alfa, Beta en Gamma dagen lijkt het wellicht verwarrend maar in de praktijk is het heel eenvoudig, en effectief. In dit artikel zal ik je in het kort uitleggen hoe het Mentale Dieet Plan in zijn werk gaat.mdpboek

Er zijn drie afzonderlijke dieetdagen die je moet naleven om het beste resultaat te bereiken. Dit zijn de Alfa, Beta en Gamma dagen. Afhankelijk van de dag mag je producten eten uit verschillende groepen.

Deze groepen worden in detail uitgelegd in Het Mentale Dieet Plan.

Je gaat je lichaam met dit dieet een beetje voor de gek houden zodat je metabolisme optimaal gaat beginnen werken.

Katja verwijst hiernaar met de “TURBO Calorie-klik”. Eenmaal je lichaam deze klik gemaakt heeft begint het automatisch sneller vet te verbanden en draait je metabolisme op volle toeren.

Het voordeel van Het Mentale Dieet Plan is dat alle voedingssoorten aan bod komen, hetgeen ook gezond is en noodzakelijk voor een goed functionerend metabolisme.

Het Mentale Dieet Plan Dagboek van Simone

Om een goede indruk te krijgen van de indeling van het Mentale Dieet Plan heeft Simone een dagboek bijgehouden. In dit dagboek staat een weekmenu dat een goede indruk geeft van wat je wanneer mag eten. Verderop in dit artikel kun je het dagboek van Simone lezen.

Alfa, Beta en Gamma Dagen

Er zijn drie afzonderlijke dieetdagen die je moet naleven om het beste resultaat te bereiken. Dit zijn de Alfa, Beta en Gamma dagen. Afhankelijk van de dag mag je producten eten uit verschillende groepen.

abgamma

Deze groepen worden in detail uitgelegd in Het Mentale Dieet Plan.

klik hier voor meer informatie of bestel Het Mentale Dieet Plan

Hetgeen je eigenlijk gaat doen is je lichaam een beetje voor de gek houden zodat je metabolisme optimaal gaat beginnen werken.

Katja verwijst hiernaar met de “TURBO Calorie-klik”. Eenmaal je lichaam deze klik gemaakt heeft begint het automatisch sneller vet te verbanden en draait je metabolisme op volle toeren.

Het voordeel van Het Mentale Dieet Plan is dat alle voedingssoorten aan bod komen, hetgeen ook gezond is en noodzakelijk voor een goed functionerend metabolisme.

Welke producten mag ik eten?

De onderstaande lijstjes zijn een kleine selectie en geven een indruk van deze producten. Het is door de juiste combinaties en een bepaalde volgorde te hanteren dat je lichaam meer vet gaat beginnen verbranden. Dit lijkt ingewikkeld maar is het echter niet.

Let op, dit is slechts een indicatie. De volledige lijsten krijg je gratis bij het boek van Mentale Dieet Plan van Katja.

Aanbevolen Producten

 •     Vlees
 •     Vis
 •     Eieren
 •     Zuivel
 •     Noten

Dik makende koolhydraatrijke producten worden juist afgeraden. Vooral de snelle koolhydraten moeten het ontgelden.

Afgeraden Producten

 •     Wit brood
 •     Suiker
 •     Bloem
 •     Siroop
 •     Frisdrank
 •     Maïs
 •     Aardappels
 •     Cornflakes
 •     Rijst
 •     Gebak
 •     Pizza
 •     Honing
 •     Vruchtensappen

Door de Alfa, Beta en Gamma dagen lijkt het wellicht verwarrend maar in de praktijk is het heel eenvoudig, en effectief.

Mentale Dieet Plan Tips

Door het volgen van dit voedingsschema blijft je stofwisseling alert en wordt je lichaammdp-turboactiegestimuleerd om calorieën te verbranden. Naast dit voedingsschema zijn er verschillende tips om het afvallen te bevorderen die uiteenlopen van eenvoudige tips als ‘veel water drinken’ tot mentale oefeningen. In totaal zijn er 7 basis tips om vet te verbranden.

Mentaal Turbo Plan

Naast het Mentale Dieet Plan is er een Turbo Plan. De opzet hiervan is om sneller resultaat te behalen. Hiervoor moet je echter wel striktere regels toepassen zoals:

 1.     Binnen een uur na het het wakker worden ontbijten
 2.     Minimaal vijf kleine maaltijden per dag nuttigen
 3.     Vijf flesjes water van 0,5 liter drinken per dag

Door het Turbo Plan komt je lichaam in een versnelling, of zoals Katja het zegt ‘overdrive’ waardoor je sneller vet gaat verbranden

Het voordeel van het Turbo Plan is dat je na een periode van turbo en bèta, een periode het Mentale Dieet Plan zelf volgt. Dit houdt in dat je de gamma (proteïne), bèta (proteïne + groenten) en alfa dagen (proteïne + groenten + fruit + zetmeel ) afwisselt. Daardoor heb ik brood niet gemist. Bij andere koolhydraat beperkte diëten mistte ik na verloop van tijd een simpel broodje kaas. Dat heb ik nu niet gehad, waardoor het vrij makkelijk vol te houden is. Bovendien beslis je zelf of je de turbofase wilt volgen, als je meer dan 20 kilo af wilt vallen. En dat is dan ook gelijk een nadeel van dit plan. Je beslist min of meer zelf hoeveel turbo dagen je doet en hoeveel bèta dagen je daarna doet. Daardoor is er veel onduidelijkheid.

Tot zover een kleine inkijk in het programma. Voor de volledige uitleg kun je starten met Het Mentale Dieet Plan.

Het Mentale Dieet Plan Dagboek van Simone

Van Simone ontvingen we de het onderstaande dagboek met haar persoonlijke ervaring met Het Mentale Dieet Plan. 

Nadat ik vorig jaar van een specialist te horen kreeg dat mijn knie binnen 2 jaar ongeveer 35% slijtage vertoond, kreeg ik te horen dat ik echt af moest vallen. Ik ben niet aangekomen door overmatig veel, lekker of ongezond te eten. Ik ben aangekomen door plotseling niet meer te kunnen sporten in combinatie met medicijnen en een =ondertussen= vertraagde schildklier. Hoe de kilo’s er ook aan zijn gekomen, ze moeten er weer af! Daarom ben ik eerst maar eens begonnen met de helft te eten van wat ik gewend was. Dat ging prima en ik viel 15 kilo af. Tot de winter begon.

Een stamppot van 1,5 aardappel en een beetje groenten is niets, dat vult niet. Dus ging ik weer meer eten. In het voorjaar was ik weer bijna 8 kilo aangekomen en ik had geen idee meer hoeveel ik wel of niet moest eten om af te vallen. Ik moest opzoek naar iets anders, want weer de helft eten dat ging niet, ik wist niet meer hoe groot mijn portie dan moest zijn. Ik was de grip op mijn eten kwijt. Ik at niet veel, dus misschien was het wel zelfs te weinig? Of at ik toch nog iets te veel en moest het juist minder? Ik wist het niet meer. En toen kwam ik het Mentale Dieet Plan tegen.

Ik las op het mentale dieet plan forum de succes verhalen en dacht: dit wil ik ook! Dit kan ik ook! Dit ga ik doen! Ik kocht het plan en heb als eerste maar eens van alles uitgeprint. Toen ben ik eerst alles gaan lezen. Ik moest een “moodboard” maken, dus zocht ik plaatjes van kleding die ik wilde dragen en plakte die op. Samen met heel veel tevreden gezichten, slanke lijven en lachende gezichten. Zo wilde ik me ook voelen: tevreden, slank, blij.

Op mijn kalender heb ik 2 datums omcirkeld: mijn begin dag en mijn eind dag. Ik zou 11 dagen “Turbo” doen en na die 11 dagen zou ik mezelf wegen. Turbodagen ( of gamma dagen) zijn dagen waarop je alleen proteine eet, dus maakte ik een boodschappenlijstje waar alleen vleeswaren, eieren, kipfilet, garnalen en vis op stonden. Mijn koelkast vulde zich met alles wat ik mocht eten. De rest van mijn gezin zou naast de proteine gewoon aardappel en groenten eten. Na deze 11 turbo dagen, mocht ik een korte periode de proteine aanvullen met groenten (beta dagen).

Je ontvangt het Mentale Dieet Plan binnen enkele minuten gratis per email.

Het Mentale Dieet Plan Varianten

Het Mentale Dieet Plan is een modern afslankprogramma. Klik op de onderstaande links voor meer informatie of om de verschillende MDP pakketten te downloaden.

Week Schema Mentale Dieet Plan

Voor mezelf had ik tot aan de zomervakantie een schema gemaakt.

En zo ben ik 11 dagen door gegaan. Ik wisselde ei, vis, kip, rundvlees en nootjes zoveel mogelijk af.

Elke dag voor mijn ontbijtje, liep ik een half uur. Flesje water mee voor onderweg.

Na 11 dagen ging ik wegen: 4,5 kilo er af!!

Ik ben nu een paar maanden verder en ik ben ondertussen 20 kilo in totaal afgevallen, waarvan een groot deel door het Mentale Dieet Plan.

Ik heb geen honger gehad, wel trek. En wat ik ook heb gemerkt is dat er tussen mijn oren werkelijk iets veranderd is! Mentaal dus. Mijn motto sinds ik met het Mentale Dieet Plan ben begonnen:

=Als je doet wat je deed, krijg je wat je had=

Wat ik had (ontevreden over mezelf, mijn gewicht, mijn lijf) wilde ik niet meer. Dus moest ik veranderen wat ik deed (onverschillig met eten en mijn lijf omgaan)

Mijn doel is 45 kilo in totaal afvallen en dat doel ga ik halen, dat weet ik zeker. En omdat ik het zeker weet, ga ik mijn doel halen!

Het Mentale Dieet Plan uitgelegd door Katja zelf

Sanne van Vetvrij.com vroeg me onlangs : “ Katja, zou je naar aanleiding van het eindejaar en het begin van het nieuwe jaar, niet eens een artikel kunnen schrijven waarin je bondig uitlegt hoe het Mentale Dieet Plan nu eigenlijk werkt?”

Na wat heen en weer geklets, ( daar zijn wij dames goed in hé ;-) werd het me duidelijk dat een aantal lezers van Vetvrij inderdaad niet helemaal begrijpen wat nu in godsnaam een ‘Mentaal’ Dieet Plan is. Ik denk zelfs dat een aantal MDP’ers ook niet 100% begrijpen wat de drie kernpunten van Het Mentale Dieet Plan zijn.

Vandaar dat ik Sanne’s idee ook geweldig vond en ik dus weer even snel in mijn pen ( toetsenbord) gekropen ben…

De Titel : ‘Het MENTALE Dieet Plan’ heb ik destijds gekozen omdat het bondig het complete coaching programma van het MDP omvat. Er is een uiterst belangrijk MENTAAL gedeelte, er is het TURBO DIEET gedeelte, en er is het MDP PLAN.

Ik leg je het volgende uit

 • Turbo Dieet
 • GABBABA-plan
 • Het Mentale Aspect
 • Waarom?

Turbo Dieet

En ik zal beginnen met het TURBO DIEET, en ik bewaar het belangrijkste gedeelte voor je als laatste.

Zoals beschreven op onze informatiepagina, is het TURBO DIEET een radicaal plan voor radicale resultaten. Simpel en krachtig. Iedereen die dit plan strikt volgt zal enorm verbaasd zijn wanneer hij of zij 14 dagen later op de weegschaal gaat staan.

Ik dien hier zelfs geen publiciteit voor te maken want…behaalde resultaten tussen de 5kg en 17kg op 14 dagen of minder, zo vind je duizenden getuigenissen op het internet op tal van websites, blogs en fora.

LET OP : het is dus een heel strikt TURBO DIEET dat je echt 100% correct dient te volgen om vervolgens NOOIT nog in je leven te doen. Ik zeg immers op onze website ook : “ Ik wil dat het TURBO DIEET je allerlaatste dieet wordt.” en dat meen ik ook want ik ben enorm gekant tegen diëten omdat het simpelweg niet werkt op de lange termijn en een klassiek dieet zal steeds voor JoJO effect zorgen!

Dus Het Turbo DIEET is één van de drie kernpunten, nl. het is een strict DIEET.

Dit brengt me dan bij het tweede kernpunt, het MDP PLAN.

Het MDP Plan, is het plan dat ervoor gaat zorgen dat je metabolisme ( eventueel na het TURBO DIEET) of na een ander soort dieet, zich terug gaat stabiliseren. Het metabolisme is bij de meeste mensen die reeds een aantal diëten gevolgt hebben, namelijk helemaal verstoord geraakt en het is net je metabolisme dat ervoor gaat zorgen dat je op een constante en normale manier gaat vet verbranden, op voorwaarde dat dit optimaal functioneert.

En dit is precies wat het MDP Plan gaat doen met je metabolisme. Het gaat rust brengen in je metabolisme en ervoor zorgen dat “je motortje’ terug met een optimaal ‘ toerental’ gaat draaien.

GABBABA-plan

Dit bereiken we door je gedurende een aantal weken te laten eten volgens een bepaald PLAN, het befaamde GABBABA-plan dat je her en der op een website op blog uitgelegd vindt ( trouwens meestal helemaal verkeerd als zou het Mentale Dieet Plan een koolhydraat-arm of proteïne rijk dieet zijn, maar dit even terzijde.)

Door gedurende een aantal weken ( het precieze aantal weken hangt af van hoeveel kilo je afgeslankt bent door je vorige diëten of het TURBO DIEET) te gaan plannen wanneer je koolhydraten en proteïnen gaat eten en combineren, kan je metabolisme eindelijk terugkeren naar een situatie waarin het optimaal functioneert. Net als zou je terug een soort ‘ oer-persoon ‘ worden waarin de natuur en je natuurlijke routine bepaalt welke voedselsoorten in welke volgorde in je lichaam komen.

Vaak vergeten we dat wij mensen nog steeds gewoon een ‘natuurproduct’ zijn en dat de functionaliteit van ons lichaam weinig of niets veranderd is in vergelijking met duizenden jaren geleden, lang voor de landbouw geïndustrialiseerd werd, met alle gekke gevolgen van dien.

Door dit stabilisatieproces gaat je lichaam verder met het laatste overtollige vet te verbranden, al gaat dit veel geleidelijker dan met het TURBO DIEET. Het uiteindelijk doel van het MDP Plan is je terug een metabolisme te geven dat optimaal zijn werk kan doen voor je lichaam.

Het Mentale Aspect

En tot slot het belangrijkste gedeelte; Het MENTALE ASPECT :

Wanneer je dan eindelijk terug je optimale metabolisme hebt, nadat je van je overtollig vet verlost bent, is het belangrijk dat dit vet en die kilo’s er NOOIT meer terug bijkomen hé!

En dit is precies waar de MENTALE COACHING van Het Mentale Dieet Plan voor gaat zorgen, vandaar dat dit het belangrijkste onderdeel van het programma is!

In de boeken zelf staan reeds een aantal zeer eenvoudige doch uiterst krachtige mentale oefeningen die ervoor gaan zorgen dat je in de toekomst automatisch de juiste keuzes en beslissingen gaat nemen wanneer je met voedsel bezig bent of wanneer je trek hebt in iets lekkers.

Zo is er de “ Spiegel-Oefening”, een korte, confronterende oefening, die, wanneer je ze correct en intensief uitvoert, voor zal zorgen dat je de rest van je leven zal aanvoelen wat je zelf echt wil voor je lichaam. Ik raad deelnemers steeds aan deze oefening de eerste dagen en weken een aantal keer te herhalen zodat dit zeer goed in je onderbewustzijn kan doordringen.

Het is immers je onderbewustzijn ( het mentale) dat al je gedragingen en keuzes in je leven bepaalt. Het is je onderbewustzijn dat signalen geeft aan je bewustzijn waardoor mensen vaak denken dat ze ‘bewust’ een keuze maken, terwijl dit hoofdzakelijk onbewust gestuurd wordt.

Een andere zeer belangrijke mentale oefening is de oefening over JE Ideale Gewicht.

Waarom?

Door de jaren heen zijn we met allerlei informatie beladen over wat nu precies het Ideale Gewicht van iemand is, afhankelijk van je lengte, je geslacht, je botten etc. In deze oefening ontdek je wat werkelijk JOUW Ideale Gewicht is waar jij je lekker bijvoelt en waar jij naar wil streven. Voor vele mensen is deze oefening alleen een bijzondere opluchting.

En verder ontvangen de deelnemers dus wekelijks eenvoudige mentale oefeningen die er voor gaan zorgen dat je in de toekomst op een gezondere manier gaat eten en leven. Iedere oefening vergt minder dan 5min. om eventjes in je gedachten te doen maar de mentale kracht zorgt ervoor dat het voor altijd in je onderbewustzijn aanwezig blijft.

Het zijn precies deze kleine, krachtige mentale oefeningen die ervoor gaan zorgen dat je geen last hebt van het befaamde JoJO effect omdat je AUTOMATISCH de juiste dingen gaat doen terwijl je eigenlijk gewoon alles mag eten.

Met Het Mentale Dieet Plan hoef je dus, nadat je door de twee eerste fazes gegaan bent, nooit nog ‘bewust’ te denken aan wat je al dan niet mag eten, hoeveel calorieën je binnen hebt, punten tellen, shakes of poeders te gebruiken of wat dan ook.

Jij zal op een natuurlijke, onbewuste manier de juiste keuzes maken die goed zijn voor jouw lichaam en die perfect aansluiten bij het doel dat jij voor ogen hebt.

En dit is precies wat het Mentale Dieet Plan zo effectief maakt; het voelt niet aan als een dieet omdat je niet het het idee hebt dat je aan het lijnen bent, of dat je wekelijks 3, 4 keer naar de fitness ‘moet’. Je doet gewoon je ding en dit voelt normaal en natuurlijk aan waardoor je eindelijk je ideale gewicht kan behouden, zonder er verder nog bij stil te staan.

Ziezo, dit was dus Het Mentale Dieet Plan in een notendop ;-)

Ervaring met het Mentale Dieet Plan

Er zijn verschillende ervaringen met het MDP programma van Katja Callens en haar Team Ook is het interessant om te kijken wat andere sites zeggen.

Hoewel er vraagtekens gezet kunnen worden bij de grote gewichtsverliezen in korte tijd en of dit wel gezond is (normaal gesproken is 1 kilo per week verantwoord), lijken het grote aantal tevreden klanten en oprechte reacties toch doorslaggevend.

ppreviews

Naar onze mening is het Mentale Dieetplan een echte aanrader voor iedereen die snel af wil vallen, maar ook daarna slank en gezond wil blijven leven.

snelgezondmagazine

Het Mentale Dieet Plan biedt veel info over afvallen op een gezonde manier en heffen veel mythes op over voedsel dat als gezond wordt gezien maar het in werkelijkheid niet is. Daarnaast heeft het een heldere opbouw, met de verschillende mentale oefeningen die de basis vormen van het dieet plan en de vele overzichtsschema’s omtrent voedsel.

ervaringenloket

Heb jij ervaring met het Mentale Dieet plan, of heb je vragen? Laat dan een reactie achter of lees de ervaringen van andere bezoekers.

Voordelen en Nadelen Mentale Dieet Plan

Zoals ieder dieet kent ook het MDP van Katja Callens en haar team voor- en nadelen. We hebben de verschillende e-books onder de loep genomen en een lijst met voor- en nadelen van het MDP programma voor je samengesteld. Na deze lijsten kun je onze conclusie lezen.

Voordelen

Het voordeel van dit plan is dat je na een periode van turbo en bèta, een periode het Mentale Dieet Plan zelf volgt. Dit houdt in dat je de gamma (proteïne), bèta (proteïne + groenten) en alfa dagen (proteïne + groenten + fruit + zetmeel ) afwisselt. Daardoor heb ik brood niet gemist. Bij andere koolhydraat beperkte diëten mistte ik na verloop van tijd een simpel broodje kaas. Dat heb ik nu niet gehad, waardoor het vrij makkelijk vol te houden is. Bovendien beslis je zelf of je de turbofase wilt volgen, als je meer dan 20 kilo af wilt vallen. En dat is dan ook gelijk een nadeel van dit plan. Je beslist min of meer zelf hoeveel turbo dagen je doet en hoeveel bèta dagen je daarna doet. Daardoor is er veel onduidelijkheid.

De voordelen op een rij

mdp2

 • Het is snel online verkrijgbaar
 • Snel en resultaat met Het TURBO DIEET Plan
 • Effectief en blijvend resultaat (mits je de regels volgt)
 • Ook geschikt voor vegetariërs
 • Goed vol te houden en voldoende variatie
 • Eenvoudig te bereiden recepten
 • Desgewenst online begeleiding
 • Geen hongergevoel of Jojo-Effect
 • 5 tot 17kg in 14 dagen (afhankelijk van je startgewicht)
 • Niet goed, geld terug regeling

Nadelen Mentale Dieet Plan

 • Je moet de regels strikt volgen
 • Bevat slechts 50 basisrecepten
 • Zonder webclinic heb je extra discipline nodig
 • Je moet openstaan voor verandering
 • Het turboplan is een aan te raden optie voor een snelle resultaat

Conclusiereview2

Door de jaren heen hebben we het programma van Katja zien uitgroeien van een eenvoudig te volgen basisplan, tot een volwaardig en goed doordacht programma met supplementen zoal het turboplan en receptenboek. Het is aan te raden om het programma samen met iemand te volgen zodat je elkaar kunt stimuleren, dit kan echter ook online via het MDP Forum of MDP Blog. Met de webclinic krijg je extra ondersteuning om je doel te bereiken. Het MDP bevat doelbewust geen strikt te volgen recepten omdat je net gaat leren hoe jezelf op een lekkere en gezonde manier kan koken. Het is een volwaardig en effectief afslankprogramma waarmee het behalen van je streefgewicht absoluut mogelijk is, zonder dat je last zal ondervinden van het JoJO-effect.

Gezonde Groeten,

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
Vorig artikelDe 10 Grootste Irritaties in de Sportschool
Volgend artikelFat Killer XXL Review en Ervaringen

2818 Reacties

 1. Ik ben nu een paar dagen bezig en het bevalt me prima!
  Alleen mijn rosetje mis ik;)
  Ik ontbijt met de godendrank gemixt door mijn magere kwark dan lost de kaneel makkelijker op.
  Tussendoor of plakjes kipfilet of surimi sticks.
  Lunch is doorgaans rosbief gebakken of tartaar
  Tussendoor weer plakjes beleg.
  Diner vaak vis of kip
  “s avonds nog waar ik trek in heb of tonijn of garnalen etc.
  Ik ben echt een vlees en viseter dus dat maakt het wel goed te doen.
  Hoe gaat het bij jullie?

 2. Hoi!

  Ik ben vandaag voor het eerst begonnen.
  Vanmorgen eerst gewandeld en toen gestart met de godendrank en plakjes paardenrookvlees,
  Tussendoor 5 surimistikck. Als lunch twee eitjes, gebakken met kalkoensalami en een plakje 30+ kaas. Net een handje nootjes op, maar blijf me heel slap voelen. Gelukkig hoef ik vandaag niet zoveel te doen, dus houd me een beetje rustig. Ik ben nu bezig met flesje water nr. 4. Er moet bij mij zo’n 35 kilo af, dus heb een lange weg te gaan.

  • Hallo Marissa,
   Doe jij eerst de turbofase? Want ik heb in de turbofase geen kaas of noten (mogen) eten volgens mij. In het “boek” staat duidelijk dat je alleen mag eten wat er in de lijst staat en kaas en noten staan daar niet toch?

   Nog een vraag voor iedereen.
   Mag je op je Beta dagen wel fruit? Of alleen groente en proteïnen? En wanneer eten jullie noten? Alleen op alfa dagen?

   Ik ben nu op dag 13 en 6,5 kg afgevallen dus erg tevreden!!

 3. Beste Simone, ik heb jouw ervaring met het turboplan gelezen. Fijn dat je een weekmenu geplaatst hebt. Daarin schrijf je dat je kipfilet(of ander vlees) broodbeleg eet. Hoe veel neem je daar dan van?

  • mijn ideale gewicht is 60,het liefste 57 kilo,dat zou ik toch echt een keer willen. Ik heb in het verleden Sonja bakker, weight watchers en ega geprobeerd maar ik bleef steeds maar jojoën ,en de wilskracht werd ook steeds minder,waardoor ik ziek ben geweest en 30 kilo was afgevallen,wel de mindere manier van afvallen,maar het voelde wel als een cadeau,wat ik graag zo wil houden,maar hoe? ik weet niet waar het mis loopt,als ik me eenzaam voel op sommige dagen,en de wilskracht om nee te zeggen,dan compenseer ik,want ik vind eten lekker.
   Ik wil door het mentale dieet plan graag geholpen worden,en een blijvende oplossing zou geweldig zijn,maar mijn mening is,dat diëten niet helpen,want dan kom je in een jojo effect,en dat werkt maar voor heel even,en dan stopt het weer,en dan komt het volgende,en ik ben ervan overtuigd dat als je anders denkt ( mentaal) dat dat wel kan werken, Alleen kan ik dat niet alleen.

   jortje
   maar ik wil je nog 1 ding vragen,dit is wel gratis hè,niet dat ik straks moet betalen?want ik heb daarvoor geen geld namelijk,we zitten midden in een fase waar ik zelf ook doorheen moet,en dan moet ik geen schulden maken.

   Groeten Jorin.

 4. Ik wil ook beginnen met de turbo fase. Dus eiwitrijk voedsel. Waarom mag je de godendrank eigenlijk drinken tijdens de gamma dagen? Hier zitten toch juist geen eiwitten in en wel fruitsuikers?

  • Hallo Esther,
   Ik heb het volgende opgezocht in het Mentale Dieet Plan,en dit is een antwoord op je vraag:
   “De combinatie van sinaasappel, citroen en grapefruit zorgen voor een dagelijkse portie gezon- de vitaminen en energie. De grapefruit en de citroen hebben bovendien een ondersteunende werking op je vetverbranding en optimale spijsvertering. De combinatie zorgt bovendien voor een aangename, frisse en lekkere smaak, zeker wanneer je het fruit in de koelkast bewaart voordat je het perst.”
   Ik heb het nu 2 dagen gemaakt, en het smaakt goed. Ga zeker beginnen, want het werkt!!
   Misschien kunnen we elkaar hier wat helpen met ideeën. Heel veel succes met je dieet.
   Groetjes van Carina

  • Het gaat mij niet zozeer om gewicht te verliezen, ik weeg 62 kilo en ben 1.71 lang. Maar ik zit in de overgang en krijg nu een buikje en hoop dat ik met wat eventuele aanpassingen in mijn eetgedrag het buikje kan laten “slinken”.

   Ik heb nog nooit een dieet gevolgd en ik hoop dat mijn verbranding wat sneller gaat.

   Ik ben benieuwd wat ik als reactie c.q. als recept van je mag ontvangen.

   Dank je wel alvast en hartelijke groet,

   Jolien

  • Wat me wel opvalt is, dat het Mentale Dieet Plan zich presenteert als geen dieet, maar dat het wel zo heet en blijk te zijn. De grondslag is bepaald niet nieuw, want in de 80er en 90er jaren was er al het Levenslang Fit plan en Montignac. Dus blijkt dat er ook hier en nu niets werkelijk nieuws onder de zon is. Zoals altijd is het een totaal pakket van bewustwording, verandering, discipline en doorzettingsvermogen.
   Al te anders gaan eten is tot mislukken gedoemd, tenzij het eenvoudig vol te houden is.
   Een hoge concentratie aan eiwitten is op den duur heel slecht voor je nieren bij voorbeeld. Toch wordt dit graag gepropageerd opdat je meer energie verbruikt voor het verteren ervan.

   De aanwijzingen in de mail van vandaag maakt dat ik waardering krijg voor jouw manier > goede tips om stress te vermijden, ook in gedrag het roer omgooien. Pleiten voor meditatie.

   Ik reis nog een poosje met je mee, wens je een fijn weekeinde en stuur
   hartelijke groeten,
   Yvonne

  • Beste Katja, ik had een noodzakelijk vraag, als ik het verwachtte antwoord krijg kan ik misschien snel aan de slag.
   Hier stel ik hem, ik heb vaak gehoord dat mensen die spieroefeningen doen voor een strak lichaam aankomen. Mijn vraag is kun je als een meisje van 15 rond de 74 kilo nog wel gewicht verliezen tijdens het cardio en spieroefeningen doen. mensen die al hun streef gewicht hebben of al licht genoeg zijn komen aan omdat ze spieren aanmaken. Ik viel eerder 26 kilo af ! in 4 maanden. Dit was mijn grootste succes wat ik in mijn leven had gemaakt. van 84 kg viel ik naar 57,5 kilo! alles was zo mooi.. en na een tijdje was ik zo moe dat de eetbuien mij beinvloedde. steeds kwam ik aan en aan.. tot nu ongeveer 73 74 kilo. Ik heb slechte dagen meegemaakt.. doordat ik aankwam en het gevoel had dat alles over was.. al mijn moeite en alles wat ik ervoor had gedaan. Het voelt alsof ik tussen twee muren vast zit en geen uitgang kan vinden.. ik voel me zo krap van binnen alsof ik niet fijn kan ademhalen. Ik had nooit geweten dat eetbuien mij zo konden beinvloeden.. ik wil weer met mijn eigen moeite en hulp zonder iemand anders weer op mijn gewicht.. want ik weet dat ik het kan. Maar mijn motivatie is weg.. ik weet nu eigenlijk dat de enige wat mij naar voren toe duwde mijn eigen motivatie was. Dit was even een stuk over mij zodat U mij beter snapt. Ik wil het dus dit keer anders aanpakken. vroeger zij ik altijd wanneer ik op mijn streef gewicht kom ga ik pas beginnen met spier oefeningen voor mijn buik enzovoort. Zo had ik het steeds in mijn hoofd maar die dag is nog nooit gekomen. Wat ik nu wilde is eigelijk mijn oude eetpatroon weer gebruiken en cardio wat ik daarnaast deed elke dag 1 uur wandelen) en daarnaast willde ik dit keer buikspier oefeningen squats en andere spieroefeningen doen zodat mijn spieren meer energie willen en zodat ik meer calories verbrand.. maar nu ben ik bang dat ik als een meisje van 15 en met een gewicht van 74 ongeveer niet meer naar 57,5 kg kan zakken of 60, want ik hoorde steeds verhalen van mensen die 5 kilo aankwamen door het buikspieren aanmaken maar zij zaten er al goed uit, maar ook zag ik verhalen en mensen die bijvoorbeeld 71 kilo waren en die daarna 65 kilo waren en die spieren hadden aangemaakt en de vet daarvan verdweende en er fit uitzagen. Ik weet het niet meer ik wil er voor gaan mijn oude gewicht terug en als motivatie buikspier oefeningen enzo doen en nog kunnen afvallen ook gewoon op de weegschaal maar als ik na de rand veel vet heb verbrand die ik zelf heb kan ik toch wel bij de 60 ichts komen omdat ik rond de 73 weeg? ik hoop dat ik hier een goede antwoord voor zal krijgen.. want die ene antwoord die heb ik heel hard nodig omdat ik in u vertrouw.. Bedankt voor het lezen het spijt me dat het zo lang duurde maar ik moest dit uiten.. alvast bedankt en een fijne dag ! Groeten Rabia

 5. Hallo Mentale Dieet Plan liefhebbers,
  Ik heb vandaag voor het eerst de Godendrank gemaakt van 1 sinaasappel, 1 grapefruit en 1 citroen. Dit heb ik uitgeperst en opgedronken. Best lekker. Ik heb er géén kaneel door gedaan, dat doe ik straks door mijn kwark De Aloë Vera gel gebruik ik ook niet. Verder nog wat kipblokjes gehad en een paar surimi-sticks.
  Vanmiddag 1 blikje zalm (op water), een gekookt ei, plakjes magere vleeswaren.
  Vanavond weer gebakken kipblokjes (héél weinig olijfolie) en gerookte kipreepjes.
  Ik de loop van de avond nog een portie magere kwark met chiazaad en lijnzaad en kaneel erdoor, en dat was het zo’n beetje wat ik vandaag ga eten.
  En natuurlijk veel drinken: 1 pot kruidenthee, koffie en ca. 3 liter water.
  Ik vind het goed te doen, en ga er zeker mee door.

  Groetjes, Carina

  • Ik ben vandaag begonnen met de Turbo.
   Vanmorgen de godendrank met kaneel gemixt met 100ml m.kwark.
   Tussendoor kipfilet plakjes
   lunch rosbief a la minute 3 ons
   tussendoor 1 ei
   vanavond runderfiletlapjes
   later op de avond nog een blikje tonijn oid

   Op zich is het goed te doen maar de verleiding voor een rosetje zal ik moeilijk vinden.
   Ik moet iets doen!

 6. Hallo,
  Zijn er nog mensen die het Mentale Dieet Plan nog doen? Het is zo stil hier.
  Ik ben nu het Turboplan aan het doen sinds vorige week, en er zijn 2 kilo af nu.
  Het zou leuk zijn als er meerdere mensen mee deden. Kom op!!

  Groetjes van Carina

 7. Hallo, Ik ben met het Mentale dieet plan gestart en ik kan je wel vertellen als ik het vol kan houden moet het volgens mij voor iedereen mogelijk zijn. Heb al zoveel geprobeerd maar val steeds weer in de fout. Met het turbo plan ben ik in 8 dagen ook 4 kilo kwijt gegaan.

  Dit resultaat geeft een enorme stimulans om door te gaan en ik heb totaal geen honger en ook de behoefte aan zoet is verdwenen. Het dieet gaat me heel makkelijk af terwijl ik normaal helemaal geen eiwitten eter ben gaat het nu gewoon.

  In totaal mag er wel 4 kilo af, maar ik zie nu zitten dat het gaat lukken.
  Dus ik vind dit echt een aanrader!

  Succes met afvallen allemaal!

  groet Annemieke

  • Je zegt dat als jij het kan, iedereen het kan, maar ik lust geen vis of weekdieren, eet geen varkensvlees en hou absoluut niet van wild… Qua vlees wat toegestaan is, lust ik eigenlijk alleen de kipfilet en de biefstuk… En daarmee lukt het mij echt niet om turbo te gaan doen. Heb ook vraag aan Katja gesteld wat ik ermee moet, 3 keer zelfs, maar krijg geen antwoord….
   Kun je mij vertellen wat ik 8 dagen lang kan volhouden te eten met max 2 eieren per week?

 8. ik ben 20 kilo afgevallen in 100 dagen met het mentale dieet plan en wheatbelly!!!!! Glutenvry biertje x3 per dag. No problem. Vis, vlees, eieren, noten, peulvruchten, kaas, en veel groenten. Beetje fietsen en klaar is kees. 200 gram per dag!!! Weg bierbuik, oftewel broodbuik. Geen brood, geen pasta, zeer weinig tarwe (want DAT zit echt bijna in ALLES verwerkt, zodat men er ook lekker verslaafd aan blijft) en dus weinig gluten en gliadinen, zeer weinig rijst, weinig aardappels, minder toegevoegde suikers. LAAG G.I. VOEDSEL!!! Voedingcentrum (en andere instanties en clubs) heeft een zwaar dubbele agenda dus NIET naar luisteren, spijtig genoeg. Leest allen het broodbuik boek van William Davis. My hero. Tevens had ik 33 jaar lang last van brandend maagzuur dat- thank God- binnen 24 verdwenen was. Nooit meer teruggekomen! Dankzij alleen stoppen met tarwe, de grootste misdadiger in de geschiedenis vd mensheid. Biggest hoax on this planet, EVER!!! Ik herhaal 100 dagen 20 kilo foetsie. Nooit meer het zuur en ik leef nog lang en gelukkig. 2 ons per dag. Niet stoppen met mn biertje en naar hartelust veel recepten uit William Davis’ boeken proberen. Wow, wat laten we ons massaal neppen. Voedingcentrum: shame on you

 9. Hoi, ik heb gister het MDP en het turbo plan aangeschaft, maar weet met de eerste fase van het turboplan (en de gamma dagen, al mag je dan nog noten eten als tussendoortje) ook geen raad. Eieren zijn een mogelijkheid, maar aan dat maximum van 4 eieren per week zit ik dan zo… Vis en zeedieren krijg ik echt niet weg, en wild vind ik ook echt niet lekker, al helemaal niet zonde sausje. In de eerste turbo fase mag je dan ook nog geen noten of soja of tofu, blijft voor mij eigenlijk alleen kip en biefstuk over wat ik lekker vind… Maar om daar nu 11 dagen op te teren….
  Wie helpt mij met inspiratie en tips? Wil echt graag 25 kilo afvallen….
  Hoe komen jullie die eerste fase door?

  • Het mentale dieet plan werkt prima. Je moet alleen met een aantal dingen rekening houden. Maar dit geldt voor ieder dieet. Vergeet diëten waarbij het uitgangspunt is dat je heel veel van de ene voedingsstof of heel weinig van de andere voedingsstof binnenkrijgt. Die veroorzaken op de lange duur namelijk tekorten of overschotten die zo ernstig zijn dat ze je gezondheid aantasten. Bovendien kan je hormoonhuishouden er jaren van van slag zijn, waardoor je bijvoorbeeld pas veel later je verzadigingspunt bereikt.

   Alle voedingsstoffen, zowel koolhydraten als eiwitten en zelfs vetten heb je nodig om gezond te blijven. Maar wel in de juiste balans. Bovendien zijn er van elke voedingsstof gezonde en ongezonde varianten: suiker en witbrood zijn voorbeelden van slechte en volkorenbrood en groenten/fruit voorbeelden van goede koolhydraten. Je moet ervoor zorgen dat je geen of niet veel van de slechte varianten binnenkrijgt, en veel (in elk geval voldoende) van de goede.

   Wat is dan de methode die wél werkt? Heel simpel: ervoor zorgen dat je elke dag meer calorieën verbrandt dan dat je via eten en drinken binnenkrijgt. Zorg ervoor dat je de calorieën die je binnenkrijgt uit de goede varianten van voedingsmiddelen komen, dus niet uit suiker en verzadigd vet, maar uit volkorenproducten, groente en fruit en onverzadigd vet.

   Dus van je kont afkomen en bewegen. Gestaag en langdurig bewegen werkt veel beter dan heel even intensief bewegen. dus liever een halfuur op een sukkeldraf dan een sprintje, liever dagelijks op de fiets die 5 km naar je werk dan 1 uurtje per week de longen uit je lijf persen in een spinningklasje.

   Schrap tegelijkertijd alle tussendoortjes van je menu, zorg ervoor dat je minstens 2 keer per dag fruit eet (geen sap en geen fruit uit blik of pot) en minstens 200 gram groente (vers, diepvries of pot/blik maakt niet uit, maar wissel wel af!), kies voor magere bereidingswijzen als grillen of roosteren (in de oven), en drink geen alcohol en suikerhoudende dranken tot je je ideale gewicht hebt bereikt.

   Als je alleen maar op gewicht hoeft te blijven, hoef je er alleen maar voor te zorgen dat je niet méér calorieën binnenkrijgt dan je verbrandt. Je kunt dan, als je veel blijft bewegen dus wat vaker lekker snoepen of snacken, of je beweegt wat minder, maar moet dan goed op je eten blijven letten.

   Op deze manier gaat afvallen misschien niet zo snel, maar blijf je er kerngezond bij (je zult ook merken dat je minder vaak ziek bent en meer energie hebt!) én komen de kilo’s ook niet meer terug.

  • Beste, ik zou graag 70 kilo wegen. Heb 1 maal proteinedieet gevolgd. Veel te eenzijdig. Grootste struikelblok is de stressfactor waardoor ik naar alles grijpen wat er in huis is. Nu wil ik graag beginnen met het mentale dieet plan

 10. ik ben er net me begonnen en het gaat goed, al vliegen de kilo’s er niet direct vanaf, maar dat zal per persoon verschillend zijn. IK houd het nu al 2 weken vol. en ben bezig met de turbo fase. BBQ is makkelijk te overleven, ik dah deze week een BBq, zat in de turbofase dat ik ook groenten mag, dus lekker sla en kokmkommers en andere groentes gegeten die er waren en ook kipfilet en rundertartaar gegeten en at echt vol. geen saus of brood et genomen, maar wel lekker mee gegeten.

 11. Hallo iedereen!

  Ik ben heel wat informatie aan het opzoeken over dit dieet en denk er ook aan om er mee te beginnen.
  Alleen is er heel wat onduidelijkheid voor mij.

  Wat met dagen dat je bv. naar een BBQ moet?

  Wat met later? Moet je dit je hele leven volhouden? Je kan toch je hele leven geen friet, chocolade,… laten? Wat als je dat eens eet?

  En heeft er iemand ervaring met het gewichtsbehoud? Blijkbaar geen JoJo-effect, maar klopt dit ook?

  Groetjes,

  Astrid

  • Hoi Astrid, ik lees je bericht over het mdp? Hoe is het jou bevallen en heeft het jojo effect toch weer plaatsgevonden?

 12. Ik volg nu 2 maanden het mdp ( niet de turbo) en ben nu 7 kilo kwijt..heel tevreden dus maar graag zou ik meer gamma recepten willen. Zowel tusssendortjes als diner want kan niet TIG eieren eten en stuk vlees vult niet voldoende…wie helpt mij?

 13. ik denk dat het minder effect op je resultaat heeft dan je denkt.
  als je nu verder gaat zal het denk ik echt geen resultaat erop hebben maar wel als je nu denkt \: ach nu is het toch verpest ik kan weer eten wat ik wil. dan heeft het pas echt een negatief effect. dus gewoon weer ermee doorgaan waar je mee bezig was en jezelf vergeven dat je een uitglijder heb gemaakt. goh je bent ook nog een mens hoor! we zijn niet perfect. zolang je maar bewust bent wat je doet.
  kop op je kan het hoor.

  gr patricia

  • Op het mentale dieet plan forum volg ik een dagboekje. Ik wil dit dagboekje ook graag met jullie delen:

   Mentale Dieet Plan dagboekje van maya.

   Avond Maandag gewogen startgewicht:79kg

   Dinsdag

   Ochtend gewicht:79,2kg
   Ochtend BMI: 29,8
   Afgevallen in de nacht:+200 gram
   Avond gewicht:78,4 kg
   Avond BMI:29,51
   Afgevallen overdag:-800 gram
   Totaal vandaag afgevallen:-600 gram

   Ontbijt/Lunch/Tussendoor:onbeperkt Terriyaki kip (te eenzijdig)
   Avondeten: Gewokte garnalen met knoflook (16 stuks)
   Drinken: kruidenthee hele dag door Brandnetel, Paardebloem, Kaneel, Goudsbloem en water

   Ervaring

   Eerste dag is niet goed bevallen. Eind van de dag barstende koppijn en alleen kip eten is te eenzijdig. Opgelost door paracetamol nemen en iets anders dan kip eten. Vandaar garnalen als avondeten gegeten.

   Woensdag

   Ochtend gewicht:78,1kg
   Ochtend BMI:29,4
   Afgevallen in de nacht:-300 gram
   Avond gewicht: 77,9kg
   Avond BMI:29,32
   Afgevallen overdag:-200 gram
   Totaal vandaag afgevallen:-500 gram

   Ontbijt: 1 Gekookt ei
   Lunch/Tussendoor:1 gekookt ei en onbeperkt Gerookte achterham, mosselen in zuur
   Avondeten:onbeperkt Terriyaki kip
   Drinken: kruidenthee hele dag door Brandnetel, Paardebloem, Kaneel, Goudsbloem en water

   Bijzonderheden: ’s avonds fitness 1 uur (cardio: fietsen, crosstrainer, roeimachine en crunch benen)

   Ervaring

   Voel me blij en verrast dat er zoveel in een korte tijd is afgevallen. Wel opgevallen dat het meeste verlies in gewicht vocht is. Oplossing is meer water gedronken dan gebruikelijk (4liter) en ook geen hoofdpijn gehad.

   Donderdag

   Ochtend gewicht:77,2kg
   Ochtend BMI:29,06
   Afgevallen in de nacht:-700 gram
   Avond gewicht:76,7kg
   Avond BMI:28,87
   Afgevallen overdag:-500 gram
   Totaal vandaag afgevallen:-1200 gram

   Ontbijt:1 beker magere melk en stukjes Terriyaki kip (5 stukjes)
   Lunch/Tussendoor:300ml yoghurt met Aloe Vera gemixt, onbeperkt stukjes verse haring
   Avondeten:gerookte makreel
   Drinken: kruidenthee hele dag door Brandnetel, Paardebloem, Kaneel, Goudsbloem en water

   Ervaring

   oel me heel fit heb hele gebouw wel 3 keer rondgelopen inclusief alle trappen.
   Buiten half uur gewandeld.
   Ik was heel bang dat ik aangekomen was, omdat ik meer dan toegestane portie zuivel op had.

   Volgens Turboplan mag je max.1 portie magere melk of magere yoghurt. Vandaag totaal 4 porties gehad.

   Viel wel mee toch wat afgevallen.

   Ik hoop dat dit jullie een idee geeft hoe het verloopt.

   Ik blijf erbij: doen dames niet later maar nu meteen mijn steun hebben jullie!!!
   Voor meer ervaringen kun je het officiele mdp forum bezoeken.

   Groetjes,

   Maya

  • Hallo, mijn ideale gewicht is 65 kilo en ik wil dit graag bereiken door te starten met het mentale dieet plan. Is het aan te raden om het turboplan toe te voegen? Eerder heb ik het geprobeerd met de kettlebell van Jesse maar hierdoor ging ik alleen maar spieren opbouwen en werd ik zwaarder. Het gaat steeds mis omdat ik geen tijd vrij kan maken (drukke baan) en uit frustratie slecht, ongezond en onregelmatig eet. Ik wil graag begeleiding om een blijvende oplossing te vinden. Is het mentale dieet plan hiervoor geschikt?

   Patricia

  • kan ik het turbo plan ook afzonderlijk volgen, dus los van het mentale dieet. Of moet het altijd in combinatie?

   Sabine

 14. Ik voel me indd stom.
  Zou het invloed hebben op mijn gewicht ? Of ben ik naïef om daaraan te twijfelen?
  Groetjes renee

 15. Hoi Allemaal,

  ik baal als een stekker.. ik heb zojuist stiekem friet gegeten.
  Ik kon het niet weerstaan en heb me helemaal laten gaan, gruwelijk dom natuurlijk en achteraf heel veel spijt. Wat doen jullie als jullie op momenten als deze?
  Ik voel me nu ontzettend k*t en ik hoop niet dat dit het afvallen ernstig beïnvloed?

  Groetjes Renee

  • Je had er zin in….nu is die zin verdwenen en kun je vol goede moed verder.het is niet erg als je een keer een uitschieter hebt…zolang je dit niet iedere week doet
   Ik heb dat ook zo nu en dan, ik mis zo nu en dan een wijntje. Ik neem ieder weekend een glas en mis het dan verder niet meer. Moet geen obsessie worden maar leuk blijven en daar hoort zo nu en dan een foutje bij…

   Succes,gr Kitty

 16. hoi Renee,

  ja cashewnoten en walnoten en pecannoten.
  ze hebben van die grote zakken bij de lidl. die koop ik dan en gooi ze allemaal in een pot.
  dan schud ik ze even en neem af en toe een handje. ik neem niet meer dan 1 handje per dag. ik mis toch iets. ook al staat het niet in het turboplan. af en toe voel ik me slapjes en na zon handje knap ik toch op.
  en het heeft bij mij geen invloed op mijn afvallen.

  gr patricia

 17. Ik ben nog een vraagje vergeten. Mag je op een gamma-dag met kruiden aan de slag? Mag ik bvb. tijm, laurier, peterselie, basilicum, rozemarijn, enz. gebruiken? Of wordt dit ook bij groenten gerekend?

 18. Hallo,

  Ik begin morgen met het MPD, maar enkele dingetjes zijn me niet geheeld duidelijk.

  Er staat dat je op een gamma-dag enkel proteïnen mag eten en geen zuivel, maar in een recept voor een gamma-dag vind ik wel melk (om een omelet te maken). Mag zuivel dan wel? En hoe zit het dan met kaas en yoghurt? Mogen die dan wel of niet op gamma-dagen?

  In het turboplan zie ik elke dag ontbijtbroodjes terugkomen. Wat zijn dat eigenlijk? Ik vermoed dat het geen gewone broodjes zijn, want anders heb je meteen koolhydraten binnen en da’s niet de bedoeling.

  Ik vind ook weinig gamma-recepten, en heb hier weinig inspiratie voor. Ik heb de 20 heerlijke recepten gedownload, maar de meeste zijn voor alfa- en beta-dagen. Ik vind het moeilijk om het eten op een gamma-dag aantrekkelijk te maken. Ik zit niet graag zo maar met een droge biefstuk voor mijn neus (om het extreem voor te stellen). ;-)

  Deze vragen zijn misschien al eerder gesteld, sorry hoor.

  • Normaal gezien krijg je bij het MDP pakket die je download een 8 weken maaltijdschema. Daar kun je een klein beetje op terugvallen. Je mag yoghurt en kaas eten en ook melk gebruiken maar enkel 1 portie per dag. Liefst de yoghurt 0% vet.
   Je vindt in de winkel ook kazen met een laag vetgehalte. Misschien eens je licht opsteken bij een kaasboer. En voor de melk moet je magere melk gebruiken. huttenkase en jong belegen gebruik ik het meest.
   Je hebt inderdaad zonder het 202 receptenboek niet veel opties ( en zeker niet als je beginner bent)
   Voor gamma dagen kun je toch alleen maar vlees, vis, gevogelte en zeevruchten eten dus kun je misschien ook op internet enkele recepten vinden die vetarm en koolhydraatarm zijn.
   Ik bak mijn vlees, vis, eieren en gevogelte in de oven zonder vet en olie. Alleen voor de zeevruchten gebruik ik een heel klein beetje olijfolie.
   voor vetvrije en koolydraatarme sausen kan ik je ook niet helpen.

 19. Hallo allemaal,

  Helaas heb ik nog geen antwoord op wat een ontbijtbroodje is gekregen van iemand. Misschien komt het nog. In middels ben ik na een 1,5 week 4,4 kg afgevallen en is zeer prettig. Merk nu al verschil in mijn kleding. Toch heb ook ik een stemmetje die mij negatief influistert dat de overige 6 die ik nog graag af wil vallen niet zo makkelijk gaan…. Maar ik hou vol ! Ik wil het eraf hebben PUNT. Alles gaat mij zeer gemakkelijk af, soms lastig om als je onderweg bent aan je 5x eetmomentjes te houden. Omdat als je in de stad loopt niet zo makkelijk even wat te snacken kan nemen, als je nog bezig bent met de Turbofase, en het maagje knort dan wel.

  Tevens loop ook ik niet het halfuurtje wat Katja wel aanraad. Zal echt goed voor je zijn en helpen afvallen, maar is voor mij ook een lastige combinatie, doe dat liever na het avondeten.

  De godendrank laat ik overigens voor wat het is. De pompelmoes, daar bedoeld Katja denk ik in de NL de grapefruit mee. Ik neem zeker wel de kaneel elke dag! En dan wel de Indonesische Ceylon kaneel, dit is de gezondste tov de Chinese variant en lekkerder en zachter van smaak. Te koop in de toko of op internet.

  En heb ook een pot Goji bessen gekocht, die zoveel goede eigenschappen toegewezen krijgt, dat dat de godendrank bij mij doet vervangen. Ik neem liever s’morgens een handvol (gedroogde/gewelde) goji bessen in mijn schaaltje yoghurt dan een glas citrussap, die neem ik liever op een ander moment van de dag.

  Wederom succes allen!
  Sonja

  PS
  Patricia, volgens Katja is het geen lijnproces maar een levensproces. Lees nog maar eens de naam “Het MENTALE dieet plan”. De knop moet bij je om, niet het gevecht met je zelf je levenlang. :-)

  • Hoi Sonja, ik kan je vraag over het ontbijtbroodje niet zo 1-2-3 terugvinden. Wat wil je weten?

   Pompelmoes is een citrusvrucht die wel wat lijkt op de grapefruit (Citrus ×paradisii) maar groter is, met een dikkere schil.

 20. ik weet het nog niet. ik vind het afvallen wel makkelijk maar ga ik daar mijn hele leven mee door ? eerlijk weet ik niet of dat zo vol kan houden.
  wel zal ik altijd erop letten denk ik dat ik beperkt koolhydraten eet dat weet ik wel zeker.
  groetjes patricia

 21. Hoi Patricia,

  Ben je van plan om hierna verder te gaan met het gewone MDP? Ik ga proberen om daar mijn nieuwe levensstijl van te maken. Het turbo plan is voor mij simpelweg een motiverende start om daarna verder te gaan met het MDP.

  Groetjes Renee

 22. hallo renee,

  de godendrank kreeg ik na een week met de mail.
  die zal je dan ook nog wel krijgen.
  ik heb eerlijk gezegd wel mijn twijfels of ik de kilo’s eraf houd als ik weer normaal gaat eten. veel mensen inclusief een dieetiste vertelde mij dat als ik nu weer normaal gaat eten dat de kilo’s er weer aan vliegen. omdat je lijf de koolhydraten niet meer gewend is en het weer gaat opslaan als vet. en ik zie het ook niet echt zitten om mijn hele leven zo te eten als dat ik nu doe. want eten vind ik niet meer echt een gezins ding meer. ik ga niet met een pakje vleeswaren aan de ontbijttafel zitten. dat doe ik meestal vluchtig en staand. maar voor een ieder is dat natuurlijk zijn eigen manier van hoe hij/zij leven wil. ik wil wel normaal weer gaan eten op den duur.
  ik ben benieuwd
  groetjes patricia

 23. Hoi Patricia,

  Bedankt voor je reactie.
  Wat is de godendrank? Daar heb ik nog niks over gekregen. Staat dat bij de recepten?
  Al een hele prestatie, 11 kilo in 30 dagen!

  Succes nog met het verdere proces.
  Groetjes Renee

 24. hallo Renee,

  ik bak mijn vlees op zo’s bakfolie van de blokker. dan kan je bakken zonder vet.
  en nee ik wandel ook niet elke ochtend. ik heb daar echt geen tijd voor met mijn kinderen en een drukke baan. ik wandel de hele dag denk ik maar.
  ook neem ik af en toe wat noten. die staan ook niet in het turboplan maar wel in het gewone mdp bij gamma dagen. ik ben nu 30 dagen bezig en bijna 11 kilo kwijt. wel drink ik eerst de godendrank maar dan zonder kaneel.. ik vind die kaneel erin echt niet lekker. de kaneel doe ik in mijn yoghurt met wat zoetstof.
  het werkt dus zo ook.
  groetjes patricia

 25. Beste mensen,

  Ik heb vandaag het turboplan aangeschaft. Ik wil hier graag morgen mee beginnen.
  Ik vroeg me af waar jullie je vlees in bakken? Aangezien je geen boter of olie mag gebruiken.
  Ook vraag ik me af of jullie allemaal een half uur voor het ontbijt een half uur gaan wandelen?
  Dit lijkt me namelijk het grootste nadeel, omdat er zo veel tijd in zit ;)

  Ik hoop van jullie te horen,

  Groetjes, Renee

 26. Hoi Bea, reken je al het vocht mee, dus ook thee, koffie etc. Op die manier kom je makkelijk aan de 2.5liter. En van water kom je echt niet aan hoor :))

 27. Hoi,
  Ben vandaag begonnen met water drinken. 2.5 liter poeh, maar ik wou ’s ff vragen of jullie je ook zo opgezwollen voelden in het begin. Heb t gevoel dat ik alleen maar zwaarder ga wegen door al dat water.

  Grtjs beke

 28. hallo SJ

  ik ben nu 26 dagen bezig. en vanmorgen 10 kilo eraf.
  jippie. ik moet er nog zeker 30 kilo af. dus ….
  het is te wat rooskleurig als je denkt om in 5 dagen veel af te vallen. ik had ook dat gevoel halve wege het dieet van o ik dacht dat ik meer zou afvallen. terwijl ik wel veel kwijt moet.
  maar ach ik ben er nu toch in 26 dagen 10 kwijt en ik ben blij.
  ja dat vleeswaren uit dat pakje eten is inderdaad een herkenning. ik vind eten dan ook niet zo gezellig meer.
  ik sta smorgens bij de koelkast even snel wat vleeswaren naar binnen te werken.
  met pasen heb ik het ook gewoon zo gedaan. maar voor mijn gezin lekker broodjes e.d gekocht. toen voelde ik me best zielig :)
  die vieze smaak heb ik ook. ik weet niet zo goed waar dat van komt. het is zo’n droge dooie muizen smaak.
  maar wel lekker volhouden hoor! je heb er op den duur echt plezier van.

  groetjes patricia

 29. Hallo dames,

  Ook ik ben bezig met het Tubo plan inmiddels 5 dagen. Ik voel dat ik afgevallen ben maar ik denk geen schokkende hoeveelheid. Maar dat komt denk ik om dat ik ook niet echt heel zwaarlijvig ben. Wel te zwaar natuurlijk voor wat ik zelf wil zijn. Katja geeft het zelf ook aan verwacht niet dat je in 7 dagen 5 of 7 kilo kwijt bent als je niet heel erg zwaar bent.

  Ik vind het ook heel goed vol te houden, en het water drinken poeh valt niet altijd mee. Zeker de eerste halve liter op je nuchtere maag, die gaat er een beetje met heug en meug in. Maar ook het vleeswaren eten, gewoon uit de verpakking haha. Ik maak er op mijn werk niet echt een ding van en eet dan de magere vlees/vis producten zo even uit de verpakking. Thuis doe en maak ik het wel wat leuker en met meer toevoegingen. Toch heb ik weinig hongergevoel en vind ik het heel goed vol te houden.

  Heb alleen wel last van een vieze smaak in mijn mond? Herkenbaar bij anderen?

  In een eerder berichtje hierboven vraagt iemand wat een ontbijtbroodje is die je weer in het MDP dieet mag eten. Ik weet dat ook niet, sommige producten worden in het Belgisch uitgedrukt en daar snappen wij Hollanders weer niet zo veel van… dus voor mij ook graag uitleg wat een ontbijtbroodje dan is.

  Heel erg bedankt voor degene die antwoord geeft! En veel succes dames met het verdere verloop van de course /leefwijze omslag :-)

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in