Multilan active

Bij gehoorproblemen denken we in eerste instantie vaak aan oudere mensen. Ook veel jonge mensen hebben last van gehoorproblemen, bijvoorbeeld als gevolg van harde muziek.

Multilan Active is een supplement met verschillende ingrediënten die het gehoor moeten herstellen. Volgens de maker zijn de capsules zowel een oplossing voor tinnitis (ruis in de oren) als voor slechthorendheid.

Multilan active middel tegen slechthorenheid
Multilan active middel tegen slechthorenheid

Wat is Multilan Active?

Multilan Active is een capsule met daarin drie werkzame ingrediënten. Het eerste ingrediënt is van de vrucht van de Japanse notenboom, beter bekend als Ginkgo Biloba. Het tweede ingrediënt is het enzym Q10, dat je misschien ook wel kent uit huidverzorgingsproducten. Tot slot zit er kamferolie in de capsules.

Testpersonen Gezocht

Nog 32 plaatsen beschikbaar

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Op dit moment zijn we op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

 • Geef middels een reactie aan waarom jij dit product graag wil testen;
 • We sturen het proefpakket gratis naar je toe;
 • Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
 • Je vult het evaluatieformulier in.

De ingrediënten in de capsule, en in het bijzonder de combinatie van Ginkgo Biloba en enzym Q10, dragen bij aan het herstel van het gehoor. De fabrikant claimt dat je na vier weken gefluister in drukke ruimten weer kunt verstaan en dat eventuele ruis uit je oren is verdwenen.

Multilan Active zou een vondst zijn van een wetenschapper met de naam Henk Deleeuw. Wij hebben echter geen publicaties gevonden van deze wetenschapper.

Voor wie is Multilan Active geschikt?

Er zitten geen bekende allergenen onder de werkzame stoffen van Multilan Active. Mogelijk zitten er ook allergenen in de capsule, maar dit hebben wij niet kunnen beoordelen.

Hoe effectief is Multilan Active?

We hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de effecten van de drie werkzame stoffen op het gehoor. Van Ginkgo Biloba is bekend dat het kan helpen tegen tinnitus, maar in het enige onderzoek dat dit bewees is het gebruik van het supplement gecombineerd met een laserbehandeling (bron).

Ook van het enzym Q10 is een hele specifieke bekend waarin het helpt tegen gehoorschade. Dit enzym gaat gehoorschade tegen die ontstaat door een specifiek kankermedicijn (bron). Bovendien komt het sporadisch voor dat er mensen zijn die een tekort hebben aan het enzym Q10 en dit kan inderdaad gehoorschade tot gevolg hebben (bron).

Van kamfer is niets bekend als het gaat om het effect op het gehoor.

Het is te kort door de bocht om te zeggen dat Multilan Active niet gaat werken, maar we hebben weinig hoop dat het effectief is.

Wat kost Multilan Active?

Multilan Active is te koop voor €105 per verpakking met zestig capsules.

Voordelen

Er is geen overtuigend bewijs dat het supplement niet werkt. Je zou het kunnen proberen als laatste redmiddel voordat je een gehoorapparaat krijgt. Tegelijkertijd zijn de gehoorapparaten tegenwoordig steeds kleiner en beter, waardoor het minder erg is als je toch een gehoorapparaat moet.

Nadelen

Multilan Active wordt aangeprezen door een niet-bestaande professor.

Conclusie

Een supplement om je gehoor te verbeteren is origineel. Schade aan het gehoor is meestal niet goed te herstellen en juist daarom kan het de moeite waard zijn om dit product toch te proberen. Uiteindelijk zijn wij bang dat de capsules toch te weinig doen, waardoor je in het beste geval het moment uitstelt waarop je een gehoorapparaat nodig hebt. Tot slot zijn de capsules vrij duur; je betaalt €1,75 per capsule.

REVIEW OVERVIEW
Algehele Waardering
Previous articleC9 Dieet
Next articleTaneral Pro – reviews en ervaringen

102 Reacties

 1. Graag had ik dit product getest. Mijn gehoor gaat stilaan achteruit. Ik ben 69 jaar en het is erg vervelend voor mijn vrouw.

 2. Goedendag, graag wil ik mijn moeder aanmelden als testpersoon. Ze wordt steeds meer depressiever en argwanender omdat ze ondanks een gehoorapparaat ‘denkt’ dat men over haar praat. Ze hoort en begrijpt daardoor steeds minder. Ze geniet niet echt meer van (achter) kleinkinderen. Ik hoop dat ze een van de gelukkige is om als testpersoon in aanmerking te komen en spoedig een reactie ontvangt.

 3. Ik krijg in groepsverband nog niet de helft van de gesprekken mee.
  Nu bij apotheek en dokter iedereen achter een kunststof scherm tegen je praat kan ik dit bijna niet verstaan. Bij tv gebruik ik indien mogelijk ondertiteling om het te kunnen volgen. Dus wil heel graag testen

 4. Graag zou ik dit product willen proberen, ik ben als 45 jarige monteur in het verleden vaak langdurig aan hard geluid blootgesteld en ben nu voor 50% slecht horend in mijn rechter oor en 25% in mijn linker. En dus in beide oren tinnitus.

 5. Mijn gehoor wordt beduidend minder, maar ik heb een enorme hekel aan het gedoe met gehoorapparaten . Dit zou een oplossing kunnen zijn echter ben ik zeer scepties als het gaat om dergelijke producten ( lijkt te mooi om waar te zijn.) Toch voldoende geïntrigeerd om het te willen proberen.

 6. Hallo ik zou het product Multilan graag proberen aangezien ik steeds minder hoor En zo raak ik in een isolement daar ik niet meer deel kan nemen aan gesprekken
  Bij voorbaat dank

 7. Ik wil Multilan graag testen. Ben al 7 jaar aan 1 oor 80 procent doof en andere oor 30 procent maar wordt langzaam erger. Gehoorapparaat helpt niet en de artsen kunnen de oorzaak niet vinden. Na een griepje was ik opeens aan 1 oor doof dus die tekening dat er binnenin mijn oor iets herstelt kan worden, spreekt me wel aan.

 8. Ik zou dit heel graag willen testen. Ik merk dat ik slechter hoor bepaalde tonen komen niet binnen waardoor ik vaak moet vragen wat ze zeggen. In gezelschap heel vervelend want na 2x vragen doe je maar net of je het begrijpt. Ook de bel hoor ik vaak niet terwijl de rest dan zegt dat de bel gaat. Zelf denk ik dat het misschien beschadigt is doordat ik tijdens hooikoorts heel vaak met wattenstaafje in mn oor zit vanwege de jeuk.

 9. Heb een lichte vorm van tinitus en begin slechter te horen. Net niet erg genoeg om naar de KNO arts te gaan. Heel benieuwd of dit product mij zou helpen.

 10. Sommige tonen krijg ik niet door. Als je tegen mij fluistert dan hoor ik het niet. Ik ben eigenlijk hardhorend. Vooral in groepsverband is het afschuwelijk, omdat ik de helft niet hoor.

 11. Graag wil ik het testen maar ben nogal sceptisch, daar iedereen van alles claimt.

  Ik heb gehoorbeschadiging door het lawaai van slijptollen etc . Ik heb de indruk dat mijn gehoor steeds meer achteruit gaat daar de tv steeds harder gaat en mijn omgeving vraagt of het zachter kan en of ik zachter wil praten.

 12. Hallo, Ik wil graag testen. Ben een man van 63 jaar en mijn gehoor gaat achteruit. Daarnaast heb ik al jaren tinnitus. Lijkt me een uitdaging om te kijken of Multilan hier verbetering in weet te brengen.

 13. Beste, graag zou ik dit product willen testen omdat ik al van kinds af aan niet zo heel erg goed kan horen. Nu ik 50 jaar ben, begint het steeds meer en meer te sturen, omdat ik meerdere malen aan iemand moet vragen om te herhalen wat hij/zij gezegd heeft. Op het werk is dit zeer vervelend. In de thuissituatie weten ze nu wel dat ik niet goed hoor. Maar is het ook wreed vervelend. Ik heb drie tieners en als zij babbelen, kan ik niet meer volgen omdat ik het niet hoor. Met gevolg dat er regelmatig conflicten zijn.
  Vandaar dat ik van het slecht horen een einde wil stellen.
  Graag wil ik deelnemen om de effectiviteit van dit product te testen en mij zo een beter leven te geven van de jaren die mij nog resten.
  Dank u.
  Met vriendelijke groeten
  Nicole Smeets

 14. Mijn linkeroor is beduidend achteruitgegaan het laatste jaar, en ik heb sindsdien ook tinnitus. Gezien ik muzikant ben valt dit mij heel erg op, en stoort het mij enorm.
  Ik ben erg benieuwd of dit product zou helpen…

 15. Gezien een constante ruis in mijn oor wil ik me gerust kandidaat stellen om als proefpersoon te fungeren.

 16. Hallo, ik ben een 40’er, maar er is reeds doofheid vastgesteld in men linkeroor. Ik heb al een hele voorgeschiedenis achter de rug, mijn binnenoor functioneert niet meer en bovendien is de ziekte van mèniere bij mij vastgesteld. Ik ben dus heel benieuwd of dit (wonder)middel me zou kunnen helpen.

 17. Graag wil ik het testen maar ben nogal sceptisch, heb al 5 jaar hoorapparaten maar heb de indruk dat mijn gehoor steeds meer achteruit gaat

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in