Nononsense Dieet

Bij dit dieet draait het helemaal om je verbranding. Bij veel mensen met overgewicht is de verbranding/stofwisseling heel erg lui geworden, door of veel te weinig eten of door het gebruik van afslankproducten of door het volgen van hongerdiëten enz. enz. Honger is de grootste vijand voor je gewicht.

Bij honger reageert het lichaam als volgt: Zodra het een keer voedsel binnenkrijgt, denkt ie: Ha eten, sla het maar snel op, want wie weet wanneer ik weer wat binnenkrijg. Bij honger gaat het lichaam over op een zeer klein waakvlammetje. Krijgt het daarentegen op tijd voedsel, dan is het wat royaler en blijft het volop bezig met verbranden. 9789041761668-wince

Vergelijk het met een kacheltje, als je daar geregeld en op tijd wat hout opgooit, blijft het vuurtje lekker hoog branden en blijft het lekker warm doordraaien. Zo ook gebeurt dat met onze stofwisseling. Geven we het vaak en geregeld iets om te verbranden dan blijft dat lekker doorgaan, want het lichaam heeft dan geen enkele reden om het als vet te gaan opslaan, want het krijgt immers voldoende en op tijd wat aangevoerd. De stofwisseling kan door dit dieet met wel 30% opgevoerd worden! Wie kent ze niet, de mensen die altijd maar alles kunnen eten, zonder ook maar een grammetje aan te komen? Dit dieet zorgt ervoor dat je daar weer heel dicht in de buurt kunt komen, ja zelfs zo dat je van dat eeuwige JOJO effect af kunt komen. Persoonlijk ken ik iemand die met dit dieet 40 kg is afgevallen, nu rustig 4000 Kcal per dag eet, zonder ook maar weer een ons aan te komen. Haar geheim? Ze blijft eten, de godsganse dag door, tot 2 uur voor ze naar bed gaat. Ze zorgt er voor dat haar lichaam nooit meer honger heeft door het op tijd wat te verbranden te geven.

Bestel het Nononsense boek bij bol.com

Het no-nonsense dieetboek
Het no-nonsense dieetboek
Anna Hampton

Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Honger is funest, voor iedereen die blijvend zijn of haar gewicht wil verliezen. Natuurlijk val je af, van een 1000 calorieën-dieet, en misschien ook wel sneller dan met dit dieet, maar het komt er net zo snel weer aan, als je er mee stopt, want dat is een volledige natuurlijke reactie van het lichaam. Je stofwisseling is lam gelegd, en het lichaam weet niet hoe snel ie weer reserves moet gaan aanleggen voor de volgende honger-periode. Dus eet mensen, eet en doe dat op tijd! Met dit dieet eet je 7 a 8 keer op de dag, afhankelijk van hoe laat je ontbijt en hoe laat je naar bed gaat. Je moet namelijk blijven eten tot 2 uur voor je gaat slapen. Heb je een feestje of ga je uit, en kom je pas om 3 uur ’s nachts in bed, dan moet je blijven eten tot 1 uur ’s nachts! Hoeveel je moet eten, kan per persoon heel erg verschillend zijn. Ieder mens is uniek, geen enkele stofwisseling is hetzelfde, dus dat is een kwestie van zoeken en uitproberen. Om af te vallen moet er dan wel vetarm en suikervrij gegeten worden.

Ik neem mezelf als voorbeeld. Ik ben een vrouw van 46 (bijna 47) , werk 17 uur per week , heb 2 grote dochters die al niet meer thuis wonen, en voor de rest heb ik een gemakkelijk leventje. Toen ik begon at ik ong. 1600 a 1700 Kcal op een dag, verdeeld over 7 maaltijden. Na 1 week was ik 1,7 kg kwijt, maar ik had wel hongermomenten, dus ging ik omhoog tot 1800 Kcal, had toen nog steeds hongermomenten (ben een veelvraat) en weer at ik die week erop 100 Kcal per dag meer. Enz. enz. Nu zit ik op 2000 a 2100 Kcal per dag, verdeeld over 8 maaltijden per dag. En toch val ik af! Mijn stofwisseling is inmiddels zo opgepept, dat ik dat makkelijk aan kan en toch afval. Gemiddeld zo’n 7 tot 9 ons per week. En dat komt door de combinatie van eiwitten en koolhydraten, en het OP TIJD aanvoeren van brandstof, plus dat ik nu in staat ben 30% meer te verbranden dan normaal. Voor iedereen die dit dieet wil proberen, zou ik aan raden, eerst een week de basislijst te volgen en daarna kijken wat het resultaat is en daarbij heel goed naar je lichaam te luisteren.

Heb je honger gehad, dan moet je 50-100 Kcal per dag meer gaan eten enz. enz. Tot dat je bij het punt komt dat je geen honger meer hebt en redelijk afvalt. Het resultaat kan per persoon heel verschillend zijn. Sommigen vallen 1 pond af per week, maar ik ken ook mensen die gemiddeld 1,5 kg per week afvallen. En soms stagneert je lichaam even als je wat meer gaat eten, geen paniek dan! De week daarop “schiet je dan wel weer door”.

Ik wil er nog wel even bij vertellen dat ik geen deskundige ben, maar dat ik geheel en compleet voor mezelf spreek, met mijn ervaringen en wat ik er over weet. Ben je een heel actief iemand, of man, dan ligt de zaak weer compleet anders. Die moeten minstens 500 a 700 Kcal per dag meer eten!! Het is de kunst om de juiste balans bij jezelf te vinden, HONGER MAG NIET, dat is funest!! Maar ook weer niet teveel (om te kunnen afvallen) je mag wel “trek” hebben een half uurtje voor de volgende maaltijd, maar geen honger. Dus eet mensen, strak om de 2 uur, in de juiste verhouding: 25% eiwit, 20% vet en 55% koolhydraten en je valt af!!

Hieronder de Nonolijsten per week:

Nonolijst week 1
Nonolijst week 2
Nonolijst week 3
Nonolijst week 4
Nonolijst week 5

Belangrijke aandachtspunten voor het Nononsence dieet

Warme maaltijd

Uw maaltijd altijd wegen nadat deze gekookt/gebakken/gegrild is.

Sla en rauwkost

Dit mag aangemaakt worden met dressing naturel, dressings op yoghurt-basis en/of slanksaus met allerlei slakruiden e.v.t gezoet met zoetstof.

Kruiden

Deze mag u vrij gebruiken, ook mosterd en sambal en zout.

Fruit

Alle soorten fruit mag u wisselen, behalve druiven, kersen en bananen.

Halvarine

U mag halvarine op uw brood gebruiken, heeft u nooit margarine op uw brood gebruikt is dat nu ook niet verplicht.

Kaas broodbeleg:

Alle soorten 20+ kaas en smeerkaas, behalve met toevoeging van noten e.d.

Vlees en zoet broodbeleg

U mag vrij wisselen met alle soorten beleg mits mager of caloriearm. Als er 20+kaas als beleg op uw dieet staat aangegeven mag u niet wisselen met ander beleg.

Brood/crackers/beschuit e.d.

Voor 1 snee brood mogen 2 crackers gebruikt worden, en ook 2 beschuitjes. Dus voor 2 crackers of 2 beschuitjes mag ook 1 snee brood gebruikt worden. Denk aan het beleg op 2 sneetjes brood zit minder beleg als op 4 crackers of beschuit. (hoeveelheid van brood aanhouden)

– Alle zuivelproducten moeten halfvol zijn, (milde) dus geen magere zuivelproducten!

– Groenten zijn naar keuze, met uitzondering van peulvruchten en mais.

– Peulvruchten worden in principe niet gewisseld, ook de hoeveelheid hiervan blijft onveranderd.

– Voor rode kool, sperzieboontjes en snijboontjes moet u 30 gr. meer nemen dan de aangegeven grammen van de aardappelen (als deze gekozen worden i.p.v.)

Betreft brood

Alleen bruin/tarwe brood.

Betreft knackerbrood

Alle soorten als ze niet meer als 20/30 cal. bevatten. Liga sanovite,Liga Cragottes

Overzicht van producten waarvan het gemiddelde aangehouden kan worden

Beleg, Kaas: alle 20+kaas,paturain linesse 14% vet.
Mager vleesbeleg: Achterham,rookvlees,rosbief,kipfilet,magere rauwe ham,filet american.
Halva-jam, appelstroop.
Brood, 1 snee is 35 gram: Bruinbrood, Tarwebrood, Krentenbrood, Beschuit, Knackerbrood, Liga-Sanovite, Rijstewafel, Stokbrood, Toast groot, Krentebol, Ontbijtkoek.
Fruit: Appel Ix, Citroen lx, Grapefruit 1x, Mandarijn 2x, Meloen 1 part wegen 125 gr., Peer lx, Perzik lx, Pruim 3x wegen l25gr., Sinaasappel lx, Kiwi 1 x, Aardbeien 1 schaaltje wegen 125 gr., Bessen/Bramen 1 schaatije wegen 125 gr., Frambosen 1 schaaltje wegen 125 gr.

Halvarine normaal besmeren b.v Linera 25%, Twenty four 20%

– Ei 1 x/ Ei zonder dooier 2 x

– Alle lightfrisdranken mag u gebruiken, ook koffie en thee e.v.t. met zoetstof

Wisselmogelijkheden

Groente:
U mag alle soorten groenten wisselen en de hoeveelheid nemen naar behoefte maar minimaal 150 gram. Behalve Mais en Peulvruchten, die mag u alleen hebben als het op uw weekplanning staat aangegeven. Sperzieboontjes- snijboontjes- Spruitjes en Rode kool 30 gram meer dan de aangegeven hoeveelheid van de aardappelen.

Aardappelen:
Aardappelen gekookt, of op het bakmatje of oven gebakken. Er bestaat voor-gestoofde patat die mag u in de oven bakken. Aardappelen wisselen met rijst of pasta de hoeveelheid is dan 20 gram minder dan aardappelen. Dit mag u maar twee keer per week wisselen.

Succes!

Heb je ervaring met het nononsense dieet? Vragen of suggesties? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Hartelijk dank voor je bijdrage!

34 Reacties

 1. Ik zou graag het no-nonsense dieet volgen om 3 kg af te vallen… Ik zou het liefst zo snel mogelijk willen beginnen maar school staat voor de deur. Dit betekent dat ik rond 6.45 uur ontbijt, om 10.20-10.35 uur, 13.05- 13.55uur en 16.00 pas kan eten. Ook doe ik maandag, dinsdag en donderdag een uur dans… Deze dingen zorgen toch voor problemen binnen dit dieet. Kan je me miss helpen met een schema? Dankje!

 2. hey iedereen!

  ik doe dit dieet nu een week en heb totaal geen hongergevoel super gewoon!
  maar soms heb ik van die dagen dat ik alle maaltijden niet op kan dus laat ik ik er 1 van tussen .kan dat kwaad?
  en ik ben van belgie dus hier vind ik enkel halfvolle yoguert van inex maar we moeten redelijk veel yoguert eten per dag (inex wat duur)daarom heb ik een ander merk gekocht zit beetje meer calorieen in maar dan neem ik in plaats van 200 gram gewoon 165 gr is dat erg?
  morgen weegmoment spannend!!!
  groetjes!

 3. Hallo,

  wij volgen zo een soort dieet nu zo een 3tal weken.
  Ik ben ondertussen 4 kilo afgevallen.
  Wij beginnen met een ontbijt en dan om de 2u eten ook. Maar niet de hele resem eten die op de lijst hier staat. We eten als tussendoortjes gewoon een stukje fruit of een yoghurt, soms als we genoeg gegeten hebben (komt vaak voor na het middagmaal) dan vervangen we een tussendoortje door een sapje (appel- of sinaasappelsap). Mag allemaal.
  Het belangrijkste is eigenlijk vooral dat je per dag 1,5 tot 2liter water drinkt. Want met dit water zorg je er eigenlijk voor dat je afvalt, is heel belangrijk. (let op, je sapje vervangt je water niet! Dus als je een sapje drinkt, moet je ook nog steeds aan 1,5 tot 2liter water komen.

  Hoe ik dit allemaal weet? Mijn vriendin volgde vroeger dit dieet. Ze heeft het 6maand volgehouden en is 30kilo in totaal afgevallen.

  Ik voel me goed bij dit dieet. Je moet er wel opletten dat je de tijd niet uit het oog verliest om iets te eten.

 4. goedemorgen, is er nog iemand die dit dieet volgt? Ik denk erover om het te gaan volgen, maar wij eten vaak macaroni en éénpansgerechten ipv aardappelen, vlees en groenten

 5. ik vindt het echt een supperdieet ,ik heb een trage schildklier dus afvallen is heel moeilijk.maar hier mee lukt het wel .niet zo snel als anderen maar het gaat goet

 6. Mijn is vraag is werkt dit dieet als je ad slikt? Ik gebruik paroxetine en ben 8 kilo aangekomen en wil graag de kilo’s af hebben. Graag hoor ik van je
  Mvg Malika

 7. Hallo,

  Ik heb het boek besteld en wil dit dieet gaan volgen.
  Nu vraag ik mij enkel af wat voor vlees je bij het avond eten mag.
  Er staat vaak kip of rundvlees aangegeven.
  Hou dit in dat je bijvoorbeeld ook een kip krokant, gordon bleu, rundervink of tartaar mag nemen?
  En van vis lust ik enkel lekkerbek en vissticks.
  Ik neem aan dat dat een slechte keuze is, dus kan ik dan beter een vegatarische burger nemen?

  Ik hoor het graag.

  Alvast bedankt.

  Groetjes,

  Kitty

 8. Hallo allemaal;

  Dit dieet is zeker aan te bevelen, eet stipt om de 2 uur wat er op je lijstje staat drink 2 liter water per dag en val af.
  Ik ben nu 1 week bezig en ben 5 kg!!!!! af gevallen.
  Ik kijk al uit naar de 2de week want dit is echt het beste dieet wat ik
  ooit geprobeerd heb en geloof me ik heb alles al gedaan en geslikt om
  maar een kilootje kwijt te raken.
  Maar dit is ook makkelijk vol te houden om dat je de dag dagelijkse dingen moet eten en geen dure poespas moet bereiden.

 9. Hoi Barbara,

  Inmiddels heb ik dit dieet alweer vaarwel gezegd, maar het principe is goed!
  Het beste is het om 5 a 6 maaltijden per dag te nemen. Dus reken maar uit hoeveel uur je wakker bent en deel dat door 6. Dan weet je om de hoeveel tijd je het beste kan eten. Om af te vallen is het belangrijk dat je genoeg water drinkt (dat kan ook helpen tegen hongergevoel) Je kunt ook een glas light frisdrank nemen dat helpt ook tegen een rammelende maag.
  Eet vooral (grof) volkoren producten, en veeel groente bij elke maaltijd want dat verzadigd veel meer. Dus een boterham met kaas nog eens extra lekker maken met sla of komkommer of tomaat, of allemaal :-)
  Een half uur wandelen doet ook wonderen tegen een hongerig gevoel. Dat kan ik niet helemaal uitleggen. Ik heb die kennis even niet paraat maarhet is wel een bekend gegeven.
  Het duurt ongeveer 3 uur voordat je maaltijd volledig is verteerd. Als je de maaltijden sneller op elkaar neemt dan stapel je nieuw voedsel op onverteerd voedsel. Dat is niet slim en ook niet goed voor het afval proces.
  Normaal heeft een vrouw 200kcal per dag nodig. Als jij 1750 kcal per dag gaat eten verdeeld over 6 ongeveer gelijke maaltijden, en je wandeld regelmatig een half uur, en je doet nog wat spierversterkende oefeningen met haltertjes ofzo. Dan zul je verrassende resultaten zien! Je hoeft je helemaal niet suf te sporten, dit is genoeg.
  Succes ermee!
  Joyce

 10. Hallo dames,

  Ik ben vorige week dit dieet tegengekomen en het lijkt me echt een uitkomst. Het grootste probleem voor mij is dat het niet altijd mogelijk is om om de 2 uur te eten. Ik krijg de maaltijden met gemak weg en heb zelfs soms nog honger tussendoor, dus dan moet ik iets extra’s eten. Ik weet alleen niet zo goed wat.
  Mag je bijvoorbeeld ook om de 1,5 uur eten als je al honger hebt en mag je dan ook extra eetmomenten op een dag (bijvoorbeeld een paar tussendoortjes/maaltijden van een andere dag)

 11. Hoi Jenny,

  Sonja Bakker is ook echt niet fijn. je hebt steeds hinger en als je ermee stopt kom je weer dubbel en dwars aan! Want zo weinig eten hou je nooit vol.

  Dit is heel goed vol te houden als je maar van de koekjes en de chips enzo afblijft :-)

  Je zoon kan gewoon halfvolle yoghurt nemen i.p.v karnemelk. Dus geen magere maar halfvolle van Campina bijv. Tot nu toe heb ik die alleen nog gezien bij de Plus supermarkt hier in het dorp.

  Vergelijk anders even de voedingswaarde van de producten die hij anders kan gebruiken. Als het overeenkomt met karnemelk dan zit je goed.
  Ik heb zojuist karamel vla gekocht van Optimel, dan kan ik dat ook eens nemen i.p.v. halfvolle yoghurt. En het is bijna gelijk qaua voedingsstoffen.
  Je moet jezelf niet pesten met een dieet maar af en toe eens wat lekkers kiezen zoals die vla’s van optimel en dan houd je het ook langer vol. Maar eet dat lekkere dan niet voortdurend maar gewoon als een verwennerijtje af en toe of i.p.v die karnemelk dan.

  succes!
  Joyce

 12. Hallo, ik zit toch met vragen over deze dieet,
  deze dieet is bestemd voor mijn zoon,sonja bakker
  daar had hij nog steeds honger bij.
  ik dacht om de twee uur eten dat is misschien
  iets voor hem.
  Hij lust geen karnemelk,mag hij dan halfvolle melk of optimeldrink.
  yoghurt van optimel mag dat ook ?

  Groetjes Moeder Jenny

 13. Hoi Fini,

  Tomaat en komkommer zijn geen probleem. Alleen augurken moet je mee oppassen denk ik. Als je zure augurken neemt is het wel goed maar zoetzure daar is suiker aan toegevoegd en dat is dus denk ik beter van niet. Dat weet ik in ieder geval wel van andere dieten.
  Maar misschien hebben anderen andere ervaringen?

  Groetjes,
  Joyce

 14. Hallo Evi,

  Dank je wel voor de snelle reactie. Natuurlijk hou ik je op de hoogte. Deze keer zijn we écht gemotiveerd dus ik denk dat het nu beter gaat. Ik hou nogal van rauwkost en zo dus ik eet wat tomaten. Rauwe worteltjes met wat chilisaus doet wonderen voor de verbranding bij mij.

  Ik laat je weten hoe het gaat.

  Groetjes Fini

 15. Hoi Fini. Jammer dat je zoveel bent terug gevallen. Ik volg dit dieet ook en eet inderdaad onbeperkt komkommer en tomaten. Dit heeft bij mij geen enkel invloed op het resultaat. Hou je ons op de hoogte? Succes. Evi

 16. Hallo Joyce,

  Ik vind dit dieet heel goed. Vorig jaar ben ik er 10 kilo mee afgevallen. Helaas, toen mijn man terugkwam uit de USA heb ik geen dieet meer gevolgd. Stom, ik weet het maar gedane zaken nemen geen keer. Gevolg: 10 kilo weer erbij en nog eens 3 extra.

  Nu volg ik weer dit dieet samen met mijn dochter en schoonzoon en we zijn alledrie vastbesloten dat het dit keer gaat lukken.

  We vragen ons echter af of er ook dingen zijn die je onbeperkt mag gebruiken, zoals augurken en tomaten. Dingen die weinig calorien bevatten zeg maar.

  Alvast bedankt voor je antwoord.

  Groetjes, Fini.

 17. Hoi joyce,
  Heb je toch mijn berichtje ontvangen? Had dat leuk zitten intikken, druk op “verstuur reactie” en krijg meteen terug; “mislukt geen geldig e-mailadres ! met een groot uitroepteken, alsof het leuk is dat je voor niets hebt zitten tikken…. Maar okay, je bent er, was al bang dat je de strijd opgegeven had! succes en groetjes Nelly

 18. Hallio Joyce,

  Wat jij schrijft heb ik al eens eerder meegemaakt. Jaren geleden, bij de WW. Daar was ook een vrouw die bijna niets af viel, maar in de loop der maanden wel drie kledingmaten naar beneden ging! Verlies dus nog niet de moed. Net wat je schrijft, je komt niet aan!! Je hebt gelijk dat fruit erg duur is. Ik probeer ook de kosten een beetje in de gaten te houden en haal appels, sinasappels, beschuit, knackebrot, magere smeerkaas, yoghurt mager beleg, sla enz. bij de Aldi. Maar ben het met je eens, het loopt best op en ik voel me ook schuldig als ik weer gezondigd heb. Dat moet eigenlijk ook een stukje motivatie zijn. Verder ben ik naar een andere side gegaan nl. voedingscentrum. Hier zijn veel meer mensen bezig met dit dieet en is er een levendige discussie. Er zijn mensen die al meer dan 20 kilo af gevallen zijn met dit dieet. Zijn er ook al lang mee bezig . Zij zijn meer ervarings deskundig en kunnen jou misschien antwoorden geven op je vragen. Ook kun je een eetdagboekje aanmaken, waar naar de anderen dan kijken en zeggen of je het wel of niet goed doet. Ik ga dat dadelijk ook doen. Wens jou ook heel fijne paasdagen met weinig calorieen. Kom ik je tegen bij het voedingscentrum? Mocht ik je daar niet zien, zoek ik je hier wel weer, want alleen is maar alleen. Groetjes Nelly

 19. Hoi Nelly,

  Ik houd me juist (vrij) goed aan het dieet en val toch niet af! Dan is het lastig om het vol te houden. 4 stuks fruit op een dag eten is ook niet echt goedkoop en als ik dan niet afval dan voel ik me schuldig om alles wat ik die dag weggegeten heb en dan zonder resultaat! Eerder at ik veel minder! (maar aan de andere kant kosten koekjes en snoepjes ook geld he? En die eet ik bijna niet meer)
  Ik ben van plan om meer te gaan bewegen, maar moet wel de tijd zien te vinden want ik heb een druk gezin.
  Wat ik wel lastig vind zijn de avondmaaltijden. We eten graag eenpansmaaltijden of macaroni/bami enz. met saus uit een pakje. Heerlijk!Misschien zijn dat wel de boosdoeners? Ik weeg het eten wel.

  Nou ja, als ik maar niet dikker wordt! Ik kan nu tenminste wel goed eten zonder te groeien.
  En wat wel leuk is, ik heb pas kleding gekocht in een maat die ik al heel lang niet meer aan kon! En mensen zeggen dat ik er goed uitzie! Ik zie het alleen niet op de weegschaal.
  Ik ben van plan om mijn maten op te schrijven en die ook bij te houden. Wellicht val ik toch af. Dat schijnt dus te kunnen las ik vandaag in het boekje wat ik gekocht heb.

  Goed hoor dat je al 4 kilo kwijt bent! Zet ‘m op en pas op met de paaseitjes he?!

  Groetjes,
  Joyce

 20. Hallo Joyce,

  Ik ben nog steeds bezig volgens de lijst die ik van deze side geplukt heb. Zit nu in de vijfde week en ongeveer vier kilo afgevallen. Het gaat redelijk. Heb best wel eens gezondigd, maar dat schijnt toch niet zo erg te zijn. Ben wel veel water gaan drinken, kom wel aan de twee liter op een dag en heb het gevoel dat dat werkt. Ga volgende week gewoon weer met week een beginnen. s’ Avonds eet ik eigenlijk gewoon met de pot mee. 150 gram aardappelen is best veel + 200 gram groenten en 100 gram vlees is echt een bord vol! Zo rond negen uur neem ik dan nog 200 gram magere yoghurt en een appel of sinasappel. Echt honger heb ik niet, maar wel lekkere trek en af en toe……vind dat ook niet zo erg, het hoeft niet zo snel.Kun je niet uitkomen met de lijst? Heb je te weinig, of zijn het dingen die je niet graag lust? Tot nu toe vind ik het wel gaan. Wat vindt je er moeilijk aan? Kom het gaat best als je je er een beetje in verdiept en de juiste dingen in huis haalt. Probeer ook eens een weekje echt volgens de lijst en drink veel water! Succes, en als er iets niet helmaal duidelijk is, stuur daan een berichtje, niet dat ik nu na vier weken een expert ben, maar twee weten allicht meer dan een. Doe je best! Groetjes Nelly

 21. Hoi Nelly,

  Ik ben nog steeds bezig, maar val niet meer af!! BALEN!!
  Daardoor gaat mijn motivatie wel lijden en smokkel ik dus ook vaker tussendoor. Het is een cirkeltje he?
  Probeer nu weer streng te zijn en mezelf te verwennen met een lekkere krentenbol i.p.v. een bruine boterham of lekker fruit zoals verse ananas i.p.v 3 sinaasappels op een dag.
  Ik ga het boek ook aanschaffen (het no nonsense dieet) Wie weet staan daar tips in want ik weet niet of ik nu meer of minder moet gaan eten om af te vallen?!
  Hoe gaat het met jou?

  Groetjes,
  Joyce

 22. Hallo Joyce
  Wat herken ik veel in jouw berichtje! Ook ik heb m’n moeilijke momenten s’middags tussen 2 en 5 uur. Daarom lijkt dit dieet mij ook zo ideaal. Heb de eerste week achter de rug en ben maar 500gr. afgevallen, maar vind dat niet zo erg. Het hoeft niet zo snel. Het lukt me nog niet om elke dag het dieet trouw te volgen. Als ik eters heb dan gaat het mis. Ook kan ik nog niet altijd de verleiding van een stuk chocola og een stroopwafel weerstaan. Hoop dat de komende weken te leren. Maar kan met dit dieet ook niet zeggen dat ik honger heb, maar de lekkere trek blijft wel. Wens jou heel veel succes en sterkte. Maar 2 kilo in een week geeft heel veel energie om op de goede manier verder te gaan. Laat af en toe eens weten hoe het jou vergaat. Groetje en tot mails Nelly

 23. Hoi!

  Ik ben afgelopen vrijdag met dit dieet begonnen. Ik vind het fantastisch!! Eindelijk kan ik gewoon eten. Normaal had ik altijd honger en lustte bij de lunch bijv. nog wel 2 boterhammen maar durfde die niet te nemen. Rond 4 uur ging het dan meestal helemaal mis. Weer teveel koekjes bij de thee genomen!! Na 30 jaar dieten volgen en 8 zwangerschappen was ik alleen maar steeds zwaarder geworden. Sonja Bakker hielp even maar daarna kwam de jojo weer om de hoek!
  Toen vond ik dit no nonsense dieet.
  Ik ben nu al bijna 2 kilo kwijt in 1 week tijd. HOERA!!
  De eerste dagen had ik het constant koud. Mijn theorie was dat dat kwam omdat alle energie ineens werd verbruikt voor mijn vertering. Die moest ineens hard werken!
  Zelf drink ik naast dit dieet ook nog steeds aardig wat water. Bij de maaltijden staan geen dranken dus dan neem ik water of thee. Dat lijkt me geen kwaad kunnen.
  Klein puntje wat mij opvalt:
  Je moet vaak yoghurt eten op het moment dat je ook brood eet. Ik heb altijd gehoord dat melkproducten de opname van ijzer (uit brood maar ook uit groente) belemmert! Maar aan de andere kant eet je weer veel sinaasappels en die bevorderen juist weer de opname (door de vitamine C)
  Ik hoop dit dieet lang vol te houden (en dat moet volgens mij weinig moeite kosten, al mis ik wel de koekjes bij de thee…)
  totdat ik eindelijk, eindelijk, eindelijk niet meer in de grote maten mode val. ;-))
  Succes allemaal!
  Joyce

 24. Hallo,
  Ben afgelopen zaterdag begonnen met dit dieet. Denk dat het goed bij mij past. Kan met dit dieet s’middags 3x eten en dat zijn voor mij bij elk ander dieet de moeilijkste momenten, in de middag. Gisteravond is het helaas mis gegaan, had een etentje en heb de hele avond zitten tafelen….
  Hoop niet dat zo’n keertje tussendoor alles in de war stuurt. Mijn vraag is; moet er bij dit dieet niet veel water gedronken worden? In vrijwel elk dieet kom ik tegen dat er 6/8 glazen water per dag gedronken moet worden. Of gaat dit dieet er van uit dat iedereen dat wel weet en vanzelf zo’n 2 liter water op een dag drinkt. Wacht uw antwoord af met een vriendelijke groet Nelly

 25. Zit heel veel waarheden in… Maar mijn ervaring: Geertje van der Meer én Mathijs Vrieze: als ik meer eet, kom ik dus hartstikke aan! Ik heb Mathijs zo’n 4-5 maand gevolg en zo’n 6 kilo gegroeid. Ik ben dus “als de dood” dat, als ik dit zou proberen, nóg meer aankom!

  Graag jullie ervaring en/of advies!

  Groetjes,

  Miepie

 26. mag je ook minder eten dan het aangegeven lijstje? ik zit namelijk elke keer zo gigantisch vol dat ik op moment dat ik drie boterhammen moet eten met tegenzin zit te eten en 2 uur later eigenlijk nog vol zit en dan alweer moet eten.
  het is mij eigenlijk een beetje teveel.

 27. Hallo,

  Ik ben met dit dieet bezig.Hoe te doen als je op je gewicht bent.
  Zijn er boeken over met voorbeeld menu’s ivm de verdeling vetten,eiwitten,koolhydraten..om de juiste verhoudingen te hebben.
  Doe het nog maar net 2 dagen maar het bevalt uitstekend!!

 28. @Linda & Jolanda, de linken naar de nono lijsten werken weer.

  Succes het het Nononsense dieet! Hou je ons op de hoogte over je ervaring?

 29. Hallo,

  Graag zou ik dit dieet gaan volgen, alleen als ik op de link “Nonolijst week 2” klik dan krijg ik de melding dat de pagina niet gevonden kan worden.

  Bestaat de mogelijkheid mij de informatie toe te sturen?

  Bij voorbaat dank voor uw reactie.

  Met vriendelijke groet,
  Jolanda

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in