Home Dieet, Voeding, Gezondheid, Sport Naltrexon en Bupropion Afvallen met deze Supplementen

Naltrexon en Bupropion Afvallen met deze Supplementen

Naltrexon en bupropion zijn twee medicamenten die vaak in combinatie worden gebruikt om het afslanken te stimuleren. Beide zijn van oorsprong antidepressiva en worden ook los van elkaar gebruikt bij bepaalde psychische aandoeningen.
In dit artikel lees je alles over deze medicamenten en de effectiviteit hiervan. De combinatie van naltrexon en bupropion is onder andere verkrijgbaar onder de naam Mysimba.

Mysimba ervaringen

Uit een onderzoek van de European Medicine Agency blijkt dat de combinatie van bupropion en naltrexon effectief is (bron). Ongeveer eenderde van de patiënten haalde een gewichtsverlies van 5-10%.

Er zijn wel een aantal mogelijke bijwerkingen van combinaties van naltrexon en bupropion, zoals Mysimba. Een hiervan is een verhoogd risico op zelfmoord of zelfmoordgedachten (bron). Sommige mensen nemen bijvoorbeeld een overdosis.

Een ander veelvoorkomend probleem is een leverbeschadiging. Dit is een van de redenen dat veel artsen terughoudend zijn met het voorschrijven van dit medicijn. Veel mensen met overgewicht hebben immers al last van problemen met de lever (bron).

Mysimba vergoeding

Naltrexon en bupropion review ervaringen

Mysimba wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Dit is ook het geval als je het middel krijgt voorgeschreven op verzoek van een arts. Er zijn wel andere medicamenten met naltrexon en bupropion die betaald worden door de zorgverzekeraar.
Desalniettemin worden deze niet vergoed als je de medicijnen gebruikt tegen obesitas. Als antidepressivum worden ze wel vergoed. Ook bij de losse medicamenten geldt dat deze niet zonder recept verkrijgbaar zijn.

Naltrexon ervaring

Hoewel de combinatie van Naltrexon en bupropion effectief is, komen er vaak bijwerkingen voor. Zaken als misselijkheid, braken of diarree komen in ongeveer 1 op de 10 gevallen voor. Daarnaast zijn er nog een aantal zeldzamere bijwerkingen.

Naltrexone zonder recept

Het klinkt aantrekkelijk om de dokter te omzeilen door Naltrexon ergens op het internet te bestellen. Wij raden je met klem af om dit te doen. Deze medicamenten zijn niet altijd van de goede kwaliteit.
In het beste geval krijg je een placebo, in het slechtste geval heb je een vervuild medicijn te pakken. Daarnaast worden veel medicijnen die alleen op recept verkrijgbaar zijn door de douane onderschept. De kans is dus best groot dat je je geld kwijt bent en dat je de medicijnen nooit geleverd krijgt of dat ze niet goed werken.

Bupropion afvallen

Naltrexon en bupropion tabletten
Naltrexon en bupropion tabletten
Bupropion is van oorsprong een anti-depressivum. Bij sommige mensen werkt de toediening van dit middel ook tegen overgewicht. Dit komt mogelijk vooral door de psychologische effecten van bupropion.
Overigens zijn er ook wel mensen die bupropion gebruiken en die juist wel aankomen. De kans dat je afvalt is wel ongeveer 2 keer zo groot.
De combinatie van bupropion en naltrexon is een stuk effectiever.

Bupropion 150 mg

De meest gangbare dosering van bupropion is 150 mg. De meeste bekende tabletten komen in deze dosering. Soms krijg je wel een dubbele dosering voorgeschreven door de arts.

Bupropion Teva

Teva is een Nederlands farmaceutisch bedrijf dat een van de bekendste bupropion varianten produceert. Veel mensen die dit medicament krijgen voorgeschreven, krijgen de capsules van Teva.

Bupropion ADHD

Sommige volwassenen met ADHD krijgen bupropion voorgeschreven. Andere medicijnen werken niet even goed bij iedereen. Daarnaast zijn middelen als Ritalin soms verslavend. Bij bupropion is dit risico er niet.

De arts bepaalt of er bupropion of een ander medicijn wordt voorgeschreven bij ADHD. De effectiviteit van bupropion verschilt van persoon tot persoon en het is niet eenduidig aangetoond dat bupropion altijd werkt.

Conclusie

De combinatie van naltrexon en bupropion kan effectief zijn tegen overgewicht, maar er zijn een paar significante bijwerkingen, zoals leverschade. Dit is een van de redenen dat artsen deze middelen niet heel snel voorschrijven. Vaak wordt er eerst geprobeerd om langs natuurlijke weg af te vallen, bijvoorbeeld met een ketogeen dieet.

Geen reacties

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

Ontvang Dagelijks

Gratis Gezonde Afslankrecepten

Gratis Recepten

15987