Home Dieet en Afvallen MinusXL Reviews & Ervaringen

MinusXL Reviews & Ervaringen

MinusXL is een afslankmiddel dat twee bekende ingrediënten combineert: extracten van groene thee en frambozenketonen. Volgens de fabrikant is één pil per dag voldoende om zware diëten als het Keto-dieet of intermittent fasting overbodig te maken.

Op dit moment is zijn KetoX24 Afslankdruppels nog steeds het meest effectieve afslankproduct van dit moment. Is MinusXL een goed alternatief? Je leest het in deze review.

minusxl reviews en ervaringen
minusxl reviews en ervaringen

Wat is MinusXL?

MinusXL is een capsule met daarin twee ingrediënten. Het eerste ingrediënt is frambozenketonen. Dit is een stof die van nature voorkomt in frambozen en die zorgt voor de karakteristieke frambozengeur. Frambozenketonen uit natuurlijke bron zijn erg duur en daarom worden er vaak synthetische alternatieven gebruikt. De frambozenketonen zouden een stimulerende werking hebben op de vetverbranding.

Het tweede ingrediënt is een groenethee-extract. Dit extract wordt gewonnen uit ongefermenteerde theebladen. Ook groene thee is gekozen omdat het een stimulerende werking heeft op de vetverbranding.

MinusXL komt in een zak met daarin dertig capsules. Je neemt één capsule per dag, waarmee een verpakking dus voldoende is voor een maand.

MinusXL is hetzelfde product als Reduvet, alleen wordt het aangeboden zonder de persoonlijke coaching. MinusXL is daardoor iets goedkoper.

Het product wordt verkocht door een bedrijf uit Hengelo dat in het verleden regelmatig in opspraak is gekomen. Eerder verkocht dit bedrijf producten als Vitasup en Maatjelichter. Hierover kwamen heel veel klachten binnen. Zo kregen sommige mensen de bestelde producten nooit geleverd.

Testpersonen Gezocht

Nog 32 plaatsen beschikbaar

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Op dit moment zijn we op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

  • Geef middels een reactie aan waarom jij dit product graag wil testen;
  • We sturen het proefpakket gratis naar je toe;
  • Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
  • Je vult het evaluatieformulier in.

Voor wie is MinusXL geschikt?

MinusXL bevat geen allergenen of andere stoffen die je in bepaalde situaties beter niet kunt gebruiken. Het is wel raadzaam om voorzichtig te zijn met dit product als je zwanger bent, wilt worden of als je borstvoeding geeft.

Hoe effectief is MinusXL?

We hebben uitvoerig onderzoek gedaan naar de ingrediënten die je in MinusXL vindt. Op deze manier willen we bepalen of het product effectief is of kan zijn.

Als eerste hebben we naar de frambozenketonen gekeken. Er is veel onderzoek gedaan naar de werking, maar dan alleen bij knaagdieren. In deze onderzoeken is eigenlijk alleen maar aangetoond dat de stof helpt om toename van gewicht tegen te gaan bij ratten die veel vet toegediend krijgen (bron).

In de enige studie op mensen, kregen de proefpersonen naast frambozenketonen nog een paar andere ingrediënten, zoals knoflook en peper toegediend. Deze cocktail hielp mensen bij het bereiken van een gewichtsverlies, maar we kunnen niet bepalen of de frambozenketonen hier een rol in hebben gehad (bron).

Het tweede ingrediënt is groene thee. Uit grote onderzoeken waarin meerdere studies met elkaar zijn vergeleken, blijkt dat groene thee bij kan dragen aan gewichtsverlies (bron). Dit is dan wel in combinatie met aanpassingen in de leefstijl. De claim van MinusXL dat een capsule per dag voldoende is, gaat dus niet op.

Wat kost MinusXL?

Een verpakking met MinusXL kost €24.95. Koop je twee verpakkingen, dan betaal je €36.95. De aanschaf van twee verpakkingen is dus naar verhouding een stuk goedkoper.

Voordelen

De capsules zijn vrij klein en je kunt ze makkelijk doorslikken.

Nadelen

Het bedrijf achter MinusXL is in het verleden vaak in opspraak geraakt. Het is maar de vraag of het nu beter is. Vooralsnog staan er nog geen klachten online, dus geven we ze het voordeel van de twijfel.

Conclusie

De kans is klein dat je veel af gaat vallen als je de capsules van MinusXL inneemt. Zowel de frambozenketonen als de groene thee zijn weinig effectief. Frambozenketonen helpen hoogstens om de opslag van vet tegen te gaan. Waarschijnlijk geldt deze werking ook alleen als je een hogere dosering inneemt.

Groene thee is alleen effectief in combinatie met aanpassingen aan je levensstijl. Je valt dan iets sneller af. Dit kan interessant zijn, maar je krijgt dezelfde effecten met andere vormen van groene thee. Kortom, MinusXL kan de belofte niet waarmaken dat je met een capsule per dag flink afvalt.

MinusXL alternatief

Ben je op zoek naar een product met Groene Thee die wél bijdraagt aan gewichtsverlies? In onze Review over afslankpillen is KetoX24 het beste uit de test gekomen!

REVIEW OVERVIEW
Algehele Waardering
Previous articleReduvet Reviews & Ervaringen
Next articleBSN Hypershred Edge
minusxl-reviews-ervaringenDe kans is klein dat je veel af gaat vallen als je de capsules van MinusXL inneemt. Zowel de frambozenketonen als de groene thee zijn weinig effectief. Frambozenketonen helpen hoogstens om de opslag van vet tegen te gaan. Waarschijnlijk geldt deze werking ook alleen als je een hogere dosering inneemt. Groene thee is alleen effectief in combinatie met aanpassingen aan je levensstijl. Je valt dan iets sneller af. Dit kan interessant zijn, maar je krijgt dezelfde effecten met andere vormen van groene thee. Kortom, MinusXL kan de belofte niet waarmaken dat je met een capsule per dag flink afvalt.

315 Reacties

  1. Ik wil zo een 15 kilo afvallen maar het gaat heel moeizaam vandaar dat ik graag een proefpakket zou willen ontvangen

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

Ontvang Dagelijks

Gratis Gezonde Afslankrecepten

Gratis Recepten

15987