Mysimba Bupropion Naltrexon Review Ervaringen Testen

Lees alles over Afvallen met Mysimba Bupropion in deze review. Lees de ervaringen van anderen, wat zin de bijwerkingen, waar kun je het kopen en bestellen. Het ministerie van Volksgezondheid heeft geadviseerd om het afslankmiddel Mysimba Bupropion te vergoeden vanuit de basisverzekering. Dit advies zal waarschijnlijk worden overgenomen door het ministerie. Hierdoor is de weg vrij om te starten met afvallen zonder dure pillen in poeders. In dit artikel lees je alles over de werking, de voor- en nadelen en gevaren van Mysimba Bupropion.

In dit artikel lees je onder andere alles over

 • mysimba bupropion ervaringen
 • mysimba bupropion België en Nederland
 • mysimba bupropion bijwerkingen
 • mysimba bupropion vergoeding
 • mysimba bupropion gratis testen
 • mysimba bupropion online bestellen
 • mysimba bupropion kopen zonder recept
 • mysimba bupropion afvallen

Wat zijn Mysimba pillen?

Het middel Mysimba wordt gebruikt voor patiënten die problemen hebben met het overgewicht (obesitas). Het is dan een aanvulling op andere maatregelen zoals bijvoorbeeld een dieet. Mysimba wordt gebruikt om het gewicht te verlagen als mensen met een caloriearm dieet en meer beweging niet genoeg afvallen. In Mysimba zitten 2 stoffen die op de hersenen werken. Bupropion verlaagt de activiteit van dopamine, waardoor de eetlust afneemt. Naltrexon vermindert de behoefte om te eten.

Hoewel Mysimba een medicijn is om obesitas te behandelen, kan niet elke persoon met overgewicht het gebruiken.

Hoe werkt Mysimba?

Mysimba Bupropion Naltrexon Review Ervaringen Testen Mysimba kopen x

De werking van dit middel is uniek. Daar komt bij dat het van belang is dat het medicijn op de juiste wijze wordt gebruikt. Dit zorgt ervoor dat de resultaten het best zijn. Bovendien is het belangrijk om te weten dat het medicijn alleen geschikt is voor patiënten die ouder zijn dan 18 jaar. Mysimba is te vergelijken met afslankpillen zoals Saxenda, KetoxDetox, Xenical en Alli Orlistat. Mysimba is een combinatie van twee werkzame stoffen, naltrexon en bupropion. De stoffen hebben effect op het hersengebied dat de voedselinname en de energiebalans regelt. Wanneer ze samen worden gebruikt, verminderen ze de eetlust en de hoeveelheid die patiënten eten.

Waar is Mysimba te koop?

Mysimba is gemakkelijk verkrijgbaar bij zowel online als fysieke apotheken in Nederland en Belgie. Mysimba moet nu nog zelf worden betaald maar wordt binnenkort waarschijnlijk vergoed door de zorgverzekering.

Gebruik Mysimba Pillen

Je slikt twee keer per dag een Mysimba tablet  8mg / 90mg bupropion en naltrexone met een slok water. Het is belangrijk om de juiste, voorgeschreven dosis te nemen. Het medicijn vermindert immers de eetlust waardoor de gewichtsafname in de hand gewerkt kan worden. Een cyclus met Mysimba duurt in eerste instantie minimaal vier weken. Dit kan naar aanleiding van het gewenste doel en resultaat worden verlengt.

Een cyclus Mysimba ziet er volgens de bijsluiter van Mysimba als volgt uit.

Mysimba Pillen Week 1.

Mysimba Bupropion Naltrexon Review Ervaringen Testen Mysimba bupropion review

Eén tablet per dag in de ochtend.

Mysimba Pillen Week 2.

Twee tabletten per dag; een in de ochtend en de andere in de avond.

Mysimba Pillen Week 3.

Drie tabletten per dag; twee in de ochtend en één in de avond.

Mysimba Pillen Week 4 en verder.

Vier tabletten per dag; twee in de ochtend en twee in de avond.

Mysimba is een drielaagse filmomhulde tablet die bestaat uit twee lagen van elke werkzame stof en een inerte laag die de andere twee scheidt. De actieve lagen in het product worden afzonderlijk bereid en vervolgens met elkaar gecombineerd.

Bij consumptie valt de middelste laag in Mysimba onmiddellijk uiteen en worden de actieve lagen gescheiden, waardoor de actieve stoffen afzonderlijk kunnen worden vrijgegeven.

Bij een te grote hoeveelheid van dit middel kan dit tot allerlei problemen met de gezondheid leiden.

Bijwerkingen Mysimba Pillen

Omdat er nog altijd met het medicijn getest wordt, is er nog niet veel bekend over alle mogelijke bijwerkingen die bij het gebruik van Mysimba kunnen optreden. Wel is bekend dat psychische klachten kunnen optreden. Ook is het zo dat klachten op psychisch vlak die al bestaan kunnen versterken bij gebruik van dit medicijn. Ook is het mogelijk zo dat het stoppen met dit medicijn moet worden afgebouwd. Dit kan betere resultaten opleveren in de strijd tegen bijwerkingen. Daarover wordt in de toekomst meer bekend.

Samenstelling Mysimba Pillen

Mysimba tablekken bevatten twee actieve stoffen. Het gaat dan om naltrexon en om bupropion. Deze stoffen hebben een uitwerking op onder andere de hersenen. De werkzame stoffen in Mysimba Naltrexon en bupropion zijn sinds 1985 internationaal op de markt.

NALTREXON

Mysimba Bupropion Naltrexon Review Ervaringen Testen Mysimba bupropion gratis

Naltrexonhydrochloride wordt genoemd in de Europese Farmacopee, het naslagwerk voor geneesmiddelen die in Europa worden vervaardigd en gebruikt.

De chemische naam van Naltrexon is (5α)-17-(cyclopropylmethyl)-4,5-epoxy-3,14-dihydroxymorphinan-6-on hydrochloride, overeenkomend met de molecuulformule C20H24ClNO4 en heeft een relatieve molecuulmassa van 377,85.

BUPROPION

De tweede werkzame stof die in Mysimba wordt gebruikt, is Bupropion, dat ook in de Europese Farmacopee wordt genoemd.

De chemische stof van Bupropion is ((±)-2-(tert-butylamino)-3′-chloorpropiofenonhydrochloride, overeenkomend met de molecuulformule C13H18ClNO.HCl en een relatieve molecuulmassa van 276,21.

Zowel Naltrexon als Bupropion zijn door de Europese Unie afzonderlijk in licentie gegeven voor verschillende toepassingen.

Andere ingrediënten in Mysimba zijn onder meer cysteïnehydrochloride, microkristallijne cellulose, hydroxypropylcellulose, magnesiumstearaat, watervrije lactose, lactosemonohydraat, crospovidon, kleurstof fd&c blue #2 aluminiumlak, hypromellose, dinatriumedetaat, colloïdaal siliciumdioxide, polyvinylalcohol, titaniumdioxide, macrogol en talk zoals beschreven in rubriek 6.1 van de SmPC.

Mysimba Bupropion Naltrexon Review Ervaringen Testen Liraglutide tabel

Mysimba is een effectieve maar prijzige manier van afvallen. Het goede nieuws is dat de fabrikant van Mysimba heeft vergoeding aangevraagd voor 2 groepen:

 • mensen met een BMI van 30 of meer (obesitas);
 • mensen met een BMI tussen 27 en 30 (overgewicht) én (risico op) een of meer ziekten die samenhangen met overgewicht, namelijk hart- en vaatziekte, diabetes (suikerziekte) type 2, slaapapneu of artrose.

Mysimba is een aanvulling op de GLI-programma’s die zijn erkend door het RIVM. Wetenschappelijk onderzoek levert bewijs dat met Mysimba 2 keer zoveel mensen 5% of meer afvallen, en bijna 3 keer zoveel mensen 10% of meer.

Orexigen Therapeutics Ireland Limited

Het Ierse farmaceutische bedrijf, Orexigen Therapeutics Ireland Limited, heeft op 2 oktober 2013 een aanvraag ingediend bij de vergunning voor het in de handel brengen bij het Europees Geneesmiddelenbureau om toestemming te krijgen om Mysimba op de markt te brengen.

De fabrikanten dienden een volledig rapport en onderzoeksanalyse van het geneesmiddel in bij het Europees Agentschap, met inbegrip van administratieve informatie, volledige kwaliteitsgegevens, niet-klinische en klinische gegevens op basis van tests en studies van de aanvragers en bibliografische literatuur die specifieke tests of onderzoeken vervangt/ondersteunt.

Mysimba Bupropion Naltrexon Review Ervaringen Testen Mysimba bupropion ervaringen

Volgens de aanvraag van Orexigen is Mysimba een combinatiegeneesmiddel met een vaste dosis, geformuleerd met 8 mg Naltrexon en 90 mg Bupropion per tablet, dat helpt bij de behandeling van obesitas bij volwassenen, wanneer het wordt gebruikt in combinatie met noodzakelijke veranderingen in levensstijl en dieet.

Na een wettelijk beoordelingsproces heeft het Comité voor geneesmiddelen voor menselijk gebruik (CMPH), een onderdeel van het Europees Geneesmiddelenbureau, op 18 december 2014 toestemming verleend aan Mysimba.

Hoewel het CMPH enige bedenkingen had met betrekking tot de mogelijke bijwerkingen van het geneesmiddel, verleende het Mysimba toch goedkeuring gezien de mogelijke voordelen, die aanzienlijk groter waren dan de bijwerkingen.

Volgens het Europees Geneesmiddelenbureau heeft CMPH vastgesteld dat er kansen zijn dat gebruikers cardiovasculaire defecten krijgen of epileptische aanvallen krijgen, maar deze zijn beheersbaar en kunnen worden teruggedraaid door het gebruik van Mysimba te staken.

Afgezien daarvan constateerde de commissie ook dat, hoewel de effectiviteit van de medicatie bij gewichtsverlies beperkt is, het toch voldoende is om goedkeuring voor Mysimba te geven.

Voordelen Mysimba

Onderzoek naar de werkzaamheid van Mysimba suggereerde een positieve correlatie tussen gewichtsverlies en consumptie van het medicijn bij toediening samen met significante veranderingen in levensstijl. Er werden hoofdzakelijk vier onderzoeken uitgevoerd onder 4500 zwaarlijvige mensen, die ofwel Mysimba ofwel een placebopil kregen om de werkzaamheid van de eerste te beoordelen. Mensen die het actieve medicijn kregen, werd ook gevraagd om gezond te eten en regelmatig te bewegen. De resultaten van de onderzoeken wezen op een hoger percentage gewichtsvermindering bij mensen die Mysimba 28 tot 56 weken gebruikten.

Bijwerkingen Mysimba

Net als elk ander medicijn kan Mysimba leiden tot tal van nadelige bijwerkingen. De meest voorkomende reacties die een persoon kan ervaren na het nuttigen van het medicijn zijn;

 • Misselijkheid
 • braken
 • Constipatie
 • Mysimba Bupropion Naltrexon Review Ervaringen Testen Liraglutide doosje

  Duizeligheid

 • Droge mond
 • Hoogtevrees
 • Spanning
 • Vermoeidheid, slaperigheid/slaperigheid
 • Pijn in de buik
 • alopecia
 • Overmatig zweten
 • Beverig voelen
 • Onregelmatige hartslag
 • Verhoogde bloeddruk
 • Opvliegers
 • Oorsuizen
 • Moeite met concentreren

Zeldzame bijwerkingen met Mysimba

 • urticaria
 • overgevoeligheid
 • Reisziekte
 • Vaak boeren
 • Agitatie
 • Geheugenverlies
 • Verlies van nierfunctie
 • Buikpijn
 • Indigestie
 • Warm voelen
 • Verhoogde eetlust, gewichtstoename
 • seksuele disfunctie
 • Leveraandoeningen
 • Ondraaglijke zwakte
 • Evenwichtsstoornis
 • Stemmingswisselingen

Zeer zeldzame bijwerkingen met Mysimba

 • Laag aantal witte bloedcellen
 • Verlies in rode bloedcelvolume
 • Zwelling van lippen, oogleden, tong of keel
 • uitdroging
 • hallucinaties
 • flauwvallen
 • Kiespijn
 • Hernia
 • Bloedige ontlasting
 • Kaakpijn
 • Pijn in de onderbuik
 • Koude ledematen (handen en voeten)
 • Onregelmatige menstruatiecyclus
 • gebitsproblemen
 • Urgentie om te plassen

Hoewel de meeste bijwerkingen van Mysimba beheersbaar en niet te gevaarlijk zijn, kunnen sommige wel degelijk ernstig zijn. Denk hierbij aan.

 • Depressie, zelfmoordgedrag, drang om zelfmoord te plegen en frequente zelfmoordgedachten.
 • aanvallen; de kans dat iemand een aanval krijgt, is zeldzaam, maar ze bestaan ​​wel. Een persoon kan stuiptrekkingen krijgen en daarna het bewustzijn verliezen, waarvan de kans groter is als hij een gevaarlijk hoge dosis Mysimba neemt.
 • Erythema multiforme en Stevens-Johnson-syndroom; beide aandoeningen tasten de huid aan en leiden tot huiduitslag, vlekken, jeuk, blaren en bloedingen in verschillende delen van het lichaam.
 • rabdomyolyse; een aandoening die wordt gekenmerkt door een abnormale afbraak van spierweefsel die kan leiden tot nierfalen. Symptomen zijn onder meer spierkrampen, pijn en zwakte.

De fabrikanten van Mysimba adviseren gebruikers het medicijn niet te nemen als je last hebt van een of meerdere van de onderstaande symptomen. 

 • Heb een hoge bloeddruk die niet onder controle is met medicatie
 • Heb een geschiedenis van toevallen
 • Een aandoening hebben die toevallen veroorzaakt
 • Heb een bipolaire stoornis
 • Heb een eetstoornis
 • nierziekte hebben
 • Heb een leverfunctiestoornis
 • Neem geneesmiddelen voor depressie of de ziekte van Parkinson, monoamineoxidase genaamd

Twijfel je? Dan raden we je aan om een een arts te raadplegen voordat je Mysimba inneemt. Zwangere vrouwen of vrouwen die zwanger willen worden en moeders die borstvoeding geven, wordt ook geadviseerd Mysimba niet in te nemen. En als ze het willen nemen, moeten ze eerst een arts raadplegen.

Verhoogt Mysimba het Metabolisme?

Mysimba verhoogt het energieverbruik in het lichaam tot op zekere hoogte. Het verhoogt de stofwisseling van de gebruiker echter niet significant. Dat gezegd hebbende, wanneer het wordt ingenomen in combinatie met een beperkend dieet en regelmatige lichaamsbeweging, verbrandt een persoon automatisch meer calorieën in een korte tijd.

91 Reacties

 1. Ik zou Mysimba graag testen. Mijn huisarts wil dat ik dan eerst 1 jaar aan een GLI programma heb meegedaan en daar ben ik ook mee bezig. Maar eerlijk gezegd is dat niet iets waar ik veel aan heb. Ik weet al veel van voeding, eet gezond en leer daar dus niet echt wat nieuws. Ik hoop dat Mysimba net dat extra kan brengen om wel te kunnen afvallen. Mijn BMI is 30, ik zou graag 10 kg kwijt willen.

 2. Graag zou ik mij als test persoon willen aanmelden.
  Helaas kom ik net niet in aanmerking voor Saxenda
  Na een gesprek met mijn huisarts zou ik eerst in een gil project moeten ondanks dat mijn dochter personal trainer is en ik daar train.
  Dat was niet voldoende helaas. Ik weeg 98 en ben 162 m
  Ik zou ook graag mijn bevindingen op mijn socials willen delen en een blog bijhouden als dat wordt verwacht

 3. Beste, na laatste zwangerschap komen de kilo’s er enkel bij en gaan ze er niet meer af… ik zou heel graag jullie product testen om mij terug goed in mijn vel te voelen.

 4. Ik zou heel graag de pillen willen proberen. Ik ben al een tijd bezig om een aantal kilo’s kwijt te raken doormiddel van verschillende methodes helaas zonder succesvol resultaat. Nu heb ik van een vriendin gehoord dat het bij haar heel erg goed heeft geholpen en ze aardig wat kilos is kwijtgeraakt. Ik ben heel benieuwd of het mij ook zal helpen.

 5. Na een gbp wederom aangekomen. Ik hou me tegenwoordig aan een kh beperkt dieet wat zeker helpt, maar ik heb nog steeds een BMI van boven de 30. Ik zou wel wat hulp op gebied van medicatie kunnen gebruiken

  • Is mij gelukt om 5 kilo af te vallen met ketox24. Dit werkt super goed maar is helaas nergens meet te koop. Weet iemand waar ik ketox24 kan bestellen please. Ook zou ik dit product graag willen testen.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in