Het mentale dieet plan of kortweg MDP is ook bekend onder de naam ‘Weg Met Die Kilo’s Dieet’. Via de website ontvang je uitleg over de werking van het Mentaal Dieet Plan. Vervolgens heb je de mogelijkheid om om je naam en e-mail adres achter te laten.

Van Katja Callens ontvang je vervolgens het volgende mailtje:

Een ding is zeker : Het Mentale Dieet Plan en Het Turbo Actie Plan WERKT ALTIJD omdat ik ervoor zorg dat jij MENTAAL aanvaardt en begrijpt WAT je dient te doen, zodat het als VANZELFSPREKEND aanvoelt, Met . ZONDER dat je het gevoel hebt dat je iets NIET MAG, of zonder dat je het IDEE hebt dat je jezelf iets moet ontzeggen.heerlijke recepten

HIERIN SCHUILT HET SUCCES ACHTER HET MDP.

Vragen en Ervaringen

Er zijn inmiddels veel ervaringen met het MDP programma van Katja Callens en haar Team. Heb jij ervaring met het Mentale Dieet plan, of heb je vragen? Plaats dan een reactie op op het MDP blog. Er staan meer dan 2700 ervaringen van andere bezoekers. Een van onze bezoekers heeft een uitgebreid verslag geschreven over zijn ervaring met het Mentale dieet Plan. Op het MDP Forum kun je nog meer meer ervaringen en recepten vinden.

Download Heerlijke Recepten

Wil je serieus afvallen met lekkere en eenvoudige recepten? Heb je behoefte aan een goed onderbouwd programma waarmee je definitief afscheid neemt van overgewicht? Lees dan de review over Het Afslank Receptenplan van Judith Vermeer.

het recepten afslankplan

Klanten beoordelen Het Recepten Afslankplan gemiddeld met een 9.4

Wat kun je verwachten van het MDP Programma?

Wat kun je verwachten van het totale pakket? Om te beginnen duidelijke en uitgebreide informatie over de werking van het Mentale Dieet Plan. De achterliggende gedachte van het MDP is is om je metabolisme
(stofwisseling) te verrassen, hierdoor zal je meer calorieën verbranden in rust. Het dieet geeft simpele, maar zeer effectieve tips waardoor je ervoor zorgt dat je een verzadigd gevoel krijgt en automatisch niet te veel eet. Daarnaast ontvang je bij Het Mentale Dieetplan vier maanden lang persoonlijke coaching en mentale ondersteuning per mail van Katja Callens, dit is bij de prijs inbegrepen. Je kunt het Mentale Dieet Plan eenvoudig downloaden. Naast duidelijke instructies kun je het MDP receptenboek bestellen.

Afvallen onder begeleiding met de MDP Webclinic50-heerlijke-recepten

Wil je afvallen onder begeleiding? kies dan voor het 8 weken VIDEO & LIVE Coaching Programma. Tijdens dit unieke programma ontvang je Live Coaching sessies bij een gecertificeerde coach. Aanmelden voor online coaching kan via de coaching website.

Mentale Dieet Plan Recepten

Speciaal voor het MDP programma heeft Katja een receptenboek samengesteld met 202 verantwoorde maar vooral lekkere recepten. mJe kunt dit receptenboek eenvoudig downloaden. Om een indruk te krijgen van het Mentale Dieet Plan staan er een aantal MDP proof’ recepten voor je klaar.

Je kunt er ook voor kiezen om gratis de introductieversie van het MDP Receptenboek te downloaden.

Alfa, Beta en Gamma

Hoe werkt het Mentale Dieet Plan? Deze vraag krijg ik regelmatig te horen. Door de Alfa, Beta en Gamma dagen lijkt het wellicht verwarrend maar in de praktijk is het heel eenvoudig, en effectief. In dit artikel zal ik je in het kort uitleggen hoe het Mentale Dieet Plan in zijn werk gaat.mdpboek

Er zijn drie afzonderlijke dieetdagen die je moet naleven om het beste resultaat te bereiken. Dit zijn de Alfa, Beta en Gamma dagen. Afhankelijk van de dag mag je producten eten uit verschillende groepen.

Deze groepen worden in detail uitgelegd in Het Mentale Dieet Plan.

Je gaat je lichaam met dit dieet een beetje voor de gek houden zodat je metabolisme optimaal gaat beginnen werken.

Katja verwijst hiernaar met de “TURBO Calorie-klik”. Eenmaal je lichaam deze klik gemaakt heeft begint het automatisch sneller vet te verbanden en draait je metabolisme op volle toeren.

Het voordeel van Het Mentale Dieet Plan is dat alle voedingssoorten aan bod komen, hetgeen ook gezond is en noodzakelijk voor een goed functionerend metabolisme.

Het Mentale Dieet Plan Dagboek van Simone

Om een goede indruk te krijgen van de indeling van het Mentale Dieet Plan heeft Simone een dagboek bijgehouden. In dit dagboek staat een weekmenu dat een goede indruk geeft van wat je wanneer mag eten. Verderop in dit artikel kun je het dagboek van Simone lezen.

Alfa, Beta en Gamma Dagen

Er zijn drie afzonderlijke dieetdagen die je moet naleven om het beste resultaat te bereiken. Dit zijn de Alfa, Beta en Gamma dagen. Afhankelijk van de dag mag je producten eten uit verschillende groepen.

abgamma

Deze groepen worden in detail uitgelegd in Het Mentale Dieet Plan.

klik hier voor meer informatie of bestel Het Mentale Dieet Plan

Hetgeen je eigenlijk gaat doen is je lichaam een beetje voor de gek houden zodat je metabolisme optimaal gaat beginnen werken.

Katja verwijst hiernaar met de “TURBO Calorie-klik”. Eenmaal je lichaam deze klik gemaakt heeft begint het automatisch sneller vet te verbanden en draait je metabolisme op volle toeren.

Het voordeel van Het Mentale Dieet Plan is dat alle voedingssoorten aan bod komen, hetgeen ook gezond is en noodzakelijk voor een goed functionerend metabolisme.

Welke producten mag ik eten?

De onderstaande lijstjes zijn een kleine selectie en geven een indruk van deze producten. Het is door de juiste combinaties en een bepaalde volgorde te hanteren dat je lichaam meer vet gaat beginnen verbranden. Dit lijkt ingewikkeld maar is het echter niet.

Let op, dit is slechts een indicatie. De volledige lijsten krijg je gratis bij het boek van Mentale Dieet Plan van Katja.

Aanbevolen Producten

 •     Vlees
 •     Vis
 •     Eieren
 •     Zuivel
 •     Noten

Dik makende koolhydraatrijke producten worden juist afgeraden. Vooral de snelle koolhydraten moeten het ontgelden.

Afgeraden Producten

 •     Wit brood
 •     Suiker
 •     Bloem
 •     Siroop
 •     Frisdrank
 •     Maïs
 •     Aardappels
 •     Cornflakes
 •     Rijst
 •     Gebak
 •     Pizza
 •     Honing
 •     Vruchtensappen

Door de Alfa, Beta en Gamma dagen lijkt het wellicht verwarrend maar in de praktijk is het heel eenvoudig, en effectief.

Mentale Dieet Plan Tips

Door het volgen van dit voedingsschema blijft je stofwisseling alert en wordt je lichaammdp-turboactiegestimuleerd om calorieën te verbranden. Naast dit voedingsschema zijn er verschillende tips om het afvallen te bevorderen die uiteenlopen van eenvoudige tips als ‘veel water drinken’ tot mentale oefeningen. In totaal zijn er 7 basis tips om vet te verbranden.

Mentaal Turbo Plan

Naast het Mentale Dieet Plan is er een Turbo Plan. De opzet hiervan is om sneller resultaat te behalen. Hiervoor moet je echter wel striktere regels toepassen zoals:

 1.     Binnen een uur na het het wakker worden ontbijten
 2.     Minimaal vijf kleine maaltijden per dag nuttigen
 3.     Vijf flesjes water van 0,5 liter drinken per dag

Door het Turbo Plan komt je lichaam in een versnelling, of zoals Katja het zegt ‘overdrive’ waardoor je sneller vet gaat verbranden

Het voordeel van het Turbo Plan is dat je na een periode van turbo en bèta, een periode het Mentale Dieet Plan zelf volgt. Dit houdt in dat je de gamma (proteïne), bèta (proteïne + groenten) en alfa dagen (proteïne + groenten + fruit + zetmeel ) afwisselt. Daardoor heb ik brood niet gemist. Bij andere koolhydraat beperkte diëten mistte ik na verloop van tijd een simpel broodje kaas. Dat heb ik nu niet gehad, waardoor het vrij makkelijk vol te houden is. Bovendien beslis je zelf of je de turbofase wilt volgen, als je meer dan 20 kilo af wilt vallen. En dat is dan ook gelijk een nadeel van dit plan. Je beslist min of meer zelf hoeveel turbo dagen je doet en hoeveel bèta dagen je daarna doet. Daardoor is er veel onduidelijkheid.

Tot zover een kleine inkijk in het programma. Voor de volledige uitleg kun je starten met Het Mentale Dieet Plan.

Het Mentale Dieet Plan Dagboek van Simone

Van Simone ontvingen we de het onderstaande dagboek met haar persoonlijke ervaring met Het Mentale Dieet Plan. 

Nadat ik vorig jaar van een specialist te horen kreeg dat mijn knie binnen 2 jaar ongeveer 35% slijtage vertoond, kreeg ik te horen dat ik echt af moest vallen. Ik ben niet aangekomen door overmatig veel, lekker of ongezond te eten. Ik ben aangekomen door plotseling niet meer te kunnen sporten in combinatie met medicijnen en een =ondertussen= vertraagde schildklier. Hoe de kilo’s er ook aan zijn gekomen, ze moeten er weer af! Daarom ben ik eerst maar eens begonnen met de helft te eten van wat ik gewend was. Dat ging prima en ik viel 15 kilo af. Tot de winter begon.

Een stamppot van 1,5 aardappel en een beetje groenten is niets, dat vult niet. Dus ging ik weer meer eten. In het voorjaar was ik weer bijna 8 kilo aangekomen en ik had geen idee meer hoeveel ik wel of niet moest eten om af te vallen. Ik moest opzoek naar iets anders, want weer de helft eten dat ging niet, ik wist niet meer hoe groot mijn portie dan moest zijn. Ik was de grip op mijn eten kwijt. Ik at niet veel, dus misschien was het wel zelfs te weinig? Of at ik toch nog iets te veel en moest het juist minder? Ik wist het niet meer. En toen kwam ik het Mentale Dieet Plan tegen.

Ik las op het mentale dieet plan forum de succes verhalen en dacht: dit wil ik ook! Dit kan ik ook! Dit ga ik doen! Ik kocht het plan en heb als eerste maar eens van alles uitgeprint. Toen ben ik eerst alles gaan lezen. Ik moest een “moodboard” maken, dus zocht ik plaatjes van kleding die ik wilde dragen en plakte die op. Samen met heel veel tevreden gezichten, slanke lijven en lachende gezichten. Zo wilde ik me ook voelen: tevreden, slank, blij.

Op mijn kalender heb ik 2 datums omcirkeld: mijn begin dag en mijn eind dag. Ik zou 11 dagen “Turbo” doen en na die 11 dagen zou ik mezelf wegen. Turbodagen ( of gamma dagen) zijn dagen waarop je alleen proteine eet, dus maakte ik een boodschappenlijstje waar alleen vleeswaren, eieren, kipfilet, garnalen en vis op stonden. Mijn koelkast vulde zich met alles wat ik mocht eten. De rest van mijn gezin zou naast de proteine gewoon aardappel en groenten eten. Na deze 11 turbo dagen, mocht ik een korte periode de proteine aanvullen met groenten (beta dagen).

Je ontvangt het Mentale Dieet Plan binnen enkele minuten gratis per email.

Het Mentale Dieet Plan Varianten

Het Mentale Dieet Plan is een modern afslankprogramma. Klik op de onderstaande links voor meer informatie of om de verschillende MDP pakketten te downloaden.

Week Schema Mentale Dieet Plan

Voor mezelf had ik tot aan de zomervakantie een schema gemaakt.

En zo ben ik 11 dagen door gegaan. Ik wisselde ei, vis, kip, rundvlees en nootjes zoveel mogelijk af.

Elke dag voor mijn ontbijtje, liep ik een half uur. Flesje water mee voor onderweg.

Na 11 dagen ging ik wegen: 4,5 kilo er af!!

Ik ben nu een paar maanden verder en ik ben ondertussen 20 kilo in totaal afgevallen, waarvan een groot deel door het Mentale Dieet Plan.

Ik heb geen honger gehad, wel trek. En wat ik ook heb gemerkt is dat er tussen mijn oren werkelijk iets veranderd is! Mentaal dus. Mijn motto sinds ik met het Mentale Dieet Plan ben begonnen:

=Als je doet wat je deed, krijg je wat je had=

Wat ik had (ontevreden over mezelf, mijn gewicht, mijn lijf) wilde ik niet meer. Dus moest ik veranderen wat ik deed (onverschillig met eten en mijn lijf omgaan)

Mijn doel is 45 kilo in totaal afvallen en dat doel ga ik halen, dat weet ik zeker. En omdat ik het zeker weet, ga ik mijn doel halen!

Het Mentale Dieet Plan uitgelegd door Katja zelf

Sanne van Vetvrij.com vroeg me onlangs : “ Katja, zou je naar aanleiding van het eindejaar en het begin van het nieuwe jaar, niet eens een artikel kunnen schrijven waarin je bondig uitlegt hoe het Mentale Dieet Plan nu eigenlijk werkt?”

Na wat heen en weer geklets, ( daar zijn wij dames goed in hé ;-) werd het me duidelijk dat een aantal lezers van Vetvrij inderdaad niet helemaal begrijpen wat nu in godsnaam een ‘Mentaal’ Dieet Plan is. Ik denk zelfs dat een aantal MDP’ers ook niet 100% begrijpen wat de drie kernpunten van Het Mentale Dieet Plan zijn.

Vandaar dat ik Sanne’s idee ook geweldig vond en ik dus weer even snel in mijn pen ( toetsenbord) gekropen ben…

De Titel : ‘Het MENTALE Dieet Plan’ heb ik destijds gekozen omdat het bondig het complete coaching programma van het MDP omvat. Er is een uiterst belangrijk MENTAAL gedeelte, er is het TURBO DIEET gedeelte, en er is het MDP PLAN.

Ik leg je het volgende uit

 • Turbo Dieet
 • GABBABA-plan
 • Het Mentale Aspect
 • Waarom?

Turbo Dieet

En ik zal beginnen met het TURBO DIEET, en ik bewaar het belangrijkste gedeelte voor je als laatste.

Zoals beschreven op onze informatiepagina, is het TURBO DIEET een radicaal plan voor radicale resultaten. Simpel en krachtig. Iedereen die dit plan strikt volgt zal enorm verbaasd zijn wanneer hij of zij 14 dagen later op de weegschaal gaat staan.

Ik dien hier zelfs geen publiciteit voor te maken want…behaalde resultaten tussen de 5kg en 17kg op 14 dagen of minder, zo vind je duizenden getuigenissen op het internet op tal van websites, blogs en fora.

LET OP : het is dus een heel strikt TURBO DIEET dat je echt 100% correct dient te volgen om vervolgens NOOIT nog in je leven te doen. Ik zeg immers op onze website ook : “ Ik wil dat het TURBO DIEET je allerlaatste dieet wordt.” en dat meen ik ook want ik ben enorm gekant tegen diëten omdat het simpelweg niet werkt op de lange termijn en een klassiek dieet zal steeds voor JoJO effect zorgen!

Dus Het Turbo DIEET is één van de drie kernpunten, nl. het is een strict DIEET.

Dit brengt me dan bij het tweede kernpunt, het MDP PLAN.

Het MDP Plan, is het plan dat ervoor gaat zorgen dat je metabolisme ( eventueel na het TURBO DIEET) of na een ander soort dieet, zich terug gaat stabiliseren. Het metabolisme is bij de meeste mensen die reeds een aantal diëten gevolgt hebben, namelijk helemaal verstoord geraakt en het is net je metabolisme dat ervoor gaat zorgen dat je op een constante en normale manier gaat vet verbranden, op voorwaarde dat dit optimaal functioneert.

En dit is precies wat het MDP Plan gaat doen met je metabolisme. Het gaat rust brengen in je metabolisme en ervoor zorgen dat “je motortje’ terug met een optimaal ‘ toerental’ gaat draaien.

GABBABA-plan

Dit bereiken we door je gedurende een aantal weken te laten eten volgens een bepaald PLAN, het befaamde GABBABA-plan dat je her en der op een website op blog uitgelegd vindt ( trouwens meestal helemaal verkeerd als zou het Mentale Dieet Plan een koolhydraat-arm of proteïne rijk dieet zijn, maar dit even terzijde.)

Door gedurende een aantal weken ( het precieze aantal weken hangt af van hoeveel kilo je afgeslankt bent door je vorige diëten of het TURBO DIEET) te gaan plannen wanneer je koolhydraten en proteïnen gaat eten en combineren, kan je metabolisme eindelijk terugkeren naar een situatie waarin het optimaal functioneert. Net als zou je terug een soort ‘ oer-persoon ‘ worden waarin de natuur en je natuurlijke routine bepaalt welke voedselsoorten in welke volgorde in je lichaam komen.

Vaak vergeten we dat wij mensen nog steeds gewoon een ‘natuurproduct’ zijn en dat de functionaliteit van ons lichaam weinig of niets veranderd is in vergelijking met duizenden jaren geleden, lang voor de landbouw geïndustrialiseerd werd, met alle gekke gevolgen van dien.

Door dit stabilisatieproces gaat je lichaam verder met het laatste overtollige vet te verbranden, al gaat dit veel geleidelijker dan met het TURBO DIEET. Het uiteindelijk doel van het MDP Plan is je terug een metabolisme te geven dat optimaal zijn werk kan doen voor je lichaam.

Het Mentale Aspect

En tot slot het belangrijkste gedeelte; Het MENTALE ASPECT :

Wanneer je dan eindelijk terug je optimale metabolisme hebt, nadat je van je overtollig vet verlost bent, is het belangrijk dat dit vet en die kilo’s er NOOIT meer terug bijkomen hé!

En dit is precies waar de MENTALE COACHING van Het Mentale Dieet Plan voor gaat zorgen, vandaar dat dit het belangrijkste onderdeel van het programma is!

In de boeken zelf staan reeds een aantal zeer eenvoudige doch uiterst krachtige mentale oefeningen die ervoor gaan zorgen dat je in de toekomst automatisch de juiste keuzes en beslissingen gaat nemen wanneer je met voedsel bezig bent of wanneer je trek hebt in iets lekkers.

Zo is er de “ Spiegel-Oefening”, een korte, confronterende oefening, die, wanneer je ze correct en intensief uitvoert, voor zal zorgen dat je de rest van je leven zal aanvoelen wat je zelf echt wil voor je lichaam. Ik raad deelnemers steeds aan deze oefening de eerste dagen en weken een aantal keer te herhalen zodat dit zeer goed in je onderbewustzijn kan doordringen.

Het is immers je onderbewustzijn ( het mentale) dat al je gedragingen en keuzes in je leven bepaalt. Het is je onderbewustzijn dat signalen geeft aan je bewustzijn waardoor mensen vaak denken dat ze ‘bewust’ een keuze maken, terwijl dit hoofdzakelijk onbewust gestuurd wordt.

Een andere zeer belangrijke mentale oefening is de oefening over JE Ideale Gewicht.

Waarom?

Door de jaren heen zijn we met allerlei informatie beladen over wat nu precies het Ideale Gewicht van iemand is, afhankelijk van je lengte, je geslacht, je botten etc. In deze oefening ontdek je wat werkelijk JOUW Ideale Gewicht is waar jij je lekker bijvoelt en waar jij naar wil streven. Voor vele mensen is deze oefening alleen een bijzondere opluchting.

En verder ontvangen de deelnemers dus wekelijks eenvoudige mentale oefeningen die er voor gaan zorgen dat je in de toekomst op een gezondere manier gaat eten en leven. Iedere oefening vergt minder dan 5min. om eventjes in je gedachten te doen maar de mentale kracht zorgt ervoor dat het voor altijd in je onderbewustzijn aanwezig blijft.

Het zijn precies deze kleine, krachtige mentale oefeningen die ervoor gaan zorgen dat je geen last hebt van het befaamde JoJO effect omdat je AUTOMATISCH de juiste dingen gaat doen terwijl je eigenlijk gewoon alles mag eten.

Met Het Mentale Dieet Plan hoef je dus, nadat je door de twee eerste fazes gegaan bent, nooit nog ‘bewust’ te denken aan wat je al dan niet mag eten, hoeveel calorieën je binnen hebt, punten tellen, shakes of poeders te gebruiken of wat dan ook.

Jij zal op een natuurlijke, onbewuste manier de juiste keuzes maken die goed zijn voor jouw lichaam en die perfect aansluiten bij het doel dat jij voor ogen hebt.

En dit is precies wat het Mentale Dieet Plan zo effectief maakt; het voelt niet aan als een dieet omdat je niet het het idee hebt dat je aan het lijnen bent, of dat je wekelijks 3, 4 keer naar de fitness ‘moet’. Je doet gewoon je ding en dit voelt normaal en natuurlijk aan waardoor je eindelijk je ideale gewicht kan behouden, zonder er verder nog bij stil te staan.

Ziezo, dit was dus Het Mentale Dieet Plan in een notendop ;-)

Ervaring met het Mentale Dieet Plan

Er zijn verschillende ervaringen met het MDP programma van Katja Callens en haar Team Ook is het interessant om te kijken wat andere sites zeggen.

Hoewel er vraagtekens gezet kunnen worden bij de grote gewichtsverliezen in korte tijd en of dit wel gezond is (normaal gesproken is 1 kilo per week verantwoord), lijken het grote aantal tevreden klanten en oprechte reacties toch doorslaggevend.

ppreviews

Naar onze mening is het Mentale Dieetplan een echte aanrader voor iedereen die snel af wil vallen, maar ook daarna slank en gezond wil blijven leven.

snelgezondmagazine

Het Mentale Dieet Plan biedt veel info over afvallen op een gezonde manier en heffen veel mythes op over voedsel dat als gezond wordt gezien maar het in werkelijkheid niet is. Daarnaast heeft het een heldere opbouw, met de verschillende mentale oefeningen die de basis vormen van het dieet plan en de vele overzichtsschema’s omtrent voedsel.

ervaringenloket

Heb jij ervaring met het Mentale Dieet plan, of heb je vragen? Laat dan een reactie achter of lees de ervaringen van andere bezoekers.

Voordelen en Nadelen Mentale Dieet Plan

Zoals ieder dieet kent ook het MDP van Katja Callens en haar team voor- en nadelen. We hebben de verschillende e-books onder de loep genomen en een lijst met voor- en nadelen van het MDP programma voor je samengesteld. Na deze lijsten kun je onze conclusie lezen.

Voordelen

Het voordeel van dit plan is dat je na een periode van turbo en bèta, een periode het Mentale Dieet Plan zelf volgt. Dit houdt in dat je de gamma (proteïne), bèta (proteïne + groenten) en alfa dagen (proteïne + groenten + fruit + zetmeel ) afwisselt. Daardoor heb ik brood niet gemist. Bij andere koolhydraat beperkte diëten mistte ik na verloop van tijd een simpel broodje kaas. Dat heb ik nu niet gehad, waardoor het vrij makkelijk vol te houden is. Bovendien beslis je zelf of je de turbofase wilt volgen, als je meer dan 20 kilo af wilt vallen. En dat is dan ook gelijk een nadeel van dit plan. Je beslist min of meer zelf hoeveel turbo dagen je doet en hoeveel bèta dagen je daarna doet. Daardoor is er veel onduidelijkheid.

De voordelen op een rij

mdp2

 • Het is snel online verkrijgbaar
 • Snel en resultaat met Het TURBO DIEET Plan
 • Effectief en blijvend resultaat (mits je de regels volgt)
 • Ook geschikt voor vegetariërs
 • Goed vol te houden en voldoende variatie
 • Eenvoudig te bereiden recepten
 • Desgewenst online begeleiding
 • Geen hongergevoel of Jojo-Effect
 • 5 tot 17kg in 14 dagen (afhankelijk van je startgewicht)
 • Niet goed, geld terug regeling

Nadelen Mentale Dieet Plan

 • Je moet de regels strikt volgen
 • Bevat slechts 50 basisrecepten
 • Zonder webclinic heb je extra discipline nodig
 • Je moet openstaan voor verandering
 • Het turboplan is een aan te raden optie voor een snelle resultaat

Conclusiereview2

Door de jaren heen hebben we het programma van Katja zien uitgroeien van een eenvoudig te volgen basisplan, tot een volwaardig en goed doordacht programma met supplementen zoal het turboplan en receptenboek. Het is aan te raden om het programma samen met iemand te volgen zodat je elkaar kunt stimuleren, dit kan echter ook online via het MDP Forum of MDP Blog. Met de webclinic krijg je extra ondersteuning om je doel te bereiken. Het MDP bevat doelbewust geen strikt te volgen recepten omdat je net gaat leren hoe jezelf op een lekkere en gezonde manier kan koken. Het is een volwaardig en effectief afslankprogramma waarmee het behalen van je streefgewicht absoluut mogelijk is, zonder dat je last zal ondervinden van het JoJO-effect.

Gezonde Groeten,

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
Vorig artikelDe 10 Grootste Irritaties in de Sportschool
Volgend artikelFat Killer XXL Review en Ervaringen

2818 Reacties

 1. Morgen beginnen met het mdp Turboplan.
  Maar iemand recepten of iets dergelijks? Vinden het namelijk erg lastig om te starten.

  Hebben het volledige pakket gekocht, maar in de boeken staan wel recepten, maar met ingredienten die je dus niet mag nuttigen in fase 1.

  Dus help!

 2. vind het echt superjammer dat mn pc gecrashed is, want was door deze manier van eten en leven op 3-4 maand 14 kg kwijt, maar weet jammer genoeg niet alles meer en heb enkel mn mails nog van katja :-(

 3. Wat kun je als ontbijt eten bij het Turboplan? Buiten een glas melk zie ik echt niets wat als ontbijt past… (of 1 ei misschien…)?

 4. Ik heb het dit weekend aangeschaft. En zoals vele ben ik verrast dat je een 8 wekenplan krijgt met recepten. Wel zie ik dingen in de 1e week staan die je volgens het turboboek niet mag eten die 1e week. Ik moet nog gaan beginnen eraan dus weet niet wat de resultaten zijn. Ik ga zelf een weekschema maken en hopen dat ik het goed begrepen heb. Wat ik ook raar vind is dat als je vragen over bepaalde voeding hebt je dat vooral niet aan ze moet vragen. Ik ga het proberen en hoop dat het werkt.

  • Ik lees in jouw verhaal dat koolhydraatarm niet werkt. Ik begrijp dat jouw levenswijze geen suikers en vet bevat. Koolhydraten zijn toch ook suikers, ik lees bv.. iets over dadels, is een koolhydratenboost ( snelle koolhydraat) dus je bloedsuikers krijgen een behoorlijk opduvel. Ik lees nergens iets over langzame koolhydraten, en over de gezonden vetten, zoals b.v. kokosolie.

  • Beste Katja, als je nou ook eens de belofte na komt als je geld terug moet betalen. Op mails wordt niet meer gereageerd en 2 maanden geleden is mij al belooft om mijn geld terug te betalen. Erg onprofessioneel.

 5. Ik ben onlangs met het turboplan van dit dieet gestart en hoewel het mij tot nog toe redelijk bevalt, moet me toch iets van het hart:
  Ik vind de informatieverstrekking over de gammadagen van het turboplan veel te summier.
  Je krijgt een lijst met de voedingsmiddelen die je mag eten. Daarnaast krijg je een weekplan voor 8 weken. Hier kan je echter weinig tot niets mee, daar je de recepten van de gerechten in de weekplanner er niet bij krijgt. Deze staan waarschijnlijk in het receptenboek welke je los moet bestellen en weer voor moet betalen. Hierdoor is de weekplanner redelijk waardeloos. Overigens krijg je wel een receptenboek bij het pakket, maar hier staat slechts 1 recept in voor de gammadagen, dus het lijkt of Katja zelf ook enigszins inspiratieloos is voor deze dagen.
  Er moeten bij mij best veel kilo’s af, dus zal het turboplan een aardige tijd moeten volgen. Afwisseling is dan van groot belang om het te kunnen volhouden! De lijst met toegestane voedingsmiddelen is echter zo beperkt dat het voor mensen die niet zo’n held zijn in de keuken (zoals ik:-) al snel uitloopt op telkens weer dezelfde gerechten.

  Kortom: Voor mijn gevoel ontvang je na betaling dus onvolledige informatie over het dieet en moet je nogmaals geld overmaken om de overige informatie te ontvangen. Dat kan niet de bedoeling zijn, lijkt mij.

  Overigens ben ik wel enthousiast over de filosofie achter het dieet. Voor mij ook een reden om door te gaan.

 6. Je belooft wel “niet goed, geld terug”, maar het doen is nog iets anders. Al meer dan een maand geld teruggevraagd voor ontbijtrecepten, maar nog steeds niets ontvangen. Zelfs geen antwoord meer op mijn mails.
  Groeten,
  Ann

 7. Ik heb alle pdf bestanden van katja van het mentale dieet plan inclusief de mdp recepten en Dash recepten. Als je me een pb stuurt via het officiële mentale dieet plan forum dan mail ik de bestanden GRATIS naar je toe. Je kunt me vinden onder de naam ‘calorietje’ op het mdp forum.

 8. Hallo, ik heb het mentale dieetplan besteld en betaald, maar nog steeds niets gehoord. Hoe zit dit?
  Groetjes Anne

  • Hoi Anne,

   Als je het MDP besteld en betaald hebt, dan ontvang je het binnen 10 minuten per email.
   Heb je het nog niet ontvangen? Stuur me dan een berichtje via de blauwe knop rechts onderdaan deze pagina.

   Sanne

  • Het is al ruim een week geleden dat ik besteld en betaald heb. Geen enkele reactie. Baal hier flink van.

  • Hallo Anne,

   Als je het MDP besteld en betaald hebt, dan ontvang je het binnen 10 minuten per email.
   Heb je het nog niet ontvangen? Stuur me dan een berichtje via de blauwe knop rechts onderdaan deze pagina.

   Groet,
   Katja

 9. Hoe lang duurt het voordat je het MDP in PDF bestand binnen hebt? Heb het gisteren besteld, maar nog niets ontvangen via de mail. Kan het nu langer duren omdat het zondag was dat ik het had besteld?

  • Hoi Britt,

   Als je het MDP besteld en betaald hebt, dan ontvang je het binnen 10 minuten per email.

 10. Dag allemaal, ik MOET kilo’s kwijt en ben nu op zoek naar een passend dieet. Ik ben zelf niet helemaal gezond en door mijn Coeliakie mag ik geen tarwemeel etc eten. Alles wat er naar binnen gaat moet dus glutenvrij zijn. Waarom zou juist dit dieet iets voor mij zijn??

  Ben erg benieuwd naar de reacties!!

  Grtz, Petra

 11. Ik zou zo graag willen beginnen maar ik heb tot nu toe alleen de 50 recepten ontvangen. Verder niks, had ook het turbo actie plan besteld..baal als n stekker, vooral omdat ik geen reactie op mails krijg..

 12. Gisteren heb ik de methode besteld en binnengekregen. Ook het kookboek met 50 recepten.ik heb alles gelezen en ook het turboboek doorgespit. Waar staan de recepten voor het turboplan? Er moet toch voor die 11 dagen een soort handleiding zijn.

  bedankt voor de hulp van ervaringsdeskundigen.

  anna

  • Helaas bij mij evenzo.v d week ook binnen gehad,heb het 8weken schema gezien,maar kan er niets mee,bv 1e dag ontbijtbroodje??
   weet niet wat hiermee wordt bedoeld,brood zit toch niet in turboplan.mis op 8wkn schema uitleg hoe gemaakt..jammer.
   Vind het een hele puzzel!

  • Het MPD plan en het turboplan kreeg ik na betaling onmiddellijk binnen.
   Nu heb ik het dash dieetplan voor 29 euro kortingscode: KATJA besteld maar nog niets ontvangen. Nog even geduld uitoefenen want ik ben momenteel in het buitenland en kan toch niet aan deze uitstekende recepten beginnen.

  • Hallo Ine,

   Normaal ontvang je het MDP direct na betaling.

   Kijk even goed je inbox en eventueel spamfolder na,
   en anders stuur je me maar een mailtje hé
   [email protected]

   Veel plezier en succes,

   groetjes,

   Katja Callens
   Het Mentale Dieet plan

 13. Beste Katja,
  ik volg momenteel het mentale dieetplan. Waarom zou ik me dan het dash dieet moeten aanschaffen?
  Wat bedoel je met mentale oefeningen?
  Groeten,
  Josée

  • Hallo Josée,

   Dank je voor je berichtje en je vraag.

   Idd, wanneer je momenteel met het MDP bezig bent is alles prima hé.

   en dan heb je inderdaad geen ander dieet nodig hé!

   Alleen, ik was zeer enthousiast over hun programma en de recepten zijn werkelijk verrukkelijk,
   super gezond en passen haast allemaal binnen het MDP.
   Trouwens, ik was zeer aangenaam verrast dat “het beste dieet” haast identieke basisprincipes heeft
   als het MDP ( of omgekeeerd ;-)

   de grote verschilpunten zijn dat het MDP met de TURBO-faze eerst focust op snel je eerste
   overtollige kilo’s kwijt geraken, wanneer je goed het Turbo Plan volgt en vervolgens je
   gewicht in balans houden door een gezond en stabiel metabolisme aan te kweken.

   Plus, bij het MDP heb je natuurlijk ook mijn mentale ondersteuning die ik zeer
   belangrijk vind om je eet- en levensgewoonten te helpen aanpassen hé!

   Dus Josée, doe gewoon rustig verder hé, enkel, indien je voor een prikje die
   heerlijke recepten zou willen, dan kan ik je die zeker aanbevelen.

   Veel plezier en succes verder.

   Groetjes,

   Katja Callens
   Het Mentale Dieet Plan

 14. Hallo graag wil ik voor een klant van ons informeren of de boeken ook via de boekhandel worden geleverd.
  Het gaat dan om een exemplaar van deel 1 Mentale dieet plan, 2 Turbo plan. Graag vernemen wij of het mogelijk is, hoe we moeten bestellen en onder welke voorwaarden. Alvast bedankt voor het antwoord. Met vriendelijke groet,
  Cindy

  • Beste Ceciel,

   Dank je voor je berichtje.

   Het Mentale Dieet Plan is op dit moment uitsluitend als ebook te downloaden.
   Dit kan via deze link

   Met gezonde groeten,

   Sanne

  • Hallo Cindy,

   Idd, zoals Sanne vermeldt, het is een Online programma omwille van de mentale E-coaching hé.
   dit vormt een zeer belangrijk aspect bij het Mentale Dieet Plan.

   Bestellen kan je gewoon via de website hé.

   Ik hoop Cindy dat dit een beetje helpt hé anders stuur je me maar
   een mailtje hé.

   groetjes,

   Katja Callens

  • hallo,
   ik ben hier voor het eerst, heb het mentale plan gekocht, de 150 recepten voor 29,50 maar wat mag ik nou wel en niet eten, ik kan moeilijk elke dag eieren eten
   of een krop sla. verder heb ik moeite met de hak op de tak methode. je moet alles lezen om tot iets te komen , maar waar je dan terecht komt wordt weer verwezen naar iets nieuws. ik wil nu eindelijk dat turbo plan gaan doen. en heb alleen het boek. wat me sterk doet denken aan de cognitieve gedragstherapie boeken.
   dus ben nu 80 euro verderop en nog niks wijzer

 15. Moet zelf 18 kilo kwijt en dit lijkt me wel wat. Alleen zie al paar verschillende boeken voorbij komen. Turbo, gewoon enz….Kosten alle dieet plannen geld? Of kun je eerst ergens een week dieet downloaden of weet ik veel wat, proberen en dan een boek bestellen?

  • Beste Miken,

   18 kilo is overzienbaar. Hoeveel tijd geef je jezelf hiervoor? Met het Mentale Dieet Plan is het zeker mogelijk. Het is geen echt dieet maar meer een andere (verantwoorde) manier van eten. Als je vragen hebt, dan hoor ik het graag.

   Groetjes,

   Sanne

 16. Ik heb mede lijners nodig! Eergisteren begonnen. Vijf jaar geleden ben ik met het MDP 40 kg afgevallen en nu moeten er 30 af. Ik woon niet in NL maar zou graag actief blijven hier en succes verhalen anno 2015 willen horen.

  Groetjes Anna

  • Hallo Anna,

   Ik ben 26 januari begonnen met het MDP en wil er zo’n 18 kilo af hebben. De eerste week is goed gegaan en de weegschaal gaf 2,4 kilo minder aan. Ik vind het niet lastig om te doen, je moet alleen even doorhebben hoe het met al die dagen werkt. In mijn agenda maar opgeschreven welke dag ik een alfa, beta of gammadag heb:-) De mentale oefeningen vind ik ook wel prettig en ondersteunend om te doen.

   Groetjes
   Anita

  • Hallo Anna,

   sorry, zie nu pas nu je berichtje.

   Prima resultaat dat je behaald had, maar….
   wat is er gebeurd? waarom moet er nu 30kg af?
   Heb je goed de mentale oefeningen gevolgd en toegepast?

   In ieder geval Anna, je weet dat je me steeds mag mailen hé
   als je ergens hulp bij nodig hebt of vragen hebt.

   Veel succes en er volop voor gaan hé!

   Groetjes,

   Katja Callens

 17. Hallo!

  Gister ben ik begonnen met het Turbo dieetplan.
  In december heb ik alles aangeschaft, me goed in gelezen en afgelopen weekend heb ik de boodschappen in huis gehaald. Ik heb voor mezelf doelen gesteld: ik moet 11 kilo verliezen om op MIJN ideale gewicht te komen. Het gewicht waarop ik me het fijnst voel. Over 4 weken wordt mijn zoontje 1 jaar: en op zijn verjaardagfoto’s wil ik er weer een beetje normaal uitzien! doel: 5 kilo eraf dan.
  de volgende 6 kilo wil ik graag kwijt voor 18 april (mijn verjaardag).

  Gister de eerste dag gehad:
  Start gewicht in de ochtend: 79 kilo
  Ik heb me grotendeels gehouden aan het eetschema van het 8 weken schema. Alleen het ontbijtbroodje heb ik niet op (voor degene die zich afvragen wat dat is; dat staat in het recepten boek; had ik geen tijd voor). In plaats daarvan heb ik een eiwitshake van de etos genomen.
  M1: eiwit shake
  M2: magere yoghurt
  M3: 3 gekookte eieren (ipv de duivelse eieren)
  M4: klein handje ongebrande, ongezouten noten
  M5: gekookte mosselen
  M6: chartucheriemix (twee plakjes kipfilet, 2 plakjes rosbief met peper)

  Daarnaast alle flesjes water gedronken, veel groene thee en 3 kopjes koffie.
  Ik heb geen honger gehad en voel me gewoon fit.
  Ik heb niet kunnen wandelen, want dat gaat niet (baby, drukke baan, vroeg op, laat thuis, etc).
  enige nadeel van afvallen is dat ik het altijd koud krijg en uit mijn mond ga stinken (plus nare smaak in de mond)
  Vanmorgen gaf de weegschaal aan: 77 !!!
  Hoppa! Een goede start!

  Vandaag valt ook niet tegen!
  Ik ga nu een paar dagen niet op de weegschaal staan. Pas op dag 6 weer.
  Aan de hand van hoeveel kilo’s de weegschaal dan aangeeft, beslis ik of ik 7 of 11 dagen Fase1 van het Turboplan ga doen.
  Jullie horen het wel!

  Ik hou me vast aan jullie succesverhalen en wil dolgraag weer ruim in maatje 38 kunnen, in plaats van uit maat 40 puilen zoals ik nu doe!

  Groetjes en succes!

  • hoi,
   waar vind ik in hemelsnaam het turbo dieet en het 8 wekenplan,
   ik heb wel de boeken van het mentale dieetplan en de 150 recepten gekocht

 18. In maart 2014 ben ik begonnen met het MDP eerst 11 dagen het Turbo dieet en daarna het MDP. In 9 maanden tijd ben ik 61 kilo afgevallen ik moet hier wel bij zeggen dat ik 144 kilo woog toen ik begon. Maar dankzij het MDP heb ik een ander leven. Ik kan weer naar alle winkels (behalve de grote maten winkels

 19. Dit dieet is geweldig! je hoeft er niks voor te doen. je hoeft geen moeilijke oefeningen te doen. Je kunt gewoon blijven eten, zolang je, je maar houd aan de regels van dit plan. zoals gesteld richt
  het Mentale Dieet Plan zich sterk op hoe je jezelf nou het beste kunt motiveren om je overtollige kilo’s kwijt te raken. De tips concentreren zich mede op de eetpatronen van je dag. Hierbij wordt aangeraden om je eetmomenten te verspreiden over de dag, maar wel een stevig ontbijt tot je te nemen. Het idee is om zo je metabolisme te versnellen waardoor je eerder vet verbrandt.

  En het werkt echt!!

  Ik heb het ook geprobeerd en dit is het enige dieet wat echt heeft gewerkt voor mij! Ik was in een maand 9 kilo kwijt!

 20. Hoi, even een vraagje vooraleer ik het dieetplan zou aanschaffen… Ik ben lactose-intolerant en intolerant voor de melkeiwitten. Aangezien ik hier lees dat het turbo dieetplan gebaseerd is op het eten van uitsluitend eiwitten vroeg ik mij af of dit mogelijk is als je dus geen melkproducten mag eten? Grtjs

  • Hoi,

   Waar ik eigenlijk heel benieuwd naar ben is wat er bedoeld wordt met “alfa, beta en gamma dagen”.
   Zou je me daar wat meer over willen vertellen?
   Alvast bedankt.

   Vriendelijke groet,
   Frouja de Boer

 21. Hallotjes,
  Wij (mijn man en ik) zijn ook net begonnen met turbo; wij zijn ook echte vlees, vis en kip eters dus tot zover geen probleem. Er is mij wel opgevallen dat in het eerste boek met recepten (de 50 die je gratis krijgt) recept nr.3: havermoutpannenkoekjes, geschikt voor beta en alfa dagen, dan in het boek 101 recepten (vol.2) daar is snack nr. 2 een eigengemaakte eiwitshake met havermout in en er staat bij dat het ook geschikt is voor alle dagen? Beetje verwarrend, ik dacht dat havermout enkel mocht op de alfa dagen… Kan iemand dit voor mij ophelderen aub?
  Verder tja, wij drinken ook nog elke avond ons glaasje wijn…

  • Verder heb ik intussen ontdekt dat in het 2e boek van 101 recepten een heel pak recepten staan met fruit in waarbij staat: “Geschikt voor bèta en alfa dagen”; ik dacht dat fruit enkel op de alfa dagen mocht? Is er hier iets aan veranderd of zo? Kan iemand ffe toelichting geven aub? Hartelijk dank!

 22. Ik heb het mentale dieetplan 2 jaar geleden gedaan,en in 1 maand tijd 1o kilo afgevallen.
  Op vakantie geweest en 2 kilo aangekomen( viel mee toch). Toen raakte ik zwanger,dus eigenlijk nergens naar gekeken,mijn zoontje is nu 10 maanden en nu vond ik het tijd om weer op gewicht te komen…..ik zal blij zijn als ik er weer 10 kilo af krijg,maar 15 mag ook haha.wel doe ik het met wat aanpassingen deed ik toen ook mijn kip marineer ik gewoon met ketjap en ik bak mijn vlees,gewoon in olie……het is me toen met gemak gelukt,en ik hoop nu weer…..
  Groetjes esther

 23. Super Ingrid.
  Ik ben vandaag weer volle moed begonnen.
  weten jullie welke eiwitshake Katja Adviseerd?
  Ik heb alles op mijn pc opgeslagen maar daar kan ik nu tijdens mijn vakantie niet bij.
  verder weet ik waar ik me aan moet houden.
  Ga nu 11 dagen voor de turbo.

  groetjes

 24. Ik heb een vraag voor ik het dieet ga bestellen. Ik zie vele verschillende boeken die bij het dieet horen. Zitten er ook genoeg vegetarische gerechten bij of suggesties om vlees of vis te vervangen?

  Zou zonde zijn als ik het verkeerd vervang en het dieet teniet doe.

  Ik hoor graag.

  Mvg
  Inge van Mondfrans.

 25. Ik heb trouwens een site gevonden waar je voor het gewone mdp leuke recepten van kan halen. Niet alles past binnen het dieet, maar aan de ingrediënten kan je snel zien of je het wel of niet mag hebben. En suiker/honing kan je vaak ook vervangen voor een zoetstof. De kaascrackers heb ik al geprobeerd en zijn super lekker! Mijn vervanging voor chips ;-).

 26. Thanks Stefanie! Zoals je het uitlegt, klinkt het inderdaad logisch. Ik zet het gewoon in mijn agenda dan weet ik precies wat voor dag het is ;-). Dit was mijn laatste turbo dag en morgen begin ik met het gewone mdp. Helaas voor mij was het niet zo turbo, ik ben in die 7 dagen maar 1, kilo kilo afgevallen :-(. Ik hoef dan ook niet super veel af te vallen (8/9 kilo) maar ik had toch wel op zo’n 2.5 gehoopt. Ik had bijna een zak chips gekocht, maar kon me gelukkig net inhouden. Ik laat de moed nog niet zakken en pak gewoon door.

 27. Sinds vrijdag bezig en vind het turboplan goed vol te houden. Ik ga niet voor alle 11 dagen want ik vind het nogal eenzijdig zo zonder groenten en voor mijn gevoel is dat niet zo goed voor je lijf. Wil het turboplan tot en met donderdag doen en dan vrijdag beginnen met de eerste gamma dag van het normale mdp dieet. Op deze site al even het ezelsbruggetje GABBABA opgedaan. Maar zie hier ook dat dat elke week veranderd? Zie dit schema wat op vetvrij.com te vinden is.
  Eerste week: G-A-B-B-A-B-A
  Tweede week: B-A-B-A-G-A-B
  Derde week: A-G-A-B-B-A-B
  Vierde week: B-B-A-BA-G-A
  Vijfde week: B-A-G-A-B-B-A
  WZesde week: A-B-B-A-B-A-G
  Zevende week: A-B-A-G-A-B-B
  Kan je het ook gewoon elke week als week 1 doen? Of is dan het resultaat echt stukken minder?

  • Beste Esther,

   Je gaat steeds wennen aan wat je eet. Op deze manier weet je lichaam niet wat hij kan verwachten. Je gooit je stofwisseling in de war.
   Waardoor hij actiever moet worden.

   Ik zou het schema aanhouden van Katja en niet iedere week het zelfde week-menu volgen.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in