Mooie vrouwen beinvloeden hersencapaciteit mannen

Ben je een man en sta je ook wel eens met je mond vol tanden als er een mooie vrouw tegenover je staat? Dit is heel normaal en zelfs wetenschappelijk bewezen!

Mannen kunnen niet goed nadenken in het bijzijn van een mooie vrouw. Ze zijn zo bezig om indruk te maken op de vrouw dat hun hersencapaciteit het even te zwaar krijgt. Een ontmoeting met een knappe man kost vrouwen minder moeite: hun hersencapaciteit heeft er niet onder te lijden. Dat blijkt uit onderzoek van sociaal psycholoog Johan Karremans en zijn collega’s. Binnenkort publiceren ze erover in het wetenschappelijke tijdschrift: Journal of Experimental Social Psychology.

Ruim vijftig mannelijke en een kleine zestig vrouwelijke studenten deden mee aan het onderzoek. In een van de experimenten kregen de proefpersonen de opdracht een gesprekje te voeren met een proefpersoon van de dezelfde sekse en met een proefpersoon van de andere sekse, waarbij de onderzoeksleider een paar onderwerpen suggereerde. Vooraf en na afloop werd het cognitief functioneren van de proefpersonen gemeten met een bepaalde taak.

Mannen bleken de taak veel slechter te maken na een ontmoeting met een proefpersoon van de andere sekse. Of ze nu al een relatie hadden of niet, deed er daarbij niet toe. Mannen waren meer bezig met indruk maken op het andere geslacht. Op Kennislink suggereert Karremans dat deze ontdekking wellicht verklaart waarom jongens het in het onderwijs slechter doen dan meisjes.

In een interview met universiteitsmagazine Vox zegt Karremans hierover: ‘Inderdaad zijn onder andere inzet en discipline de factoren waar meestal naar verwezen wordt om het gat in prestatie tussen jongens en meisjes te verklaren. Wij suggereren alleen maar dat onze bevindingen een aanvullende verklaring kan geven voor dit prestatie verschil, namelijk dat jongens cognitief gewoon slechter gaan presteren in het bijzijn van (mooie) meisjes. De verklaringen sluiten elkaar zeker niet uit, alleen is er voor deze mogelijke verklaring nog niet eerder aandacht geweest.’

bron: ru.nl

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in