Mooier met een maatje meer

Het is alweer een tijdje geleden dat we een video fragment op de site hebben gezet. Toen we een mailtje van Teleac in onze mailbox vonden over de uitzending Helder met de titel ‘mooier met een maatje meer’ hoefde we niet lang na te denken. Speciaal voor iedereen die de uitzending heeft gemist of hem nog een keer wil zien.

Mooier met een maatje meer

Niet iedere vrouw is slank en heeft maatje 36. Maar hoe erg is dat? Mogen we niet gewoon ook trots zijn op ons maatje meer? Uit steeds meer onderzoeken blijkt dat mannen én vrouwen tegenwoordig een vrouw met rondingen prefereren boven een graatmagere den. Te gast in helder Emmie Wolting. Vanaf haar jeugd heeft zij al een maatje meer. Inmiddels is ze trots op haar lijf en prijkt ze met prachtige foto’s in de Panorama.

Get Microsoft Silverlight
Of bekijk de flash versie.

In de 16e eeuw schilderde Rubens al zijn Rubensvrouwen, in de jaren ’50 was Marilyn Monroe een voluptueuze pin-up en vanaf de jaren ’60 moesten modellen weer graatmager zijn. Het schoonheidsideaal is dus veranderlijk. Hoe kan dat? Rebecca Breuer Docent Visual Culture heeft jarenlang het schoonheidsideaal van vrouwen bestudeerd en vertelt hierover.

En in Helder een kleine modeshow! Want natuurlijk kun je er ook hartstikke leuk uit zien met een maatje meer. Marlon Sebel, bedenker van de Miss Plus Size Fashion Verkiezing geeft bij de drie missen die hun kleding showen tips en tricks voor de vollere vrouw. En de dames van Big, Black en Beautiful schitteren dagelijks in vol ornaat op het podium.

bron videofragment: teleac / helder

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in