Metabolism Miracle Dieet van Diane Kress

Goed nieuws voor iedereen met overgewicht. Veel eten is niet altijd de oorzaak voor je overtollige kilo’s. Ook een dieet is niet voor iedereen de oplossing. Eerder schreven we al over het ‘super metabolisme dieet‘. Onlangs heeft ook een Amerikaanse voedingsspecialiste een nieuwe manier ontwikkeld om je ongewenste kilo’s kwijt te raken.

Metabolisme

Het nieuwe revolutionaire dieet kreeg de naam Metabolism Miracle en werd ontwikkeld door voedingsexperte Diane Kress. Het is momenteel een hit in Amerika. Kress: “De meeste diëten zijn gebaseerd op de veronderstelling dat het metabolisme van iedereen op dezelfde manier werkt. Deze zijn gebaseerd op de veronderstelling dat als je minder calorieën opneemt, je zult afvallen. Uit recent onderzoek blijkt namelijk dat bij 50 procent van de mensen te dik zijn door een ander werkend metabolisme, genaamd het Metabolisme B. Dit is een erfelijke aandoening waardoor je meer honger hebt en je lichaam koolhydraten ‘oververwerkt’, waardoor je deze omzet in lichaamsvet, onafhankelijk van hoeveel je eet of je sport.

Oorzaken

Als je vaak zin hebt in koolhydraten, je hongergevoel niet kunt controleren, je moe, angstig en depressief bent, dan is je overgewicht waarschijnlijk niet je eigen schuld, maar heb je dit syndroom. In dat geval maakt je lichaam te veel het hormoon insuline vrij, wat nodig is om je bloedsuikerspiegel in balans te brengen. Mensen met een normaal metabolisme voelen zich na de lunch gedurende vier uur energiek en voldaan. Mensen met het metabolisme B syndroom hebben na een uur meteen weer zin in eten. Dit syndroom heb je niet per se vanaf je geboorte, het kan jaren in je lichaam woekeren om dan ineens op te duiken. Het kan veroorzaakt worden door stress, inactiviteit, ziekte en hormonale veranderingen.

Dalingen

De manier om te vermageren als je dit syndroom hebt, is niet door minder te eten. Het is bij deze mensen belangrijker om regelmatig iets te eten, liefst om de vijf uur. Je voelt je vermoeid en geïrriteerd omdat je bloedsuikerspiegel nooit constant is. De dalingen in je bloedsuikerspiegel maakt dat je verslaafd raakt aan koolhydraten. Het nieuwste dieet leert je lichaam om te geven met de overreactie op koolhydraten en hier normaal op te reageren. Als je dit kan, zul je vermageren, gezonder worden, meer energie krijgen en gelukkiger zijn, aldus Kress.

Stabiliseren

Het dieet begint met een reiniging van het lichaam van acht weken. Dit herprogrammeert je lichaam om gezonder koolhydraten te verwerken. Zo zullen je vetcellen krimpen en gewicht verliezen. Tijdens deze periode moet je zoveel mogelijk koolhydraten schrappen. Zo zal je bloedsuikerspiegel zich stabiliseren, zonder pieken en dalen. Dit is slechts een oplossing op korte termijn, omdat koolhydraten noodzakelijk zijn voor je lichaam. Op lange termijn is het belangrijk dat je je eetgewoonten permanent verandert. Mensen met dit syndroom blijven best niet langer dan vijf uur zonder kleine maaltijd. Ook voor het slapengaan en meteen na het opstaan moet je iets eten. Daarnaast raadt de voedingsspecialiste aan dat je vijf keer per week dertig minuten sport.

bron: goedgevoel.be

2 Reacties

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in