Multilan active

Bij gehoorproblemen denken we in eerste instantie vaak aan oudere mensen. Ook veel jonge mensen hebben last van gehoorproblemen, bijvoorbeeld als gevolg van harde muziek.

Multilan Active is een supplement met verschillende ingrediënten die het gehoor moeten herstellen. Volgens de maker zijn de capsules zowel een oplossing voor tinnitis (ruis in de oren) als voor slechthorendheid.

Multilan active middel tegen slechthorenheid
Multilan active middel tegen slechthorenheid

Wat is Multilan Active?

Multilan Active is een capsule met daarin drie werkzame ingrediënten. Het eerste ingrediënt is van de vrucht van de Japanse notenboom, beter bekend als Ginkgo Biloba. Het tweede ingrediënt is het enzym Q10, dat je misschien ook wel kent uit huidverzorgingsproducten. Tot slot zit er kamferolie in de capsules.

Testpersonen Gezocht

Nog 32 plaatsen beschikbaar

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Op dit moment zijn we op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

 • Geef middels een reactie aan waarom jij dit product graag wil testen;
 • We sturen het proefpakket gratis naar je toe;
 • Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
 • Je vult het evaluatieformulier in.

De ingrediënten in de capsule, en in het bijzonder de combinatie van Ginkgo Biloba en enzym Q10, dragen bij aan het herstel van het gehoor. De fabrikant claimt dat je na vier weken gefluister in drukke ruimten weer kunt verstaan en dat eventuele ruis uit je oren is verdwenen.

Multilan Active zou een vondst zijn van een wetenschapper met de naam Henk Deleeuw. Wij hebben echter geen publicaties gevonden van deze wetenschapper.

Voor wie is Multilan Active geschikt?

Er zitten geen bekende allergenen onder de werkzame stoffen van Multilan Active. Mogelijk zitten er ook allergenen in de capsule, maar dit hebben wij niet kunnen beoordelen.

Hoe effectief is Multilan Active?

We hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de effecten van de drie werkzame stoffen op het gehoor. Van Ginkgo Biloba is bekend dat het kan helpen tegen tinnitus, maar in het enige onderzoek dat dit bewees is het gebruik van het supplement gecombineerd met een laserbehandeling (bron).

Ook van het enzym Q10 is een hele specifieke bekend waarin het helpt tegen gehoorschade. Dit enzym gaat gehoorschade tegen die ontstaat door een specifiek kankermedicijn (bron). Bovendien komt het sporadisch voor dat er mensen zijn die een tekort hebben aan het enzym Q10 en dit kan inderdaad gehoorschade tot gevolg hebben (bron).

Van kamfer is niets bekend als het gaat om het effect op het gehoor.

Het is te kort door de bocht om te zeggen dat Multilan Active niet gaat werken, maar we hebben weinig hoop dat het effectief is.

Wat kost Multilan Active?

Multilan Active is te koop voor €105 per verpakking met zestig capsules.

Voordelen

Er is geen overtuigend bewijs dat het supplement niet werkt. Je zou het kunnen proberen als laatste redmiddel voordat je een gehoorapparaat krijgt. Tegelijkertijd zijn de gehoorapparaten tegenwoordig steeds kleiner en beter, waardoor het minder erg is als je toch een gehoorapparaat moet.

Nadelen

Multilan Active wordt aangeprezen door een niet-bestaande professor.

Conclusie

Een supplement om je gehoor te verbeteren is origineel. Schade aan het gehoor is meestal niet goed te herstellen en juist daarom kan het de moeite waard zijn om dit product toch te proberen. Uiteindelijk zijn wij bang dat de capsules toch te weinig doen, waardoor je in het beste geval het moment uitstelt waarop je een gehoorapparaat nodig hebt. Tot slot zijn de capsules vrij duur; je betaalt €1,75 per capsule.

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
Vorig artikelC9 Dieet
Volgend artikelTaneral Pro – reviews en ervaringen

26 Reacties

 1. Mijn naam is Cees Engelhard, mijn gehoor is slecht. Ik heb jullie op 23 Oktober 2020 een bericht gestuurd dat ik graag Multilan Active wil uitproberen maar ik hoor niks van jullie. Waarom niet ?
  Ik wacht jullie bericht af. Tot horens.

 2. Ik ben Cees Engelhard en ik heb jullie op 23 Oktober 2020 een bericht gestuurd over mijn slechte gehoor en dat ik graag Multilan Active wil uitproberen. Jullie geven mij geen bericht. Waarom niet ? Ik hoor graag van jullie.

 3. Beste allen,

  Ik ben Georgina 36 jaar, sinds 2 jaar merkte ik bij mijn jaarlijkse medische controle op mijn werk dat mijn gehoor steeds verder achteruit gaat, het is nu al zodanig ver dat ik in een ruimte met meerderen personen amper gespreken kan volgen, graag zou ik jullie product willen testen, ik heb sinds 17 maanden een dochtertje en vind het verschrikkelijk dat mijn gehoor zo snel achteruit is gegaan en wil dan ook graag deze optie proberen , in de hoop dat het net zo goed werkt als beschreven staan.

  Graag verneem ik jullie reactie hierover.

  Vriendelijke griet
  Georgina

 4. Hallo, ik heb last van oorsuizingen en verminderd gehoor op het middengebied en zou graag daar minder last van hebben.
  Ik vertrouw die aangeprezen middelen niet, maar nooit geschoten is altijd mis zeg ik maar…

 5. Ik ben 52 jaar en last van een slechthorendheid waardoor ik in groepen minder hoor en een op een ook minder dan gemiddeld. Ik probeer dit middel graag uit

 6. Goedemiddag ik heb 30 procent gehoorverlies ben ene jonge dame van 34 jaar en schaam me heel erg om een gehoor apparaat te dragen en dit zou dan geweldig zijn als het mijn probleem kan oplossen zonder het dragen van een gehoor apparaat.

  Met vriendelijke groet,

  Stephanie Liesdek

 7. Ik zou graag de pillen willen proberen aangezien ik gehoorapparaten draag en ik dit vreselijk vind. Ook vind ik het erg dat 1 oor hard achteruit gaat qua gehoor.

 8. Ik werk 8 jaar in de logistiek en heb door deze werkzaamheden inmiddels last van gehoorverlies. Ik kan gesprekken in een rumoerige ruimte slecht volgen. Ik zou graag de capsules uit willen proberen.

 9. Als jonge zeventiger heb ik al jaren last van slechthorendheid in mijn rechter oor. Het gehoorverlies bedraagt hier 60% en ook behoorlijk last van tinnitus. De KNO specialist heeft dit probleem proberen op te lossen met een drietal prednisoninjecties door mijn rechter trommelvlies maar zonder verder resultaat. Inmiddels voorzien van twee hoorapparaten om het gehoor te verbeteren. Omdat het genoemde preparaat mij vrij risicoloos lijkt wil ik me wel aanmelden als proefpersoon..

 10. Míjn leeftijd is 80 jaar en ben toe aan een gehoorapparaat, maar toen ik dit las over Multilan Active wil ik dit product graag uitproberen.
  Ik hoor van jullie. Mvg Cees Engelhard.

 11. Ik wil dit middel graag testen, ben bij een KNO arts geweest constatering van de arts
  ik mis de hoge tonen, hij raad mij aan om een gehoorapparaat te nemen.

 12. Ik wil het ook wel proberen, nee heb je….
  Sinds een paar jaar heb ik gehoorproblemen aan vooral m’n linkeroor en leuk is anders. Ik ben 46, voel me nog een jonge vent maar de afname in mijn gehoor en bijkomende Tinnitus maakt me behoorlijk vleugellam soms en onze fijne medici zeggen dat je er maar moet leren leven.

 13. Ik zou dit middel graag willen uittesten, omdat ik pas sinds 16 jarige leeftijd slechthorend werd verklaard en 1 hoorapparaatje kreeg. Jaren later kreeg ik een tweede erbij. Bovendien kreeg ik vanaf mijn 19e last van oorsuizen, waarvoor geen oorzaak werd gevonden. In tijden van stress neemt het oorsuizen toe en vooral in stilte het hevigst.
  Hoor graag van u.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in