Motion Free Review en Ervaringen

Gewrichtsklachten zijn erg vervelend. Artrose is een voorbeeld van een veel voorkomende gewrichtsklacht, waarbij de kwaliteit van het kraakbeen wordt aangetast. Helpt Motion Free Balsem hierbij? En wat zijn de ingrediënten van deze gewrichtscreme?

Je leest het in deze review

Aangetast kraakbeen kan leiden tot pijnklachten en ontstekingsreacties. Gewrichtsklachten worden vaak erger, omdat je minder snel geneigd bent om te bewegen. Reden genoeg dus om er iets aan te doen bijvoorbeeld met Motion Free.

Motion Free Gratis Testen

Omdat ik graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor Motion Free ben ik op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

Er zijn nog 35 plaatsen beschikbaar

 1. Geef middels een reactie aan waarom jij Motion Free graag wil testen;
 2. We sturen het product gratis naar je toe;
 3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
 4. Je vult het evaluatieformulier in.

Wat is Motion Free?

Motion Free is een crème die je aan kunt brengen op de huid. Motion Free bevat een aantal ingrediënten die ervoor zorgen dat de gewrichten verwarmd worden. Hierdoor wordt zwelling verlicht en vermindert de pijn. Ook zou het middel helpen bij het herstellen van de gewrichten en de gewrichtsbanden.

Motion Free komt in een tube met 65 ml crème. Het bestaat volledig uit natuurlijke ingrediënten, waaronder allantoïne, arganolie en menthol. Het middel is eenvoudig te gebruiken. Je brengt het 2-3 per dag aan op de droge huid op de plek waar je last hebt van de gewrichten. Je wrijft de crème langzaam in de huid totdat het volledig is geabsorbeerd. Het is hierbij wel belangrijk dat je de huid niet afspoelt tot 1 uur nadat je de crème hebt aangebracht.

Voor wie is Motion Free geschikt?

We hebben allemaal wel eens last van gewrichtspijn en dus kan iedereen de crème ook wel eens gebruiken. Houd er wel rekening mee dat er alcohol in de crème zit en dat je dus last kunt krijgen van huidirritatie.

Is Motion Free effectief?

Om te testen de creme effectief is hebben wij de crème aan tien mensen gegeven die last hebben van hun gewrichten. Ons deelnemerspanel liep uiteen van een sportinstructrice tot mensen die gewrichtsklachten hadden als gevolg van overgewicht. Alle deelnemers brachten de crème een maand lang aan op de huid bij het gewricht waar zij last van hadden.

De deelnemers vinden dat het een makkelijk aan te brengen balsem is. Zij ervaren warme sensatie na het aanbrengen van de balsem van op de huid. Dit vinden de deelnemers allen een weldadige ervaring. Geen van de deelnemers heeft last gekregen van enige vorm van irritatie.

Om twee soortgelijke middelen te kunnen vergelijken heb ik de onderstaande tabel gemaakt:


Motion Free

Farmaceutische middelen
Werking: Lost de oorzaak van de pijn op, herstelt de functie van het gewricht op cellulair niveau Tijdelijk verdovend effect
Bijkomende
effecten:
 • Herstel van de bloedsomloop in de aangetaste gewrichten
 • Versterkt de bloedvaten
 • Lost het pijnsyndroom op
bijwerkingen
of schadelijke gevolgen voor het lichaam
bijwerkingen
of schadelijke gevolgen voor het lichaam
Geen
 • overgevoeligheidsreactie van de huid na het aanbrengen
 • puistjes of huiduitslag
 • overgevoeligheidsreactie van de luchtwegen
 • rode plekken op de huid of huidontsteking
Basisprincipe: Verhoogt de bloedtoevoer waar het wordt aangebracht en stimuleert de zenuwuiteinden, activeert het vernieuwingsproces van de cellen Verdooft de huid, vaak kan het niet diep genoeg doordringen zonder het effect van een echografie
Samenstelling: Natuurlijke plantaardige bestanddelen en vitamines Diclofenac en andere chemische
bestanddelen
Plaats op de lijst van Europese verkopen, 2017: 1 (+53)

 

Het effect op de pijnklachten is echter niet zo sterk. Twee sportievere deelnemers (een van hen was de fitnessinstructrice) merkten een flinke verbetering van hun klachten. Deze klachten waren misschien gewoon blessures die langzaam geheeld zijn. Bij de andere deelnemers die meer chronische klachten hadden was soms een lichte tot matige verbetering te merken. Als er verbeteringen merkbaar waren, was dit met name bij gewrichten die wat dichter op het oppervlak van de huid zitten. Denk hierbij aan de vingers of de knieën. Bij deelnemers met last van bijvoorbeeld rugklachten werd geen effect gemerkt.

Na afloop van de proef gaf alleen de sportinstructrice aan dat zij gebruik maken van Motion Free als zij weer pijnklachten zou krijgen. De andere deelnemers zouden het product niet van hun eigen geld kopen.

De Wetenschap

De wetenschap ondersteunt de resultaten van onze proef. Uit onderzoeken is gebleken dat er geen enkele werking uit gaat van het insmeren van de huid met crèmes met onder andere menthol erin geen enkel positief effect hebben op klachten aan de spieren of gewrichten (bron).

Het ingrediënt allantoïne wordt veel gebruikt in cosmetica, maar de werking van het ingrediënt blijft beperkt tot de huid. Uit onderzoek bij ratten is gebleken dat wonden beter helen als deze behandeld worden met allantoïne (bron).

Het enige ingrediënt dat de lichte tot matige werking van Motion Free kan verklaren is arganolie (bron). Dit bestanddeel kan namelijk gebruikt worden om bepaalde problemen bij  het kniegewricht aan te pakken. Het verklaart misschien ook waarom alleen de klachten aan oppervlakkige gewrichten verlicht worden.

Wat kost Motion Free en Waar is het te Koop?

Een tube kost €49 als je het online bestelt via de officiele website. Een flacon bevat 65ml. Het hangt van de grootte van de te behandelen plaats af hoe lang je met een flacon doet. Pas op voor namaakproducten die onder andere via bol worden verkocht!

Motion Free te koop bij Kruidvat

Op dit moment is Motion Free Gewrichtsgel uitsluitend online te koop en helaas niet bij drogisterij ketens zoals Kruidvat, Trekpleister en Etos.

Motion Free Ingrediënten

De gewrichtsbalsem bestaat uitsluitend uit actieve bestanddelen van plantaardige kruide en kent geen geen allergische reactie of bijwerkingen. De hoofdbestanddelen van Motion Free zijn:

Cederhout Olie

In de Ayurvedische en Tibetaanse cultuur wordt de etherische olie uit cederhout al lang gebruikt als medicijn. Motion Free maakt handig gebruik van de etherische olie van cederhout en kan gewrichtspijn verlichten

Propolis

Propolis is volgens twee afzonderlijke studies in staat om gewrichtspijn en artrose te verlichten of zelfs te verhelpen  De eerste studie is gepubliceerd in het wetenschappelijke magazine “Journal of Venom and Animal Toxins” (1). Het tweede onderzoek is uitgevoerd door de universiteit in Seoul. Hieruit bleek dat het extract van propolis een belangrijke ontstekingsremmend effect had op zowel chronische als acute ontstekingen. 

Olijfolie

Diverse wetenschappelijke studies naar de relatie tussen extra vierge olijfolie en ontstekingen heeft uitgewezen dat olijfolie een bestandsdeel genaamd oleocanthal bevat dat een ontsteking remmende werking heeft.

A study published in the Journal of Nutritional Biochemistry in 2015 looked specifically at the benefits of oleocanthal for rheumatoid arthritis. Researchers found that this compound had a significant impact not only on chronic inflammation but also on acute inflammatory processes.

 

Voordelen

Motion Free blijkt verlichting te bieden bij blessures aan gewrichten die redelijk aan de oppervlakte liggen. Denk hierbij aan de knieën, polsen of vingers.

Nadelen

Het dringt niet diep genoeg door om de pijn aan sommige gewrichten draaglijker te kunnen maken. Heb je last van bijvoorbeeld je rug? Dan kun je beter op zoek naar andere manier om de pijn te verlichten.

Conclusie

Motion Free helpt aardig als je last hebt van een blessure. Sommige mensen kunnen hier veel baat bij hebben. Met zorg is uitgebalanceerde formule van geheel natuurlijk bestandsdelen samengesteld. Motion Free kan je leven weer een stuk aangenamer maken. Bij meer chronische klachten aan de gewrichten, of bij rugklachten, werkt het middel in veel gevallen ook verlichtend. Motion Free geeft wel een weldadige warme sensatie op de huid.

 

 • Meer informatie over de voordelen van olijfolie om gewrichtspijn te verminderen vind je op de website van de Arthritis Foundation.
RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
Vorig artikelGoji Cream Review en Ervaringen
Volgend artikelSlaapverwekkende Middelen

565 Reacties

 1. Ik zou graag Motion Free uitproberen. Ik heb artrose in mijn rechter knie (linker knie is al vervangen), in mijn schouder(s), nek en verschillende vingers. Ik ben benieuwd of dit enigszins verlichting van de pijn geeft. Voor mijn schouder heb ik al heel lang fysiotherapie om een operatie (nieuwe schouder) zo lang mogelijk uit te stellen. Ik ben bang dat er ook een tweede kunstknie aan zit te komen.

 2. Ik heb veel pijn in mijn rechter knie vooral als je een trap op loopt dat is niet te doen, ik moet dan tree voor tree mijn been optrekken.
  Oo heb ik een versleten onderrug waar ik veel klachten van heb zoals pijn en vermoeidheid.
  Ik heb voltaren emulgel in diverse sterktes gebruikt maar dat geeft praktisch geen verlichting

 3. Ik ben bijna 80 en wordt geplaagd pijnlijke spieren en gewrichten. Heb reeds allerlei middelen gesmeerd en genomen. Wil dus graag proefkonijn zijn van uw product. Ben zeer benieuwd of ik daar voor in aanmerking kom. Verwacht er veel van. Groet Rob

 4. Ik heb al jaren last van mijn spieren en gewrichten, heb al van alles geprobeerd Voltaire, Tantum niets hielp wil wel eens Motion Free proberen
  of dit zo goed is dan wil het meteen aanschaffen als het helpt.

 5. Ik wil Motion free graag testen omdat ik artrose heb in beide duimgewrichten (pijn bij zg.pincetgreep.schrijven, knippen of het dopje van de tandpasta draaien is niet meer mogelijk zonder pijn

 6. Ik wil Motion free graag gratis testen omdat ik artrose heb in beide duimgewrichten (pijn bij zg.pincetgreep.schrijven, knippen of het dopje van de tandpasta draaien is niet meer mogelijk zonder pijn

 7. Al meer dan vijf jaar last van een onwillige bilspier. Een heel lokaal plekje in buurt van zitknobbel geeft scherpe pijn bij bepaalde bewegingen zoals omdraaien in bed. Injecties/dry neerliggen/fysio/fascia en medicijnen bieden geen hulp. Medici houden het op restschade na een heuprothese.

 8. Ik ben 77jaar en heb veel last van artrose,wil graag uw product uitproberen,heb al vele geprobeerd ,helaas geen positief effect,ik verheug me moest uw product positief zijn

 9. Ik ben 63 jaar werk volop en merk dat het toch wat strammer word,ben onderhoudsmonteur bij een visserijbedrijf,veel afwisselend werk en veel geklauter op de schepen.

 10. Al een paar jaar een pijnlijke onderrug, die vast zit, met uitstraling naar beide heupen als ik langer dan 5 minuten loop. Veel al geprobeerd, wil graag meedoen aan de gratis test. Groet, Cas

 11. Reden om als testpersoon te fungeren.
  Ik heb chronisch last van mijn onderrug en af en toe last van pijnlijke knieën.
  Als tennisleraar geen fijn gevoel tijdens het lesgeven en moet ook af en toe lessen annuleren.

 12. Ik heb sinds 2 jaar een zeer pijnlijke voet na wandeltochten van meer dan 5 km. Niet zozeer tijdens het lopen maar in de avond en nacht en moet dan pijnstillers slikken om een beetje te kunnen slapen. Ik heb losse enkelbanden en licht problemen van een tarsaal tunnelsyndroom.

 13. Hallo al jaren héb ik last van rugpijn heb reeds 2 operaties ondergaan daarom wil ik Motions free is uitproberen of dat ook werkelijk helpt.

 14. Ik wil het heel graag proberen voor mijn dochter mijn moeder en mijzelf ….we hebben er helaas allemaal last van is het erfelijk trouwens? Maar mijn dochter is pas 14 en heeft nu al zoveel last van haar nek (jehoort het duidelijk kraken)en rug …mijn moeder heeft het aan haar knie en rug en ikzelf heb het aan mijn nek schouder heup en handen … onze arts denkt stress???? maar dat is het zeker niet

 15. Goedemorgen,
  Wij gebruiken al een paar jaar motion Free en hebben net weer een nieuwe tube besteld.
  Kan het zijn dat de samenstelling van het product is gewijzigd.
  Ten eerste staat er een andere tekst op de tube.
  Het ruikt veel minder sterk en wij hebben het idee dat het ook minder werkt……
  Wij zouden graag een reactie van u ontvangen.
  Met vriendelijke groet.

 16. Ik zou motion free graag willen uitproberen op mij schouder al 8 weken geblesseerd na een val en op mijn heup chronisch met tussentijden zeurend Ik ben een vrouw van rond de vijftig

 17. Ik zou het product graag uitproberen. Je hebt zoveel producten dus eerst uitproberen lijkt mij wenselijk.Ik heb erg last van Artrose in heup en knie,geregeld pijn terwijl ik zo graag kilometers wandel.Het kan nu niet.

 18. Ik zou het product graag gratis uitproberen. Je hebt zoveel producten dus eerst uitproberen lijkt mij wenselijk.

 19. Ik loop al 10 jaar met rug pijnen en na kine en dergelijke meer is er geen enkele verandering, als ik dit product GRATIS kan testen en het zou mij misschien ook van mijn pijn af helpen zal ik jullie dankbaar zijn een een goede reactie willen plaatsen.

 20. ik ben 44 en kan sinds 5 jaar bewegingen door en rond schouderhoogte niet meer zonder pijn uitvoeren. Doe ik t wel dan, moet ik t bezuren. Alsof spieren en pezen langs een scherpe rasp worden getrokken. Orthopedie fysiotherapie niks helpt ik wil er zo graag van af, maar niks helpt. Zou dit dan de oplossing zijn Ik zou graag testen.

 21. Frank,

  Ik ben 62 jaar en neem al jaren medicijnen tegen jicht, ondanks dit heb ik nog regelmatig pijnklachten.
  Ik een artikel van een duitse arts las ik een artikel dat ze in nederland met de behandelingen jaren achter lopen.
  Hij had het over motion free wat de gewrichten zelfs herteld
  Graag zou zou ik dit product willen testen.

 22. Ik ben 62 jaar en ik neem al 35 jaar onstekingsremmers voor mijn rug , en ben reeds 2 maal schakels vastgezet , nu ik in pensioen ben gaat het iets beter maar heb nog altijd pijn !! graag wil ik uw produkt proberen ,om met de achterliggende gedachte minder pillen te moeten slikken , aan mijn enkel van mijn rechtse voet is eveneens het kraakbeen aangetast zodat ik speciale schoenen moet dragen !!! wie weet kan uw product mij mischien voor een deel helpen !!! zekers als het gratis is , om te proberen !!

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in