Modifast is een productlijn met maaltijd vervangers en is ook bekend als Modifast Intensive, ProtiPlus en Shape. Modifast is complete dagvoeding die ongeveer 500 kcal per dag bevatten. Het resultaat is afvallen zonder veel honger. Drie zakjes  Intensive per dagzorgen voor alle vitaminen, spoorelementen, mineralen en eiwitten. Je mag twee weken lang niets anders eten of drinken dan de  producten.  Na die twee weken volgt er een opbouwfase van twee weken, waarbij je langzamerhand weer overschakelt op gezonde voeding.

Het is een eiwitrijk dieet dat bestaat uit zowel maaltijden in poedervorm als uit maaltijd vervangende producten. De eerste twee weken neem je alleen maar de maaltijden in poedervorm, daarna stap je langzaam maar zeker over op een evenwichtig eetpatroon.

Hoe werkt Modifast?

Het werkt op basis van een dieet laag in calorieën. Uit onderzoek is gebleken dat een dieet laag in calorieën erg effectief is als het gaat om gewichtsverlies (bron) en dat deze resultaten ook blijvend kunnen zijn als er sprake is van goede nazorg. Het principe hierachter is simpel. Als je minder calorieën binnen krijgt dan je verbrandt, gaat je lichaam bronnen binnen het lichaam aanboren om voor energie te zorgen. Een van deze bronnen is vet.

timfit ervaringen recensie

Tevens bevatten de producten van veel eiwit. Op deze manier kan voorkomen worden dat spiermassa en ander ‘nuttig’ gewicht verdwijnt bij het afvallen (bron).  Als je namelijk niet al te veel eiwitten zou eten, dan zou je lichaam als gevolg van het calorieëntekort je spieren ‘opeten’. Dit is niet goed, want je spieren heb je nodig ook om op gewicht te blijven.

Modifast Ervaringen

De producten zijn al lang te koop. Zodoende zijn er veel mensen die ervaring hebben op gedaan met de producten. Veel mensen geven aan dat zij baat hebben bij de producten. Een ander voordeel is dat de producten makkelijk mee te nemen en te bereiden zijn.

Belangrijkste nadelen die worden genoemd zijn dat het zwaar kan zijn gedurende de eerste dagen om Modifast te gebruiken. Sporadisch zijn er mensen die aangeven dat ze last krijgen andere klachten, zoals hoofdpijn of veranderingen in de ontlasting. Een ander nadeel, niet specifiek voor deze producten, is dat de maaltijden na verloop van tijd wat eentonig worden.

Er is overigens ook wetenschappelijke ervaring specifiek met Modifast. Hieruit is gebleken dat het helpt om gewicht te verliezen (bron). Hiermee is het een van de weinige commerciële afslankmiddelen die wetenschappelijk bewezen is.

Modifast Kopen

De producten zijn gelukkig eenvoudig te verkrijgen. Je vindt de producten onder meer bij sommige supermarkten, een aantal drogisterijen en in verschillende webwinkels. Daarnaast heeft Modifast een eigen webwinkel waar je de producten snel en eenvoudig kunt bestellen. Als je voor meer dan €50 besteld, worden de producten gratis bij jou thuisbezorgd. Levering vindt plaats binnen een tot drie werkdagen.

Modifast Aanbiedingen en Korting

Regelmatig zijn er leuke aanbiedingen en korting acties van Modifast. Volg het laatste nieuws en profiteer van korting op alle producten.

Modifast Kopen bij Kruidvat

Een van de winkels waar je de producten kunt kopen is bij drogisterijketen Kruidvat. De meeste Kruidvat filialen hebben de producten op voorraad. Is er geen Kruidvat filiaal bij jou in de buurt, dan kun je eventueel ook in de webwinkel van Kruidvat bestellen.

Modifast Shape

Modifast Shape is de nieuwste lijn en in deze producten spelen eiwitten de hoofdrol. Ze vormen een belangrijke factor als je gezond en fit wil zijn én blijven. Eiwitten zorgen voor behoud en groei van je spiermassa. Dat maakt eiwitten onmisbaar voor een gezonde en actieve lifestyle of tijdens een dieet. Geef je dagelijkse voeding een eiwitboost op een slimme en snelle manier met Protein Shape!

Modifast ProtiPlus 3.2.2

Eind 2010 heeft Modifast naast Intensive een nieuw afslank programma geïntroduceerd onder de naam ProtiPlus 3.2.2. Met deze nieuwe manier van afvallen wissel je drie strenge dagen af met twee lichtere dagen. Tijdens het weekend mag je weer normaal eten, mits niet te veel en te zwaar. Deze afwisseling in dagen zorgt ervoor dat je lijnen makkelijk kunt volhouden en dat je het jojo-effect beperkt.

Modifast Protein Shape

Het bekende Protiplus programma is inmiddels vervangen door Protein Shape. De principes van Protiplus staan nog wel overeind. Lekkere eiwitrijke producten die je kunt gebruiken als verantwoord tussendoortje. Daarnaast kun je ze gebruiken om spiermassa te behouden of te vergroten.

Modifast Protein Shape is dus de opvolger van Protiplus. Deze eiwitrijke snacks passen perfect in een gezonde en actieve levensstijl. Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken om extra eiwitten toe te voegen aan een bestaande maaltijd. Daarnaast kun je Protein Shape gebruiken als eiwitsupplement, bijvoorbeeld nadat je gesport hebt.

Er zijn verschillende soorten producten in de Protein Shape range. Je kunt hierbij denken aan shakes en repen, maar er zijn ook heerlijke chocolade minicubes en puddingen.

Overzicht Modifast Producten

Modifast heeft nog een aantal andere productlijnen. Een overzicht:

Intensive

Modifast Intensive was de eerst lijn met maaltijdvervangers. De Intensive producten zijn nog steeds enorm populair. Intensive is opgebouwd uit drie verschillende blokken. Later in dit artikel gaan we dieper in op de producten en de werking van de verschillende blokken.

Drink Gele Vruchten

Naast het Modifast 3.2.2. assortiment van milkshakes, pudding en tussendoortjes is er voor iedereen die behoefte heeft aan meer afwisseling de Drink Gele Vruchten. Een frisse fruitdrank op basis van mango-, ananas- en bananensap. Twee Drinks van 125 ml bevatten 9,3 gram eiwitten, 6,3 gram vezels en slechts 111 kcal. Een ideaal tussendoortje voor wie de ProtiPlus 3.2.2.-methode volgt.

Snack&Meal

Snack en Meal bestaat uit een assortiment van verschillende maaltijdvervangers zoals repen, maaltijden, shakes en snacks. Eén Snack&Meal maaltijdvervanger bevat minstens 30% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamines en mineralen voor energiebeperkte diëten, maar levert veel minder calorieën dan een gewone maaltijd.

Laboratoires

Laboratoires bestaat uit een lijn van verschillende voedingssupplementen.Op dit moment bestaat het Laboratoires assortiment uit de volgende producten:

45 + Slanke Lijn

Modifast 45 + Slanke Lijn helpt vet te verbranden en overtollig vocht af te voeren. Speciaal voor 45-plussers. 16 dagen programma.

Platte Buik

Modifast Platte Buik is een product uit de Laboratoires lijn. Als buikvet jouw probleem is, dat is ‘Platte Buik’ van Laboratoires misschien wel de oplossing.. ‘Platte Buik’ is een medisch hulpmiddel dat een opgeblazen gevoel vermindert en gasvorming in maag en darmen afremt. De vernieuwde formule is gebaseerd op simethicone. Onderzoeken hebben aangetoond dat simethicone zeer effectief is in het wegnemen van een opgeblazen gevoel en bovendien direct werkt. Platte Buik is een medisch hulpmiddel dat een opgeblazen gevoel vermindert. Helpt om een platte buik en slanke taille te krijgen.

Laboratoires Men

Modifast Laboratoires Men is speciaal ontwikkeld voor mannen die overtollig vet willen verliezen en strakker in hun vel willen zitten.

Fat Blocker

Als je aan het lijnen bent, kun je soms wel wat hulp gebruiken. Modifast Fat Blocker is net zoals ‘platte buik’ uit product uit de Laboratoires lijn. Fat Blocker is een medisch voedingssupplement dat je helpt om af te vallen of om je gewicht te behouden. De tabletten bevatten chitosan, een natuurlijke voedingsvezel die ervoor zorgt dat je lichaam minder vet (en cholesterol) opneemt. Ook fijn: de vezels van chitosan hebben een licht verzadigend effect en verminderen je hongergevoel. Fat Blocker is een medisch hulpmiddel dat de vetopname beperkt en gewichtsverlies stimuleert.

Modifast Intensive

Modifast Intensive is een programma dat specifiek ontwikkeld is voor mensen die op een veilige manier gewicht willen verliezen. Dit programma bestaat uit drie fasen.

In de eerste fase, fase A van het programma eet je rond de 500 calorieën per dag. Je eet alleen producten, eventueel aangevuld met wat groente. Hierna volgen de fasen B en C. Tijdens fase B en C van je modifast dieet schakel je geleidelijk weer over op normale voeding.

Belangrijk tijdens deze fase is dat je langzaam overschakelt op een gezond en evenwichtig voedingspatroon. Door deze omschakeling langzaam te doen is het makkelijker om je nieuwe dieet vol te houden. Langzamerhand verdwijnen de producten van Modifast op deze manier weer uit je eetpatroon.

Met het Modifast Intensive programma is het eenvoudig mogelijk om een groot aantal kilo’s te verliezen. Sommige mensen verliezen rond de 20 kilogram. Uit het eerder aangehaalde wetenschappelijke onderzoek blijkt dat de resultaten blijvend kunnen zijn. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat je langzaam weer overschakelt naar vast voedsel. Hierdoor blijf je bezig met je gewicht en is de kans dat je ongezond gaat eten kleiner.

Modifast Intensive Fases

Net zoals veel andere afslank methodes maakt Modifast Intensive gebruik van verschillende blokken of fasen.  Globaal houden deze fasen het volgende in:

De eerste fase  van Modifast Intensive volg je gedurende minimaal 2 weken. Dit is  afhankelijk van de hoeveelheid overgewicht. Gedurende deze periode worden alle maaltijden vervangen door Modifast maaltijden. In deze fase wordt verder helemaal niets anders gegeten.

De tweede fase duurt twee weken. Tijdens de eerste week worden 5 maaltijden en 2 gewone maaltijd gebruikt. Tijdens de 2de week eet je 3 Modifast maaltijd en 4 gewone maaltijden. De gewone maaltijden moeten uiteraard met zorg gekozen zijn.

Tijdens de laatst fase worden alle maaltijden vervangen door een gewone, gezonde voeding. Door een evenwichtig voedingspatroon slaagt men er makkelijker in goed op gewicht te blijven.

Gratis Modifast Zelfcoachboek

Er zijn verschillende leuke gratis producten die je kunt downloaden, zoals bijvoorbeeld een Zelfcoachboek. Verder is er een ruim assortiment smakelijke maaltijd vervangende producten bestaande uit voedzame repen, drink maaltijden en diners: Kant-en-klaar of eenvoudig te bereiden. Deze maaltijd vervangende producten bevatten veel minder calorieën dan een gemiddelde maaltijd, maar leveren wel alle voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft. Met een drink maaltijd, warme maaltijd of twee repen vervangt u zo het ontbijt, de lunch of het diner.

Getest door Vara Kassa

Modifast is januari 2010 tijdens de afslankspecial door een testpanel van Vara Kassa getest.  Drie testpersonen hebben gedurende 10 weken Modifast geprobeerd. Op 24 oktober wogen de deelnemers 257 kilo en nu zijn ze 24 kilo kwijt. Dat is 9,5 procent.

Modifast Korting

Geregeld zijn er aanbiedingen van Modifast. Een goed startpunt is om de officiële webwinkel van Modifast te kijken. Gebruik de kortingscode AKTIEMOD77 voor extra koting.

RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Vorig artikelCambridge Dieet Review en Ervaringen
Volgend artikelWeight Watchers Gratis WW Recepten
modifastModifast Shape werkt op basis van een dieet laag in calorieën. Uit onderzoek is gebleken dat een dieet laag in calorieën erg effectief is als het gaat om gewichtsverlies (bron) en dat deze resultaten ook blijvend kunnen zijn als er sprake is van goede nazorg. Het principe hierachter is simpel. Als je minder calorieën binnen krijgt dan je verbrandt, gaat je lichaam bronnen binnen het lichaam aanboren om voor energie te zorgen.

879 Reacties

 1. Hoi Joke,
  Hoopte afgelopen week dat je zou schrijven maar helaas……
  Kom je nog terug? Wat support was wel fijn…
  Nou wie weet….. hoop het.
  Misschien ben je druk of is er wat aan de hand waardoor je niet kunt reageren.
  Het gaat aardig met mij, heb nog wel vraagje, maar ik wacht eerst maar even af of je hier nog terugkomt.
  Grtjs Iris

 2. Hoi Joke,

  Dank voor je reactie, fijn dat je bent teruggekomen! Ik was inderdaad de 16e sptember weer opgestart maar na een aantal dagen, zoals ik beschreef, ging het met mij weer mis. Nu ben ik vrijdag 21 september weer begonnen met Modifast Intensive maar helaas gisteravond toch weer toegegeven aan eten. Dus 3 dagen goed gegaan en gisteraav wat broccoli met geraspte kaas en tomaat met mozaarella gegeten. Geen koolhydraten in ieder geval, en dat scheelt bij mij enorm als ik dan de mist in ga. Beter weinig Kh want dat zet bij mij dubbel en dwars aan.
  Maar enfin, vandaag dus weer de gedachte, na jouw verhaal te hebben gelezen, van kom op Iris, nou ga je echt door alleen met zakjes pudding en niet na een aantal dagen weer naar eten grijpen.
  Sporten doe ik geregeld Joke, ik zit op Fit for Free en ga daar 3 x per week na m’n werk naar toe. Ik fitness dan ca. 1,5 uur. Verder zwem ik soms, ca. 45 minuten banenzwemmen. Ik vroeg me af of het wel goed is om iedere dag te fitnessen. Maar ik heb wel het idee dat wanneer ik goed wil gaan met Modifast/dit dieet, ik goed moet sporten, misschien wel iedere dag. Want na sporten voel ik me altijd heel prettig en vind ik het zonde om te gaan “vreten”. Wou deze week vandaag, woensdag en vrijdag naar fitness, en dinsdag en donderdag zwemmen. In het weekend dan gewoon huishoudelijke klussen en uurtje wandelen of fietsen. Lijkt dat wat? Of moet ik vaker naar fitness? Heb jij ook wel last soms van lichte duizelingen of dat je voelt ppoeffff….even kalm aan doen. Dat je bang bent dat je je anders niet goed gaat voelen. Of gaat het sporten prima bij jou? Normaal niveau of wat kalmer aan?
  Ik begrijp dat jij een dieetiste erbij hebt, dat heb ik niet, maar ik volg dan wel een beetje jouw adviezen op. Zoals ik lees Joke kun je dus rustig dit 4-8 weken achtereen doen? Want in de folder staat maximaal 3 weken (3 zakjes per dag) en anders met arts overleggen.
  Ik voel met wel goed met alleen zakjes, en je valt inderdaad mieters snel af. Ben al dat gelijn m’n hele leven zo zat. Ben nu 50 en vanaf m’n 12e loop ik al te emmeren met allerlei dieeten omdat ik zwaar ben. Weeg nu 112 en ben 1.82 mtr. Inderdaad, ik hoor ca. 80 kg te wegen en zit nu dus in obesitas! Ik maak me wel zorgen, het is slecht voor m’n gezondheid, last soms van knieen en buiten dat, ik zie er gewoon niet meer uit man. Ik heb wel even toen ik 19 a 20 jaar oud was 70 kg gewogen. (ook weer flink gelijnd he…) Nou, toen zag ik er echt goed uit hoor….maar met 80 kg zal ik er ook goed uitzien en dat is nu een verantwoord gewicht voor mij. Joke ik hoop een beetje met je te kunnen optrekken zodat het me misschien nu beter gaat lukken. En dan kan ik wat tips aan je vragen of als ik het moeilijk heb even met je schrijven.
  Wendy ik wens jou ook veel succes. Blijf maar mooi hier dan kunnen we met mekaar steun zoeken. De site van Cambridge (ook zakjes/shakes dieet) is wel druk bezocht, vreemd he. Modifast is hetzelfde en ik vind het persoonlijk nog lekkerder smaken ook. Cambridge heb ik even gedaan. maar een consulente erbij maakt niets uit voor mij. Ik ga er niet beter van lijnen, ik loop tegen mijn eigen probleem aan van steeds weer afhaken….. Cambridge is ook duurder. En per slot van rekening moet je het zelf doen, dus Modifast Intensive is prima en voor mij echt lekkerder.
  Nou Joke een heel verhaal, maar ik hoop je weer te spreken. Wel fijn om iemand erbij te hebben als goed voorbeeld, want je doet het hartstikke goed en zo kan ik me een beetje aan jou optrekken.
  Al 10 weken vind ik supersterk hoor! Ik ga het nu ook weer met frisse moed van start en ik weet nu van jou dat ik wel 4 weken m’n lol op kan en sterk moet zijn. Dan is het dus moeilijk. Ik denk soms dat ik wel een beetje een eetverslavingsprobleem heb, maar ik kan het redden en er toch doorkomen. Wel een ijzeren discipline vereist….owww. Maar het moet, want zoals ik er nu uitzie en me voel, heb ik helemaal nergens meer zin in. Straal niet, niet blij, zie er gewoon niet uit voor m’n gevoel. Gewoon die afleiding zoeken wat je zegt, en sterk zijn, dat moet ik nou gewoon eens doen. Ik ben best wel slap vind ik dan zelf, dus tijd om nou eens de andere kant te laten zien. Gaan met die banaan!
  Tot sprekens maar weer.
  Groetjes Iris.

 3. Hallo Wendy,
  Niet twijfelen Wendy, gewoon doorgaan, 7 kilo in de 1ste week is natuurlijk enorm veel.
  Het zou kunnen zijn dat je wat vocht vast houdt, iets waar ik zelf ook wel eens last van heb. Dan val ik niets af en enige dagen later ben ik dan ineens ’s morgens haast een kilo kwijt.
  Veel succes en sterkte met de operatie.
  Groet,
  Joke

  • hallo Joke

   Ik ga zeker gewoon door en 7 kilo is idd ook erg veel. En heb ik idd niet aan gedacht dat het eventueel zo kan zijn dat ik vocht vast houd. Ik blijf gewoon doorgaan en zie wel wat het uiteindelijk gaat worden.

   grtjs wendy

 4. Hallo

  Ik zit even in een dipje, het is namelijk zo ik ben nu twee van de drie weken modifast intensive aan het volgen op voorbereiding van een operatie, nu ben ik de eerste week 7kg afgevallen wat natuurlijk super is en de eerste helft van deze week ben ik twee kilo afgevallen en daarna tot nu toe niks meer, en dat is erg frustrerend voor mij en begin gigantisch te twijfelen waar ligt het aan want ik drink dan de drie shakes per dag en daarbij alleen water en thee en verder niks. Heeft iemand raad advies of wat dan ook.

  grtjs wendy

 5. Hallo Iris,
  Komende donderdag ben ik 10 weken bezig met modifast intensive en ben nu haast 20 kilo kwijt.
  Het heeft bij mij 4 weken geduurd voordat ik de gedachte aan eten en lekkere dingen kwijt was. Je moet als je aan eten denkt afleiding zoeken, ik heb een hele moeilijke puzzel van 3000 stukjes op tafel gelegd en heb daar mijn afleiding in gezocht en dat help echt.
  Het is ook belangrijk om te gaan sporten, ’s morgens half negen ga ik naar de sportschool en doe een half uur cardio en een half uur apparaten. Het is leuk om te merken dat het allemaal steeds gemakkelijker gaat naarmate je meer afgevallen bent. Nu begin ik goed te merken hoe mijn overgewicht mij toch behoorlijk parten heeft gespeeld de afgelopen jaren.
  Sinds een 3 weken eet ik in overleg met mijn dietiste ’s middags een paar stukjes komkommer en blijf gewoon afvallen.
  Het zou fijn zijn als we samen ervaringen uit konden wisselen, misschien komt de discussie hier dan ook wat meer op gang.
  Veel succes. Groetjes Joke

 6. Ha Ruben,
  Ik ben zelf inmiddels 5 weken bezig met intensive, alleen 3 zakjes per dag en dat gaat fantastisch. Sinds een week eet ik wat plakjes komkommer bij mijn opkikkertje ’s middags (op aanraden van de dietiste).
  Het lijkt mij dat je het beste door kunt gaan tot het feest, bedenk echter wel dat het heel moeilijk wordt om weer te beginnen als je je helemaal laat gaan op zo’n dag en probeer in ieder geval de inname van koolhydraten te beperken.
  Groet,
  Joke

  • HOI joke, het is hier inderdaad stil en jij bent ook alweer een poosje weg. Ik probeer het maar, misschien dat je dit leest dan vraag ik meer aan je. Heb ook geschreven tijdje geleden bij “cambridge op deze site dat is vrijwel hetzelfde als Modifast intensive. `Die site wordt trouwens wel goed bezocht. wou vragen of je cambridge ook kent. ik heb ook modifast intensive. vind het heerlijk van smaak maar iedere keer ga ik na een paar dagen de mist in,. jij volgt het nu al zeker 5 weken dan niet meer….gaat het goed? Vind je het moeilijk in het begin? Ik wel nl. Gaat het misschien na 2 weken wat makkelijker? Ik denk zo vaak aan eten en op een gegeven moment grijp ik er weer naar. vreselijk, ik kom er maar niet terwijl ik zo graag wil afvallen. er moet wel 30 kg af. kom helemaal in een isolement zo, voel me zo dik en lelijk. `ik ben vandaag weer opgestart met modifast intensive. `wel fijn als ik ik hier een maatje kan vinden, `ik wil echt graag door en hoop dat het me dit keer wel gaat lukken. `ik heb nog wat vragen over modifast maar ik wacht daar wel even en kijk of je hier nog terug komt. `allemaal succes. Groetjes Iris

 7. hallo allemaal,

  Ik ben 15kg reeds afgevallen doormiddel van groenten en water en brood :)
  Ik ben sinds 3 dagen bezig met modifast, 3x 1zkj per dag,
  nu heb ik het volgende aan de hand :
  binnen 10 dagen vertrek ik naar een feest in het buiteland , waar ik echt al lang naar uit kijk en ga dus daar ook alc drinken en goed eten ! raden jullie mij aan om nu onmiddelijk te stoppen na 3 dagen en als ik terug kom volledig 2 weken te beginnen , of kan ik gewoon verderdoen en juist die dag gewoon er niet naarkijken? wat is het gevolg? kan het kwaad voor mn gezondheid? ivm suikerspiegel enz..

  mvg ruben

 8. Hallo allemaal,
  Jammer dat het hier zo rustig is, daar moeten we maar even verandering in brengen :)

  Ik ben ook sinds gister begonnen met het modifast intensive, ik moet 20 kilo afvallen.
  Ik wil me er zo strikt mogelijk aan houden, maar zit wel te denken om een soepje te maken die ze bij de 3.2.2 veel gebruiken.. daar zit veel ingredienten in wat koolhydraat arm is, dus je zou denk ik dan alsnog in ketose moeten komen?

  Tot nu toe eet ik namelijk als ik echt enorm honger heb , wat komkommerschijfjes met een dun laagje flilet american of een beetje light philadelpia..

  want een bak pure rauwkorst krijg ik niet weg, mij te droog…

  Vanmorgen stond ik op de weegschaal en die was van 77,1 naar 76,6 gegaan. Ik weet dat het voornamelijk vocht is, maar toch voelt het goed!!

  als mensen tips hebben, graag!

  Groetjes

 9. Hoi Martje,

  Ja hoor, je kunt prima in ketose raken als je er een beetje bij eet. In ketose zijn, is niets meer of minder dan dat je zo goed als geen koolhydraten eet. Zou je alleen maar vlees eten, kaas en eieren (bij wijze van spreken), dan raak je ook in ketose. Atkins heeft zo’n soort dieet geïntroduceerd.
  Het enige wat je dus hebt te doen is kijken hoeveel koolhydraten erin zitten en natuurlijk ook de calorieën. Een stukje komkommer lijkt me dan ook prima. Ik lees dat meer mensen dat doen. Is ook nog goed voor je vochthuishouding.
  Zelf zou ik geen cracker eten (van granen gemaakt = koolhydraten), maar de kipfilet is weer wel een goed plan.

  Overigens ga ik wel over de 500 cal. heen als ik huttekäse eet. Maar dat vind ik niet erg. Afvallen doe ik toch wel nu ik al een tijd in ketose ben. Het voelt echt goed zoals het gaat. Kan weer oudere (hele leuke) kleding aan.
  Ik heb zelfs laatst één wit wijntje gedronken en niet uit ketose geraakt.

  Oja, als je ”in ketose gaat”, stinkt je adem de eerste paar dagen.
  Wat ik daaraan deed was mijn hele mond poetsen (tanden, tandvlees, wangen, verhemelte en tong). Dat scheelt een beetje. Verder smintjes eten :-) .

  Succes en kijk vooral wat bij jóu past.

  • Goedenmorgen Joke,

   Bij de apotheek heb ik Ketosticks gehaald, 50 stuks in een doosje.
   Ik heb ze door midden geknipt en had er dus 100.
   Het uiterste puntje houdt je in je urine en dat verkleurt. De kleur correspondeert met een kleur op het doosje en zo kan je zien of je ”in ketose” bent.
   Ik vond dat stimulerender dan de weegschaal, omdat ik nu met eigen ogen zág dat ik mijn vet aan het verbranden ben.

   De sticks zijn ook op internet te koop.

   groetjes

 10. Hallo allemaal.
  Ik ben Martje en ik ben 20 jaar
  Ik ben gisteren ochtend begonnen met moedigst intensief ik ben 1.61 en weeg 75 kilo en wil 64 gaan wegen.
  Gisteren was ik aan het werk en werd ik helemaal licht in mijn hoofd dus heb ik 2 sneeën krentenbrood op. Geen spijt van want anders ging het niet goed.
  Nu 2 dagen verder heb ik nog steeds erg veel honger en het gemis om ergens op te bijten..
  Nu is mijn vraag, is er bepaald eten wat ik kan eten?
  Heb ergens komkommers en bleekselderij gelezen.. Maar ook ergens cracker met kipfilet maar nu weet ik niet wat wel en niet kan.. En ik snap dat iets tussen door nemen niet helpt maar nu is de vraag is er een bepaald iets eten is wat het niet tegen houdt?
  Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen..
  Groetjes Martje.

  • Dag Martje,
   Zelf ben ik nu ruim drie weken bezig.
   De eerste dagen zijn zwaar, omdat je lijf dan moet overschakelen van koolhydraatrijk voedsel, naar eiwitrijk voedsel. Dit duurt ongeveer 3 à 4 dagen.
   Ga je dan iets nemen wat koolhydraten bevat, dan verleng je deze fase. Dat is jammer, want zo blijf je hongergevoelens houden en slap zijn enzo.
   Wat ik wel doe, is een klein bakje huttekäse met wat peper en bieslook tussendoor. Dat heeft geen koolhydraten en verstoort zo niets. Natuurlijk kan dit ook magere kwark zijn. Er zijn hele lijsten te vinden op internet waar de calorieën en koolhydraten op vermeld staan. Zo kan je een keuze maken. Althans, zo doe ik het.
   Ik ben vanaf dag 3 in ”ketose” of ”ketosis”. Dat betekent dat mijn lijf eigen vet aan het verbranden is. Dit kan alleen maar als ik geen koolhydraten tot me neem (een piepklein beetje mag, maar zit al in de shakes enzo). Eerder op dit forum is hier meer over te vinden.
   Misschien heb je hier iets aan.

   Veel succes!

  • Hallo Irene,
   Ik mis het vooral om ergens om te bijten, iets krokants.
   Ik heb nu Gekeken en komkommer 100 gram heeft 2.2 gram koolhydraten.
   Maar een cracker en en kipfilet is ook erg mager.
   Maar inderdaad wil ik ook in ketose komen maar kan ik daarin niet raken als ik wel wat eet. Of 2 shakes en 1 (gezonde) kleine maaltijd te nemen?
   In plaats van de eerste 2 weken alleen 3 shakes?
   Ik vind het echt heel moeilijk alleen shakes, mis het eten, het bijten ergens op.
   Fijn dat je reageerde. En knap dat je het al 3 weken volhoudt!!!!
   Complimenten!
   Groetjes marte

 11. Hallo mede-afslankers
  Ik ben precies 4 weken gelden met modifast intensive begonnen en vanmorgen gaf de weegschaal 9,5 kg. minder aan. Ik heb nog een lange weg te gaan maar ben hier al heel blij mee.
  Ik ben 66 jaar en ga 6 dagen per week naar de sportschool om een half uur cardio te doen en een half uurtje apparaten en voel mij nog steeds heel fit.

 12. Ik ben net 2 dagen begonnen en weet niet of daarvan stil gaat staan,op de modifast site staat dat je een opkikkertje mag nemen en rauwkost als je honger hebt.ik heb zelf nogen geen opkikkertje geprobeerd,maar wel een bordje rauwkost (ijsbergsla,komkommer,paar cherry tomaatjes en iets olijf olie en kruiden),omdat ik dubbele diensten achter elkaar moest draaien.gisteren water 6 ons af,vandaag 1 ons.

  Ilse:milner is dacht ik mager,maar je hebt ook nog slankie en smeerkazen van philadelphia light of ah merk.

 13. Nog een vraag, ik lees dat sommigen ook afvallen als ze twee shakes en een lichte maaltijd eten ipv alleen drie shakes op een dag. Ik was vandaag van plan om allen drie shakes te nemen, maar heb toch gesmokkeld door savonds een beetje rauwkost met kleine stukjes gerookte kipfilet te eten. Dus ik heb vandaag drie shakes genomen plus de rauwkost en kipfilet. Omdat ik me enorm zwakjes voelde. Sta je dan gelijk stil?

 14. hoi allemaal,
  Ik ben vandaag begonnen met mf intensive. Ik wil graag 12 kg kwijt.
  4 jaar geleden was ik netjes afgevallen met cambridge. Maar al die kg’ s zitten er weer aan plus nog ca vijf kg extra ivm jojo-en in de afgelopen vier jaar.
  Maar goed, heb in die vier jaar werkelijk van alles geprobeerd, sonja bakker, ww, zumba slim belly, dukan, accupunctuur, ja, zelfs een paar dure behandelingen ultra sound, maar niks hielp en ik werd alleen maar zwaarder en voller. en nee,met mijn schidklier is alles in orde, Dus nu, vol goede moed weer aan het shaken begonnen. Ik kijk op tegen de twee minpunten, slechte adem en haaruitval. hebben jullie met mf ook last van haaruitval, want ik had dat wel bij camebridge.

 15. Woendag mag ik me weer officieel wegen, na nogmaals een week.

  EN vanaf woensdag gaan m’n moeder en ik beginnen met de ‘vervangende maaltijd’ in de middag!
  Heerlijk een broodje magere komijnenkaas!

  Iemand nog tips voor magere kazen? Klopt het dat Milner mager is?

 16. Bedankt ilse,jij ook veel succes!ik heb alle pagina hier doorgelezen en bij de meeste vliegen de kilos eraf.ik hoop bij mij ook!vanochtend was er al 6 ons af:-)

  Christine:jij gaat ook lekker!die andere 10 gaan dan ook zeker lukken!

 17. Hallooo meiden!
  Gaat jullie lukken!
  Ik ben woensdag twee weken bezig en ik ben al ongeveer vijf kilo kwijt. :)
  Erg motiverend, die weegschaal.
  Zorg wel dat je iemand om je heen hebt waar je het er goed over kan hebben.

  Succes!
  Groetjes

 18. Hallo allemaal !ik ben sinds vandaag bezig met modifast intensive ,3 shakes per dag , Ik ben zeker 40 kilo zwaar …. Ik dat ik door modifast die kilo’s ga kwijt raken !

 19. Hallo alllemaal
  Toen ik begon woog ik 86 kilo en ik wil naar de 65 kilo vandaag heb ik gewogen 6 kilo eraf helemaal trost ben 8 augustus begonnen maar wil fase A drie weken doen.
  Succes allemaal

 20. Hoi!
  Ik heb milkshakes aardbei en banaan.
  Daarnaast heb ik pudding vanille en chocolade.
  Ik vind het goed te doen.

  Nu moet ik wel zeggen dat ik altijd wat door de vanille pudding heen doe; of kaneel of citroen aroma, weer eens wat anders!
  Ook door de bananenshake kun je citroenaroma gooien, dit maakt het wat minder zoet. :)

  Groetjes en succes!

 21. Hallo Modifasters!
  Ik ben woensdag begonnen, samen met mijn moeder. Donderdag avond heb ik me stiekem gewogen en was ik al bijna een kilo kwijt!
  Natuurlijk vooral vocht, maar wel erg fijn!
  Ik vind de share eigenlijk prima te doen, doe ’s middags wel een bouillonnetje, om wat zout binnen te krijgen, is erg fijn!

  Ik vind het trouwens echt heel fijn dat dit forum er is, leuk om de ervaringen van mede-Modifasters te lezen. ;)

  Groetjes!

 22. Hoii allemaal,

  Vandaag modi fast intensive besteld en morgen in huis.
  zit al een tijdje te twijfelen of ik het wel moet doen omdat ik bang ben voor het jojo effect. zijn er mensen die hier misschien ervaring mee hebben ?

  Even wat over mezelf ben 20 jaar, 1,72m en weeg 82 kilo. ben in 3 jaar tijd 20 kilo aangekomen. en dat moet er weer af!!

  hoop dat modi fast daar mee helpt.

  Laat zondag weten hoe me eerste dag was !

  groetjes en succes iedereen

 23. Hoi iedereen!

  Ik ben sinds maandag begonnen met de modifast intensive kuur.
  Alle reacties hebben mij heel erg gemotiveerd! Maandag stond de teller op 102.2 bij 1.78m. Vanochtend was het al 100.8!
  Vooral vocht, ik weet het. Maar toch heel motiverend.

  Ben zeer te spreken over modifast intensive, ik voel me vandaag alleen wel erg zwak. En de avonden zijn al helemaal geen pretje. Ik heb vandaag mijn lunch vervanden voor 2 modifast lunchrepen. Niet helemaal volgens het boekje maar het was heerlijk! Ik ben nu alleen wel bang dat ik nu weer terug bij af ben, en het heb verpest. Heeft 1 van jullie ervaring met lunch vervangen voor repen bij de intensive kuur?

  Mijn streef is 77kg. Dus nog 23 er af. Maar met 10 kilo ben ik voor nu ook al blij hoor! Heel veel succes iedereen!!

 24. Hoi allemaal
  Morgen 4 weken maar kon niet langer wachten en toch al vandaag op de weegschaal gaan staan. Ik ben dus 5,5 kilo afgevallen. Jeahhh. Hier houd ik het voorlopig bij. Eet nu volgens de Dr Oz You on a diet en dat gaat echt prima. Misschien gooi ik er na de zomer nog een modifast kuurtje tegenaan, maar ik hoop dat ik door Dr Oz de overige 5 kilo er nog af krijg en het dus niet mee nodig is. Ik vond het bepaald geen pretje namelijk. HIHI.
  Lotte heel veel succes met afvallen. Ik geef je dokter ergens wel gelijk, maar ik snap je frustratie, denk wel dat je er toch bij zal moeten gaan sporten als je zo veel kilo`s kwijt wil. Hoop dat het je gaat lukken. Succes.

 25. Hoi Miriam,
  Lees net je bericht. Dat houdt de moed erin! Ben zondag jl. begonnen dus op de 3e dag met Modifast intensive. Al eerder gedaan maar toen teveel gerommeld tussendoor. Wil me er nu strak aan houden en voel me er prima bij. Inderdaad wel eens wat zware momenten maar dan drink ik extra water of neem glas cola light decaf.
  Mijn vraag is even in het kort, want daar kom ik gewoon niet achter, of je fase A ook langer mag doen. Of na 3 weken een weekje fase B invoert en dan weer door kunt gaan met fase A. In de folder staat dan; raadpleeg je huisarts, maar mijn huisarts is uberhaupt geen voorstander van rap afvallen en adviseert duurzaam afvallen. Aangezien ik 50 ben, 1.82 mtr en 112 kg weeg heb ik geen zin meer in duurzaam afvallen want dan ga ik weer de mist in. Wil nu eerst eens even een hele ruk kilo’s eraf. Daarna kan ik altijd Dr. Frank, WW of wat dan ook doen. In ieder geval kalm aan met de koolhydraten. Mijn vriendin doet Cambridge 500 en is inmiddels in 8 weken tijd -/- 20 kg afgevalllen! In feite is CB500 hetzelfde als Modifast Intensive heb ik het idee. Alleen een stuk goedkoper en je behoeft niet naar een coach. Heb CB500 vorig jaar geprobeerd een paar maand, maar met CB krijg ik honger en Modifast gaat mij veel beter af. Vind ook die shakes minder lekker en kleverig. Van Modifast intensive neem ik pudding (vanille en choco). Heerlijk. Verder voornamelijk alleen water spa blauw of rood, liefst decaf-koffie en soms kop bouillon. Eerst smokkelde ik nog weleens met een paar glazen wijn ’s avonds, maar dat doe ik nu niet en ik merk dat het dan veel beter is te doen. Dus voorlopig geen alcohol meer, daar krijg ik weer honger van.
  Nou heel verhaal, maar ik zoek een beetje steun en vond jouw verhaal goed klinken zodat ik weet dat ik moet doorgaan. Er moet heel veel af, wel zeker 25-30 kg. Vandaar dat ik me afvroeg of ik Modifast intensive, met name fase A, afgewisseld met weekje fase B, een tijd kan doen. Heb jij er ervaring mee?
  Groetjes van de eeuwige lijner! Pfff…wat inmiddels jo-jo in de hand heeft gewerkt. Maar ik moet er nu echt af, het is nog nooit zo verschrikkelijk geweest, zal de leeftijd wel zijn!!
  Alvast dank voor je antwoord en jij ook veel succes, gaat het nog goed?

  • Ha Lotte,

   Langer dan twee of drie weken mag gerust, mits je geen klachten hebt! Je lichaam heeft baat bij minder overgewicht dan meer overgewicht en een ‘slechtere’ eetgewoonte. Laten we eerlijk zijn… veel succes!

 26. Beste mensen,

  Nu acht kilo kwijt met 2,5 week Modifast Intensive (nog steeds drie shakes per dag). Hier wat tips (voor wie dat wil ;-)): de eerste week heb je honger als een paard, maar houd vol! Dan ben je bijna geneigd te stoppen maar de week erna gaat het stukken beter. Als je een hongermoment hebt, drink dan een light frisdrank, dan stijgt je bloedsuikerspiegel weer even. Eerder at ik heel veel wortels tussendoor, maar dat stagneert het proces (toen ik dat had gelezen ben ik ermee gestopt en viel meteen weer meer af). Beweeg veel, in ieder geval meer dan dat je gewend was. Ik fiets één keer per dag 11 km en sta twee keer per dag tien minuten op zo’n stepper. Drink de aanbevolen twee liter vocht, doe je dat niet dan wordt je duizelig en misselijk (ik was zo eigenwijs niet veel te drinken want ik heb nooit dorst, maar dit was het gevolg).
  Het is even doorzetten, maar dan heb je ook wat, succes :-).

 27. hoi mensen,,

  vandaag 1e dag ben begonnen met 84,7 hoop dat ik snel afval.
  in ieder geval voor mijn vakantie 3 augustus..

  heb wel hoofdpijn komt denk ik door onvoldoende vocht.
  ga zo weer water drinken..

  hoop dat ik het vol hou. laat jullie weten…

  • vanochtend gewogen in drie dagen 2,6 kilo af
   84.7 naar 82.1. wat een heerlijk gevoel…

   doorbijten mensen.. eerste dagen zijn het moeilijkst denk ik..

 28. Overgeven lijkt me niet zo goed? Maar of dat met het zoete te maken heeft?

  Na 2 weken was ik 4,9 kilo afgevallen nu ik weer gezond ontbijt weer wat aangekomen 0,8 kilo. Dus nu 4 kilo afgevallen na bijna 3 weken. Ik voel me er in ieder geval heerlijk bij.
  Of die 1,5 kilo nu dus 2,3 kilo nog gaat lukken? Ik denk het niet helaas, maar het maakt niet zoveel uit.

 29. Morgen weegdag, maar vandaag al stiekem op de weegschaal gaan staan en er is nu in totaal 4,9 kilo af. Dus ben ik in de 2e week 1,6 kilo afgevallen. Dat is niet veel van een leven op shakes vind ik, maar goed alles bij elkaar toch bijna 5 kilo nog 1,5 te gaan. Dat zal toch wel lukken de komende 2 weken? (en nee ik heb niet gesmokkeld, helemaal niet heb me er strak aan gehouden en er is niks anders in mijn mond verdwenen)

  Daarna wil ik nog 4 kilo kwijt, maar dat zien we dan wel weer. Gaat lekker dames.

 30. Chocoladefreak, ik weet niet of het hetzelfde is. Moet je kijken hoeveel calorieën erin zitten en of het ook een totale vervanging is of alleen een losse maaltijdvervanger. Want in de gewone losse maaltijdvervangers zitten niet alle benodigheden (vet, eiwit, vitaminen enz) als in de modifast intensive…

  Het gaat hier eigenlijk wel goed. We zijn vanaf zaterdag wel begonnen met de avondmaaltijd gewoon met de kids mee te eten. Maar natuurlijk wel er een lichte maaltijd van gemaakt. Dus of alleen groente en klein vleesje of juist weer geen vlees enz.

  Afgelopen dinsdag waren we precies 2 weken bezig. Ik ben nu 5 kg kwijt en mijn man is nu 7,2 kilo kwijt.
  Het voelt eigenlijk nog steeds wel lekker. In de ochtend en de middag een shake en dat is goed vol te houden.

  Hou vol he allemaal, het gaat uiteindelijk steeds makkelijker als je de nare gewoontes weer hebt doorbroken.

 31. ik ga beginnen met modifast,nu zie ik bij trekpleister dat weight care shakes in de aanbieding zijn.
  is dat haast het zelfde spul?
  graag andwoord voor dat de aanbieding voor bij is.

  • Weight Care shakes moet je aanmaken met halfvolle melk. Is dus een heel ander soort dieet.

 32. 3,3 kilo eraf, dat gaat goed nog een paar dagen en dan mogen we weer iets kauwen. Gelukkig.

  Hoe gaat het met de rest? Is hier helaas niet echt druk.

  Succes in ieder geval.

 33. Hoi allemaal

  Ik ben woensdag begonnen met modifast, dus heb er nu bijna een week op zitten. En tja het is niet altijd even makkelijk. Ik wil graag uiteindelijk 10 kilo afvallen, maar met de modifast methode hoop ik op 7. Die laatste 3 hoop ik daarna op een andere manier te doen.

  Vanochtend op de weegschaal gaan staan en er was precies 2,5 kilo af. Dat voelt wel lekker aan en je ziet het ook in de spiegel, ben al een beetje mijn bolle wangen kwijt. Heerlijk.

  Ik heb nog nooit eerder gedieet, maar na mijn zwangerschap kwam ik niet van die extra kilo`s af, door niet meer veel sporten en ongezonder eten door een drukker leven.

  Woensdag de eerste weegdag ben benieuwd.

  Succes allemaal.

 34. Hallo allemaal!

  Ik wil graag weten hoeveel het allemaal kost en waar ik de shakes kan kopen? Ik heb vroeger aan Cambridge dieet gedaan toen was ik flink wat afgevallen maar helaas (nu na 3jaar) is het er bijna allemaal weer aangekomen.

  Groetjes!

 35. Hoi Allemaal,

  Diep respect voor jullie!!!!
  Ik wil graag 20 kg eraf.
  De eeuwige strijd!!!
  Maar nu ben ik maandag met modifast begonnen en op de bijsluiter staat dat je het maar 3 weken achter elkaar mag gebruiken en dan langzaam weer opbouwen met eten.
  Nou geloof ik niet in wondermiddelen en denk dus niet dat ik er met 3 weken, 20 kg af heb!!!!
  Kan ik gewoon doorgaan met 3 shakes op een dag na die 3 weken, of moet ik eerst weer opbouwen met eten en daarna weer aan de shakes???
  Wie heeft hier ervaring mee?

  Groetjes Nazmiye

 36. Hallo mede modifasters !
  Ben gisteren gestart met modifast intensive 3 shakes of pudding per dag.
  Tot zover alles prima, enkel gisteren wat hoofdpijn gehad vandaag geen last.
  Heb al vele dingen geprobeerd maar na 10kg gaat er nooit nog wat af, ondertussen na enkele jaren zijn deze er ook weer bij!

  Nu tijd om er komaf mee te maken… kreeg dan te horen via 2 andere mensen, dat modifast hun goed geholpen had! Dus proberen kan geen kwaad. ‘k hoop om min. zo’n 30 kg af te vallen. Lijkt jullie dit haalbaar? Gezien ik nog maar aan dag 2 zit, heb ik geen idee hoe haalbaar dit is.

  Heeft iemand van jullie trouwens ervaring met Nutrisaveurs ? Dit zou ook een maaltijd vervanging zijn voor modifast fase 1.

  Groetjes !

 37. Ohja, Lotte ! Knap hoor dat je in de kroeg gewoon je water dronk en verder niets nam !! Petje af !

  Als je de shakes niet zo goed afgaat in de ochtend is dan de muesli of pudding niet een idee ? Zodat je wat afwisselt ermee ?

 38. Poeh, af en toe wel zwaar gehad hoor. Vooral als je het eten voor de kinderen staat te bereiden… Maar vol gehouden.
  We nemen wel af en toe wat extra rauwkorst bij het avondeten, anders houden we het niet vol.

  Vanmorgen na precies een week ben ik nu 2,8 kilo afgevallen. Had stiekum op meer gehoopt maar ben ook wel trots op mezelf. Sta de laatste 3 dagen stil en hoop dat het straks ineens weer harder gaat….

  Jescy, het is de bedoeling (als je intensive doet) dat je maar 3 shakes per dag neemt. Dus niet elke 4 uur ofzo.. Verder alleen wat rauwkorst mag je erbij eten en natuurlijk minstens 1,5 liter water drinken.

  We kunnen het he !!! Volhouden allemaal !

 39. hallo allemaal,

  een tijdje geleden ook al begonnen met modifast, maar helaas van korte duur.
  nu pak ik de draad opnieuw op en zal het me koste wat kost lukken om die akelige vetrollen kwijt te raken;)
  pinkangel: ik heb voorheen ook 2 shakes en 1 maaltijd gedaan en dan viel ik gemiddeld 3 kilo per week af.
  ik doe nu smorgen en savonds een shake. lunch met 2 a 3 sneetjes brood. beleg heel verschillend maar meestal wel met wat rauwkost erbij.
  ik hoop hier weer wat support te vinden!
  zet em op allemaal….

 40. Hoi,

  Vanmorgen m’n eerste shake op van modifast intensive. Wil graag in korte tijd 6 – 7 kg afvallen. Wel wil ik ’s avonds normaal gaan eten (vetarm). Dus 2 shakes op een dag en een avondmaaltijd.
  Heeft iemand hier ervaring mee?

  Gr.

 41. Hallo allemaal!!!
  Ik ben vandaag begonnen met Modifast intensive, ik heb eerder al Cambridge gedaan en dat heb k niet volgehouden met name ook omdat het zo vreselijk duur was!

  Dus ik weet wat me te wachten staat! Maar wat ik niet weet en dat is dus ook mijn vraag, om de hoeveel uur moet je een shake nemen??? Ik ga nu uit van een uur of 4 omdat ik me dat nog vaag van Cambridge kan herinneren…

  Hopelijk zie ik snel een antwoord!
  Succes allemaal! Mij gaat t lukken! En jullie ook!
  Groetjes Jescy

 42. Hallo,

  Dit is nu me 4e dag, en ik moet zeggen dat ik de shakies in de ochtend erg moeilijk kan verdragen. Ik ben denk ruim een half uur bezig om het op de drinken. Maar ik doe het wel, want het is voor een goed doel!

  Ik heb nog niet op de weegschaal gestaan. Ik heb mezelf beloofd dit elke dinsdag te doen. Dan zie ik wat ik per week ben afgevallen. Want had gelezen als je het vaker doet, dat het af en toe ook demotiverend is. Maar Mirjam, je doet het gelukkig samen met je man. :) Mijn vriend heeft een hele snele stofwisseling en is daardoor ook super dun, (ondanks dat hij heeeeel veeeel eet, en niet gezond). Dat is ook een van de redenen dat ik ben aangekomen, ik at met hem mee.

  Ik heb het verder nog niet echt moeilijk gehad, behalve gister avond in de kroeg. Er kwam een bitterganituur en nootjes. Daar zat ik dus aan het water met hongerrrr. Maarja daar word ik hard van!

  Succes iedereen.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in