Multilan active

Bij gehoorproblemen denken we in eerste instantie vaak aan oudere mensen. Ook veel jonge mensen hebben last van gehoorproblemen, bijvoorbeeld als gevolg van harde muziek.

Multilan Active is een supplement met verschillende ingrediënten die het gehoor moeten herstellen. Volgens de maker zijn de capsules zowel een oplossing voor tinnitis (ruis in de oren) als voor slechthorendheid.

Multilan active middel tegen slechthorenheid
Multilan active middel tegen slechthorenheid

Wat is Multilan Active?

Multilan Active is een capsule met daarin drie werkzame ingrediënten. Het eerste ingrediënt is van de vrucht van de Japanse notenboom, beter bekend als Ginkgo Biloba. Het tweede ingrediënt is het enzym Q10, dat je misschien ook wel kent uit huidverzorgingsproducten. Tot slot zit er kamferolie in de capsules.

Testpersonen Gezocht

Nog 32 plaatsen beschikbaar

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Op dit moment zijn we op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

  • Geef middels een reactie aan waarom jij dit product graag wil testen;
  • We sturen het proefpakket gratis naar je toe;
  • Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
  • Je vult het evaluatieformulier in.

De ingrediënten in de capsule, en in het bijzonder de combinatie van Ginkgo Biloba en enzym Q10, dragen bij aan het herstel van het gehoor. De fabrikant claimt dat je na vier weken gefluister in drukke ruimten weer kunt verstaan en dat eventuele ruis uit je oren is verdwenen.

Multilan Active zou een vondst zijn van een wetenschapper met de naam Henk Deleeuw. Wij hebben echter geen publicaties gevonden van deze wetenschapper.

Voor wie is Multilan Active geschikt?

Er zitten geen bekende allergenen onder de werkzame stoffen van Multilan Active. Mogelijk zitten er ook allergenen in de capsule, maar dit hebben wij niet kunnen beoordelen.

Hoe effectief is Multilan Active?

We hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de effecten van de drie werkzame stoffen op het gehoor. Van Ginkgo Biloba is bekend dat het kan helpen tegen tinnitus, maar in het enige onderzoek dat dit bewees is het gebruik van het supplement gecombineerd met een laserbehandeling (bron).

Ook van het enzym Q10 is een hele specifieke bekend waarin het helpt tegen gehoorschade. Dit enzym gaat gehoorschade tegen die ontstaat door een specifiek kankermedicijn (bron). Bovendien komt het sporadisch voor dat er mensen zijn die een tekort hebben aan het enzym Q10 en dit kan inderdaad gehoorschade tot gevolg hebben (bron).

Van kamfer is niets bekend als het gaat om het effect op het gehoor.

Het is te kort door de bocht om te zeggen dat Multilan Active niet gaat werken, maar we hebben weinig hoop dat het effectief is.

Wat kost Multilan Active?

Multilan Active is te koop voor €105 per verpakking met zestig capsules.

Voordelen

Er is geen overtuigend bewijs dat het supplement niet werkt. Je zou het kunnen proberen als laatste redmiddel voordat je een gehoorapparaat krijgt. Tegelijkertijd zijn de gehoorapparaten tegenwoordig steeds kleiner en beter, waardoor het minder erg is als je toch een gehoorapparaat moet.

Nadelen

Multilan Active wordt aangeprezen door een niet-bestaande professor.

Conclusie

Een supplement om je gehoor te verbeteren is origineel. Schade aan het gehoor is meestal niet goed te herstellen en juist daarom kan het de moeite waard zijn om dit product toch te proberen. Uiteindelijk zijn wij bang dat de capsules toch te weinig doen, waardoor je in het beste geval het moment uitstelt waarop je een gehoorapparaat nodig hebt. Tot slot zijn de capsules vrij duur; je betaalt €1,75 per capsule.

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
Vorig artikelC9 Dieet
Volgend artikelTaneral Pro – reviews en ervaringen

77 Reacties

  1. Gezien een constante ruis in mijn oor wil ik me gerust kandidaat stellen om als proefpersoon te fungeren.

  2. Hallo, ik ben een 40’er, maar er is reeds doofheid vastgesteld in men linkeroor. Ik heb al een hele voorgeschiedenis achter de rug, mijn binnenoor functioneert niet meer en bovendien is de ziekte van mèniere bij mij vastgesteld. Ik ben dus heel benieuwd of dit (wonder)middel me zou kunnen helpen.

  3. Graag wil ik het testen maar ben nogal sceptisch, heb al 5 jaar hoorapparaten maar heb de indruk dat mijn gehoor steeds meer achteruit gaat

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in