Metabolic Balance Ervaring van Karin

De Metabolic Balance Ervaring van Karin. Hallo, ik ben Karin, bijna 43 jaar, heb een gezinnetje en werk fulltime als secretaresse. Begin van dit jaar woog ik 152 kilo. Nu, negen maanden later, ben ik 52 kilo afgevallen! Hoe ik dat heb gedaan? Met Metabolic Balance.

Wat is Metabolic Balance?

Metabolic Balance is een voedingsprogramma voor een betere stofwisseling en gewichtsregulatie, ontwikkeld door artsen en voedingswetenschappers. Aan de hand van je actuele bloedwaarden en gezondheidsgegevens wordt voor jou een persoonlijk voedingsplan gemaakt.Onder begeleiding doorloop je vier fases, die ervoor gaan zorgen dat je gewichtsproblemen opgelost worden en je gezondheid bevorderen. Het doel van het voedingsplan is het ondersteunen van uw gezonde stofwisseling en het reguleren van uw gewicht. Om uw doel zo vlot mogelijk te behalen in een periode die u kunt overzien, wordt u begeleid door speciaal opgeleide en gecertificeerde Metabolic Balance® begeleiders.

metabolic2

Door jouw individuele voedingsplan krijgt je lichaam alle noodzakelijke en gezonde voedingsstoffen tijdens de maaltijden binnen. De voedingsmiddelen worden hierbij niet geselecteerd op grond van het aantal calorieën of het percentage vetten, eiwitten of koolhydraten; het criterium voor de keuze van voedingsmiddelen is de wijze waarop ze je hormoonhuishouding beïnvloeden. Daarmee wordt een gezonde stofwisseling en een natuurlijke afgifte van insuline bewerkstelligd. Met de nieuwe, eenvoudige regels voor (het bereiden en nuttigen van) de maaltijden reguleer je gemakkelijk en blijvend je gewicht en versterk je jouw totale hormoonhuishouding.

Tegelijkertijd verbetert je uithoudings- en concentratievermogen en stijgt je totale energieniveau. Je slaapt beter, je fysieke en psychische kracht neemt toe, je voelt je over het geheel genomen gezonder, vitaler en krachtiger en dat straal je ook uit! Je breekt je lichaamsvet af en spaart je spier- en bindweefsel door Metabolic Balance®, dat wil zeggen dat je huid strak en glad blijft.

Mijn persoonlijke ervaringen

Ik was altijd al veel te zwaar. Toen ik 9 jaar was, kwam ik voor het eerst bij een diëtist. Meer dan 30 jaar later had bijna alles al geprobeerd: nog een aantal diëtisten, EGA (soort Weight Watchers), Herbalife, Slimfast, brood dieet en verscheidene andere diëten, pillen, shakes en eigen probeersels van gezond proberen te eten. Alles hielp …. tijdelijk, en daarna werd ik nog zwaarder dan ik daarvoor woog; het zogenaamde jojo-effect.

Begin dit jaar werd ik heel ziek en kreeg hoge koorts. Het bleek het begin van wondroos aan mijn kuit te zijn, waar ik uiteindelijk ruim vier weken mee in bed heb gelegen en elke dag naar de huisarts moest om de ontstoken, open wond te verschonen. De huisarts zei dat ik eens met de vervangend huisarts moest gaan praten, zij hielp mensen met gezondheids- en gewichtsproblemen door Metabolic Balance. Ik ben met haar gaan praten en was direct erg enthousiast; ik ging het nog één keer proberen. Ik heb bloed laten prikken en aan de hand daarvan is er een persoonlijk plan voor mij opgesteld.

De eerste twee weken was even wennen aan het nieuwe eetpatroon, maar daarna ging het als vanzelf. De andere twee gezinsleden thuis aten niet met mij mee, waardoor ik dus twee potjes moest koken, maar ook dat was geen probleem. Meestal had ik toch maar één pan nodig (lekkere wokgerechten, waar ik dol op ben) of ik gebruikte de oven. Ik werk tot half 6, maar om 6 uur konden we gewoon aan tafel. Koken kost echt niet zo veel tijd, ook niet met verse producten.

Ik heb nog nooit zo lekker gegeten! Ik koos er, voordat ik aan Metabolic Balance begon, altijd voor om te eten wat zij lekker vonden. Ik ging dus niet voor mezelf een salade maken, iets met champignons, vis of vreemde groentes roerbakken en al zeker niet met te veel kruiden of knoflook. Daar hielden ze niet zo van. Dus at ik dat ook niet. Nu ga ik echt helemaal los: gebruik veel kruiden, gebruik (geiten)kaas (of feta) door mijn avondeten, lekkere champignons en heerlijke salades, zalm of rivierkreeftjes, heerlijk! Ik ben vaak op het internet op zoek naar lekkere gerechten en probeer wekelijks nieuwe dingen uit! Het brood mis ik niet, want we mogen wel roggecrackers en roggebrood. De aardappels, pasta en rijst mis ik ook niet, want mocht ik aardappels willen, gebruik ik pastinaak of knolselderij; als rijst gebruik ik geraspte bloemkool (probeer het eens!) en de pasta mis ik ook niet. Met een beetje creativiteit maak je van een courgette heerlijke spaghetti-sliertjes, bijvoorbeeld. Ik eet nu groenten waar ik eerder nooit van gehoord heb en die echt heerlijk zijn! Als je volgens Metabolic Balance eet, blijft je suikerspiegel in balans, wat onder andere tot gevolg heeft dat je geen trek hebt tussendoor. Echt helemaal niet!

Nu, negen maanden later, geniet ik van elke hap die ik eet, voel me zo veel fitter en heb zo veel energie, dat ik de hele wereld aankan! Voor Metabolic Balance zat ik 24/7 op de bureaustoel achter mijn computer of ’s avonds op de bank. Nu loop ik 5 keer per dag een rondje met mijn hond (die er ook veel blijer van is geworden) en sinds een week ben ik begonnen met fitness! Ik moest toch ergens heen met al die energie! Heerlijk!

Toen ik 152 kilo woog, dacht ik dat het allemaal wel meeviel. Nu ik dat achteraf bekijk, was dat niet zo. Ik kon niet lang staan, laat staan lopen, genoot daardoor minder van uitjes (als we maar niet te ver hoeven te lopen, als ik er maar in pas) dan nu! Ik heb mijn leven teruggekregen!

Ik ben er nog niet, want ik wil in ieder geval nog 20 kilo kwijt, maar dat gaat zeker lukken, want ik blijf mijn leven lang eten zoals ik nu eet. Natuurlijk zal ik af en toe wel wat minder gezonde dingen eten bijvoorbeeld met kerst of in de vakantie, maar daarna zal ik altijd weer kiezen voor de manier waarop ik nu eet, omdat het me zoveel goeds heeft opgeleverd op een hele makkelijke manier!

Meer Informatie

Misschien zijn de volgende websites nuttig voor wie meer informatie wil:

Voor meer informatie en/of het zoeken van een begeleider: www.metabolic-balance.com
Voor meer informatie, steun, etc. op Facebook: MB – lekker eten groep

4 Reacties

 1. Ik ben nu precies een week bezig. Het bevalt me goed. Eerste dagen had ik wel enorme trek tussendoor. Nu niet meer. Ik heb me wel even gewogen en er is 2kg af. Nu vraag ik mij af… is dit goed of had er meer af gekund?!

 2. Goed wat je doet Karin! Ik ben na een periode van ernstige gezondheidsklachten waardoor ik niet meer kon lopen 7kg aangekomen. Ivm gewrichtsproblemen is overgewicht uit den boze en ik was op zoek naar een blijvend en gezond voedingsprogramma.
  Metabollic Balance schijnt uitermate geschikt te zijn voor mensen met diabetes en ontstekingen als reuma dus ik ben vandaag begonnen…..1e dag voorbereidingsfase en dan de strenge fase in! 10kg moet eraf dus ik weet niet hoelang ik de strenge fase moet doorstaan, ik zie het wel.
  Ben ook zoekende naar recepten….iemand tips? Ik zit nl niet op Facebook want daar schijnt de MB groep wel op te staan :-)
  Succes allemaal en Karin, ga zo door!

 3. Hoi Karin,

  Wat top van je zeg! Echt super knap dat je dit “dieet” nog een kans wilde geven. En wat gaaf dat je vervangend huisarts dit principe (MB) toepast. Ik liep zelf tegen een muur aan bij mijn huisarts; te onbekend en te weinig informatie. We hebben echt conflict gehad mbt het bloed prikken……………… We hebben het later wel uitgesproken, maar ik geloof zo ontzettend in dit dieet en ik wil haar daarvan overtuigen. Probeer nu ook van alles te vinden om het aan haar te geven of laten lezen. Misschien kan ze eens een gesprek voeren met jouw vervangend ha….;-)
  Ik ben zelf afgelopen zaterdag begonnen, dus zit nu in de strenge fase. Mis wel recepten, maar ik heb inmiddels eea gevonden op internet. Ik vind het wel prettig als recepten voorgekauwd zijn :-)….. Hoef ik niet zo
  hard na te denken en creatief te zijn………. Ik geloof absoluut dat ik mij hierdoor beter ga voelen en lekker in mijn vel kom te zitten. En na het lezen van jouw verhaal helemaal! Mijn lichaam is nu echt aan het afkicken, dat is zo goed voelbaar, maar hartstikke goed natuurlijk. Ik wens je heel veel succes met je laatste kilo’s!!

  Hartelijke groet,
  Miriam

 4. Dag Karin, wat een geweldig inspirerende woorden en wat fijn dat het nu zo goed met je gaat en al zoveel bent afgevallen
  Ik ben sinds donderdag 10 juli ook met dit dieet begonnen, na een hele lange zoektocht van diëten, die allemaal niets hielpen. Ik ben blij dat ik deze methode nu ook toe kan gaan passen en ik kijk ernaar uit om mijn normale gewicht weer terug te krijgen.
  Ik moet 16 kilo aan vet kwijt en dat gaat mij zeker lukken.
  Bedankt voor je inspirerende verhaal, dat doet me goed en geeft vertrouwen.
  Gezonde groet,
  Geesje

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in