Natriumbeperkt Dieet Review en Ervaringen

Een natriumarm dieet is niets meer dan een dieet waarin je zout zoveel mogelijk vermijdt. Een ander woord voor dit voedingspatroon is dan ook een zoutarm dieet. In dit artikel lees je alles over het natriumbeperkt dieet, inclusief reviews en ervaringen.

Wanneer een natriumarm dieet?

Er zijn verschillende medicatie indicaties voor een zoutarm dieet. Denk aan nierproblemen of een hoge bloeddruk of wanneer je vocht vasthoudt. Ook als je zwanger bent, wordt het vaak aangeraden om spaarzaam te zijn met zout.

Wat mag je niet eten bij een natriumbeperkt dieet

Natriumbeperkt Dieet
Natriumbeperkt Dieet

Bij een zoutarm dieet zijn er verschillende producten die je beter niet kunt eten. De belangrijkste zijn zoutrijke producten zoals bouillon, chips, maaltijdzakjes en sommige vleeswaren. Let echter op dat er ook een aantal producten zijn die van nature rijk in natrium zijn, waaronder haring.

Dit leer je onder andere in deze review

 • natriumbeperkt dieet dagmenu
 • wanneer natriumbeperkt dieet
 • natriumbeperkt dieet recepten
 • wat mag je niet eten bij een natriumbeperkt dieet
 • zoutarm dieet hoeveel zout
 • zoutarm dieet ontbijt
 • zoutarm vlees
 • natriumarm zout gezonder

Testpersonen Gezocht

Nog 12 plaatsen beschikbaar

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Op dit moment zijn we op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

 • Geef middels een reactie aan waarom jij dit product graag wil testen;
 • We sturen het proefpakket gratis naar je toe;
 • Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
 • Je vult het evaluatieformulier in.

Natriumbeperkt Dieet Review en Ervaringen Meer informatie

Zoutarm dieet hoeveel zout

Natriumbeperkt Dieet zoutarm
Natriumbeperkt Dieet zoutarm

Een gemiddelde Nederlander neemt meer zout in dan voorgeschreven. Veel internationale normen schrijven 6 gram per dag voor, maar wij eten gemiddeld tussen de 7.5 en de 9 gram (bron). Bij een natriumbeperkt dieet houd je je strikt aan de normen van 6 gram per dag.

Op deze manier krijg je uiteindelijk zo’n 2000-3000 milligram natrium binnen. Natrium is een onderdeel van zout.

Natriumbeperkt dieet dagmenu

Aangezien de meeste producten in Nederland goede etiketten hebben, kun je eenvoudig je eigen dagmenu voor een natriumbeperkt dieet opstellen.
Het belangrijkste is dat je producten met toegevoegd zout vermijdt en dat je ook zelf geen zout toevoegt, bijvoorbeeld bij de maaltijd.
In plaats van zout gebruik je vooral kruiden en specerijen om je voeding op smaak te brengen. Let er wel op dat sommige smaakmakers, zoals sojasaus, vaak alsnog veel zout bevatten.

Natriumbeperkt dieet recepten

Natriumbeperkt Dieet review
Natriumbeperkt Dieet review

Bij een natriumbeperkt dieet kun je recepten vaak eenvoudig aanpassen door zout of gezouten voedingsmiddelen weg te halen. In plaats van spek kun je kiezen voor een vleesvariant die minder zout bevat. Daarnaast gebruik je kruiden om een recept op smaak te brengen.

Sommige mensen missen het zout wel. In dat geval kan het de moeite zijn om natriumbeperkte recepten op te zoeken. Deze recepten kun je ook gebruiken om zelf verder te variëren.

zoutarm dieet ontbijt

Een ontbijt tijdens een zoutarm dieet is eenvoudiger dan je in eerste instantie zou verwachten. Je gebruikt bijvoorbeeld gewoon brood en smeert hier boter zonder zout op. Hier leg je beleg op dat laag in zout is, zoals rosbief, kipfilet, hüttenkase of jam.

zoutarm vlees

Als je ‘onbewerkt’ vlees bij de slager koopt, kun je zelf bepalen of en hoeveel zout je hier aan toevoegt. Vleeswaren met weinig zout zijn bijvoorbeeld fricandeau, rosbief en kip- of kalkoenfilet. Uiteraard kun je ook zelf broodbeleg maken, bijvoorbeeld op basis van gehakt.

Natriumbeperkt dieet gezondheidsvoordelen

Voor je gevoel moet je jezelf behoorlijk wat ontzeggen als je een zoutarm dieet volgt. Veel snacks en producten in de horeca zijn immers voorzien van het nodige zout.

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat een natriumbeperkt dieet wel allerlei gezondheidsvoordelen biedt. De belangrijkste is ongetwijfeld dat je minder kans hebt op een verhoogde bloeddruk (bron). Uit hetzelfde onderzoek blijkt wel dat dit vooral geldt voor mensen die een risico lopen op een verhoogde bloeddruk. De wetenschappers geven aan dat veel mensen meer baat hebben bij een verhoogde inname van kalium en calcium.

natriumarm zout gezonder

Een goede vraag is natuurlijk of je ook een natriumbeperkt dieet kunt volgen met natriumarm zout. Dit zout is gezonder, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek (bron). Aan de andere kant is het wel zo dat het leeuwendeel van de zouttinname komt uit producten die uit een fabriek komen.

Het gebruik van natriumarm zout helpt dus wel een beetje, maar is geen volledig alternatief voor een natriumarm dieet.

RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Persoonlijke Dieet ErvaringClavosan Review en Ervaringen
Eenvoudig AfvallenLipovitaal Weight Control Licovitaal Kauwtablet
natriumbeperkt-dieetEen goede vraag is natuurlijk of je ook een natriumbeperkt dieet kunt volgen met natriumarm zout. Dit zout is gezonder, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek (bron). Aan de andere kant is het wel zo dat het leeuwendeel van de zouttinname komt uit producten die uit een fabriek komen. Het gebruik van natriumarm zout helpt dus wel een beetje, maar is geen volledig alternatief voor een natriumarm dieet.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in