Home Dieet, Voeding, Gezondheid, Sport Nederlander leeft iets gezonder

Nederlander leeft iets gezonder

De laatste jaren zijn Nederlanders iets gezonder gaan leven. Het aantal mensen met matig overgewicht is gelijk gebleven. Steeds meer Nederlanders bewegen voldoende. Maar het aantal mensen met ernstig overgewicht blijf stijgen. Daarmee blijft het aantal mensen met diabetesrisico ook stijgen. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Meer Nederlanders bewegen voldoende

Het percentage Nederlanders vanaf twaalf jaar dat voldoet aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen was in 2007 weer een fractie hoger dan in 2006. Sinds 2001 is het aandeel mensen dat voldoende beweegt gestaag toegenomen van 52 tot 56 procent. Dat is het geval voor zowel de mannen als de vrouwen.

Matig overgewicht neemt niet meer toe

Bijna 35 procent van de volwassen Nederlanders had in 2007 te maken met matig overgewicht. Tot 2002 nam matig overgewicht jaarlijks toe, maar de laatste jaren blijft het cijfer nagenoeg constant. In 2007 had ruim 40 procent van de mannen en bijna 30 procent van de vrouwen matig overgewicht.

Over een langere periode gezien blijft het aandeel volwassenen Nederlanders dat kampt met ernstig overgewicht echter nog steeds stijgen. In 2007 ging ruim 11 procent van de volwassenen gebukt onder ernstig overgewicht. Dat is meer dan een verdubbeling in 20 jaar. Ernstig overgewicht komt bij vrouwen vaker voor dan bij mannen: 12 versus 10 procent.

Bron: Centraal Bureau voor de Statistiek, 18 maart 2008

Geen reacties

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

We zoeken 5000 personen die gratis afslankproducten willen testen. Meld je aan.

Gratis Afslank

Producten Testen

15987