Mojo Nutrition Shakes Review en Ervaringen

Het is niet de eerste keer dat wij een shake reviewen. Afvallen met Shakes is enorm populair en deze keer nemen we Mojo Nutrition onder de loep. Deze shake is wel anders dan de meeste andere shakes die wij tot nu gereviewd hebben. De shake is namelijk niet specifiek bedoeld als middel om af te vallen, maar als een soort supermaaltijdvervanger. We hebben het over de Mojo Nutrition Shake. Deze shake kun je wel gebruiken om af te vallen, maar is vooral bedoeld om een gezonde levensstijl vast te houden.

Wat is Mojo Nutrition?

Het verhaal van Mojo Nutrition is wellicht voor ons allemaal bekend. In de ochtend zijn we druk en hebben we eigenlijk geen tijd voor een ontbijt. Om toch energie te krijgen grijpen we al het eten dat we maar kunnen vinden dat veel energie bevat. Eerst kopen we een klef broodje op station of bij de benzinepomp en vervolgens hebben we nog meer honger naar energie, dus consumeren we suikerrijke dingen als mueslirepen, frisdrank en snoep. Het gevolg; je komt ’s avonds uitgeblust thuis en hebt geen zin om nog een gezonde maaltijd te koken of te sporten.

Het antwoord

Mojo Nutrition belooft het antwoord te zijn op dergelijke taferelen. Door middel van een shake kun je razendsnel en gezond ontbijten. De Mojo Nutrition shake is verkrijgbaar in twee varianten, een veganistische variant en een classic variant, waarin wel producten

Mojo Nutrition pakket

zitten van dierlijke oorsprong. De producten bevatten een grote hoeveelheid eiwitten, maar ook tal van andere ingrediënten, waaronder vitaminen, mineralen, voedingsvezels en zelfs probiotica.

De maaltijden zijn eenvoudig te maken. Het enige dat je hoeft te doen is de maaltijdshakes in een shaker te doen en deze even goed te schudden. Vervolgens heb je binnen een paar minuten een maaltijd die je eenvoudig ‘on the go’ kunt innemen. Je kunt de maaltijdshake ook gebruiken met melk of je kunt deze met een staafmixer door de yoghurt roeren.

Voor wie is het geschikt?

In principe is Mojo Nutrition voor iedereen geschikt. Omdat er veel kruiden en andere stoffen in zitten die kunnen reageren met medicijnen of met onderdelen van het lichaam zoals de bloeddruk, suikerwaarden etc., wordt er wel aangeraden om contact op te nemen met een arts voordat je Mojo Nutrition gaat gebruiken. Verder kunnen er verschillende soorten allergenen in het product zitten als gevolg van de productiemethoden. Denk hierbij onder andere aan lactose, schaaldieren, lupine of sesam. Heb je een voedingsallergie? Lees dan dus ook zorgvuldig de bijsluiter.

Is het effectief?

Het is alom bekend dat een eiwitrijk ontbijt leidt tot een verzadigd gevoel (bron). Hierdoor grijp je later op de dag minder snel naar koolhydraatrijke snacks. In die zin werkt Mojo Nutrition zeker.

Daarnaast zitten er ook allerlei vitaminen en mineralen in die goed zijn voor je lichaam. Ook zijn er veel antioxidanten toegevoegd, evenals extracten van allerlei kruiden. Een van de antioxidanten is Q10, dat een belangrijke rol speelt in het jong houden van de huid (bron). Ashwaganda is een zogeheten adoptogeen, een stof die je lichaam helpt om aan te passen in stressvolle situaties (bron).

Wat kost Mojo Nutrition?

Als je een grotere verpakking bestelt ben je €2 per maaltijdshake kwijt, exclusief verzendkosten.

De Voordelen

Mojo Nutrition is een van de betere eiwitshakes op de markt. Hoewel de eiwitshake een klein beetje suikers en koolhydraten bevat, zit deze verder boordevol eiwitten. Daarnaast zitten er veel vitaminen en mineralen in de eiwitshake, evenals antioxidanten en voedingsvezels.

Hoewel niet alle voedingsvezels gelijk zijn, zijn dit wel waardevolle aanvullingen. Alle vitamines en mineralen zijn toegevoegd in goede hoeveelheden (vaak ongeveer 40% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid), waardoor de kans op overdoses klein is

Mojo Nutrition is daarnaast behoorlijk goedkoop in het gebruik. Voor €2 euro per dag heb je een gezond ontbijt. Als je thuis ontbijt zal je iets goedkoper uit zijn, maar een croissantje op het station is vaak al net zo duur.

De Nadelen

Het grootste probleem aan de shake is dat sommige vitamines vetoplosbaar zijn en daar de eiwitshake nauwelijks vet bevat kunnen deze vitaminen niet goed door het lichaam worden opgenomen. Je kunt de opname van deze vitaminen verbeteren door een wat vollere yoghurt of kwark te gebruiken om Mojo Nutrition te nuttigen.

Als je de shake specifiek wilt gebruiken om af te vallen, dan vraagt dit wel wat actie van jezelf als het gaat om wat je verder nog op een dag eet of doet. Mojo Nutrition is geen dieet, alleen een maaltijdvervanger. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van de uitgangspunten van een shakedieet als Dieet Pro om je calorie inname te verminderen.

Conclusie

Mojo Nutrition is een goede maaltijdvervanger. De maaltijdvervanger is niet alleen interessant voor mensen die af vallen, maar wellicht vooral voor mensen die op zoek zijn naar een snelle en gezonde vervanging van een maaltijd. Als afvalmiddel schiet Mojo Nutrition namelijk iets te kort, omdat het veel actie vereist van de gebruiker zelf.

Het goede aan Mojo Nutrition is vooral dat het een snelle maaltijdvervanger is. Doordat het middel verrijkt is met tal van vitaminen, mineralen, vezels en kruiden is het bijzonder voedzaam, zonder dat er een kans is dat je te veel binnen krijgt. De prijs van €2 per zakje is goed te noemen en daarom is het product zeker de moeite van het proberen waard.

Groeten,

RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Vorig artikelProdimed Eiwitdieet Review en Ervaringen
Volgend artikelSLIM Diet Review de Ervaring van Tanja
mojo-nutritionHet goede aan Mojo Nutrition is vooral dat het een snelle maaltijdvervanger is. Doordat het middel verrijkt is met tal van vitaminen, mineralen, vezels en kruiden is het bijzonder voedzaam, zonder dat er een kans is dat je te veel binnen krijgt. De prijs van €2 per zakje is goed te noemen en daarom is het product zeker de moeite van het proberen waard.

1 reactie

  1. Beste Miriam,
    Naar aanleiding van dit artikel heb ik een paar vragen.
    Ik zou Mojo Nutrition willen proberen, maar aangezien ik allergisch ben voor mosselen en PDS heb weet ik niet of het verstandig is om te gebruiken.
    Ik wil graag een suplement wat goed is voor mijn spieren. Ik sport 3 keer in de week en heb altijd veel spierpijn. Graag een reactie.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in