No Diet dieet

Het No Diet dieet is volgens de schrijvers geen dieet. Een No Diet dieet houdt zich bezig met (minder) eten, terwijl de aanpak van het No Diet dieet zich richt op de psychologische oorzaken van gewichtstoename. Professor Ben Fletcher en Dr. Karen Pine geloven dat wanneer je breekt met de gewoonten die je dik maakten, je gewicht kunt verliezen zonder je druk te maken over eten.

Bestel het No Diet Dieetboek bij bol.com

The No Diet Diet
The No Diet Diet
Ben Fletcher & Karen Pine

vandaag voor 17.00 besteld, morgen in huis!

Mensen met overgewicht moeten zich bewust worden van hun slechte eetgewoonten en er iets anders voor in de plaats doen.

Vijf fases van het No Diet Dieet

Het No Diet dieet bestaat uit vijf fasen, waarin men stapsgewijs leert om telkens iets op een andere manier te doen, bijvoorbeeld luisteren naar een ander radiostation dan men gewend is. Door het vastgeroeste patroon in het dagelijks leven te wijzigen, zullen ook vaste eetgewoontes veranderen.

Het No Diet Dieet boek

Het boek ‘No DIet Dieet” van Ben Fletcher, Penman, D. & Pine, K leert je alles over een revolutionaire dieet uit de Verenigde Staten dat eigenlijk geen dieet is! Verander je vaste patronen en val af zonder je druk te maken over eten.

Wat is jouw ervaring met dit dieet? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Hartelijk dank voor je bijdrage!

5 Reacties

 1. ik ben vol enthousiasme begonnen met het nodiet dieet. heb het programma eerlijk en trouw gevolgd. Ik ben geen gram afgevallen maar heb me wel geamuseerd want ik vond het programma wel leuk om doen. Er wordt gesuggereerd dat mensen met overgewicht nogal vast zitten in patronen, en dat slanke mensen flexibeler zouden zijn dan dikke mensen. Ik heb niet de indruk dat ik een star iemand ben, maar soit. (Ik ken behoorlijk wat saaie en engdenkde strijkplanken, maar soit.) Op het testjes over flexibileit in het boek, scoor ik trouwens zeer goed. (Dat had ik zonder het testje ook wel kunnen weten.) Ik heb wel een en ander over mezelf geleerd: hoe ik nu eens groepsgericht, dan eerder individueel gericht ben, bvb. allemaal zeer interessant, maar ja, geen gram vermagerd dus. Ik sta helemaal open voor tips die WEL werken, dus. Bij voorbaat dank.

 2. Hoi Lise, de volgende informatie kwam ik nog tegen over dit ‘dieet’

  Heb je genoeg van diëten? Geen zin in meer in Atkins, het South Beach-dieet of andere zogenaamde wonderdiëten ? Hier is het alternatief:

  Het No Diet Dieet!

  Eten wat je wilt, wanneer je wilt en toch afvallen! Dit boek legt uit wat de geheimen zijn van gezond, blijvend gewichtsverlies.

  De voordelen va het No Diet-Dieet:

  je valt 1 kilo per week af; dat is ongeveer 4 kilo per maand;
  je valt op een natuurlijke manier af tot je je ideale gewicht hebt bereikt;
  het gewicht dat eraf gaat, blijft eraf;
  je bent gezonder;
  je voelt je gelukkiger

  Hoe werkt het?

  De psychologen die achter dit No Diet-Dieet staan, hebben een opmerkelijke ontdekking gedaan: naarmate mensen meer overgewicht hebben, hebben zij meer ingesleten gewoonten. Wie deze gewoonten doorbreekt en de eigenschappen van slanke personen aanneemt, valt af. Dit kan al door simpele veranderingen. zoals zingen tijdens het badderen, de inrichting van je huis wijzigen of een nieuwe haarstijl uitproberen. Wie dit dieet volgt, leert vooral flexibel te zijn en dat flexibele gedrag – niet het op dieet gaan – is de sleutel tot succes.

  Boek recensie:

  De auteurs beschrijven een methode om af te vallen door te eten wat men wil en wanneer men wil. De methode gaat ervanuit dat overgewicht voortkomt uit ingesleten gewoonten en dat flexibel gedrag de sleutel tot succes is. Twee van de drie auteurs zijn psycholoog. Het boek bevat elf hoofdstukken. Hoofdstuk zes tot en met tien beschrijven het eigenlijke no diet-dieet in een aantal stappen, in vijf fasen. In elk hoofdstuk staan opdrachten, vragenlijsten, invulschema’s en aan het eind volgt een aantal kernpunten. Tot slot een opsomming van veelgestelde vragen, een woordenlijst van gedragsdimensies en een register. Het boek is niet geillustreerd maar door veel verschillende lettertypen en grijze kaders ziet het er niet saai uit. Degenen die in staat zijn om zonder begeleiding dit boek door te werken, zullen wellicht hun vaste gewoonten kunnen doorbreken met gewichtsverlies als resultaat, maar ook een energiebeperkte gezonde voeding met meer bewegen zal leiden tot gewichtsverlies. Kaft met witte en rode belettering op een lichtgroene achtergrond. Met register.

  (Biblion recensie, A. van der Veen-Hezemans)

  Het spreekt me op het eerste gezicht erg aan, ik denk dat ik het ga bestellen. Ben erg benieuwd naar jouw ervaring.

  Sanne

 3. Dag Sanne,
  Een vriendin van me gaf me onlangs het boek cadeau. Ze weet dat ik al een lange tijd kamp met gewichtsschommelingen. Zelf doet ze nu dieetkunde en in haar opleiding hadden ze het erover. Omdat ik niet mijn ganse leven op dieet wil staan, wil ik het op deze manier proberen. Ik hou jullie zeker op de hoogte! Hopelijk werkt het! Ik ga alvast de instructies volgen! ;-)
  Groetjes,
  Lise
  P.S. Weet u toevallig waar ik mensen kan vinden die ook dat programma volgen, of gevolgd hebben? Alvast bedankt!

 4. Morgen start ik met het No-Diet-Dieet en ik ben heel benieuwd naar wat het worden zal. Vroeger woog ik 53 kg, nu weeg ik er 65 en ik wil ze terug kwijt, maar na alles geprobeerd te hebben, lijkt dat moeilijk te lukken, integendeel: van al dat diëten word ik dikker.
  Nu is het genoeg! Ik gooi alle diëten overboord. En als het nu niet lukt…
  Benieuwd naar de verhalen van mensen die al ervaring hebben met het No-Diet-Dieet!

 5. Hoi Lise, Goed te horen dat je gaat beginnen met het ‘No Diet Dieet’ Hoe ben je tot het besluit gekomen om met dit dieet te beginnen? En wat spreekt je aan in dit dieet? Heb je het boek gelezen? We zijn erg benieuwd naar je ervaring met dit dieet. Heel veel succes en hou je ons op de hoogte?

  groetjes, Sanne

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in