Metabolisme Dieet Ervaring

Mijn ervaring met Het Metabolisme Dieet van Haylie Pomroy

Toch nog een poging? De eeuwige diëter

Je kent ze allemaal… al die dieetgoeroe’s, voedingsprogramma’s, instantoplossingen die jou een prachtlijf beloven, al dan niet met veel of weinig inspanningen. Misschien heb je het wel over de verstandige boeg gegooid en heb je succes geboekt met een diëtiste, het weight watch programma of aanverwante zaken. Fijn zo! En als je nog steeds trots naar de weegschaal kijkt omdat je streefgewicht daar staat te blinken, nog fijner. Dan is de rest van dit artikel niet aan jou besteed.

Misschien ben jij eerder een fan van de crash diëten. Ja, je weet wel dat ze niet gezond zijn, maar hé, het gaat zo lekker snel. Je speelt met plezier chemische eiwit-shakes binnen of haalt er voldoening uit om weken te leven op soep en komkommers. Alles om bikini-klaar te raken op een paar weken tijd, toch?

De kans is groot dat je al geruime tijd bezig bent met je strijd tegen de kilo’s. Je denkt de valkuil van het jo-jo effect te kunnen vermijden en toch merk je telkens opnieuw dat die verloren kilo’s zich weeral aan je billen en buik genesteld hebben. Vol goede moed begin je nog maar eens aan een dieet. Je weet perfect wat je wel en niet mag eten, je bent expert in het diëten geworden. En toch, plots merk je dat het niet meer werkt! Wat je ook doet, hoe streng je ook bent voor jezelf, het lukt eenvoudigweg niet meer om die hardnekkige kilo’s kwijt te spelen. Je hebt het gevoel dat er alleen maar gewicht bijkomt, ook al eet je zoveel minder (en misschien wel gezonder) dan je vriendin, partner, zus, collega of ja, zelfs minder dat je 4-jarig zoontje! Je raakt gefrustreerd en komt in een vicieuze cirkel terecht waarin je verlangt naar een lekkere, volwaardige maaltijd maar tegelijk je zo schuldig voelt bij elke hap die je neemt. Je begint te twijfelen: ga je deze levenslange kilo-strijd verder leveren of moet je maar gewoon accepteren dat je wat teveel weegt en je garderobe vervangen door een maatje groter?

En dan komt de zoveelste dieetgoeroe op de proppen, Haylie Pomroy. Ze zwaait met Amerikaanse superlatieven en overdreven peptalk, ze belooft jou een slank lichaam in 28 dagen. Waarom zou je haar geloven? Waarom weer die inspanning leveren? Niets helpt nog om af te vallen. Ik ga je zeggen waarom, want ik heb ook op dat punt gestaan waar jij staat: je wilt niet toegeven aan de kilo’s! Je wilt je leuk en licht voelen, je wilt genieten van je lijf en van je eten. Diep vanbinnen is er nog strijdlust. Ik zal je nog meer zeggen: dit dieet werkt wel, ook als al de rest hopeloos is geworden.

Is het Metabolisme Dieet geschikt voor mij?

Ja, misschien wel

Dit is het leukste en lekkerste dieet dat je ooit zult gevolgd hebben, maar daar zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden. Het moet namelijk passen bij wie je bent en hoe je leeft. Stel jezelf de volgende vragen vooraleer je dit dieet overweegt:

 • Hecht je belang aan gezonde en evenwichtige voeding?
 • Sta je ervoor open om nieuwe dingen te proberen?
 • Ben je bereid om tijd en energie te investeren in je maaltijden?
 • Heb je de mogelijkheid om een tijdje intensief bezig te zijn met voeding, koken en eten? Word je daarin gesteund door je gezin, familie, omgeving?
 • Heb je voldoende discipline om gedurende dit dieet de regels strikt toe te passen, zonder enige uitzondering?
 • Heb je een realistisch beeld over je streefgewicht en je lichaam?

Zo ja, welkom in het metabolisme dieet van Haylie Pomroy!

Hoe werkt het?

Je week opgedeeld in 3 fasen

De naam van dit dieet geeft aan wat het doel is: je metabolisme (of stofwisseling) versnellen zodat je lichaam alle voedingsstoffen die het binnenkrijgt omzet in energie en gezonde cellen en niet in vet. Hoe kan dit dieet dat waarmaken? Door je lichaam steeds opnieuw te verrassen en in de war te brengen. Door een weldoordachte afwisseling van alle voedingsgroepen (ja hoor, ook de beruchte koolhydraten!), gaat je lichaam zich steeds opnieuw moeten aanpassen, hard werken en bijgevolg vet verbranden. Voor meer wetenschappelijke details over dit mechanisme verwijs ik je naar haar boek.

Om je lichaam te verrassen en te laten werken, is een week opgedeeld in 3 fasen. In elke fase worden telkens andere voedingsgroepen en –middelen toegestaan. Door de voortdurende afwisseling van de fasen en dus voedingsgroepen kan er geen gewenning optreden. Bovendien moet je deze cyclus van 3 fasen 4 keer doorlopen. M.a.w. het metabolisme dieet duurt (minstens) 4 weken, afhankelijk van het overgewicht.

Hoe zien die fasen eruit?

Fase 1

Je start je week altijd met fase 1, (voedsel-)stress afschudden. In deze fase eet je volledig vetvrij, maar kan je je 5 keer per dag tegoed doen aan koolhydraten… veel koolhydraten: granen, fruit, brood, het kan allemaal mits inachtname van enkele spelregels die in het boek beschreven staan. De koolhydraten worden op tijd en stond aangevuld met eiwitten. Deze fase duurt 2 dagen, dan schakel je over naar andere voedingsgroepen.

Fase 2

Fase 2 staat in het teken van de eiwitten. Ook hier eet je volledig vetvrij, maar ga je je lichaam voeden met vis, vlees of plantaardige eiwitten. Gedurende de 2 dagen van fase 2 zijn koolhydraten ten strengste verboden. Maar niet getreurd, je sluit de week af met fase 3.

Fase 3

De 3 dagen van fase 3 voelen helemaal niet aan als een dieet. Na 4 dagen zonder vet geleefd te hebben moet dit terug geïntroduceerd worden in je voedingsschema. In elk van de 5 dagelijkse maaltijden worden gezonde vetten gebruikt, afwisselend met koolhydraten of eiwitten. Fase 3 is leuk en lekker. Je kunt op zoek naar nieuwe ingrediënten, aangepaste recepten en ontdekt op die manier een nieuwe wereld van voedingsmogelijkheden.

De voedingsgroep die aan de basis ligt van elke fase zijn de groenten. Rauw, gestoofd, gegrild, gekookt, in soep, … eender hoe je het verkiest, maar je zult véél groenten eten in het metabolisme dieet. Het soort groenten dat je mag eten staat in functie van de fasen.

Is het echt zo simpel?

Ja, maar toch enkele basisprincipes

De kans is groot dat je een haat-liefde relatie hebt opgebouwd met eten. Het is een belangrijke basisvoorwaarde van dit dieet dat je terug van eten leert houden. Je zult regelmatig, voldoende en alle voedselgroepen eten.

Eten is leven, is bouwen, is genieten! Je zult eten en stress volledig moeten loskoppelen van elkaar. Het dieet helpt je daar een handje bij en als je er bewust mee bezigt bent, zal het je zeker lukken, zo heb ik zelf gemerkt. Op een dag zal een lekkere, gezonde maaltijd je weer gelukkig kunnen maken. Je zult samen met vrienden of familie kunnen genieten van al dat goede dat op je bord ligt.

Het metabolisme dieet steunt op balans, gezonde voeding, puurheid. Je eet die dingen die de natuur ons ter beschikking stelt en neemt dus resoluut afscheid van chemische rommel (bewaarstoffen en dergelijke) of opgefokte voedingswaren (bvb geraffineerde suiker).

Op die manier komt je biochemische en hormonale huishouding weer tot rust en in evenwicht. Dat heeft niet alleen effect op je lichaamsgewicht maar ook op je algemene gezondheid.

Dit dieet werkt echt, dat heb ik aan den lijve kunnen ervaren. Maar een laatste belangrijk principe is dat je de regels van Pomroy strikt toepast. Ze vernoemt een reeks van do’s en dont’s die je gedurende de kuur van 4 weken zonder enige uitzondering moet toepassen, dus geen ja-maar’s. De volledige lijst vind je terug in het boek, een greep hieruit: geen suiker, tarwe, maïs, cafeïne of zuivel.

Tot slot is er net zoals in elk evenwichtig dieet aandacht voor beweging. Voor de actievelingen: je zult het misschien wel wat rustiger aan moeten doen gedurende de kuur. Je lichaam moet tot rust komen, herstellen. Overmatig sporten doet meer kwaad dan goed. En voor het meer gezapige type: kom uit je zetel en laat dat gezonde lichaam een drietal keren per week werken.

Wat mag je verwachten?

4 Weken, en daarna terug naar af? Nee, in geen enkel geval!

Beschouw de kuur als een intensieve training. Je wordt sterk begeleid en binnen de perken gehouden. Eigenlijk hoef je zelf niet zoveel na te denken over je voeding, dat doet het schema wel voor jou. Door er zoveel mee bezig te zijn, je zoveel beter te voelen, nieuwe dingen te ontdekken, zal je kijk op voeding en eten na het metabolisme dieet anders zijn. Dus ook na die intensieve training, zul je zorg dragen voor jezelf en je voeding. Zo was ik bvb een grote cola zero fan (hmm, lekker zoet en toch geen calorieën). Hoewel ik al een tijdje gestopt ben met de kuur heb ik sindsdien geen cola meer gedronken. Niet uit wilskracht of principe, maar wel omdat mijn lijf het niet meer nodig heeft. Hetzelfde voor koffie, tarwe of zuivelproducten. Natuurlijk is de verleiding van zoet/vet er af en toe nog wel. Dat hoeft ook geen probleem te zijn, zolang je je grenzen maar kent. En dat is nu net hetgeen je leert in het metabolisme dieet. Je leert luisteren naar je lichaam en wat het nodig heeft. Je lichaam wordt je beste vriend waar je goed voor wilt zorgen.

Ik wil starten!

Fijn, toch even dit

Dit artikel geeft de basisprincipes en algemene richtlijnen van het metabolisme dieet weer. Als je echt van start wilt gaan, is het noodzakelijk dat je eerst het boek grondig doorneemt. (Haylie Pomroy, Het metabolisme dieet, slank in 28 dagen, Standaard Uitgeverij)

Ben je niet zo’n lezer of vind je het allemaal wat ingewikkeld, dan kan ik je waarschijnlijk helpen.

Veel succes en (eet-)plezier gewenst.

39 Reacties

 1. Het eerste dieet( andere eetwijze) die werkt naast mijn medicatie. Eindelijk. Van alles geprobeerd. Twee keer knallen met sporten. Nu 2 kilo kwijt na 1 week. Enige nadeel veel plassen met al dat water maar al zo blij met dit resultaat. Nooit eerder gebeurd. Wel benieuwd hoe t gaat na 4 weken
  Maar deze snoepkont mist dat niet! En dat is heel wat

 2. Hoi allemaal,
  Ik ben nu 5 dagen bezig en worstel met dezelfde dingen die jullie aanhalen. Wat is een kop, recepten die buiten mijn comfortzone liggen, geen honger, geen drang naar suiker, spectaculair gewichtsverlies, … . Maar wat ik bij jullie niet lees en waar ik deze week veel last van heb is kloppende hoofdpijn, op dag 2 een migraine-aanval, woensdagnacht dag 3 zijn de beenkrampen begonnen. Al een paar nachten slecht geslapen. Ik had hier tot voor de start van het dieet totaal geen last van.
  Hebben jullie last van hoofdpijn? Iemand ooit beenkrampen gehad?
  Ik ben donderdag gestart met magnesiumsupplementen. Heb nog steeds beenkrampen, maar de gespannen nek-en schouderspieren zijn verdwenen. Misschien toch geen dieet om zonder begeleiding te doen? Ik zit nu in fase 3 (van week 1) en hoop dat de beenkrampen verdwijnen. Ik overweeg sterk om na week 1 te stoppen omdat ik zoveel neveneffecten heb. Of misschien verdwijnen deze?

  • Even een update: ben nu mijn tweede week bezig en het gaat geweldig. Ik had eigenlijk niet echt last van beenkrampen, maar eerder verzuring van de spieren. Ik gebruik nu meer citroen en limoen en dat probleem was na een dag gefixt. Wellicht was het zuur-base evenwicht in mijn lichaam verstoord. Deze week voel ik me geweldig: geen hoofdpijn en geen verzuring van de spieren. Zelfs fase 2 valt heel goed mee, al ben ik blij dat het morgen mijn laatste dag is. Ik voel me echt goed nu. Het is heerlijk om weer eens controle te hebben over het eten en niet steeds te moeten worstelen met die suikerdips.

 3. Mijn ervaring: afvallen gaat heel makkelijk met het metaboliet, op gewicht blijven is lastiger dan beloofd helaas. Ik denk dat je dan altijd volgens de fasen moet blijven eten.
  Ik heb het Metabolisme dieet netjes 28 dagen volgehouden. 7kg afgevallen. Hier
  na weer gewoon gaan eten ( gezond, geen tarwe, geen suiker, af en toe koffie of een wijntje) kwamen de cm /kilos helaas gewoon weer terug. Een illusie armer .

 4. tip , begin er aan en lees het boek dan opnieuw , want voor iemand zonder medische opleiding wel ingewikkeld , nu na 1 jaar bezig voor de tweede keer , en ik vind het het meest gezonde dieet dat ik ooit gedaan heb , vandaag start ik met mijn derde week en vier kilo minder, aan iedereen succes , veel werk maar de moeite waard

 5. Ik ben 13 dagen geleden begonnen en (pas) een pond kwijt. Omdat er binnen de boeken ‘Het metabolisme dieet, kookboek’ en ‘Het metabolisme dieet, slank in 28 dagen’ regels staan die niet met elkaar overeenkomen, vind ik het erg lastig deze correct te volgen. Welke zijn de juiste???
  Ook als je eigen-wijzer volgt en facebook, zie je verschillen die niet overeenkomen met de boeken.

  Petra: tarwe hoort niet in het dieet inderdaad.
  Volkorenrijst: je kunt zilvervlies nemen of bruine rijst.
  Verder lees ik terug (op FB) dat je geen rogge mag en in het kookboek staat dat het wel mag.
  Rijstwafels mogen wel. In ‘Slank in 28 dagen’ ca. 8. In ‘Kookboek’ 14 gram, wat op 2 uitkomt.
  Een cup is geen kop. Het ligt aan de soortelijke massa hoeveel je mag hebben.

  Al met al ook bij mij grote verwarring.
  Misschien heeft iemand een tip waar ik wel de juiste informatie kan vinden?

  • hoii, waar staat er dat je rijstwafels mag? ik heb het in het boek volgens mij gelezen, maar ik kan het niet meer terug vinden, en in welke fase ? fase 1 geloof ik toch?

 6. Hallo iedereen,
  Heel interessant om jullie reacties te lezen. Ik ben pas begonnen aan het metabolismedieet. Ik maak vooral eigen gerechtjes klaar met de voedingslijsten van de toegestane producten die je in het boek terug kan vinden. Het is echt wel wat zoeken en organiseren maar ik heb het ervoor over. Hebben jullie soms ook een licht hongerig gevoel ’s avonds? Gebruiken jullie enkel bio-vlees ? Hopelijk kan ik hier snel mijn resultaat neerschrijven. Veel succes aan iedereen.

 7. Ik zit nog altijd op mijn gewicht van voor het verlof:-) Alhoewel ik mij voorgenomen had om nog een 2- tal weken te diëten is het er nog niet van gekomen. Dit omdat ik momenteel niet kan koken.( nieuwe keuken aan het plaatsen). Toch ben ik van plan om tegen de winter nog een 3-tal kg af te vallen. Ik voel me goed en iets heel belangrijk, ik heb totaal geen behoefte aan snoep. Ik snoep al anderhalve maand niet meer.

 8. Ik hou het nog steeds vol:-)en heb mijn streefdoel bereikt,78kg ik zit er al onder:-) Ik ben nu halfweg 4e week en ben 6,5 kg kwijt. Ook op mijn heupen en taille ben ik al enkele cm kwijt, nl 4,5 op heup en 3 in de taille. Ik kan terug mijn mooie broek en rok aantrekken,deze hingen al 2 jaar ongedragen in de kast.Ik kook uit de 2 boeken en maak wat meer en vries het in. Nu ga ik nog een weekje verder diëten want we gaan daarna op verlof. Bij thuiskomst ga ik terug 1 a 2 weken verder, afhankelijk van mijn gewicht.Ik voel me goed en ben trots op mezelf omdat ik het volhoud.

 9. Het werkt echt, in dertien dagen zes kilo afgevallen en niet met die moeilijke recepten uit het boek, maar gewoon eten volgens de voedingslijsten die bij de fase horen. Die lijsten staan achterin het boek. Eet supergezond, veel verse groenten zoals spinazie, andijvie, koolrabi, bietjes enz. Weeg ook geen porties af. Het gaat prima zo.Bak alles in de bouillon (uit een potje) gaat goed als je maar blijft roeren,geeft bovendien wat smaak aan de gerechten. Een aanrader, geen honger, kan nu zo in de supermarkt de vakken met snoep en koek en de cola voorbijlopen.
  Drink wel veel water, twee en halve liter per dag.

 10. Enkele weken geleden heb ik het boek ook gelezen en uitgeprobeerd. Op 1 week had ik goed resultaat maar ik vond dat ik bijna gans de dag in mijn keuken moet staan. Fase 2, spinazie s morgens dat krijg ik echt niet binnen. Ikzelf hou van lekker eten maar ben zelf geen keuken prinses. Die amerikaanse maaltijden vind ik niet zo lekker. Heeft iemand zelf eenvoudige receptjes voor ontbijt en snacks ea voor mij. Je zou mij geweldig helpen.

 11. Ik hoorde zondag van vrienden dat ze na 2 weken metabolisme dieet volgen 6 kg waren afgevallen. Ik heb het boek meegekregen. Ik kan het dieet niet strikt volgen omdat ik door mijn allergie bepaalde groenten niet mag eten. Dan laat ik deze groenten maar weg of vervang ze door iets wat ik wel mag eten. Op 4 dagen ben ik al 2 kg kwijt. Nu volhouden en proberen onder de 80 te raken. Zal me wel lukken,nu weeg ik 81,5.

 12. Dit is echt een goede manier om je stofwisseling en hormoonbalans om zeep te helpen. Vet in voeding zorgt NIET voor dikker worden, sterker nog, ik eet per dag tussen de 70 en 100g vet en mijn bloedwaarden zijn de beste die de huisarts tot nu toe gezien heeft. Vet speelt een erg belangrijke rol als het komt tot je hormonen, en het compleet weglaten van vet in de voeding zal alleen leiden tot een complete verstoring van hun werking. Dit zal je niet gelijk merken (grote kans dat het de eerste weken niet opvalt of de symptomen niet goed zichtbaar zijn), maar uiteindelijk kom je er achter dat dit soort crashdieten niet werken.

  Zoals met alles in het leven gewoon alles met mate eten, schaf een keukenweegschaal aan, bereken hoeveel calorieen je op een dag moet eten (diverse calculators op het internet) en als je wil afvallen, ga daar dan 500kcal onder zitten. Het is niet moeilijk en je hoeft het niet te laten om lekker te eten, zolang het maar met mate gebeurt.

  Aan het eind van de dag is afvallen erg simpel –> zorg dat je minder calorieen binnen krijgt dan dat je verbruikt.

  • Ellen,
   Vetten zijn inderdaad zéér belangrijk. Maar om even duidelijkheid te scheppen: dit dieet bant helemaal geen vetten! Enkel in de eerste en tweede fase wel. De derde fase zit net vol gezonde vetten! Je moet het boek maar eens lezen. Het heet misschien het MetabolismeDIEET, maar eigenlijk vind ik dat een foute benaming. Per fase neem je een ander deeltje van je stofwisseling aan om dit uiteindelijk weer helemaal in topvorm te krijgen.
   Ik vind het boek een grote aanrader, ook als je het dieet niet perse wil volgen.
   Ik moet zeggen dat de vertaling niet zo geweldig is (origineel is Amerikaans), maar de inhoud is nog steeds heel leerzaam. Ik at ook heel gezond en gevarieerd in mijn ogen, maar dit boek heeft me toch het één en ander bijgeleerd.

 13. Hey,

  Ik ben vandaag op mijn laatste dag van fase 3 en de eerste week. Ik ben 3 kg af! Ik viel voordien heel moeilijk af, dus mensen die twijfelen. Gewoon doen, want dit werkt wel!

 14. Ik woog me steeds na een week, zeker niet elke dag of na elke fase, dan maak je jezelf gek! Steeds als er een week dieet op zit; wegen!

  Heb nu de afgelopen 8 maanden 3x een 4tal weken het dieet gedaan! De eerste keer was er na een week 2,7 kilo af. De 2e keer na de eerste week 1,7. Bij de laatste ronde was er na de eerste week een kilo af. Maar ben dan ook wel weer in een gezond BMI; zit 6 kilo onder m’n gewicht wat ik woog toen ik zwanger werd van m’n 2e! Totaal nu ruim 15 kilo afgevallen, een jaar geleden woog ik 23 kilo meer dan nu!
  Het is echt goed te doen!! Kijk goed naar de ‘boodschappenlijst’ want veel van de recepten vind ik niet zo lekker, dus aan de hand Vd boodschappenlijst zelf recepten gemaakt!

 15. Heb het boek gekocht, maar vind het ontzettend moeilijk, ingredienten waarvan ik nog nooit heb gehoord. Dacht even een boodschappenlijstje samen te stellen en te beginnen, maar de recepten zijn ingewikkeld, de benodigheden vreemd onbekend, is er geen nederlandse versie
  van boek en recepten?????

  • Hallo,

   Ik ben een week geleden gestart en dacht inderdaad hetzelfde. Ik heb er de bekende zaken uitgehaald en ben begonnen. Ik heb het gevoel dat ik er zachtjes aan wel in rol en meer en meer te weten zal komen en dat gevoel heb ik nu ook. Ik ben inmiddels 4 dagen bezig. Dus ik hoop tegen het einde van de week toch een kilo af te zijn. We zien wel. Ik houd je op de hoogte.

 16. Hallo iedereen, ik ben al 10 dagen echt goed op weg, maar er is geen grammetje van mijn lijf. Ik weeg 63 kilo en wilde naar 58, maar helaas niets. Mijn porties zijn juist, ik houd me aan de fase, maar helaas… nu wordt het moeilijk om verder te doen, mijn motivatie is even het noorden kwijt.
  Feit is wel dat ik niet echt veel aan beweging doe, is dit de reden?
  Graag jullie mening hierover. Thanks!

  • hoi, je moet wel bewegen staat er in het boek! je moet in fase 1 cardio doen, fase 2 kracht en fase 3 ontspanning (yoga, masage, sauna enzovoort)

 17. Ben 1 week bezig en 1,3kg kwijt. Lekker en veel gegeten maar altijd aan fase gehouden!
  Heb lijstjes gemaakt wat en wanneer mag en wat niet.
  Dit is de eerste keer dat ik niet het gevoel heb op dieet te zijn en val toch af!!!
  Ik ben echt tevreden en hoop het vol te houden gedurende 4 weken en…nog veel langer!

  • Hallo allemaal,

   Ik wil volgende week beginnen. Maar moet ik vlees echt bij de biologische supermarkt kopen of kan dit bv ook bij de AH. Ik kon namelijk geen E nummers en andere info op de pakjes bij de AH vinden.

 18. hi, ik begrijp er niets van ik doe de metabolisme dieet al bijna 3 weken en inplaats van vermageren blijf ik gewoon hetzelfde.vraag me af wat ik mis doe.
  En de porties. wat is een cup? is dat 200 gr of 250 gr. misschien eet ik te veel.
  Misschien is het omdat ik niet zo veel beweeg want ik heb een ongeval gehad en ben moeilijk te been.
  pff. ik beging echt de moed op te geven.

  • waarschijnlijk eet je te weinig, of je eet toch de verkeerde dingen per fase. ter info: een cup is 250gram

 19. Eind vorig jaar ging ik trouwen en er zat nog lekker wat babyvet aan van mn 2e kind. Graag een paar kilo minder voor DE dag zou fijn zijn. Samen met een vriendin gestart (zij heeft/had het niet nodig maar wilde als personal trainer en voedingsdeskundige graag weten hoe het precies werkt om het evt ook aan anderen te kunnen voordragen) dus samen van start!

  Dat is ook gelijk een enorme aanrader, om het samen met iemand te doen, je hebt dan een back-up en kunt elkaar steunen.

  Maar goed, ik begon 90,2 (ik ben 1.78) en in de eerste week was ik 2,7 kwijt, in de tweede week 1,6, derde week 1,5 en 4e en laatste week 0,8! Na de 4 weken dus 6,6 kwijt en dat was meer dan ik had gehoopt… Sindsdien erg stabiel qua gewicht, niet meer aangekomen (maar ook echt wel op mn eten blijven letten) Ik weeg nu 80,8 en ben sinds maandag weer bezig, samen met mn zusje. Ik hoop op 4 kilo en alles daarboven is mooi meegenomen. Nog 2 kilo en dan AL mn babyvet weg en dan wil ik nog even doorgaan tot zo’n 75 kilo. Mijn streefgewicht ligt tussen de 70-75 kilo…

  Ik kan het Metabolisme Dieet absoluut aanraden, het is heel goed te doen en je eet heel puur.
  Ik vind de ‘eiwit-dagen’ wel het moeilijkste… ben blij als ik morgen lekker nootjes mag en een speltboterham! :)

 20. Hallo!
  Ik wil graag met het metabolismedieet starten, heb het boek volledig gelezen en probeer nu een planning op te maken! Helaas geraak ik niet wijs uit aan de grote van de porties! Hoe weet je nu hoeveel je van iets mag eten? Bijvoorbeeld hoeveel cornflakes, pasta, vlees , vis,…,
  Iemand die kan helpen?
  Dank u!

 21. Gisteren ben ik aan de eerste dag van de vierde week begonnen. Tot dusver ben ik zo’n 7 kilo kwijtgeraakt. En veel belangrijker nog: centimeters op buik, dijen, armen en taille!
  Ik zie aan mijn lijf dat het goed met me gaat. Ik voel me fysiek beter dan ooit. En ondertussen val ik af.
  Eerlijk is eerlijk: vooral de eerste dagen/week is het even zoeken. En nu na drie weken heb ik de voedingslijsten ook nog wel eens nodig, maar de basis heb ik scherp. Ik heb zelfs een restaurant gevonden waar ik mijn boek aan de kok overhandig en allerlei lekkers voor me laat maken.
  Wat zo sterk is aan dit dieet is het FEIT dat je metabolisme daadwerkelijk lijkt te veranderen. En ik ben dan ook reuze benieuwd hoe het ná 28 dagen zal gaan. Ik heb er wel vertrouwen in!

  • Beste,

   Vanaf wanneer ben je beginnen afvallen de eerste week? Was dit al na fase 2 of pas na fase 3? Hoe gaat het inmiddels met je?

   Groetjes
   Ann

 22. Ik ben maandag begonnen, maar helaas gisteren begon ik met mijn nwe baan en moesten we met kinderen werken en eten wat zij ook kregen, had met mijn domme kop geen tussendoortjes meegenomen en had vreselijke honger. Heb toen gegrepen naar theebiscuits en na het werk had ik zo een honger dat ik sodacrackers en kokosguavesap had gekoch. Thuis dacht ik ach weet je ik begin morgen weer, omdat Hailey in haar boek zeg niet stressen en gewoon doorgaan met het dieet als je iets verkeerds gegeten hebt. Ik heb dus 4 sneetjes eigen gemaakte speltbrood met pindakaas en kipfilet en daarna boontjes met biefstuk uit de oven gegeten. Vanmorgen op de weegschaal gestaan en er was 8 ons van mijn gewicht verdwenen. Vandaag weer vol goede moed begonnen en heb mij voorgenomen me niet meer in verleiding te laten brengen en het stap voor stap goed te blijven volgen. Gisteren merkte ik wel dat bij thuiskomst mijn darmen ineens goed werkte, wat ik al een hele tijd niet gehad hebt. Ik hoop dat ik maandag met dit dieet toch van de 104 kilo die ik nu weeg naar 101 ben gegaan. Dus fingercross!!!!!!!!

 23. Hallo nieuweling, ik ben precies 10 kg kwijtgeraakt. De eerste week ging dus als een razende, daarna een stuk langzamer, maar ach, na 4 weken 10 kilo kwijt vind ik nog steeds de moeite waard :-)
  Suc6 zou ik zeggen!

 24. Pasgeleden ben ik een weekje naar Italie geweest. Een week voordat ik weg ging woog ik 82 kg, toen ik terugkwam woog ik 87,5 kg.
  Omdat ik voor mijn vakantie al ontevreden was over mijn gewicht (ik bleef al een tijdje hangen tussen de 80,5 en 82 kg) heb ik mijn vakantie het boek doorgenomen om te kijken of het wat voor mij zou kunnen zijn. Toen ik dus terug kwam en 87,5 kg woog, was ik extra gemotiveerd om te starten.
  Ik ben op zondag 21 juli gestart. Nu, maandag 29 juli weeg ik nog 80,4 kg en heb nog 3 weken te gaan (want je moet de cyclus van 4 weken volmaken). Ruim 7 kg dus in een week en een dag! Omdat ik op het moment van starten meer dan 9 kg te zwaar was (ik wil tussen de 70 en 75 kg wegen) eet ik, zoals aangegeven in het boek, 1,5 portie wat ik best wel veel vind, maar het lijkt te werken. Ik ben benieuwd waar ik volgende week sta!

  • Hallo, kan je me zeggen hoeveel je nu in totaal kwijt bent? Ik ben van vandaag ook begonnen, dus ben wel benieuwd.

  • Mijn patner en ik zijn erg gemotiveerd om mee te doen aan het metabolisme dieet. We hebben net alle boodschappen gedaan. Maar komen op vele vragen. Hier komen ze: er staat in de boek over cruesli, heb maar de naturel gekocht maar daar zit ook tarwe in! Maar juist deze dieet is toch zonder tarwe? Mag je alle soorten cruesli hebben? In het boek stond dat je volkoren rijst moet hebben, die kunnen we niet vinden. Welke soort moeten we dan hebben? Heb wel andere soorten gekocht (prijs daarvan was ook erg duur) Lumachine farro/spelt, Quinoa, volkorenrijst macaroni, en rijst en volkoren granen, zijn deze wel goed? En ik las net over spelt brood. In het boek staat dat je we spelt brood mag hebben en lees ergens anders dat het niet mag, heb het wel al gekocht dus wou even weten of het wel mag of niet? En wat ook lastig is dat op alle volkoren brood staat tarwe als ingrediënten dus mag dat wel of juist niet?

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in