Niche 4Health Hydrolyzed Collagen Review en Ervaringen

Niche 4Health Hydrolyzed Collagen is een eiwitpreparaat op basis van rundercollageen dat verrijkt is met vitamine C en vitamine D3. Het eiwitproduct is oorspronkelijk bedoeld als supplement om je spiermassa te laten groeien. Toch kennen we collageen vooral als middel dat gebruikt wordt voor de gezondheid van de huid. In dit artikel lees je alles over dit supplement en de werking.

Wat is Niche 4Health Hydrolyzed Collagen?

Niche4Health Hydrolyzed Collagen is een eiwitpoeder met 99.5% gehydrolyseerd collageen. De collageen in dit product is afkomstig van runderen. Daarnaast is er vitamine C en vitamine D aan het poeder toegevoegd.

De Hydrolyzed Collagen is neutraal van smaak en kan toegevoegd worden aan allerlei verschillende dranken. Suggesties zijn om het toe te voegen aan koffie, thee, yoghurt of soep.

Niche4Health is een Nederlands bedrijf, opgericht door Freddy Hoyng. Freddy kwam in Costa Rica in aanraking met collageenpoeder en besloot een grote zak collageen bij de fabriek te kopen. Omdat hij hier veel vragen over kreeg, besloot hij het product te verpakken en te verkopen. Zijn bedrijf is inmiddels gegroeid en er werken in totaal 13 mensen. Het hoofdkantoor is in Utrecht.

Voor wie is Niche 4Health Hydrolyzed Collagen geschikt?

De hydrolyzed collagen van Niche4Health is gemaakt van rundvlees. Vegetariërs en veganisten kunnen het product dus niet gebruiken. Het is onduidelijk of het product geschikt is voor mensen die halal of koosjere producten willen gebruiken. Er zitten verder geen allergenen in het product.

Hoe effectief is Niche 4Health Hydrolyzed Collagen?

Als gezegd kijken we zowel naar de effecten van de ingrediënten op de spiermassa als op de huid. We beginnen bij collageen, het hoofdingrediënt. Wat betreft spiermassa is er een beperkt positief effect, maar dit is gemeten bij oudere mannen die door ziekte last hadden van verlies van spiermassa (bron). Er is geen onderzoek naar de effecten bij gezonde mannen.

De huid wordt wel gezonder van collageen (bron). De collageen uit dit product is afkomstig van runderen, maar collageen uit vis wordt beter opgenomen door het lichaam (bron).

Vitamine C is vooral een hulpstof. De inname van vitamine C zorgt ervoor dat de collageen effectiever gebruikt wordt door het lichaam (bron). Dit ingrediënt vind je dan ook terug in veel, maar niet alle producten met collageen.

Vitamine D heeft een belangrijke invloed op de spiermassa (bron). Het helpt niet alleen om de spiermassa in stand te houden, maar het verstevigt ook de controle van het lichaam over de spieren. Er is echter geen bewijs dat helpt om je huid gezonder te maken.

Wat kost Niche 4Health Hydrolyzed Collagen?

Een pot van dit product kost €26,50. Als je meerdere potten in een keer koopt, krijg je korting. Met een pot doe je ongeveer een maand.

Voordelen

De collageen van Niche4Health is inderdaad neutraal van smaak en kan daarom heel makkelijk worden toegevoegd aan andere voedingsmiddelen. Voor veel mensen is dit beter dan een collageenpoeder met een smaakje.

Nadelen

Helaas gebruikt Niche4Health geen collageen van vissen. Deze wordt beter opgenomen door de huid.

Conclusie

Niche4Health hydrolyzed collagen is het net niet. Er is weinig positief effect van collageen op de spiermassa. Inname van collageen is wel goed voor de huid en gewrichten. Waarvoor je ook collageen wilt innemen, je kunt dan beter een product kiezen met collageen op basis van vissen.

De vitamine C is wel een goede toevoeging, maar veel van de collageenproducten op de markt hebben tegenwoordig deze toevoeging. Vitamine D inname heeft veel voordelen, maar je kunt net zo goed een los supplement nemen.

Wanneer je op zoek bent naar eiwitten om je spiermassa te verstevigen, kun je beter een product op basis van wei-eiwitten kopen. Wanneer je je huid en gewrichten wilt beschermen, kijk dan eens naar collageen van vissen, zoals van Mardanti.

RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Vorig artikelShambala OPEN UP Caapi en Bobinsana
Volgend artikelSlimdropico Review en Ervaringen
niche4health-hydrolyzed-collagenNiche4Health hydrolyzed collagen is het net niet. Er is weinig positief effect van collageen op de spiermassa. Inname van collageen is wel goed voor de huid en gewrichten. Waarvoor je ook collageen wilt innemen, je kunt dan beter een product kiezen met collageen op basis van vissen. De vitamine C is wel een goede toevoeging, maar veel van de collageenproducten op de markt hebben tegenwoordig deze toevoeging. Vitamine D inname heeft veel voordelen, maar je kunt net zo goed een los supplement nemen. Wanneer je op zoek bent naar eiwitten om je spiermassa te verstevigen, kun je beter een product op basis van wei-eiwitten kopen. Wanneer je je huid en gewrichten wilt beschermen, kijk dan eens naar collageen van vissen, zoals van Mardanti.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in