Nordic Scandinavisch Dieet Review en Ervaringen

Het Nordic (of Noors of Scandinavisch) dieet is een soort zusje van het Mediterrane dieet. Je eet hierbij veel plantaardige producten, fruit en vis. Het belangrijkste verschil is dat je geen olijfolie gebruikt, maar raapzaadolie. In dit artikel lees je alles over dit Nordic dieet, de effectiviteit en wat de voor- en nadelen zijn?

Wat is het Noors dieet?

Nordic Scandinavisch Dieet boek
Nordic Scandinavisch Dieet boek

Het Noors dieet is simpelweg een Scandinavische versie van het mediterrane dieet. Je eet hierbij vooral plantaardige producten met veel vezels en eiwitten. Dit vul je aan met vette vis, zoals zalm en makreel. In sommige varianten eet je ook wild.

Een bijkomend voordeel aan het Nordic diet is dat het vrij duurzaam is. Je kiest veel producten die ook lokaal (in Nederland) geteeld kunnen worden. Dit maakt het Nordic Diet een behoorlijk duurzaam dieet (bron). Daarnaast haal je een groot deel van je eiwitten uit plantaardige eiwitten, zoals granen en peulvruchten.

Daarnaast zijn er ook versies van het Noors dieet waarbij je veel seizoensproducten eet. Wat je eet, varieert dan flink door het jaar heen.

Dit leer je onder andere in deze review

  • nordic dieet recepten
  • nordic dieet boek
  • nordic diet
  • nordic eten
  • gezondste dieet
  • mediterraans dieet

Testpersonen Gezocht

Nog 12 plaatsen beschikbaar

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Op dit moment zijn we op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

  • Geef middels een reactie aan waarom jij dit product graag wil testen;
  • We sturen het proefpakket gratis naar je toe;
  • Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
  • Je vult het evaluatieformulier in.

Nordic dieet recepten

Nordic dieet recepten bevatten vaak vezelrijke producten. Een bekend voorbeeld zijn pannenkoeken waarbij je rogge en haver gebruikt. Deze vezelrijke producten hebben allerlei gezondheidsvoordelen (bron). Zo helpen vezelrijke producten je om je bloedsuikerwaarden onder controle te houden en om je darmflora te herstellen.

Scandinavisch dieet tips

Een strikte toepassing van het scandinavisch dieet kan lastig zijn. Een van de belangrijkste Scandinavisch dieet tips is om de vis en vlees in bulk te kopen. Vooral wild is vaak lastig te krijgen of duur. Op deze manier druk je de kosten van het dieet.

Gezondste dieet

Nordic Scandinavisch Dieet ervaring
Nordic Scandinavisch Dieet ervaring

De vraag wat het gezondste dieet is, is lastig te beantwoorden. Dit is in eerste instantie een dieet dat je goed kunt volhouden. Afhankelijk van je voedselvoorkeuren kan het Nordic diet een hel zijn, omdat je bepaalde voedingsmiddelen slechts zelden tot je neemt.

Uiteraard ligt er wel wat ruimte om eventueel af te wijken van het dieet. In plaats van wild mag je natuurlijk best eens een stuk kip eten. Het is daarbij wel belangrijk om je aan de principes van het dieet te houden.

Noors onderzoek dieet

Uiteraard wil je weten of het Scandinavisch dieet een beetje gezond is. Er is veel onderzoek gedaan naar het Noors dieet. Er zijn diverse gezondheidsvoordelen verbonden aan het dieet. Een van de belangrijkste is dat je veel plantaardig voedsel eet. Dit zorgt doorgaans voor een lagere calorie-inname (bron).

De meeste onderzoeken gaan echter niet over het gewichtsverlies, maar over andere gezondheidsvoordelen. Er is vrij overtuigend bewijs dat het Nordic Diet (of eender welk dieet dat dezelfde principes volgt) helpt om je lichaam te beschermen tegen hart- en vaatziekten en diabetes type 2. Mogelijk verklein je ook de kans op darmkanker.

Mediterraan dieet vs Nordic Diet

Nordic Scandinavisch Dieet
Nordic Scandinavisch Dieet

Het mediterraan dieet en het Nordic Diet hebben best veel gelijkenissen. Beiden zijn gebaseerd op de eetgewoonten in een bepaalde regio. Daarnaast lijken beide diëten erg op elkaar in termen van voedzaamheid en gezondheid. In beide diëten is er weinig tot geen ruimte voor rood vlees (varkensvlees of rundvlees) en veel ruimte voor groente, peulvruchten, vis en zeevruchten.

Er zijn ook verschillen. Die hebben vooral te maken met de oorsprong van de diëten. In Scandinavië eten mensen over het algemeen meer bessen, terwijl in het Middelandse Zeegebied andere fruitsoorten groeien. Een belangrijk verschil tussen beide diëten is de belangrijkste vetbron. Waar je in het mediterrane dieet veel olijfolie gebruikt, heeft het Nordic Diet vooral raapzaadolie.

Bij beide diëten kun je last krijgen van een gebrek aan variatie. Er is wat ons betreft dan ook niets mis mee om de beide diëten met elkaar te combineren.

RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Vorig artikelMatcha Slim Thee Review en Ervaringen
Volgend artikelSanadigest Darmoplossing Review en Ervaringen
nordic-scandinavisch-dieetHet mediterraan dieet en het Nordic Diet hebben best veel gelijkenissen. Beiden zijn gebaseerd op de eetgewoonten in een bepaalde regio. Daarnaast lijken beide diëten erg op elkaar in termen van voedzaamheid en gezondheid. In beide diëten is er weinig tot geen ruimte voor rood vlees (varkensvlees of rundvlees) en veel ruimte voor groente, peulvruchten, vis en zeevruchten. Er zijn ook verschillen. Die hebben vooral te maken met de oorsprong van de diëten. In Scandinavië eten mensen over het algemeen meer bessen, terwijl in het Middelandse Zeegebied andere fruitsoorten groeien. Een belangrijk verschil tussen beide diëten is de belangrijkste vetbron. Waar je in het mediterrane dieet veel olijfolie gebruikt, heeft het Nordic Diet vooral raapzaadolie. Bij beide diëten kun je last krijgen van een gebrek aan variatie. Er is wat ons betreft dan ook niets mis mee om de beide diëten met elkaar te combineren.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in