Moeders weten weinig over gezond eetpatroon

Tweederde van de moeders weet niet dat een gezond eetpatroon in de eerste drie levensjaren van hun kind mede bepalend is voor latere gezondheid.

Dat blijkt uit internationaal onderzoek onder 23.000 moeders en zwangere vrouwen dat is uitgevoerd in opdracht van rel=”nofollow” href=”http://www.nutricia.nl/”>Nutricia.

Verwarring
In hetzelfde onderzoek staat dat meer dan de helft van de Nederlandse jonge moeders in verwarring is over ouderschapsadviezen (o.a. op gebied van voeding). Meer dan de helft van de moeders krijgt tegenstrijdig advies.

Jonge moeders hebben ook te weinig kennis over (het belang van) goede voeding. Slechts eenderde van de jonge moeders weet dat uitgebalanceerde voeding van belang is voor haar baby of peuter.

Ook krijgt bijna tweederde van de peuters twee keer per dag ongezonde voeding binnen, waaronder te zout of te zoet broodbeleg of te veel tussendoortjes.

Feeding for life
Om deze moeders te helpen introduceert Nutricia vandaag ‘Feeding for Life’. Met Feeding for Life biedt Nutricia voorlichting, advies en gebalanceerde producten voor jonge ouders en hun kinderen.

‘Jonge ouders hebben hulp nodig om te begrijpen wat voeding betekent voor een kind, juist in de eerste levensjaren en hoe ze hiermee om moeten gaan in de dagelijkse praktijk. Dit initiatief kan daar een rol bij spelen’, aldus Prof. H.S.A. Heijmans, hoogleraar kindergeneeskunde in het Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in