Home Dieet en Afvallen Paleo Dieet Misverstanden over het Paleo Dieet

Misverstanden over het Paleo Dieet

Het Paleo of Oerdieet is gebaseerd op het voedingspatroon van onze voorvaders. Er zijn echter veel misverstanden over Paleo. In dit artikel wil ik graag een aantal hardnekkige misverstanden wegnemen. Paleo is in tegenstelling tot veel andere diëten erg gevarieerd.

paleo2

Gratis Paleo Cursus

De 11 delige Paleo Cursus zorgt ervoor dat je vol energie en weer oersterk je dag door kan. Er zijn veel manieren om samen met mij uw gezondheid te verbeteren door middel van Paleo. In het boek “de Paleo Revolutie” van Mitchel van Duren kun je alles lezen over het paleo programma en leer je om deze levensstijl jezelf eigen te maken.

[thrive_leads id=’44922′]

Ik heb aantal voedingsmiddelen die toegestaan zijn tijdens het bereiden van Paleo Dieet Recepten voor je op een rij gezet:

 • vis  (geen kweekvis)
 • het meeste vlees (bij voorkeur biologisch)
 • eieren
 • groenten
 • fruit
 • noten

Voedingsmiddelen die verboden zijn onder andere:

 • zuivel
 • peulvruchten
 • granen
 • gemodificeerde voedingsmiddelen

Het eerste misverstand is meteen duidelijk, lekker eten is toegestaan tijdens Paleo. Hier volgen nog een aantal hardnekkige misverstanden

Paleo is een rage

Peleo zou een rage zijn. Wat veel mensen niet weten dat Paleo al veel langer bekend is onder de naam “oerdieet” of “cavemandieet”. Het Paleo dieet is niet zozeer een dieet maar meer een manier van leven die zich richt op een optimale voeding. Veel mensen volgen Paleo niet om af te vallen maar om zich fit te voelen en uiteenlopende gezondheidsproblemen te genezen. Paleo is geen marketingtruck met dure pillen en poeders. Paleo is zeker geen rage.

Paleo is een koolhydraatarm dieet

Het koolhydraatarme dieet is enorm populair. Veel mensen zijn erg enthousiast over de boeken Broodbuik en De Voedselzandloper. Het is een misverstand dat Paleo ook een koolhydraatarm dieet is. Dit misverstand is gebaseerd op het feit dat granen in de ‘verboden’ lijst staan. Vis, vlees, niet- zetmeelrijke groenten, wild en fruit zijn wel toegestaan.

Paleo is niet geschikt voor vrouwen

Dit is misschien wel het grootste misverstand. Op verschillende websites is te lezen dat Paleo uitsluitend geschikt is voor mannen, of in ieder geval beter zou werken bij mannen. Het Paleo Dieet heeft misschien een mannelijke uitstraling omdat het gebaseerd is op het jagersinstinct van onze voorouders. Ik kan je verzekeren dat Paleo net zo effectief voor vrouwen als voor mannen is. Er zijn zelfs verschillende voordelen voor vrouwen. Meer hierover kun je lezen in het artikel “Paleo is ideaal voor vrouwen“.

Paleo is een vleeseters dieet

Door het mannelijke imago van Paleo wordt het door veel mensen als een vleesetersdieet gezien. Vlees is echter maar een klein deel van het complete voedingspallet. Groenten, fruit en noten zijn essentieel. Daarnaast is vis essentieel tijdens de Paleo “way of life” Let er wel op dat je niet kies voor kweekvis zoals pangafilet of tilapia.

Paleo is Duur

Inderdaad, het is aan te bevelen om natuurlijke en biologische producten te kopen. Deze producten zijn wellicht duurder dan de boodschappen die je voorheen in huis haalde. Maar denk eens aan de producten die je nu niet meer in je winkelwagentje legt? Eerder vertelde ik al dat (dure) shakes, pillen en vitaminen overbodig zijn. Je kunt Paleo zien als een investering in je gezondheid. Je hebt een aanzienlijk kleinere kans op aandoeningen zoals diabetes. Naast jezelf help je ook de biologische boeren!

Het uitsluiten van voedingsproducten is slecht

Het klopt dat bepaalde producten niet binnen Paleo passen. Onder andere zuivel en granen zijn niet aan te bevelen als je Paleo volgt. Er zijn verschillende mensen die beweren dat het uitsluiten van bepaalde voedingsproducten niet goed zou zijn voor de natuurlijke balans in je lichaam. Wat echter vergeten wordt is dat veel van deze producten ook niet door onze voorvaders gegeten werd. granen en zuivel zijn mensen pas gaan eten en drinken toen 10.0000 jaar geleden de landbouw zich ging ontwikkelen.

Vragen over Paleo

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over Paleo? Ik beantwoord je vragen graag! Laat een reactie achter of lees de vragen en ervaringen van andere bezoekers met Paleo.

sanne

2 Reacties

 1. Ik ken niemand die enthousiast is over het boek broodbuik. Nu zou je dik worden van brood, maar niet van de de plakken kaas, spek en ham die er op gaan. Dit is pure onzin. Blair River heeft hier een documentaire overgemaakt. Hij leed aan paleorexia.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

We zoeken 5000 personen die gratis afslankproducten willen testen. Meld je aan.

Gratis Afslank

Producten Testen

15987