Lekker en verantwoord afvallen met Modifast

Steeds meer mensen zijn ervan overtuigd dat een (tijdelijk) dieet op de lange termijn niet werkt. Wil je blijvend resultaat? Dan is het noodzakelijk om je leefstijl aan te passen. De titel “Mijn Leefstijldieet” is een uitstekende keuze en dekt de inhoud van dit nieuwe lifestyle boek.

Tijd voor een recensie

Mijn leefstijldieet is een boek met goed doordachte methodes die je helpen om op een verantwoorde manier  af te vallen. Het zijn methodes die niet alleen naar je eetpatroon kijken, maar ook naar jouw manier van leven. Naast nuttige informatie over voedingsstoffen zoals calorieën, vetten, vezels, koolhydraten en eiwitten worden praktische zaken zoals het ontstaan, voorkomen en behandelen van overgewicht uitgebreid besproken.  Erg handig zijn de tips die je kunt toepassen als je buiten de deur eet.

Lekker (uit) eten zonder aan te komen is goed mogelijk dankzij de tips uit het boek!

Modifast

Het boek is tot stand gekomen in samenwerking met Modifast. Het is dus niet verwonderlijk dat de Modifast Methodes worden uitgelegd. Voornamelijk de informatie over hoe je na een dieet teruggaat naar gewone voeding sprak me erg aan. Het is een handig boek, dat een perfecte aanvulling is op jouw levensstijl of dieet. Het is een leidraad die je kan helpen je doel te bereiken.

Veel mensen  hebben behoefte aan begeleiding en structuur. Dit is iets wat Modifast goed heeft opgepakt in dit boek. Voor zowel mannen als vrouwen staat er een drietal complete weekmenu’s vermeld. De menu’s zijn zorgvuldig samengesteld en bestaan uit 6 eetmomenten per dag:

 • ontbijt
 • tussendoortje
 • lunch
 • tussendoortje
 • diner
 • avond snack

Door te kiezen voor zes eetmomenten zorg je ervoor dat je bloedsuikerspiegel op pijl blijft. De menu’s zijn dusdanig samengesteld dat je ruim voldoende eiwitten, en weinig suikers en koolhydraten binnen krijgt. Volg je de weekmenu’s strikt, dan ben ik ervan overtuigd dat je geen honger hebt en gegarandeerd een paar kilo afvalt.

60 Verantwoorde Recepten

Mijn Leefstijldieet is in eerste instantie geen kookboek, maar desondanks staan er 60 heerlijke verantwoorde recepten in het boek. De recepten sluiten naadloos aan op de informatie die eerder in het boek wordt besproken. Op die manier ontstaat een tweeluik, dat er niet alleen voor zorgt dat je lekker en bewust eet, maar ook dat je alle nodige voedingsstoffen binnenkrijgt.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een gegrilde tomaat-paprikasalade, of een Aziatisch stoompotje? Voor het bereiden van de recepten hoef je overigens geen chefkok te zijn. Alle gerechten worden duidelijk beschreven en staan in de meeste gevallen binnen 20 minuten op tafel. Uiteraard heb ik een aantal recepten geprobeerd. Ik wil graag mijn favoriete gerecht met jullie delen.

Powersalade

De powersalade is niet alleen lekker, maar ook snel te bereiden (binnen 10 minuten) en makkelijk mee te nemen naar school, of naar je werk. Daarnaast barst deze salade van goede natuurlijke ingrediënten die je een enorme powerboost geven.

ingrediënten voor 2 personen

 • 200 gram wortelen
 • 1/2 rettich
 • 1 rode biet
 • 1 stuk verse gember (1 cm)
 • 1 eetlepel olijfolie (koud geperst) of koolzaadolie
 • 1 eetlepel zonnebloempitten
 • 1 eetlepel pompoenpitten
 • 1 eetlepel sesamzaad
 • 2 nori vellen
 • zout en peper (fijn)
 • 1 eetlepel chiazaad (optioneel)

bereidingswijze

Rasp de wortel, de rettich en de biet op een grove rasp en de gember op een fijne rasp. Schep de groente om met de gember, olijfolie, rode wijnazijn, pitten en zaden. Breng op smaak met peper en zout. Scheur of knip de norivellen in stukjes en verdeel over de salade.

Eet Smakelijk!

Streefgewicht? 5-Minuten Regel

Een gouden tip die ik zelf nog niet kende is de 5-minutenregel. Deze regel is eenvoudig en effectief! Je past deze regel toe als je je streefgewicht hebt bereikt. Heb je honger en vind je het moeilijk om niet te gaan ‘snaaien’? Pas dan de ‘5-minutenregel’ toe! Ga niet eten of drinken maar wacht tot er 5 minuten voorbij zijn. Denk intussen aan wat je allemaal al hebt bereikt en vraag je af of je wel echt wilt eten of dat je eigenlijk behoefte hebt aan iets anders. Als je die 5 minuten gebruikt om weer tot jezelf te komen, zal de drang tot eten afnemen.
Deze regel voorkomt eventueel emotie-eten en het terugvallen in je oude patroon.

Conclusie Het Leefstijl Dieet

De meeste methodes kijken uitsluitend naar je eetpatroon. Dit boek gaat dieper in op jouw manier van leven. Vandaar de naam: leefstijldieet. Het is een uniek boek met uitleg over de Modifast Methodes, gezond gewicht, calorieën en hoe je na een dieet teruggaat naar gewone voeding. Het is een handig boek dat een perfecte aanvulling is op jouw levensstijl of dieet en dat je kan helpen je doel te bereiken.

Dit boek is een aanrader voor iedereen die meer inzicht wil krijgen in het ontstaan en bestrijden van overgewicht. De 60 recepten geven ruim voldoende inspiratie om jaren lang verantwoord en lekker te eten.

Gezonde Groeten,

sanne

 

Productinformatie

Titel: Mijn Lijfstijl Dieet
Auteur: Modifast
Prijs: € 14,99
ISBN13 9789021560021
Kosmos Uitgevers

RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Vorig artikelSlowjuicers Vergelijken
Volgend artikelXLS Medical Max Strenght Review en Ervaringen
mijn-leefstijl-dieetHeb je geen behoefte aan het zoveelste crashdieet, maar wil je op een verantwoorde manier iets aan je gewicht te doen? Dan is Het Lijfstijl Dieet echt iets voor jou! Goed doordachte methodes die niet alleen naar je eetpatroon kijken, maar ook naar jou en jouw manier van leven. Naast nuttige informatie en handige tips bevat het boek evenwichtige en lekkere recepten. Afvallen? jij kunt het ook!

7 Reacties

 1. @ Greet.

  Door zelf wat groeten te verbouwen (wat ook in bakken kan op bv. je balkon) kan je voor weinig heerlijke salades maken.

 2. Hoi Suus,

  Je hoeft niet perse het modifast dieet te volgen. Er staan veel nuttige tips in het boek en de reepten kun je ook zonder modifast producten bereiden.

 3. Mijn leefstijldieet is begrijpelijk geschreven. Door de manier waarop, grappig, kun je van bepaalde dingen ook een voorstelling maken hoe het in werkelijkheid allemaal functioneert. Door het lezen van het boek heb ik bepaalde dingen in mijn leefwijze aangepast om zo het de functie van mijn lichaam optimaal te laten functioneren. Een aanrader!

  renate

  • De recepten bevatten geen modifast producten. er staat in het boek alleen extra informatie over modifast. Ik gebruik het als een receptenboek (volg een koolhydraatarm dieet)

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in