Stevia, een natuurlijke zoetstof zonder calorieen

Suiker is dikmaker nummer één! Ben je een zoetekauw en wil  je graag op de calorieën letten? Dan ben je al snel aangewezen op suikervervangers. Het artikel over de suikervervanger Aminosweet dat ik eerder schreef heeft veel stof doen opwaaien. Is er dan geen verantwoord alternatief voor suiker? Ik heb de suikervervanger Stevia onder de loep genomen.

Honingskruid

Stevia is een plantaardige suikervervanger die sterk in opkomst is. Stevia is afkomstig van honingskruid  of Stevia rebaudiana. De natuurlijke zoetstoffen die honingskruid produceert worden onder andere gebruikt voor de zoetstof Greensweet-Stevia.

Greensweet-Stevia

Greensweet-Stevia is importeur van hoogwaardige Stevia producten. Stevia is de ideale vervanger van suiker en kunstmatige zoetstoffen daar het geen calorieën en koolhydraten bevat en een glycemische index heeft van 0. De producten van Greensweet-stevia zijn geschikt voor diegene die af willen vallen, diabetici én kinderen.

1362145502

Gratis Greensweet-Stevia Pakket

Ik mag van Greensweet-stevia 5 pakketten ter waarde van 49,75 beschikbaar stellen aan bezoekers van vetvrij.com. Dit pakkert bevat 5 verschillende soorten vloeibare Greensweet-stevia. Verderop in dit artikel kun je meer lezen over deze unieke druppels lezen en staat een heerlijk smoothie recept dat je met de druppels uit dit pakket kunt maken.

Deelnemen is niet meer mogelijk, alle prijswinnaars hebben inmiddels bericht ontvangen.

Ik heb de druppels van Greensweet-stevia mogen testen. Er zijn momenteel elf verschillende smaken vloeibare Stevia in het assortiment aanwezig zijn. Met deze druppels kun je bijvoorbeeld door water toe te voegen een heerlijke limonade maken zónder suiker en tandbederf maar wel op natuurlijke basis. Je kunt de druppels gebruiken in talloze producten zoals bijvoorbeeld smoothies.

Suiker met Smaak

De smaken zijn:

 • Aardbei
 • Framboos
 • Citroen
 • Druif

Deze smaken zijn allen geschikt om water te zoeten, thee, yoghurt en kwark maar ook shakes en smoothies.

 • Naturel
 • Vanille,
 • Amandel
 • Caramel

Deze smaken zijn erg lekker in de koffie maar ook in yoghurt, kwark, shakes en smoothies.

 • Kokos
 • Chocolade

Deze smaken lenen zich uitstekend voor in melk (warm of koud) maar ook in yoghurt, kwark, smoothies en shakes.

 • Kaneel

Deze smaak wordt vooral gebruikt in thee en in yoghurt en kwark, bijvoorbeeld met appel voor een heerlijk dessert.

Natuurlijk Product

Vloeibare Greensweet-stevia bevat een puurheid van Reb. A 60% en natuurlijke aroma’s, het is een geheel natuurlijk product. Er gaan 1000 druppels uit een flesje waarmee je 100 liter water kunt zoeten, enkele druppels voldoen al in een glas water. Door middel van een pipet kunt makkelijk én hygiënisch doseren.

banana

Greensweet Stevia Recept

Om een indruk te krijgen wat je met de druppels van Greensweet-stevia kunt maken, heb ik het volgende smoothie recept voor je samengesteld

CHOCOLADE-BANANEN SMOOTHIE

Ingrediënten:

 • 2 kleine bananen
 • 250 ml melk
 • 2 eetlepels cacao poeder
 • 4-6 druppels Greensweet-stevia Vanille

Mix alle ingrediënten met de mixer voor een smoothie. De cacaopoeder kan vervangen worden door 4-6 druppels Greensweet-stevia Chocola.

Gratis Greensweet-Stevia Pakket

We mogen van Greensweet-stevia 5 pakketten ter waarde van 49,75 beschikbaar stellen aan bezoekers van vetvrij.com. Dit pakket bevat 5 verschillende soorten vloeibare Greensweet-stevia. Klik hier en maak kans op een gratis Greensweet Stevia Pakket.

deelnemen kan tot en met woensdag 31 juli 2013

6 Reacties

 1. Ik ben geen fan van stevia, zoet liever met kokosbloesemsuiker, oerzoet of mahornsiroop. Die hebben allen meer kalorieen dan stevia, maar ook een VEEL betere smaak. Daarbij zijn ze niet ongezond voor je lijf zoals suiker is. Wat is het bezwaar om met een van bovenstaande te zoeten ipv stevia?

  Ik schrik van de enorme hoeveelheden eiwit die in jullie recepten staan. eiwitten verzuren je lijf en de afvalproducten zijn lastig af te voeren. Met welke gedachte kiezen jullie hier toch voor? Is dit puur voor afval-resultaten omdat eiwitten langer vullend gevoel geven?

  Ik zoek naar een eetpatroon-wijziging die vooral gezond is voor mijn lijf, gezien ik al met flinke klachten kamp als CVS (gevoed door huisstofmijtallergie). Ik kom echter na een ziekteperiode van een paar weken een jaar of 10 geleden ieder jaar echter steeds een beetje meer aan. Ik zit nu 8 kg boven mijn toenmalige normaalgewicht. Lijk eerder sneller in gewicht toe te nemen inmiddels, dan voorheen. Ik ben altijd stabiel geweest in gewicht, ben behalve tijdens 2 ziekteperiodes ook nooit afgevallen. Dat was ook niet nodig. Maar inmiddels zoek ik naar alternatieven zonder quickfix die mijn stofwisseling weer een boost geven. Want dat is denk ik het grootste probleem. Dat mijn stofwisseling na die periode erg laag is geworden. En inmiddels zit ik op een gewicht wat ook ongezond is geworden. Dus er moet wel iets gebeuren. Ik snoep weinig, gebruik ongeveer nooit suiker en kom zelden aan de 2000 calorieen per dag, gemiddeld 1500, dus minder eten is GEEN gezonde optie voor mij. Zeker ook omdat ik mijn energie op peil moet houden.

 2. Ik ben een van de winnaars!

  Heel erg bedankt voor het mooie greensweet stevia pakket. Ik ben er superblij mee. Het is vanmorgen bezorgd. Ik ga gelijk op de site kijken wat je er allemaal mee kunt doen.
  En het mooiste is dat het geschikt is voor diabetici.

  Groetjes Jeannette

 3. Ik ben heel benieuwd hoe het smaakt gebruik al jaren natrena denk al vanaf mij 13e en nu ben ik 59 .en als dit veel beter is .

 4. Eindelijk een zoetstof zonder nare bijsmaak. Beter voor mijn diabetes dan grijp je minder gauw naar een “klein” beetje gewone suiker. Ook wil natuurlijk graag winnen.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in